Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעלים את הדלק ב1/1/2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא ממש נכון!! מספרים שנלקחו משנת 2009:

http://www.usatoday.com/money/industries/health/2009-09-15-insurance-costs_N.htm

ביטוח בריאות פרטיי לבודד - $4,824 בשנה, ו - $13,375 למשפחה.

זה בערך 400$ לחודש או 1115 דולר למשפחה לחודש.

שנבין - פה אנחנו משלמים (מתכנתים, מהנדסים):

מס הכנסה מעל 1000 שקל!

ב. לאומי מעל 500!!

מב בריאות מעל 500!!!

כמה זה? אה 2000 שקל לחודש על סל בריאות מקוצץ ועירום! - מי שבאמת רוצה כיסוי נורמלי, צריך לזרוק עוד כמה עשרות שקלים לביטוח משלים בקופת חולים, ועוד ב 120 שקלים לביטוח בריאות פרטי בחברת ביטוח - למה? כי משרד האוצר בחוק ההסדרים שלו הטיל כל מיני מגבלות על הקופות!!

וזה חברים יקרים - כבר בכלל לא רחוק מעלות של ביטוח בריאות פרטי אמריקני! מלא ולא עם "חורים" שצריך לכסות אותם...

אז כן, אני מעדיף לכסות בעצמי את הביטוח שלי, ולא להשתתף בביטוח של כולם!

ושלא נזכיר אפילו שהשכר של מהנדסים שם הרבה יותר גבוהה, כוח הקנייה שלך הרבה יותר טוב (בגלל המחירים ומיסוי נמוך על מכוניות, נדל"ן).

האומנם? גם לא ממש נכון! ה 200 אלף דולר שאתה מדבר עליהם זה Ivy League כמו הארוורד, MIT, וכו' - כן שם תצא עם יותר מ 200 אלף דולר חוב על חשבון הלימודים :)

אבל!! אם אתה תלמד בקולג' פשוט יותר, או אפילו אוניברסיטה של מדינה UCLA לדוגמא, יש עוד מאות - אתה ממש לא תצא עם חור בכיס!! נראה לי זה פחות מעשר אלף דולר לשנה.

עניין הפרדת הדת מהמדינה זה הדובדובן שבקצפת, אם כי זה לא מושלם (אין מדינה מושלמת) - יש שם עדיין את ה- In God We Trust, שלא הצליחו להביא לביטולו דרך ביהמ"ש העליון, וכמובן את הויכוח בין רפובליקנים לדמוקרטים האם צריך בבית ספר ציבורי ממשלתי ללמד אבולוציה לפי דארווין או לא שכן הדתיים יותר נפגעים מזה שמשווים אותם ל"קופים" וכל מיני שטויות כאלו (הלוואי וזה היה הפוקוס פה - איך לשפר את הדברים במדינה, ולא סוריה/איראן וכו').

לגבי הקטע שאמרת עם ברית המועצות ושערי הברזל ממש אהבתי! איזה צביעות! (של המדינה).

מצד אחד זה כאילו נכון, אך מצד שני עושים פעילות דיפלומטית שקטה כדי לבקש ממדינות שאנשים רוצים להגר לשם להקשות ולהגביל עד כמה שאפשר (בכמות מכסות, בדרישות ביורוקרטיות וכו').

ובנוסף כמובן - ישראל לעולם אבל לעולם לא תכריז על מצב מלחמה! מהסיבה הפשוטה שברגע שיהיה מצב מלחמה רשמי, חצי מהמדינה תברח על ויזת פליטים לקנדה, ארה"ב, אוסטרליה ואנגליה (לא מעט לבנונים ניצלו זאת במלחמת לבנון הראשונה, וכעת עושים צרות באוסטרליה).

רק הישראלים נדפקים ולא מקבלים הגירה מהירה וקלה על בסיס כזה.

אז כן, זה עדיין שערי ברזל אבל הרבה יותר מתוחכם - רוב האנשים פשוט לא שמים לב שהם בתוך גטו!!

או שעו להם שטיפת מוח כמו שאתה פה ניסית לעשות לאחרים - אני מקווה שהצלחתי לאזן את הדעה שלך פה.

