Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרמוסטט לסיטרואן C5 II

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי C5 II מודל 2005, מנוע 2000.

לאחרונה (כמו שקרה לי לפני כשלוש שנים) קרה שבעמידה לאחר נסיעה טמ"פ המנוע טיפסה לכיוון ה-3/4,

ואז אני שומע את המאוורר נכנס לפעולה מהירה והטמפ שוב יורדת לנורמה.

בפעם שעברה מכונאי בחברה איבחן שמדובר בבעיה בטרמוסטט והחלפת הטרמוסטט פתרה את הבעיה.

היום כשניגשתי להחלפת הטרמוסטט, נמסר לי כי הטרמוסטט המקורי אזל בחברה מהמלאי זה תקופה ובמקומו הם מתקינים טרמוסטט אחר, כאשר ההבדל בין השתיים הוא שבעוד שבטרמוסטט המקורי מותקן יוניט חשמלי הרי שבטרמוסטט שמחליף אותו אין כזה יוניט.

שאלתי מה המשמעות של ההבדל, והמכונאי מסר לי שבמקורי יש מנגנון חשמלי שתפקידו לפתוח את הטרמוסטט בחירום כאשר הטרמוסטט תקוע וחום המנוע עולה, ואילו בטרמוסטט שנוהג היבואן להתקין כעת אין את אותו מנגנון, אבל שתפקוד הטרמוסטט לכשעצמו זהה בשניהם ושאין שום משמעות להתקנת הטרמוסטט ללא היוניט.

האמנם?

זה מה שכדאי לעשות?

או שאולי כדאי להתחיל לחפש בחו"ל את החלק המקורי?

• ספונסר פורום
פורסם

בטרמוסטט המקורי היו המון בעיות ולכן היצרן הוציא מק״ט מחליף וכעת כל הטרמוסטטים חוזרים להיות רגילים.

והמכונאי טעה,בטרמוסטט הישן היה נפתח בפיקוד חשמלי ולא מכני.

אורן

פורסם

תודה אורן.

כרגיל - אתה האיש עם התשובה :-)

הורכב הטרמוסטט ללא הפיקוד החשמלי.

כשלקחתי את הרכב חזרה מהמוסך הבחנתי כי בשיוט מד הטמפ' עומד בנקודה מעט נמוכה יותר מאשר קודם

(קודם קצת אחרי החצי כלפי מעלה וכעת טיפה מתחת לחצי).

האם תקין?

האם ישפיע על צריכת הדלק? ביצועים (לא שהם משהו..)?

באמת אין שום טעם לחפש את המקורי ולהחליף חזרה?

פורסם

אני חולק על דעתו המלומדת של ידידי אורן, הטרמוסטט הקודם היה מכאני לגמרי ונפתח באופן מכאני לגמרי - רק שהמקורי אכן היה מגיע עם "יוניט" חשמלי. למעשה, אותו "יוניט" הוא נגד חימום שהיה "מרמה" את הטרמוסטט ומחמם את הליבה שלו ובכך פותח את הטרמוסטט באופן "מאולץ". הטרמוסטט המקורי היה מגיע עם טמפ' פתיחה מכאנית גבוהה מאוד (למיטב זכרוני, כ 103 מעלות צלזסיוס) בעוד הטרמוסטטים הרגילים הם 89 מעלות.

הטרמוסטט הקיים היום ב C5-II הוא הלכה למעשה טרמוסטט של 206. היצרן ממליץ להחליף גם את הצינור בין הרדיאטור לטרמוסטט אך לא בכל המקרים מחליפים אותו באמת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

איציק צודק,וההסבר שלו מדוייק ונכון,אני מניח שלא הובנתי נכון,הכוונה הייתה שמחשב ניהול המנוע פותח את הטרמוסטט חשמלית בזמן העבודה השוטף,והוא לא נפתח מכנית(103 זאת טמפרטורה גבוה מאוד לפתיחת טרמוסטט ללא התערבות המחשב).

אך שוב,ההסבר של איציק הוא הנכון והמדוייק.

אורן

• תוכן חדש...