Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא גונב, אני מקבל את זה כחלק מהתמורה על הכסך שהולך כל חודש על שרות האנטרנט, ככה אני רואה את זה.

אתה חושב שזאת גניבה, זכותך, אבל ביננו, מי יותר "רשע"? זה שגונב בידיעה או זה שלא?:wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכסף שאתה משלם עבור האינטרנט הולך למי שגנבת ממנו זכויות יוצרים?

מה הקשר?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוכרים לי מוצר (אינטרנט) שיש בו שירים וסרטים. ככה אני רואה את זה.

מי שם שם את הסרטים והשירים? לא אכפת לי.

ספקיות האינטרנט גם שותפות לפשע?

פורסם

"לה מאנצ'ה". :roll:

אני לא רואה בעיה עם גניבה או גרימת נזק לארגונים שדורסים אנשים אחרים וגורמים נזק.

החברות האלו כן גורמות נזק לאנשים פרטיים.

אחרי שאתה נאנס כל כך הרבה זמן על ידי מערכת ועל ידי ארגונים כאלו, זה מפסיק להפחיד אותך.

ביום שאני אתבע מישהו על זה שהוא גנב עותק דיגיטלי של אחד הספרים שלי, שמישהו יירה בי בבקשה.

על מייקרוסופט בוא לא נדבר אפילו, מהם זו מצווה לגנוב.

הם מוציאים מוצר "בסיס" שאי אפשר בלעדיו (ולינוקס זו ממש לא אופציה כי אין מה לעשות עם זה ויש בעיית תאימות) ושבו צריך להשתמש כל מי שיש לו מחשב (אלא אם כן משלמים הון תועפות לאפל, וזה אותו סיפור).

אם הם היו לוקחים על זה 100 שקל, נו טוב.

אבל זה מגיע לפעמים לעלות של חצי מחשב ואחרי מוצרים כמו VISTA, אני מתפלא שהם עדיין גובים הרבה כסף על מערכות ההפעלה שלהם.

העכברים שלהם סבבה (היה לי TRACKBALL שלהם ששרד כמעט 10 שנים) וגם כרגע אני משתמש במקלדת שלהם בשביל לכתוב את ההודעה הזו (Ergonomic Keyboard 4000) אבל אני לעולם לא אשלם להם על מוצר דיגיטלי.

פורסם
"לה מאנצ'ה". :roll:

תגגל את הביטוי "דה לה שמאטע".

אני לא רואה בעיה עם גניבה או גרימת נזק לארגונים שדורסים אנשים אחרים וגורמים נזק.

החברות האלו כן גורמות נזק לאנשים פרטיים.

מיקרוסופט לא גרמה נזק, בשורה התחתונה. היא יצרה את הסטנדרטיזציה של שוק ה-PC ואפשרה את גדילתו המואצת.

אתה לא משלם על המוצר הדיגיטאלי שלהם, כי אותו אתה יכול לגנוב. רק בגלל זה.

אם אכן זה היה עניין מוסרי, פשוט היית לוקח מוצר של חברה מתחרה.

פורסם

אין מוצר של חברה מתחרה כי הם דאגו שלא תהיה תאימות בין מוצרים מתחרים והמוצרים שלהם.

אני משתמש בOPEN OFFICE רוב הזמן, ואחד הלפטופים שלי גם מריץ לינוקס.

אבל כשאני הולך וקונה את הדיסק של SKYRIM כי אני כן רוצה שחברה כמו BETHESDA תמשיך להתקיים ולהרוויח, אני לא יכול להריץ אותו על לינוקס.

פורסם

אז למה לא תרים גם כמה מוצרים מהפיצוציה השכונתית?

זאת לא השוואה נכונה. נניח שאני מרים חבילת מסטיקים (שעלותה כעלות אפליקציה), לקחתי אותה מהמוכר, וכבר הוא הפסיד. 100 כמוני כל יום והוא פושט את הרגל.

באפסטור יש כמות בלתי מוגבלת מאותה האפליקציה. ככה שאם הורדתי אותה ממקום אחר ולא מהאפסטור, לא גרמתי להפסד ישיר לחנות, אלא פשוט לא קניתי ממנה. מישהו אחר יבוא ויקנה אותה. לפי הסטטיסטיקה הרשמית, רק 10 אחוז מבעלי האייפון פורצים אותו, ומתוך ה-10 אחוז האלה, לא כולם מורידים אפליקציות פרוצות. כל השאר עדיין קונים אפליקציות. ההפסד למפתחים לא מורגש.

uniquejailbroken_1120.png

Stay Dirty

פורסם
אני ממליץ לך בחום לשדוד בנקים ,יש להם רווחים מטורפים.