קודם כל, בלי להתסכל בלינק שהבאת מדובר על שנת 2009, היום אנחנו ידידי כמעט ב 2012. דבר שני תחלק את המספרים שרשמת ותראה שלא טעיתי. לפי הלינק שלך רווק משלם 400 וכמה דולרים לחודש ומשפחה 1100 דולר וקצת לחודש. נו מה אני אמרתי? אומנם אני אמרתי 500 לרווק ו 1200 למשפחה בעלת 3 נפשות אז לא טעיתי ולא הגזמתי. דרך אגב, הסכומים הנ"ל הם לפני השתתפות עצמית, קניית תרופות, ביקור רופאים וכיוצא בזה.

דבר שני, אתה אומר שאתה משלם מה הכנסה 30 אחוז? יפה, גם האמריקאים משלמים 30 אחוזים ואפילו יותר, תלוי בהכנסה כמובן. את שאר התשלומים שאתה משלם הם לא. אין להם ביטוח לאומי, לכן אין שום קיצבאות ילדים, מענקי לידה, חופשות בתשלום או כל "הממתקים" שאנחנו מכירים בארץ. לכן אנשים עושים שם 2 ילדים מקסימום 3 ואולי 4 אבל זה באמת נדיר. אנשים יודעים שככל שיש להם ילדים כך רמת החיים יורדת והוצאות עולות. אין כאן שום סוד וזה ידוע לכולם. רק בישראל בבני ברק ובאום אל פאחם וכמותם כמובן אנשים משריצים 6,8, 10 ואפילו יותר ילדים. מי משלם את החשבון? כמובן, שאר האוכלוסיה השפויה שכן עובדת ולא משריצה ילדים.

לגבי בתי הספר, אמת. אם אתה הולך למכללה מקומית אתה תתבקש לשלם 15,000 דולר לשנה. בטוח שלא פחות מ 10 אלף. כמובן שאם אתה מוכיח שאתה מסכן אז אתה מקבל הנחה או את הלימודים חינם.

אז אמרת שסך כל התשלומים בארץ יוצאים שהם 2000 שקל לחודש. ביטוח משלים עולה בקופות החולים עוד 100 שח ליחיד? כלומר ב 525 דולר לחודש אתה מכוסה בישראל מכף רגל ועד ראש. לא רע בכלל.

צודק, גם אני הייתי מעדיף לשלם את הביטוח הרפואי שלי בעצמי ובתמורה להיהנות בהנחה במיסים אבל זה בחיים לא יקרה. המגזרים החלשים יבעירו צמיגים וישרפו פחים. זוהי תהייה הפעם הראשונה ש"ס ורע"ם-תע"ל ישתפו פעולה ביחד נגד המדינה. לסגור את השיבר של הקיצבאות וההנחות לפרזיטים? מה השתגעת?

כל מדינה מתקדמת ושפויה כחלק מתנאי ההגירה שלה רוצה לדעת במה אתה תועיל למדינה בזה שאתה תהפוך לאזרח ואחד ממנה. זה לא חדש.

שום שטיפת מום ושום נעליים. החיים במדינה הזו לא רעים בכלל איך שאנשים מתבכיינים. כמובן שכאן לא גן עדן, יכול היה להיות עם מילארדי שקלים בשנה לא היו הולכים לאלה שלא תורמים למדינה. בשנת 2011 תקציב הביטוח הלאומי הוא 60 מיאלרד שקל, אתה קולט?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צודק לחלוטין!

אבל זה לא נכון.

כשאני מרוויח כמפתח תוכנה, חי לבד (כרגע עם חברה כבר), ועדיין כל הזמן הזה בקושי מצליח לגמור את החודש - משהו עקום פה במדינה!

במדינה אחרת באותו תפקיד לא היו כל כך הרבה קשיים.

ואין ילדים, אין בית שלי וכו'

אם אתה מפתח תוכנה בלי ילדים ולא מצליח לגמור את החודש הבעיה היא שלך, לא של המדינה.

פורסם
קודם כל, בלי להתסכל בלינק שהבאת מדובר על שנת 2009, היום אנחנו ידידי כמעט ב 2012. דבר שני תחלק את המספרים שרשמת ותראה שלא טעיתי. לפי הלינק שלך רווק משלם 400 וכמה דולרים לחודש ומשפחה 1100 דולר וקצת לחודש. נו מה אני אמרתי? אומנם אני אמרתי 500 לרווק ו 1200 למשפחה בעלת 3 נפשות אז לא טעיתי ולא הגזמתי. דרך אגב, הסכומים הנ"ל הם לפני השתתפות עצמית, קניית תרופות, ביקור רופאים וכיוצא בזה.

