Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו קוד מהירות בצמיגים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסתכלתי באתר לבחירת סוגי צמיגים ברכב וגיליתי כמה דברים חדשים.

מהו בעצם קוד המהירות ומהי חשיבותו ברמת הפרטיקה?

למשל

120 קמ"ש - L

130 קמ"ש - M

140 קמ"ש - N

וכו' וכו'...

מהי בעצם החשיבות העיקרית ואיך אני באמת יכול להרגיש זאת בזמן הנסיעה?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

המהירות שאתה יכול לנסוע ברכב, אסור לעבור את המהירות שרשום.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

קוד מהירות של הצמיגים יהיה תמיד גבוה יותר ממהירות המירבית של הרכב.

הקוד מסמל את המהירות המירבית, בה הצמיג יכול לעמוד מבחינת שמירה על טמפ' תקינה, אחיזה, עיוות הצמיג ועוד.

כמובן שלרכב שמסוגל להגיע ל 200 קמ"ש בוחרים צמיגים עם קוד מהירות של נניח 240 קמ"ש, ובשום מקרה לא פחות מ 200.

פורסם

קצת סדר. על הצמיג מופיעים שלושה נתונים והם קוד המהירות, קוד העומס ולחץ האוויר המירבי האפשרי. קוד המהירות מתאר את המהירות המירבית שבה הצמיג יחזיק (מבלי שיתפרק תוך זמן קצר של מספר דקות), כאשר הוא גם בעומס המלא לפי קוד העומס, ובלחץ הניפוח המרבי לפי הלחץ המקסימלי המותר. בצמיגים בעלי תקן DOT ודירוג QUTG, ישנו גם נתון טמפרטורה שגם כן מתייחס למהירות המירבית האפשרית לצמיג מנקודת מבט אחרת.

בכל מקרה כדאי גם לזכור שמדובר בצמיגים חדשים (בזמן הניסוי) וגם בתנאים יחסית טובים מבחינת המשטח (מסלול סנט אנג'לו בטקסס). ההשפעה היומיומית של הדירוג באה לידי ביטוי בעמידות הדפנות בזמן היסטרזיס ובפיתוח החום בצמיג (בנסיעה מהירה) וביכולתו לעמוד בטמפרטורה ולפזר אותה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

העניין הוא שבכל מדינה והאקלים שלה ניתן לבחור בצמיג עם קוד מהירות שונה ממדינה אחרת.

לדוגמא ישראל, ישראל היא מדינה שברוב השנה האקלים בה חמים ולכן בעצם יש עדיפות לצמיגים עם קוד מהירות גבוה יותר מהצמיגים שמותאמים למדינות קרות יותר כמו אנגליה לצורך העניין שבה הטמפ' קרה יותר ולכן הקוד מהירות יורד מהרצוי בישראל.

אז לפי מה שהבנתי לפי ההתאמות שיש באתרים להשוואת צמיגים אז בטח בישראל צריכים לקחת צמיגים חזקים יותר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אמנם חום סביבתי משפיע מאוד על הצמיגים, אבל המשתנים החשובים ביותר הם סגנון נהיגה, תוואי דרך ורמת ההתנגדות של המיסעה ובמיוחד לחץ האוויר.

עמידות הצמיג בטמפרטורה מבוטאת באופן המדעי ביותר בנתון הטמפרטורה (ולא בקוד המהירות) שמופיע על צמיגים עם תקינה אמריקנית, ומתקשר גם לנושא טמפרטורת העבודה של הצמיג. לך על דירוג של A, מינימום B ולא פחות. כל עוד קוד המהירות הוא גבוה אפילו בדרגה אחת מהמהירות המקסימלית של הרכב, דירוג המהירות סביר ולחצי הניפוח מוקפדים - לא צריכה להתעורר בעיה.

פורסם

לצורך העניין נניח ונהג לא מתכוון אף פעם לעבור את ה150 קמ"ש, מה הוא מפסיד אם ישתמש בצמיג שמדורג עד 150? (נניח אפילו שמדובר במכונית חזקה מאוד)

פורסם

לדעתי זה לא אסון (בייחוד שמדובר בקודים של מהירויות יחסית גבוהות), אבל בהחלט רצוי לשמור על קוד המהירות של הרכב אם לא יותר. יצרן הרכב מגבש את המלצותיו לניפוח הצמיגים בעיקר על סמך הנתונים שבאים לידי ביטוי בקוד המהירות, בעיקר קשיחות דפנות ויכולת פיזור חום.

פורסם
לצורך העניין נניח ונהג לא מתכוון אף פעם לעבור את ה150 קמ"ש, מה הוא מפסיד אם ישתמש בצמיג שמדורג עד 150? (נניח אפילו שמדובר במכונית חזקה מאוד)

בשנים האחורונת ברישיון רכב התחילו לרשום את המידה המלאה של הצמיג, כולל קוד מהירות ועומס. לדוגמא 165/65R14 82T,

כך שאם תרכיב צמיגים עם קוד מהירות או עומס שונה - לא תעבור טסט.

