Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:idea:לא צריך ללכת רחוק ולרדת לשול.

יש להקפיד לנסוע במהירות המתאימה לתנאי הדרך ולא מה שרשום בספר התאוריה צריך להפעיל קצת את השכל בקודקוד ושיקול הדעת.

אף אחד לא יציק לכם סתם בכביש

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בטח שיש לך סמכות לשפוט , אם בנאדם נוסע 140 בכביש של 80 אז הוא לא נוסע כחוק! ותחשוב הגיוני שניה אם באמת היה מדובר במקרה חירום הבנאדם שלחוץ היה עוקף על פס הפרדה רצוץ בהתאם לתנאי הדרך ולא היה ממתין.

תחזור כמה הודעות אחורה לבחור שנסע כחוק , ירד לשוליים נכנס לבור וכתוצאה מכך התפוצץ לו גלגל, וחוץ מזה לא תמיד יש שוליים.

לפעמים עדיף להיות צודק מאשר חכם.

כשתהיה שוטר, תהיה לך סמכות לשפוט. כשתוכל להבחין דרך מבט במראה שהוא נוסע 140, תתחלק בחומר עם אחרים, חבל לבזבז כזה אוצר.

כמו שכתב לך רועי א., אם נדבקו אליך - קודם כל תסתכל על עצמך, סביר להניח שאתה נוסע שלא בהתאם לתנאי הדרך. צודק לא יעזור לך במיון (במקרה הטוב), חכם יעזור לך להימנע מלהגיע לשם. לגבי פנצ'רים - עדיף 400 (או יותר, במקרה שלי) ש"ח לצמיג מאשר תאונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מרטין, חבל שאתה לא עונה לשאלה שלי מהעמוד הקודם.

פותח השירוש, האם אתה נוסע כחוק 100 אחוז מהזמן, גם בקטעים האלה שמישהו שם 2 קונוסים בזמן עבודות בשולי כביש מהיר ומוריד שם את המהירות המותרת ל70 קמ"ש?

במידה ולא, מדוע?

התשובה מאוד מעניינת אותי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
זה לא עובד כך.

ההבדל הוא בין מי שנוסע בכיף שלו לבין מי שמעמיד אותו במצב לא נעים של חוסר אונים בין תאונה לתאונה ובכך גורם לו לעשות מעשים בלתי רציונליים.

לא יודע מתי פעם אחרונה היית בבימש... אבל לטובתך האישית ולטובת הביטוח, אני ממליץ לך בחום לא לנסות לבלום בלימת חירום רק בשביל ללמד מישהו לקח. ואם אכן המעשה לא רציונאלי, אין שום סיבה לעשותו.

אני יכול להבטיח לך שכל השטויות שכתבת לא יעמדו בבימש. אתה תקבל בראש. אתה יצרת את הסיכון לא פחות ממנו.

הוא הצמיד לך את הנשק, אבל אתה זה שלחצת על ההדק.

אברה קדברה

פורסם
כביש בין עירוני ישר עם גדר הפרדה, 70 קמ"ש, באמת?

אף אחד לא חושב שאולי 70 קמ"ש היא מהירות בלתי סבירה לתנאי הדרך?

או שאתם חכמים לנסוע מהר רק באיילון ולהגיד שזה בלתי אפשרי לנסוע שם 90?

אני מכיר מספר כבישים כמו שמתאר פותח השירוש, רובם מוגבלים ל50-70 קמ"ש אך בפועל נהנים מתנועה זורמת ב90 קמ"ש שנים על גבי שנים ללא אירועים מיוחדים.

אם מישהו יחליט לציית לחוק ואכן יסע שם 50 קמ"ש הוא יתפס כנהג תמוהה (בלשון עדינה).

פותח השירוש, האם אתה נוסע כחוק 100 אחוז מהזמן, גם בקטעים האלה שמישהו שם 2 קונוסים בזמן עבודות בשולי כביש מהיר ומוריד שם את המהירות המותרת ל70 קמ"ש?

במידה ולא, מדוע?

אני משתדל לנסוע כחוק. ב 21 שנה שאני נוהג, קיבלתי דוח אחד בודד על נהיגה בנתיב של תחבורה ציבורית וגם זה קרה כי לא ראיתי את התמרור, לא בכוונה, תאמין לי.

אבל הנקודה כאן היא לא איך אני נוהג אלא היחס של של הנהגים לנהגים שמסביבם.

במצב שתיארת אם ראיתי שילוט להורדת מהירות אני יאיט, ואם מישהו לפני ינסע בקטע הכביש הזה 50 קמ"ש למרות שהורידו אותה רק ל 70, אני לא אציק לו.