דבר שני, אתה אומר שאתה משלם מה הכנסה 30 אחוז? יפה, גם האמריקאים משלמים 30 אחוזים ואפילו יותר, תלוי בהכנסה כמובן. את שאר התשלומים שאתה משלם הם לא. אין להם ביטוח לאומי, לכן אין שום קיצבאות ילדים, מענקי לידה, חופשות בתשלום או כל "הממתקים" שאנחנו מכירים בארץ. לכן אנשים עושים שם 2 ילדים מקסימום 3 ואולי 4 אבל זה באמת נדיר. אנשים יודעים שככל שיש להם ילדים כך רמת החיים יורדת והוצאות עולות. אין כאן שום סוד וזה ידוע לכולם. רק בישראל בבני ברק ובאום אל פאחם וכמותם כמובן אנשים משריצים 6,8, 10 ואפילו יותר ילדים. מי משלם את החשבון? כמובן, שאר האוכלוסיה השפויה שכן עובדת ולא משריצה ילדים.

לגבי בתי הספר, אמת. אם אתה הולך למכללה מקומית אתה תתבקש לשלם 15,000 דולר לשנה. בטוח שלא פחות מ 10 אלף. כמובן שאם אתה מוכיח שאתה מסכן אז אתה מקבל הנחה או את הלימודים חינם.

אז אמרת שסך כל התשלומים בארץ יוצאים שהם 2000 שקל לחודש. ביטוח משלים עולה בקופות החולים עוד 100 שח ליחיד? כלומר ב 525 דולר לחודש אתה מכוסה בישראל מכף רגל ועד ראש. לא רע בכלל.

צודק, גם אני הייתי מעדיף לשלם את הביטוח הרפואי שלי בעצמי ובתמורה להיהנות בהנחה במיסים אבל זה בחיים לא יקרה. המגזרים החלשים יבעירו צמיגים וישרפו פחים. זוהי תהייה הפעם הראשונה ש"ס ורע"ם-תע"ל ישתפו פעולה ביחד נגד המדינה. לסגור את השיבר של הקיצבאות וההנחות לפרזיטים? מה השתגעת?

כל מדינה מתקדמת ושפויה כחלק מתנאי ההגירה שלה רוצה לדעת במה אתה תועיל למדינה בזה שאתה תהפוך לאזרח ואחד ממנה. זה לא חדש.

שום שטיפת מום ושום נעליים. החיים במדינה הזו לא רעים בכלל איך שאנשים מתבכיינים. כמובן שכאן לא גן עדן, יכול היה להיות עם מילארדי שקלים בשנה לא היו הולכים לאלה שלא תורמים למדינה. בשנת 2011 תקציב הביטוח הלאומי הוא 60 מיאלרד שקל, אתה קולט?

אתה צודק, בנטו זה אולי נראה אותו דבר של כ 30 אחוזי מס, אבל כל התוספות כמו מס בלו, מס ייבוא של 100 אחוז על רכב, וכדומה משנה את המשוואה לגמרי! פתאום לשלם 400 דולר בחודש על ביטוח בריאות פרטי יהיה יותר זול מכל המס בלו וכו' ביחד (שאותו לא קל לחשב בגלל שהוא מוסתר כ"כ טוב שלא רואים אותו בקבלות ובתשלומים).

לגבי המכללות - הנה המספרים שתבין:

http://www.collegeboard.com/student/pay/add-it-up/4494.html

בכללי קולג' ציבורי פחות מ 10 אלף דולר בשנה, פרטיים ללא מטרות רווח כ $28,500 בשנה.

אז זה לא ה 200 אלף של הארווארד! וזה לגמרי סביר.

