Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אבקש עזרתכם בבחירת רכב שני במפשחה אשר ישמש בעיקר לנסיעות נהריה-חיפה מדי יום.

מתוך שלושת האפשרויות הנ"ל אצטרך חבחור רכב אחד, לכן אצטכך את עזרתכם:

1. דייהטסו קורה 1000 סמ"ק גיר אוטומטי - שנת 99-00

2. דייהטסו סיריון 1000 סמ"ק, גיר רגיל\אוטומטי - שנת 99-00

3. פולקסווגן פולו 1000 סמ"ק גיר רגיל - שנת 99-00

אציין שנסיעה זו הינה בעיקר נסיעה בדרכים עירוניות, כמו כן חשוב תפקוד המזגן לכן רכב חלש מבין השלושה ישלל.

בנוסף חשוב אלמנט האמינות של הרכבים.

כמו שהבנתם צריכת הדלק מאוד חשובה לכן הרכבים אשר נחברו ועומדים בתקציב הינם 1000 סמ"ק.

תודה מראש לעוזרים.

FIAT BRAVO

פורסם

מבין השלושה שציינת הבחירה שלי היא הסיריון. היא תהיה זולה יותר בחלפים וטיפולים מהפולו והקורה בקושי נמכרה בארץ כך שלא היתי ממליץ עליה.

חשבת להוסיף לרשימה יונדאי אטוס? היא טובה יותר מכל אלו שציינת.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

הסיריון נחשבת לטובה מהאטוס דווקא ואם הרכבים אוטומטיים, לסיריון (ולמיטב זכרוני גם לקורה) 4 הילוכים ולאטוס רק 3.

מכל מקום, מנועי ה-1000 עלולים להיות לקראת סוף חייהם בפז"ם הזה, אולי עדיף לחפש משהו טיפה יותר חזק, גם בהתחשב בטווח הנסיעה היומי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דווקא לפי חברי הפורום הסריון 1.0 אוטומט לא שילוב מוצלח,ראשי מנוע לא מחזיקים מעמד.

מה התקציב המקסימלי שלך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לדעתי רכב אוטומטי לתקציב הזה השרייד אופציה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי בהתלבטות כמו שלך לפני למעלה משנה. החלטתי לרכוש כרכב שני למשפחה דייהטסו סיריון 1000 סמ"ק, גיר ידני שנת 1999.

יש כאלה שמלכלכים עליו בפורום - וטוענים שהמנוע לא אמין. אני אנסח זאת כך - זאת הדייהטסו החמישית במשפחתי, וגם הוא - כמו כל דגמי דייהטסו ששימשו ומשמשים אותנו - אמין מאד. צריך כמובן לבדוק שאין נזילות מים, והכל תקין - כמו כל רכב ישן, ובמיוחד רכב שהמנוע שלו יחסית חלש.

שורה תחתונה: משמש אותנו ביעילות ואפילו מהנה אותי לנהיגה! תחשוב שאני מעל גיל 40, והרכב הזה מחזיר אותי לגיל 17 בזריזות, ובספרטניות שלו. הוא מספר הרבה פאן בנהיגה הקופצניתצ שלו!! לשבח: מזגן נהדר, אמינות ועמידות, חיסכון פנטסטי בדלק: אצלנו 1:15.5 ק"מ/לליטר בנסיעה ש-70% ממנה בן-עירונית. מי שאומר 1:20 מגזים, או שנוסע מאד מאד רגוע. לשבח גם עלות טיפולים סבירה.

לגנות: כאמור, קצת ספרטני, נסיעה לא הכי נוחה בעולם, וכמו כן, בגרסה המאובזרת, הגימור של הקישוטים החיצוניים, ברמה מזעזעת, ומרביתם מתנדנדים ועומדים ליפול. וזה בדיוק הנהיפך מהעמידות בפנים המכונית, שמראה יופי של יציבות וללא קרקוש או תזוזה, גם לאחר כל כך הרבה שנים!

שים לב, לגבי התקציב הנתון שלך: אני קניתי אותה ללא בדיקה (על סמך אינטואיציה והבנה טובה ברכבים) ב-9,500 שקל, כשהמחירון לפני למעלה משנה היה 14,000 שקל. אני סבור שב-7,000 שקל לא תמצא אחת כזו ואם כן, בהוודאי תהייה מהגרסה הנחותה ששימשה את ציי ההשכרה, ומרבית הסיכויים שהיא גם שחוטה בהתאם. נראה לי יותר סביר שתוכל להוריד המחיר ל-8,500 ~ 8,000 שקל הכי נמוך, לידנית 1999. אבל קח בחשבון, צריך לבצע יישור קו לאחר הקנייה, זה גם כמה אלפי שקלים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

לגבי הסיריון, המנוע והגיר הרגיל מסתדרים טוב ביחד?

מהו יישור הקו המיידי שהינך ממליץ לעשות לאחר קניית הרכב?

FIAT BRAVO

פורסם
תודה רבה לכולם על התגובות.

לגבי הסיריון, המנוע והגיר הרגיל מסתדרים טוב ביחד?

מהו יישור הקו המיידי שהינך ממליץ לעשות לאחר קניית הרכב?

1. מסתדרים יחד? למה הכוונה? למשיכות של הילוכים? לא הבנתי...הם מסתדרים הכי טוב בעולם. לעומת זאת, גיר אוטומטי המשודך למנוע 1000 סמ"ק היה מאלץ אותך לרגל כבדה על הגז.

2. נורא תלוי ברכב. אם אין מידע מתי בוצע טיימינג, הדבר הראשון בחשיבותו הוא לבצע טיפול גדול הכולל גם טיימינג, וגם טיפול גדול רגיל כלומר, שמנים, מים ירוקים, בלמים במידת הצורך וכו'. במקרה שלי, מעבר לאלה, התגלתה נזילה מיקרוסקופית, אצלי במוסך. ללא שהות או קמצנות, החלפתי גם רדיאטור, וגם צינורות מובילים שדלפו. אבל אני פדנט מאד, לא כל אחד היה מחליף כל דבר שאפשר. אני פשוט לא רוצה להגיע למצב שהמנוע הקטן מתחמם.

אני כמובן לא רוצה לדכא את ישבנך אבל קח בחשבון שרכב ישן זה הרבה הוצאות, זה אף פעם לא נגמר. זה אולי גם גם ציריות או טיפול פרונט, מצבר, צמיגים, וכ'ו והשמיים הם הגבול...לא חייבים לעשות הכל בבת אחת, ואפשר כמובן לחלק לתשלומים, אבל שתדע שהסכום המקורי ששילמת אינו נגמר ב-7000 שקל או 9000 שקל אותם שילמת במעמד הקנייה... וכמובן, אין את המנוחה והנחלה, שיש למשל, כשקונים רכב חדש עם שקט לשנתיים/שלוש הקרובות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...