פורסם

הנקודה היא בדיוק איך אתה נוהג, אני אסביר למה.

אתה מתאר כביש מהיר, ישר, עם הפרדה שכל חטאו הוא נתיב אחד.

אתה יודע כמה כבישים מהירים, ישרים ובלי הפרדה יש בארץ שהמהירות המותרת בהם היא 90?

המון, במיוחד באזור הדרום.

נוסף על כך אתה גם מודה שמי שנדבק לך מאחורה, צופר ומהבהב לא עשה זאת פעם אחת אלה זה משהו מגמתי שעושים לך נהגים שונים.

ולכן, אם זה הולך כמו ברווז ועושה קולות של ברווז, זה כנראה ברווז.

חשבת שאולי אתה לא בסדר?

אומנם נוסע כחוק אבל לא בהתאם לתנאי הדרך.

הרי אין ויכוח שהמהירות המותרת על פי חוק ברוב כבישי הארץ אינה הולמת את תנאי הדרך.

אני בטוח שגם אתה עובר את המהירות המותרת בכבישים מסויימים ובשעות מסויימות במודע.

"משתדל לנסוע כחוק" זאת תשובה יפה שרק אדם בגיל שמאפשר לו להיות בעל רישיון 21 שנים יכול לתת.

אבל זאת תשובה מתחמקת.

לכן השורה התחתונה היא כזאת, אם אתה עובר במודע על המהירות המותרת בכבישים מסויימים הרי שיש פה צביעות מסויימת, מי אתה שתבחר באיזה כביש לנסוע מהר ובאיזה להתלונן על בריונות מצד נהגים אחרים שלא נותנים לך לנהוג לאט מדי וכחוק?

אם אתה נוסע אך ורק כפי שמציין השילוט בכבישים (אני מתייחס לנוסע המהירות המותרת בלבד!) אז הרשה לי להמליץ לך על דבר קטן שנקרא "שיקול דעת", מדי פעם כדי להפעיל אותו ולהבין שהאח הגדול לא תמיד יודע מה יותר טוב בשבילך.

שים לב שאני לא מצדיק את מי שנצמד לך לתחת ומלחיץ אותך, אבל אני גם לא מסכים איתך.

לשאלתך המקורית:

מה אתם הייתם עושים במצב כזה ?

במידה וזה חוזר על עצמו ואין סכנות חריגות בכביש, נוסע מהר יותר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שווה לך לסכן את הרכב ואת עצמך בשביל זה?!

תעבור לך המחשבה הזאת אחרי שחלילה תקבל פגיעה גופנית ויושבת הרכב שלך, ולבחור לא יהיה ביטוח מקיף והוא יהיה חייב מוגבל באמצעים, כך שלא תראה ממנו שקל...

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דופק ברקס חזק ואז תובע אותו שילמד יותר מנזק לרכב לא יקרה כלום!!!

אם אתה דופק ברקס אתה אשם לא פחות ממנו. בבימש אתה תשלם בדיוק כמו שהוא ישלם.

אתה מוזמן לבדוק את מה שכתבתי, אולי יהיו פחות עבריינים כמוך על הכביש.

אברה קדברה

פורסם

תעבור לך המחשבה הזאת אחרי שחלילה תקבל פגיעה גופנית ויושבת הרכב שלך, ולבחור לא יהיה ביטוח מקיף והוא יהיה חייב מוגבל באמצעים, כך שלא תראה ממנו שקל...

אולי זו שאלה שהנהג שטס ונצמד מאחורה צריך לשאול את עצמו ???

פורסם
הנקודה היא בדיוק איך אתה נוהג, אני אסביר למה.

אתה מתאר כביש מהיר, ישר, עם הפרדה שכל חטאו הוא נתיב אחד.

אתה יודע כמה כבישים מהירים, ישרים ובלי הפרדה יש בארץ שהמהירות המותרת בהם היא 90?

המון, במיוחד באזור הדרום.

נוסף על כך אתה גם מודה שמי שנדבק לך מאחורה, צופר ומהבהב לא עשה זאת פעם אחת אלה זה משהו מגמתי שעושים לך נהגים שונים.

ולכן, אם זה הולך כמו ברווז ועושה קולות של ברווז, זה כנראה ברווז.

חשבת שאולי אתה לא בסדר?

אומנם נוסע כחוק אבל לא בהתאם לתנאי הדרך.

הרי אין ויכוח שהמהירות המותרת על פי חוק ברוב כבישי הארץ אינה הולמת את תנאי הדרך.

אני בטוח שגם אתה עובר את המהירות המותרת בכבישים מסויימים ובשעות מסויימות במודע.