לגבי הקטע של הפגנות ושריפת צמיגים זה נכון, אבל דמיין לשנייה מצב כזה:

אני, אתה וכל אלו שעובדים קשה ונושאים אותם על הגב אומרים דיי נמאס, אתם עושים לנו צרות כשמנסים לסגור את הברז? אין שום בעיה, אנחנו עוזבים - ובאמת אלפים כמונו יעזבו - זה לא רק הפסד נטו של מאות מיליונים הכנסות ממסים - זה יפגע בכל התעשיה (אין מוחות), במסחר (אין קונים לסחורות), ועוד מיליון השפעות כלכליות שאני לא מומחה לחזות.

פתאום פשוט למדינה לא יהיה את הכסף לשלם לכל הפרזיטים! ומה יעשות? שיקפצו עד השמיים (לאלוהים שלהם!) - ולא יעזור... כסף פשוט לא יפול משם (ואם סתם ידפיסו כסף יהיה אינפלציה מטורפת, או הלוואות יגיעו למצב של יוון).

רק אז אחרי שיהדקו את החגורה וכל הפרזיטים פשוט יצאו לעבוד מחוסר ברירה - אם אתה באמת רוצה תוכל לחזור לפה למדינה מתוקנת (וניחוש שלי - תסתדר ממש טוב כבר בחול עם עבודה, משפחה, חברים חדשים וכו' - לא יעניין אותך לחזור ולא את ילדיך).

רק צעד קולקטיבי כזה של הגירה יפתור את הבעיה של ישראל.

עריכה: אני רואה שהפורום כבר רץ קדימה לשנה החדשה! טוב שיהיה לכולם שנה טובה ויותר מוצלחת מהקודמת!

פורסם

מה שלא תגידו, בישראל קשה מאד לעלות מלמעטה למעלה, ועוד כל דבר בישראל שווה כסף וכל דבר עולה הרבה כסף ביחס לתמורה, ומה שלא תגידו שוב זה שיש לך רכב אתה לא צריך חסחוב את כל המדינה על גבך.

ועוד משהו זאת אומרת צריך להיות דביל ולא אזרח ישר ועובד כי כך אתה לא משלם כלום וכולם חייבים לך ואתה לא חפרנס אף אחד, לאיזה מצב הגענו!?

פורסם
אתה צודק, בנטו זה אולי נראה אותו דבר של כ 30 אחוזי מס, אבל כל התוספות כמו מס בלו, מס ייבוא של 100 אחוז על רכב, וכדומה משנה את המשוואה לגמרי! פתאום לשלם 400 דולר בחודש על ביטוח בריאות פרטי יהיה יותר זול מכל המס בלו וכו' ביחד (שאותו לא קל לחשב בגלל שהוא מוסתר כ"כ טוב שלא רואים אותו בקבלות ובתשלומים).

לגבי המכללות - הנה המספרים שתבין:

http://www.collegeboard.com/student/pay/add-it-up/4494.html

בכללי קולג' ציבורי פחות מ 10 אלף דולר בשנה, פרטיים ללא מטרות רווח כ $28,500 בשנה.

אז זה לא ה 200 אלף של הארווארד! וזה לגמרי סביר.

לגבי הקטע של הפגנות ושריפת צמיגים זה נכון, אבל דמיין לשנייה מצב כזה:

אני, אתה וכל אלו שעובדים קשה ונושאים אותם על הגב אומרים דיי נמאס, אתם עושים לנו צרות כשמנסים לסגור את הברז? אין שום בעיה, אנחנו עוזבים - ובאמת אלפים כמונו יעזבו - זה לא רק הפסד נטו של מאות מיליונים הכנסות ממסים - זה יפגע בכל התעשיה (אין מוחות), במסחר (אין קונים לסחורות), ועוד מיליון השפעות כלכליות שאני לא מומחה לחזות.

פתאום פשוט למדינה לא יהיה את הכסף לשלם לכל הפרזיטים! ומה יעשות? שיקפצו עד השמיים (לאלוהים שלהם!) - ולא יעזור... כסף פשוט לא יפול משם (ואם סתם ידפיסו כסף יהיה אינפלציה מטורפת, או הלוואות יגיעו למצב של יוון).

רק אז אחרי שיהדקו את החגורה וכל הפרזיטים פשוט יצאו לעבוד מחוסר ברירה - אם אתה באמת רוצה תוכל לחזור לפה למדינה מתוקנת (וניחוש שלי - תסתדר ממש טוב כבר בחול עם עבודה, משפחה, חברים חדשים וכו' - לא יעניין אותך לחזור ולא את ילדיך).

