Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע ליקווי מולי Low-Friction HC7 - האם סינטטי מלא?

citroen s
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

האם השמן הנ"ל הוא סינטטי מלא? האם כל 5W40 הוא סינטטי מלא?

לא ברור לי. קניתי מהפרסי מיצחק שדה ואמר לי שזה סינטטי מלא.

הרכב קאיה ריאו 2008 1.4 -לאחר תיקתוקי מנוע(שסתומים- כמו דיזל של מונית)- ביצעו פלאשינג, ושמו שמן מנוע 10W40 עם תוספים. ופילטר שמן תחליפי.

השתפרו התיקתוקים במנוע. וכמעט נעלמו.

כרגע עם השמן החדש של ליקווי +פילטר מקורי הבעיה עדיין נשארה. תיקתוקים חלשים.

האם השמן 5W40 סינטטי אמור היה אמור להציל את המצב? הוא במנוע כבר 50 ק"מ.

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/1346%20Leichtlauf%20HC%207%20SAE%205W-40_EN.pdf/$file/1346%20Leichtlauf%20HC%207%20SAE%205W-40_EN.pdf

תודה לכל העוזרים.

1347.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא סינטטי מלא אלא חצי סינטטי. הציטוטים הרלוונטיים:

The combination of unconventional hydrocracked-based base oils

and the latest additive technology

ואם באמת מתעקשים, ניתן להסתכל בתמונה המצורפת שהבאת ולראות שעל הבקבוק עצמו רשום (בגרמנית) "טכנולוגיה סינטטית". הווה אומר-חצי סינטטי.

לגבי השאלה השנייה שלך- תהליך "פיצוח" (או ליתר דיוק זיקוק) מבוצע בד"כ לשמנים מינרליים (שמשתמשים בהם כשמני הבסיס ואליהם מוסיפים תוספים כדי לשפר את תכונותיהם).

בשמני מנוע סינטטיים שמני הבסיס בד"כ מיוצרים מקבוצה 4 או קבוצה 5 (פולי-אולפינים שנוצרים מסינתזה במעבדה או פולי-אסטרים שנוצרים מתהליך כימי שמופעל על גז), ולפיכך אפילו שמן הבסיס הוא סינטטי לגמרי (דהיינו, לא מופק מנפט).

לפיכך, הפרסי טעה-לא כל שמן 5W40 הוא שמן סינטטי מלא. מספיק שיופיע הכיתוב "בטכנולוגיה סינטטית" או כל הצהרה אחרת ולא "100 אחוז סינטטי" ואז ניתן לדעת שהשמן לא סינטטי מלא.

לגבי הרכב-מה הקילומטרז' שהוא עבר, האם השמן הזה שהבאת מתאים על פי ספר הרכב (ותקן API הנדרש)?

אנקדוטה קטנה-היה לפני כמה שנים בארה"ב מקרה שבו יצרן שמנים גדול תבע יצרן שמנים אחר בטענה כי הנ"ל לא יכול לקרוא לשמנים שזוקקו בשיטה הזו כשמנים "100 אחוז סינטטיים". אותו יצרן הפסיד בתביעה, לדעתי בגלל סמנטיקה :) .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הצלחתי להבין מאנקדוטה שלך, מי הפסיד, התובע או הנתבע.

השמנים של LM מחולקים בצורה קצת אחרת - סינטטי מלא, בטכנולוגיה סינטטית, סינטטי חלקית ועל בסיס מינרלי.

על האריזה של שמן סינטטי מלא תמיד מופיע כיתוב FULLY SYNTHETIC.

לא רשום דבר כזה\ רשום משהו אחר - השמן לא סינטטי מלא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צודק, vladcar-הניסוח שלי לא היה ברור מספיק. מי שהפסיד בתביעה היה התובע.