הגונב מגנב פטור.

אם הייתה לי אפשרות לשדוד בנק, ולא להיענש מזה בשום דרך, בשמחה הייתי עושה את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

באפסטור יש כמות בלתי מוגבלת מאותה האפליקציה.

ומאיפה היא הגיע לשם, מהאוויר?

אף אחד לא השקיע משאבים של זמן וכסף בשביל שתהיה שם?

כל דבר שאין לו עלות שולית מותר לגנוב?

פורסם

מוזר שאתם מדברים על מיקרושמוק. להבנתי, משיחה ארוכה עם דוד שלי שלמד הנדסת מחשבים, מיקרושמוק גנבו את עיקרון מערכת ההפעלה שלהם(חלונות) מהאמיגה...

יותר גרוע? בבקשה.

מה לגבי כל התביעות לגבי הדרקוניות שלהם? שהם לא משאירים אפשרות למערכות אחרות לפעול? לבלעדיות שלהם שכל מחשב מסופק עם דפדפן של מיקרושמוק? או ששכחתם מזה.

ומאיפה היא הגיע לשם, מהאוויר?

אף אחד לא השקיע משאבים של זמן וכסף בשביל שתהיה שם?

תתפלא... גם על תוכן פרוץ, כמו משחקי מחשב, וגם על שירים וסרטים, מישהו השקיע הרבה זמן וכסף כדי שיועלו לאוויר, על מנת שכולם יוכלו להנות מהם. זמן שלקח לפרוץ, להעלות, להתעסק, וכסף בדמות חיבור אינטרנט מהיר מאד, חברות באתרים כמו מה-שמו שנסגר לאחרונה, קניית המקור (לזה לא ציפית, אה?...) ועוד.

אם היה אפשר להרוויח מזה כסף, זה היה יכול להיות תעשייה משגשגת. אה, בעצם, רגע... האתר מה-שמו שנסגר הרוויח בעצם כמה מליונים... אפילו הרבה-כמה-מליונים. אופס, MY BAD.

אני לא מצדד בשום צד. זה לא חוקי, אבל זה גם לא גניבה. כמו שאמרו מעליי: אם תקבל עצה באינטרנט שתמנע ממך לגשת למכונאי ע"י DIY, זה בדיוק אותה סיטואצייה: בעל היכולת לא מרוויח כסף ממך, ואתה מרוויח לאו דווקא משהו גשמי, כמו רכב שעובד לדוגמא.

נרחיב את זה: איזה ברווז אחד באיזה פינה נידחת בעולם מחפש איזה פנס נותן הכי הרבה אור. הולך הברווז ושואל בפורומים רבים: איזה פנס? איזה פנס? יש האומרים ככה, ויש האומרים ככה, רק שתקנה אצלהם.

עד שהברווז נתקל בזקן סיני חכם שאומר לו:

"בדרכך תשכיל להבין, שהזה של גולדה-מאיר, אבל זה של יעקב-הכי מאיר!".

שמח וטוב לב הברווז הולך לחפש את יעקב כדי שיאיר לו מהזה, בתור ג'סטה, ועל הדרך לא קונה שום מוצר.

(נראה לי שאיבדתי את הנקודה שניסיתי להעביר...:oops: )

זה בדיוק כמו שיטת הפירסום של גוגל אדוורדס: אתה תופיע, ואם יקליקו עליך זה יעלה לך. אף אחד לא מבטיח לך שאם יקליקו עליך, אתה תמכור- אבל היי, מה אכפת לגוגל? הם מרוויחים את שלהם.

האם זה גם גניבה? לשיטתך, פאלו, כן. גוגל נכנסים לי לכיס בלי לתת לי תמורה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז יקירי,

אם באנלוגיה ל- DIY עסקינן, אז הדוגמא הנכונה היא- קח גיטרה / קלידים, ותשיר לעצמך שיר. על זה אין הגבלה ואין איסור.