רק צעד קולקטיבי כזה של הגירה יפתור את הבעיה של ישראל.

עריכה: אני רואה שהפורום כבר רץ קדימה לשנה החדשה! טוב שיהיה לכולם שנה טובה ויותר מוצלחת מהקודמת!

יאללה, בוא נזרום איתך, למה לריב. אז נגיד שהוצאת תואר ממכללה ב10 אלף דולר לשנה כי זה איזה קולג מסכן וזה מה שהתואר שלו שווה. 10 אלף דולר הם שליש משכורת שנתית של אדם רווק במשרה מלאה. עובד במקדולנדס שמשתכר 8 דולר לשעה שזה הרבה מעל המינימום בהרבה מדינות לא מגיע ל 30 אלף נקי בשנה. במיוחד היום לנוכח המצב הנוכחי שם זהו סכום לא מבוטל. בקיצור 10 אלף דולר לשנה, 40 אלף דולר לתואר שלם כלומר תואר מהנדס בארבע שנים בקולג עלוב יעלה לך 160 אלף שח. חבר יקר, בישראל כל אזרח עם מוח בקודקוד יכול להוציא תואר מהנדס מהטכניון שנחשב לאחת המוסדות המכובדים בעולם בשבריר הסכום הזה. תואר ראשון היום יעלה לך מקסימום שבמקסימום במוסד להשכלה גבוהה שאיננו פרטי לא יותר מ 64 אלף שח שהם 16 אלף דולר. אז אתה בא להתווכח איתי? בוא ונחסוך הודעה, לבחור עם השלט עצור שטוען שקשה להתקדם מלמטה למעלה במדינה הזו לצערי הרב אין אפס, בכל מקום בעולם מי שיש לו השכלה מתקדם יותר למעלה ביותר מהירות. לא שיש לי תארים כאלה ואחרים אבל לא צריך להיות חכם מדיי בכדי לראות זאת. בישראל אם יש לך 4 ילדים ויש להם סבלנות לשבת על הטוסיק וללמוד ושכל בקודקוד רוב הסיכויים ש 4 הילדים שלך יצאו מהנדסים או עם תארים ממוסדות אקדמאיים איכותיים. בארה"ב, תחלום על זה.

בקיצור, ביום שאנשים יפסיקו להתבכיין ויראו איזה תנאים וביטוחים יש להם כאן הם יבינו שלא ממש רע לחיות כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אחרי שסטינו קצת מהנושא יש להצהיר שבסוף ביטלו את ההעלה במס !!!!!

כנראה שהמדינה יכולה להתמודד עם זה ( לכל אלו שטענו שלא )

http://g.watap.net/themarker?ref=mredir2&go=news/tent-protest/1.1605569

לא ביטלו ולא נעליים - הדלק עלה מ-7.11 ל-7.22 בתחנה בה תידלקתי הבוקר.

לי נראה כאילו שמו את ה"עז", הוציאו אותה וכולם כ"כ מאושרים שלא שמו לב - קצת כמו דיוני תקציב בכנסת.

the london underground is not a political movement

פורסם
לא ביטלו ולא נעליים - הדלק עלה מ-7.11 ל-7.22 בתחנה בה תידלקתי הבוקר.

לי נראה כאילו שמו את ה"עז", הוציאו אותה וכולם כ"כ מאושרים שלא שמו לב - קצת כמו דיוני תקציב בכנסת.

מוזר, כתוב שביבי ביטל ...תקרא בכתבה

אוטו-מאניה :-)

פורסם
מוזר, כתוב שביבי ביטל ...תקרא בכתבה

אני לא אומר שלא היה משהו ואז בוטל - אני אומר שבסופו של דבר מחירי הדלק עלו היום. הפחדות לגבי כמה הם היו אמורים לעלות למול כמה עלו בפועל לא מעניינות אותי.

the london underground is not a political movement

פורסם

קורטס היקר אין ספק שבישראל יש פלוסים כמו בכל מקום, אבל לדעת הרבה צעירים כמוני, מאד קשה להסתדר פה.

לא שבמקום אחר כל, מתמודדים עם מה שיש אין ספק, אבל התמורה מהמדינה מזערית ביחס למה שאנו נותנים נותנים לה.

