Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחוקק הנאור קבע שאסור לנסוע בשול נקודה. אבל...

המשטרה הנאורה עוד יותר קבעה שבהתקיים תנאים מסויימים קרי עומס בתנועה לרכב דו גלגלי ( שאולי הוא גם דו כלכלי ) מותר לנסוע, ונסיעה כזו לא תיחשב כמעשה בריונות, וגם לא תהיה עבירה בכלל.

אז אולי בסיטואציה כמו המתוארת כאן יחליט הפיקוד העליון של המשטרה שאין זו עבירה.

ותודה לקפצתי לשניה על שהוא מדגים לנו הלכה למעשה למה המשטרה כה אהובה בארצינו .

מתעסקים בקקה ולא בעיקר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם :-)

בכביש 60 בקטע שבין קיבוץ מזרע לצומת הכניסה לעפולה יש בשעות אחה"צ פקק גדול בגלל הרמזורים שבצומת - כנראה הרמזור קצר ואנשים מחכים. מדובר בכביש עם שטח הפרדה בנוי ו- 2 נתיבים לכל כיוון.

אני צריך לפנות בצומת הזאת ימינה, כלומר לכביש 65 (הסרגל) ובצומת הזאת אין רמזור לפונים ימינה, יש פנס צהוב מהבהב ולכן הפקק הזה לא רלוונטי אליי. מה שאני עושה זה לעלות על השוליים הימניים עם איתות ימין פועל, כאשר כמה מטרים לפני הצומת אני עולה על הנתיב פניה ימינה שכולו פנוי ואז פונה ימינה באין מפריע.

רציתי לשאול האם הדבר הזה חוקי? מצד אחד אם אני עומד בפקק אני יכול לחכות שם גם 20 דקות והפקק הזה גם ככה לא רלוונטי אליי, מצד שני אני חושש שאם שוטר סמוי יראה את זה הוא עלול לחשוב שאני עוקף את הפקק כדי להמשיך ישר.

מה אתם הייתם עושים אם הייתם נוסעים בכביש הזה או בכביש דומה עם אותו המקרה? האם שוטר יכול לעשות בעיות? אני לא רוצה לעבור על החוק, אבל השאלה היא מה החוק בנושא אם בכלל?

תודה מראש לכולם ושבת שלום.

(העלתי תרשים)

פניות כאלו אל השול עלולות לגרום לתאונות עם קטנועים שנוסעים על השול או כל רכב חרום אחר .

פורסם

האם גרמתי לעוגמת נפש כלשהי לאלו העומדים בפקק? כן לאלו המחכים לתורם לפנות כחוק ימינה

זה כמו המקרה של האנשים שבאים מסביב בתור ואומרים "יש לי רק שאלה"

או מקרה שקרה לי השבוע שמישהי ביקשה לעקוף אותי ועוד חייל שחיכה בתור כי "היא רק צריכה מרשם"

איך גרמתי לעגמת נפש לאלו שרוצים לפנות ימינה לאחר שיגיע תורם? אני מזכיר לך שהנתיב פניה ימינה ריק לחלוטין, מי שבחר להמשיך לעמוד בנתיב הממשיך ישר ובוחר להפריע לכולם, גם יגיע בסופו של דבר לנתיב פניה ימינה כשישתחרר הפקק אחרי 20 דקות וגם הוא יוכל להשתלב לנתיב ולפנות ימינה באין מפריע.

מעבר לזה, אינך יכול להשוות את זה לתור בסופר או בקופת חולים. גם אם אני עוקף אותך בתור (ולאחר האישור שלך) אני עדיין מעכב את כולם שממתינים בתור, השאלה הזאת לקחת זמן. הסיטואציה המתוארת כאן לא פוגעת באף אחד, בטח ובטח לא באלו שמעוניינים להמשיך ישר - הריי כל המכוניות הרוצות לפנות ימינה משחררות את הנתיבים הממשיכים ישר לטובת נהגים אחרים.

למיטב הבנתי את הסיטואציה, אין תור בפניה ימינה, אז בביצוע העבירה אין פגיעה למעשה בממתינים לפנות ימינה כחוק

מצטרף להמלצה לשלוח בקשה להפוך חלק ארוך יותר מהשול לנתיב פנייה בלבד.