"משתדל לנסוע כחוק" זאת תשובה יפה שרק אדם בגיל שמאפשר לו להיות בעל רישיון 21 שנים יכול לתת.

אבל זאת תשובה מתחמקת.

לכן השורה התחתונה היא כזאת, אם אתה עובר במודע על המהירות המותרת בכבישים מסויימים הרי שיש פה צביעות מסויימת, מי אתה שתבחר באיזה כביש לנסוע מהר ובאיזה להתלונן על בריונות מצד נהגים אחרים שלא נותנים לך לנהוג לאט מדי וכחוק?

אם אתה נוסע אך ורק כפי שמציין השילוט בכבישים (אני מתייחס לנוסע המהירות המותרת בלבד!) אז הרשה לי להמליץ לך על דבר קטן שנקרא "שיקול דעת", מדי פעם כדי להפעיל אותו ולהבין שהאח הגדול לא תמיד יודע מה יותר טוב בשבילך.

לשאלתך המקורית:

אין שום דבר בעולם, כולל נסיעה איטית, שיכול להצדיק אי שמירת מרחק. מי שלא שומר מרחק, לא שומר אותו גם במהירויות גבוהות ואם אתה מוריד את כל הנצמדים מהכביש, היית מצמצם את כמות התאונות באופן דרסטי (מה המרחק בין שתי מכוניות בזמן תאונה ומכאן קל להבין את הקשר, בלי להיות חכם מדי, בין תאונה לשמירת מרחק).

זה שאתה אוהב לשלם דוחות ולהעשיר את הרקורד שלך, לא אומר שכולם צריכים.

"במידה וזה חוזר על עצמו ואין סכנות חריגות בכביש, נוסע מהר יותר" - נהג לחיץ הוא נהג לא טוב. אולי אתה לחיץ, כי במקום לנסוע במהירות המותרת, התרגלת עם הזמן לנסוע במהירות שהלחיצו אותך לנסוע בה.

אף אחד לא צריך לקבל דוח בשבילך.

"הרי אין ויכוח שהמהירות המותרת על פי חוק ברוב כבישי הארץ אינה הולמת את תנאי הדרך." - מי החליט ? כמה ישראלים וגולשים מכאן ומעוד כמה מקומות ? זה שמצאת לך כמה תמימי דעים איתך בנושא הזה לא הופך את זה לעובדה.

פורסם
אולי זו שאלה שהנהג שטס ונצמד מאחורה צריך לשאול את עצמו ???

אולי, אבל מכיוון שהוא כבר עושה את זה, כנראה הוא לא ימנע את העניין. אתה, לעומת זאת, יכול לבחור באחת משתי דרכים. להשוות אתו בולבולים, או למנוע מצב חירום. מה תבחר?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למטבע שני צדדים כי הרי ברגע שהוא נצמד אליך הוא כבר מסכן אותך, באופן ממשי.

כלומר, אם תיאלץ לבלום בלימה, גם מוצדקת, הוא לא יספיק וגם אם תאט טיפה הוא עלול לא לשים לב ולהתנגש בך. זה ממש כמו לעלות על גג גבוה ולעמוד על הקצה, עם הגב.

פורסם

שוב - כולכם צודקים. אז תמשיכו לעכב אותו??? הוא הרי מסוכן - גם אתם אומרים את זה. אז טוסו לשוליים, ותנו לו להמשיך לסכן את עצמו - לא אתכם! אף אחד לא מינה אתכם למחנכים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לשימחתי כמעט ולא נתקלתי במצבים כאלה... הגרנדה פונטו נתפסת ככל הנראה כעגלה (במציאות היא בהחלט כזו, בייחוד בזינוק מתון מהמקום), כך שגם בכביש מהיר וגם כשנעמדים ברמזור, לרוב המוחלט של הנהגים תיהיה נטיה טבעית לעבור לנתיב האחר.

פורסם

אז הרשה לי להמליץ לך על דבר קטן שנקרא "שיקול דעת", מדי פעם כדי להפעיל אותו ולהבין שהאח הגדול לא תמיד יודע מה יותר טוב בשבילך.

לשאלתך המקורית:

אני אכן נצמד לשיקול הדעת, ושיקול הדעת שלי אומר שזה שיש נהגים שהחליטו שהמהירות החוקית לא מתאימה להם לא יגרום לי לעבור על המהירות הזו.

והטיעון הזה של "אם לא תנהג במהירות שהנהג מאחריך החליט שהיא הנכונה אתה מסכן את עצמך" לא מקובל עלי.

• תוכן חדש...