לפי האתר הזה:

In the late 1990s, Castrol started selling an oil made from Group III base oil and called it SynTec Full Synthetic. Mobil sued Castrol, asserting that this oil was not synthetic, but simply a highly refined petroleum oil, and therefore it was false advertising to call it synthetic. In 1999, Mobil lost their lawsuit. It was decided that the word "synthetic" was a marketing term and referred to properties, not to production methods or ingredients. Castrol continues to make SynTec out of Group III base oils, that is highly purified mineral oil with most all of the cockroach bits removed.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב עבר 84000 ק"מ.

השאלה היא - האם השמן ירוד באיכותו משמעותית מסינטטי מלא?

האם ייתכן וייגרם נזק לרכב עד ההחלפה הבאה?

האם ייתכן והרעש ייפסק אך ורק בסינטטי מלא?

בכל אופן בספר הרכב לא מציינים צמיגות אלא רק תקן החל מ SJ ומעלה... ויש תמונה של שמן "קאיה-סינט" 10W40...

ממש מבלבל - אז מה הכי טוב לרכב הזה? כי המוסך המקורי אומר שמשתמשים רק בשמן 5W40 או 5W30 לרכב הזה...סינטטי מלא... אף על פי שלאבי יש רכב כזה עם 104000 ק"מ עם שמן 10W40 והמנוע עדיין יותר שקט ובטח שלא מתקתקים השסתומים...

וואי אני ממש בלחץ מהעניין לא רוצה להגיע להוצאה גדולה...

אגב , הפרסי אמר שזה סינטטי מלא - אך דגם "ירוק" ששומר על הסביבה.. חחח אולי בגלל הצבע הירוק של המדבקה שעל האריזה החליט על כך...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין בבעלותי מעבדה לשמנים, כך שאינני יכול להגיד לך האם איכותו ירודה משמעותית מסינטטי מלא 8) . מה שאני יודע בטוח הוא שאם אין בעיה של אכילת שמן במנוע, עדיף סינטטי מלא על חצי סינטטי-בין השאר בגלל יכולות הניקוי וההמסה (הטובות יותר) של שמן סינטטי והעמידות שלו בלחצים ובטמפ' גבוהות.

מה טוב לרכב הזה? פתח את ספר הרכב או כנס לאתר היצרן על מנת לבדוק את השמן המאושר לרכב זה, או נסה לפנות ליבואן ולקבל ספר מעודכן כמה שיותר לרכב שלך.

התקן SJ הוא תקן מיושן, אם תשים לב אתה רכשת שמן מתקן SM שהוא יותר עדכני ממנו-טכנית לא אמורה להיות בעיה, כי התקנים החדשים "תואמים לאחור" עם הישנים. לא נראה לי שנגרם נזק כלשהו עד ההחלפה הבאה אם השמן עומד בתקנים של היצרן כפי שרשום בספר הרכב. לגבי הרעש, אינני יודע אם הוא ייפסק, אך מקריאה של פוסטים בפורומים בחו"ל היו אנשים שהשתמשו בשמן סינטטי מלא מיצרן X והתקתוקים נפסקו, ויש כאלה שהשתמשו בשמן סינטטי מיצרן Y והבעיה החמירה. עד שלא תנסה, לא תדע. לגבי המלצות על שמן סינטטי-אתה לא באמת רוצה להתחיל עוד ת'רד של "מלחמת שמנים", לא? :lol:

הפרסי כנראה התבלבל כי הוא ראה את המילה "synthetic" על האריזה בלי לקרוא את מה שבא אחריה :oops: .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר בבקשה קצת רקע על רעש שסתומים:

ממה הוא נובע: שמן , בוכנות,לחץ שמן,מעברים סתומים?

האם לטווח הארוך זה גורם לנזק קבוע במנוע... יש לציין שנסעתי עם התיקתוקים כ 2000 ק"מ.?

אשמח לרקע תשובה בנושא שלי...