מנגד, לקחת מוצר שעל יצירתו והפצתו מישהו עמל ולא לשלם - זה עניין אחר.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני לא מצדד בשום צד. זה לא חוקי, אבל זה גם לא גניבה. כמו שאמרו מעליי: אם תקבל עצה באינטרנט שתמנע ממך לגשת למכונאי ע"י DIY, זה בדיוק אותה סיטואצייה

אתה עושה את עצמך אידיוט?!

אין לך את היכולת השכלית להבין את ההבדל?

אתה באמת לא מבין את ההבדל בין לחלק בחינם תוצר שמישהו אחר עשה, לאחר שהעתקת אותו לבין לעשות את מוצר/שירות מתחרה בעצמך ולתת אותו בחינם?

תתפלא... גם על תוכן פרוץ, כמו משחקי מחשב, וגם על שירים וסרטים, מישהו השקיע הרבה זמן וכסף כדי שיועלו לאוויר,

אהה, אז צריך לתגמל גנבים על המאמץ שלהם...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל איך אני יכול להכיר את התוצר שאותו אחד עשה, אם אני צריך לקנות אותו קודם? אם הוא לא ימצא חן בעיני? ה"גניבה" הזאת עוזרת לאמנים להפיץ את המדיה שלהם, ונותנת להם הכרה, הרבה יותר מהרדיו ומMTV. אם הכל היה מתומחר ולא הייתה אפשרות של שיתוף קבצים, האמנים היו נחשפים הרבה פחות ומן הסתם ימכרו הרבה פחות.

אתה אומר ששיתוף קבצים מונע מאמנים להתפרנס? כנ"ל אי חשיפה לקהל...

פורסם

בדיוק להיפך... טרם עניין האינטרנט נמכרו תקליטים, קלטות ודיסקים בכמויות, מה שאגב סיפק פרנסה לחנויות מדיה לרבות בלוקבאסטר. ... האמנים/מפתחים היו מוותרים בשמחה על "החשיפה" שאתה מעניק להם.

פורסם
אתה עושה את עצמך אידיוט?!

אין לך את היכולת השכלית להבין את ההבדל?

אתה באמת לא מבין את ההבדל בין לחלק בחינם תוצר שמישהו אחר עשה, לאחר שהעתקת אותו לבין לעשות את מוצר/שירות מתחרה בעצמך ולתת אותו בחינם?

אין הבדל כלל.

אדם מתייעץ עם חבר מכונאי ממוסך ומתקן רכבו לבד. סביר להניח שזה היה "איש באר שבע שמאד אוהב אותנו"...:wink::-D

מה היה לנו פה?

הפסד ישיר של המוסך, על עלות הלקוח שהוא איבד. עד כאן אתה צודק-אין קשר.

אבל מה יקרה אם הרוב יתחילו לעשות את זה? יודע מה, לא הרוב. כמות יפה.

-המוסכים יתחילו להפסיד כספים.

-המכונים ללימוד מכונאות יפסידו לקוחות. שים לב לקטע הזה-זה תוצר שמישהו אחר עשה(המכונאי כמו גם הייעוץ), ואתה קיבלת אותו בדרך שאינה מה שהתכוון המוסך, והעתקת אותו למטרותיך.

-פחות מכונאים חדשים ייוצרו.

-מוסכים יתחילו להיסגר, ואלה שישארו פתוחים יעבדו עם ציוד מיושן.

כל זה עד שייצא חוק "איסור הלשנה בדבר טיפולים לרכב ממונע" בהשראת איגוד המוסכים וכמה חברים במקומות גבוהים שלהם בכנסת. או משהו כזה. אותה שיטואצייה בדיוק.

זה טענה שאמורה להחליש את הטיעון של שנינו. רק מה, תעשיית המוזיקה לא נסגרת, ולא מפחיתה פעילות, וזמרות כמו ביבר צצות כל שני וחמישי. גם סרטים בהפקות ענק מופיעים חדשות לבקרים. אז מה בדיוק קרה פה?

אהה, אז צריך לתגמל גנבים על המאמץ שלהם...

לא אמרתי את זה, אל תסלף את דבריי בבקשה. אמרתי, שתתפלא, אבל אנשים משקיעים המון זמן וכסף על מנת להפוך דברים טובים לנחלת הכלל.

יודע מה? תחשוב רגע על המילים האלה: "נחלת הכלל".

זה כבר לא פשע.

יודע מה, זה כבר אפילו לא "פשע מאורגן."

זה כבר נהיה תופעת טבע בלתי ניתנת לעצירה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...