פורסם

לדעתי צמיגים בעלי דירוג מהירות נחות עלולים (לא בהכרח) לא להתאים להמלצות לחץ האוויר של היצרן ולכן לתת תחושה של ניהוג קהה יותר ופחות נשלט.

פורסם
אמנם חום סביבתי משפיע מאוד על הצמיגים, אבל המשתנים החשובים ביותר הם סגנון נהיגה, תוואי דרך ורמת ההתנגדות של המיסעה ובמיוחד לחץ האוויר.

עמידות הצמיג בטמפרטורה מבוטאת באופן המדעי ביותר בנתון הטמפרטורה (ולא בקוד המהירות) שמופיע על צמיגים עם תקינה אמריקנית, ומתקשר גם לנושא טמפרטורת העבודה של הצמיג. לך על דירוג של A, מינימום B ולא פחות. כל עוד קוד המהירות הוא גבוה אפילו בדרגה אחת מהמהירות המקסימלית של הרכב, דירוג המהירות סביר ולחצי הניפוח מוקפדים - לא צריכה להתעורר בעיה.

ומה זה "באופן המדעי ביותר"?

בישראל הלחות גבוהה יותר וכך גם הטמרפ'. אני לא יודע איך במכון האמריקאי בודקים את הצמיד(אני מתאר לעצמי שהם מתבססים בעיקר על בדיקת מעבדה) אבל בארץ המצב שונה.

אם אדם חי באיזור בקעת הירדן למשל או בדרום הארץ הרי שיש בלאי מואץ לצמיג רגיל ותקני כביכול.

זה לא רק עניין של המהירות אלא הטמפ' של הכביש בזמן הנסיעה.

שים לב! אני מכניס פה שיקולים נוספים פרט למהירות כך שהמהירות שאתה נוהג בה לא בהיכרח משנה או משפיעה...

ועוד משהו, נגיד ואני הולך על קוד מהירות גבוה מהמהירות המקסימלית(220-230) זה נראה לך יעבור טסט?

אגב נראה לך שיש פה שיקולי כוח של הרכב?

פורסם

באופן "מדעי" פירושו מדויק, ואתה גם צודק בכך שהטמפרטורה החיצונית משפיעה, אפילו משפיעה הרבה, על הצמיג. ובכל זאת, כל צמיג איכותי בנוי לתפקד גם בתנאי הארץ (וגם בתנאים חמים יותר), ועיקר ההשפעה של מזג האוויר מתבטאת יותר בהתיישנות של הגומי.

מהירות הנסיעה וגם מצב המשטח ובעיקר לחץ האוויר משפיעים על הצמיג הרבה יותר מאשר טמפרטורה חיצונית. דפנותיו של הצמיג הרדיאלי פועלות למעשה בתוך קפיץ שמשכך מהמורות קטנות מאוד בכביש באופן בלתי פוסק. האוויר שבתוך הצמיג פועל כבולם שמקנה לדופן קשיחות ושיכוך החזרה. יותר מהירות = תדר גבוה יותר של שיכוך עבור הצמיג.

כאשר הדפנות מתגמשות מעלה ומטה ללא הרף בנסיעה מהירה, נוצרים חיכוך (בין שכבות הצמיג - היסטרזיס) וחום, ואלו תורמים לשחיקה של הצמיג מבפנים וגם לסיכוי להתפוצצות הצמיג, לעתים תוך פרק זמן קצר של אפילו 40 דקות. כאשר הדופן קשיחה יותר או מנופחת יותר - יש פחות תנועה ולכן פחות חיכוך וחום: ככל שהדופן עצמה קשיחה יותר (בהתאם לדירוג המהירות וגם לייעוד הצמיג) כך יש צורך בפחות אוויר כדי למנוע חימום מוגזם שלה או קריסה שלה בסיבובים.

היצרן בודק את המכונית על מסלול ייעודי לצורך קביעת לחצי האוויר המומלצים, כאשר על הרכב מורכבים צמיגים בעלי דירוג מהירות מתאים. דירוג מהירות נמוך יותר = דופן גמישה יותר = לחץ הניפוח של היצרן הופך לנמוך מידי = ניהוג קהה ושחיקה מוגברת.

פורסם

קשה לי עדיין להבין איך מפעל אסייאתי מפורסם מייצר צמיג 175/65R14 לפיאט פונטו בקוד מהירות H למהירות 210 קמ"ש...???

גם אם הרכב יגיע למהירות הזאת אין מצב שצמיג ברוחב כזה יחזיק מעמד...

• תוכן חדש...