אם זה חלקינו במילואים, אם זה בתשלומים כבדים כמעט על הכל, וגם מוצרי הצריכה הבסיסים לא ממש זולים פה.

כך שמה שאתה אומר לא חד משמעי.

ואני כן לומד ואני בעזרת השם מסיים השנה תואר ראשון וכבר מפחד ומחפש מה לעשות בחיים ( באיזה אופן להרויח בכבוד ושיספיק לי).

פורסם

אתה חושב שאני לא כועס, לא עצוב ולא ממורמר? שר הפנים, הוד מעלתו אלי ישיי אמר שלא יקום ולא יהיה בית שמש שמחולקת לחרדית בלבד ולחילוניים כי בית שמש החרדית תפשוט את הרגל וזאת מפאת חוסר אפשרות לגבות מיסים מאף אחד. צר לי, זה לא שאני לא סובל מגזר אחד על השני, אני פשוט לא סובל אוכלי חינם בכלליות והם לא נמנים עם לובשי השחורים בלבד. כל הטענות שאתה מעלה הם נכונות, מין הסתם כי אתם משלם עבור הפרזיטים.

פורסם
גם מחירי הסיגריות עולים ב1/1

הבנתי שזו רק שמועה ושהמחירים לא יעלו על תוספת של 1-2 ש"ח לעומת מה שצויין לפני, מעניין אם זה נכון :|

פורסם

קורטקס היקר בישראל לא שווה לתת כלום למדינה כי היא תקח ממך אם תתן.

ולכן בישראל נהנים הערבים, החרידים, החד הורים, המובטלים, הנכים, השיכורים והנורקומנים.

למשל אם אני מרווח היום ברוטו 5900 אז נטו יוצא לי 4900 על מה ולמה שיסתכלו כמה שעות עבדתי בשביל המשכורת הזאת אם אני מרווח מינימום, ואילו אני מרווח 5600 אני מקבל נקי 5100 ש"ח. על מה ולמה 500 ש"ח אם תחנתי שעות כמו סוס עם עגלה.

אין אין פה שוויון הזדמנויות בפועל, צעיר פה צריך לפרפר על מנת להצליח, בגלל זה אהחנו מוצאים קומבינות וכאילו מזיקים למדינה.

אז בגלל שאני נורמטיבי (פראיר של המדינה) עובד ומשלם הכל לפי החשבונות אני על גבי סוחב את כל הממסד והטפילים האחרים, האי רגע עצרו מה אני מקבל בתמורה? הזמנה למילואים, כנס מפקח עירוני, אפילו רעל כמו סיגריות בשביל להרגע קצת קשה לממן היום וזה נמשך ונמשך..

ואז מה שלא הוציאו ממני כך ממשיכים לנסות להוציאה על ידי המסים בחשבונות החשמל המים והארנונה ( שהיא כבר תשלום למדינה על האדמה שכביכול עליה כבר שילמתי בקניית הדירה), ואז המסים על מוצרי צריכה בסיסים ואוכל, כל פעם מס על משהו אחר, מה לא מספיק להם?

ואז אם אני גר רחוק מתחבורה ציבורית או נעלץ לעבוד בשבת או אין לי תחבורה סדירה אני קונה רכב והם ממשיכים לסחוב עוד יותר על גבי את המדינה באגרת רישוי דלק ומסים במוסכים, לא פלא שהמוסכים לא תמיד מוצאים קבלות בשביל לחסוך לאנשים עלויות, מה מה יהיה? המינינימום הזה מספיק רק להשרדות ואיתו לא מקימים ולא מחזיקים משפחה.

אז גם שאני ועוד רבים וטובים מנסים לשחות על מנת לא לתבוע זה אומר שזה בסדר.

כי אני לא ראוה מדינה שמחזירה לנו תמורה, אמרו לי מוסקווה יקר, אחרי ישראל באמת שהרגשתי שזול שם בכללי, ומי שיודע זו אחת הערים היקרוצ בעולם ( מבחינת מחיה יום יומית בהחלט יותר זול שם).

לאיזה מצב הגענו?

ואנחנו מדברים כולה על דלק, עוקצים אותנו בכל דרך אפשרית.

• תוכן חדש...