Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול לגבי אחזקה נכונה של הרכב,

בבעלותי איביזה קופרה 07, הוחלפה תוכנה, ובנסיעות בינעירוניות אני נוהג כשהסלד בין 4-5 (משייט.. כמובן בכפוף לתנאי הדרך)

הרכב כמובן מטופל במוסך מורשה ואני קנאי מאוד להכל, שומר באדיקות, בסוף הנסיעה כ10 דק נסיעה רגועה ולרוב ממתין גם עוד דקה לפני כיבוי. רציתי לשאול אם נסיעה כזו תקינה או שמדובר במאמץ לרכב, ואם לאורך זמן הדבר אמור להשפיע המנוע לשלילה?

תודה.

אברה קדברה

פורסם
בנסיעות בינעירוניות אני נוהג כשהסלד בין 4-5 (משייט.. כמובן בכפוף לתנאי הדרך)

...

אם לאורך זמן הדבר אמור להשפיע המנוע לשלילה?

כן, בהנחה שאתה משייט בהילוך הגבוה, הדבר בהחלט יכול להביא לשלילה :-P לגבי עומס על המנוע לא הייתי דואג.

:turn-l:
פורסם

עד כמה שזכור לי במהירות 120 קמ"ש בערך הקופרה עומדת על קרוב ל-3 אלף סל"ד שזה מספיק לנסיעה גם בכביש המהיר, העם אתה משייט בהילוך רביעי? או שאתה מתכוון שאתה פשוט נוסע מהר?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

הסלד בקופרה עומד על 3 בערך ל120 קמש, ונעזוב רגע את המהירות האבסולוטית, האם נהיגה ב4-5 סלד בכביש מהיר (נניח באוטובאן בגרמניה) בהילוך חמישי לאורך זמן (במהירות קבועה), נחשבת למאמץ על המנוע?

יוב תודה על התשובה, לגבי שלילה זה ברור, גם ב120 קמש ב3000 סלד, הרשיון כבר בסכנה

אברה קדברה

פורסם

אני מצטרף לדיעה שבסל"ד 4-5K RPM - זה ממש לא סל"ד למהירות שיוט (במידה ואתה "שומר" על סל"ד זה לאורך זמן מה).

אין לי ספק שלטווח ארוך, זה גם יתרום לבלאי מואץ של המנוע. חבל.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני חושב שאם המנוע מתוחזק בשמן טוב ואיכותי, אין שום בעיה.

מערכת קירור תקינה צריכה לעבוד,

המנוע צריך לעבוד, ובמיוחד אם זה מנוע של קופרה..

אם הטיפולים מבוצעים בזמן, המנוע צריך לעבוד בלי שום בלאי בכל סלד.

פורסם

מנוע שבנוי לעבודה ספורטיבית אמור לעבוד בלחץ קצת יותר משאר המנועים...

כמובן עם שמנים טובים וטיפולים בזמן.

Opel Adam S 2017

פורסם

שיוט על 4 סל"ד (140 קמש בערך לפי חישוב) על כביש מהיר, גורם לבלאי מואץ? הרכב לא בנוי לעבוד במהירויות כאלה?

אברה קדברה

• תוכן חדש...