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נקישות שסתומים יכולות לנבוע ממצב שהרכב נסע עם כמות נמוכה מאוד של שמן/לחץ שמן נמוך וחוסר הסיכוך

גרם לפגיעה חלקית בשסתומים.

כמה זמן יש לך את הרכב? אני נוטה לנחש שרכשת אותו מחברת ליסינג/השכרה/מגרש ולא מידיים פרטיות.

הקילומטראז' של הרכב לא גבוהה ורק הזנחה יכולה להוביל את הרכב למצב כזה (או תקלה כלשהי שלא טופלה

בזמן).

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב אצלי 4 חודשים.

נרכש ישירות מאלדן השכרה כיד שניה אצלי.

עשו 5 טיפולים כל 15000 ק"מ במוסכים מורשים.

הרכב הגיע עם גומיות בחלונות יבשים- מה שמעיד על כך שעמד בשמש באיזור אשקלון להבנתי כנראה חודש או יותר לפני מסירתו למכירה... וייתכן וכך גם נורה בוצה-השמן התייבש.

לאחר "השבחה" - שמו פילטר יונדאי- תואם לקאיה+שמן 10W40... רצועות מנוע ובדיקת ברקסים... ומסרו לי את האוטו.

אחרי שבועיים נסעתי איתו לאילת ללא בעיות .

לא היה חסר שמן אצלי ולא היתה נורת לחץ שמן... לא היתה ניראת בעייה כלשהיא למעט צריכת דלק של 1:12 בשיוט שהאוטו צריך להגיע ל 1:14-1:15.

התיקתוקחים הופיע לאחר 3 חודשים אצלי היו מאוד חזקים- לאחר גרירה למוסך ,הפלאשינג+שמן מנוע 10W40+תוספים+פילטר חדש- השתפר המצב.

כרגע עם השמן החדש 5W40 שציינתי לעיל- נראה שהרעש מתחיל להחלש...

האם השמן יכול להשפיע עד כדי כך על השסתומים? האם כבר נגרם נזק ב2200 הק"מ שנסעתי, או שהנזק התחיל עוד שהאוטו לא רעיש כלל ולכן לא ידעתי על זה...?

פרט קטן שכחתי לציין- האוטו עבר אצלי תאונה יום אחרי שרכשתי אותו- מכה מאחור בטמבון... ושבירתו... האם התזוזה הזאת יכולה להשפיע? השמאי לא בדק את המנוע לאחר התאונה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טמבון אחורי? אין קשר למנוע.

כשרכשת את הרכב, בדקת שמן? האם כאשר אתה מסובב את הסוויץ' לפני ההנעה, נורת השמן נדלקת?

(אמורה להיכבות מיד עם ההנעה עצמה).

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נורת השמן נכבית כמו כל שאר נוריות הבקרה...

וכן ,לזכרוני בדקתי שמן,

אבל זה היה לפני 4 וחצי חודשים קשה לזכור אבל הנעתי ובדקתי והוא היה בסדר... גם בנסיעה למכון הבדיקה...... מה שכן הם החליפו שמן+פילטר מיד עם הקניה - ועוד כמה דברים ביישור קו - בסכום כולל של 950 שקל,

אז הרכב יצא מושבח...

אגב לא "עקצו" אותי כי נתנו לי לבחור מ8 רכבים עם פחות או יותר אותו הק"מ שהגיעו ישר מהמשאית ללא השבחה איזה שאני רוצה וכמו כן הלכתי לבדיקה...

מה שכן אולי בבדיקה היו צריכים לעלות על זה? שזה קרה אחרי 3 חודשים היה אחריות של מכון הבדיקה על המנוע כנראה גם אליהם יכולתי לבוא בטענות....

אגב האחריות נורא מעצבנת 5000 ק"מ או חצי שנה... כמו כן אני באתי אחרי 3 חודשים עם 6000 ק"מ ובעל המגרש לא הסכים לתת לי אחריות.

פשוט גועל נפש- אבל חוזה זה חוזה.... בעיה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...