Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת?!- עצירה ברמזור ירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוקא שמעתי על תופעה כזאת של אנשים שבולמים בכוונה ברמזור כדי שאנשים אחרים יתנגשו בהם, מן תובעי ביטוח סדרתיים.

אני לא אתפלא אם הנהגת שייכת לאותה תופעה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
דוקא שמעתי על תופעה כזאת של אנשים שבולמים בכוונה ברמזור כדי שאנשים אחרים יתנגשו בהם, מן תובעי ביטוח סדרתיים.

אני לא אתפלא אם הנהגת שייכת לאותה תופעה.

אם היית אומר את זה לפני חודש הייתי מסרב להאמין אך לאחר שהדבר קרא לאחי שהייתי נוכח באוטו אני כבר בטוח שאתה צודק.

בלי שום סיבה הרכבים נוסעים אך ממש 5 מטרים לפני קו הצומת נהגת מחליטה לעצור בירוק, רק מחכה שנתנגש בה.

ברגע שראתה שאנחנו לא מתנגשים בה היא פתאום מחליטה להמשיך בנסיעה כאשר הרמזור בדיוק מתחלף לצהוב.

Alfa Romeo Mito QV

פורסם
זה שהנהגת לא היתה בסדר - מוסכם. אבל בכך שלא יכולת לעצור בזמן ללא פעולת התחמקות - אתה אשם. כאשר שומרים מספיק מרחק (שתי שניות) - תמיד אפשר לעצור בזמן ואפילו אמור להישאר לך קצת "ספייר." אגב, אני מעדיף נהג שמאט\עוצר בירוק מאשר הנהג הישראלי הממוצע (ונהגים אחרים) שרואה בירוק מעין הבטחה ש"הכביש שלו" ולכן אינו נזהר, אינו מאט (אם צריך) ואינו מביט לצדדים כדי לראות שאף אחד לא עובר לו באדום, ואני בכלל לא מדבר על אלו שעוברים בכתום כאילו היה ירוק ואף מאיצים לשם כך.

למה לא גם לבלום וגם לסטות?

אתה טועה לגבי התחמקות ושמירת מרחק.

אם אתה שומר מרחק "שתי שניות", ומגיב אחרי שניה וקצת (אפילו יותר, תלוי במצב), והרכב שמלפניך הוא חדש יותר משלך, הוא יבלום הרבה יותר מהר, ואתה תיכנס בו, אין אפס.

לא קרה לי מקרה כזה, אבל לקוואליר שלי אין ABS, בלימת חירום אצלי זה החלקה לתוך המכשול, אם תעמוד מולי מכונית מודל 2011 ותחליט לעשות בלימת חירום, הנהג ירגיש מזה חום מנוע אמריקאי.

(כבר קרה לי ש"בן-דוד", לקח לי את הנתיב בלי זכות קדימה, ישר נעלתי גלגלים, פגעתי בו והוא החליק קצת, והוא ברח, לא קרה כלום!).

קרה לי בתוך העיר שנהגים עוצרים בירוק, אבל זה במהירות נמוכה ובולמים מהר.

לדעתי כל החוק הזה של פגיעה מאחורה הוא לא תקין, יש מלא מקרים ומלא מצבים, אי אפשר לקבוע עובדה וזהו.

(כמו המקרה הזה, לבלום בלימת חירום באור ירוק ללא סיבה, זה פשע.)

פורסם

אני לא אומר שזה המקרה כאן, אבל לפעמים אין ברירה וחייבים לעצור ברמזור ירוק - כאשר הצומת חסום או שיש צורך לתת זכות קדימה להולכי רגל במעבר חצייה (בפנייה ימינה למשל - כתום של הולכי רגל מהבהב).

מה שאני מנסה להעביר זו נקודה שיש צורך להיות תמיד ערניים לסובב אותנו - רמזור ירוק לא בהכרח מאפשר כניסה חופשית ומהירה לתוך הצומת.

פשוט הרבה נהגים על כבישי הארץ אוהבים להסתפק בלהסתכל על המרווח שיש ביניהם לבין הבגאז' של הרכב שלפניהם ותו לא.

מין מיקרוקוסמוס נוח שכזה וכל השאר לא מעניין.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אכן ואכן. דוגמה נוספת: כל נהג ישראלי מודע לתופעה של נהגים שעוברים באדום (וזה קורה בערך כל חצי שעה בכל צומת ראשי) ובכל זאת רובם נכנסים לצומת ירוק כאילו הכביש שייך לאבא שלהם: בלי להתרכז בנהיגה, בלי להביט לכיוון התנועה החוצה ולוודא שהצומת ריק, בלי להאט (אם צריך), בלי להיות מוכנים לבלום. זה, לדעתי, הרבה יותר גרוע מנהג שמאט בחדות לפני הצומת, לפחות הוא לא ייכנס לתאונת חזית-צד!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...