האם הבקשה תיושם במהרה?

אשרי המאמין!

הבנת נכון את הסיטואציה. למי צריך לשלוח בקשה כזאת? למועצה האזורית או למע"צ?

מתעסקים בקקה ולא בעיקר.

1+ :mm_yeah:

פניות כאלו אל השול עלולות לגרום לתאונות עם קטנועים שנוסעים על השול או כל רכב חרום אחר .

תאונות עם רכב חירום או עם קטנועים יכולים לקרות בכל מקום, גם בנתיב רגיל. ולענינינו, במידה ותיסע 15-20 קמ"ש על השוליים לא יקרה שום דבר. גם כשאתה פונה לשול הימני אתה צריך להסתכל תחילה במראה ולאותת.

פורסם

בוקר טוב-

החל מינואר 2012 גם לדו-גלגלי הנוסע בשול ימין ירשם דו"ח.

נא לשים לב לכך שההתניה לא לרשום לדו גלגלי היתה כשייש עומס תנועה.

לא בכל פעם שדו גלגלי נוסע על השול יש עומס/פקק-רובם נוסעים סתם מתוך הרגל וחוסר בהבנת החוק ("כי זה נוח לי למהר"),

אז באו ולא נתיפיף , לשמור תמיד על חוקי התעבורה צריך לההפך להרגל שני שלנו.

ובנימה אישית- ישה - בכלל לא מעניין אותי האם אני מדגים או לא. המשטרה לא צריכה להיות "אהובה" על מישהו.

אני רוצה להגיע הביתה בשלום-בריא ושלם, ראיתי מספיק תאונות.

פורסם

מה הקשר "מספיק תאונות" לחוסר גמישות מחשבתית ונכות ריגשית של כחולי המדים.

הקלף הדרמטי של הרצון להגיע הביתה בריא ושם לא צריך להישלף בכל סיטואציה, בטח שלא בזו המתוארת פה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
המחוקק הנאור קבע שאסור לנסוע בשול נקודה. אבל...

המשטרה הנאורה עוד יותר קבעה שבהתקיים תנאים מסויימים קרי עומס בתנועה לרכב דו גלגלי ( שאולי הוא גם דו כלכלי ) מותר לנסוע, ונסיעה כזו לא תיחשב כמעשה בריונות, וגם לא תהיה עבירה בכלל.

אז אולי בסיטואציה כמו המתוארת כאן יחליט הפיקוד העליון של המשטרה שאין זו עבירה.

מתעסקים בקקה ולא בעיקר.

בוקר טוב-

החל מינואר 2012 גם לדו-גלגלי הנוסע בשול ימין ירשם דו"ח.

נא לשים לב לכך שההתניה לא לרשום לדו גלגלי היתה כשייש עומס תנועה.

לא בכל פעם שדו גלגלי נוסע על השול יש עומס/פקק-רובם נוסעים סתם מתוך הרגל וחוסר בהבנת החוק ("כי זה נוח לי למהר"),

אז באו ולא נתיפיף , לשמור תמיד על חוקי התעבורה צריך לההפך להרגל שני שלנו.

ובנימה אישית- ישה - בכלל לא מעניין אותי האם אני מדגים או לא. המשטרה לא צריכה להיות "אהובה" על מישהו.

אני רוצה להגיע הביתה בשלום-בריא ושלם, ראיתי מספיק תאונות.

אולי עכשיו תראה ותענה לעיניין . והאם גם בשעת עומס ייתנו לדו גלגלי דו"ח אחרי ינואר 2012

אם כן ,יש לפרסם זאת ברבים כדי שלא להכשיל את רוכבי הדו גלגלי.

ואין המשל דומה לנמשל.

שכח לרגע מהחוק ונסה להבין שכלל ראשון בתנועה הוא שתהיה תנועה ולא פקק.

הרחבת השול והארכת הפניה ימינה מתבקשת בצומת ההיא כמו בהרבה צמתים אחרים . אבל למדינה אין כסף /אין רצון להקל .

אבל יש שוטרים להעמיד אותם שם ולסקל את העבריינות הדמה הזו, ולמלא את הקופה.

כשהדג מסריח מהראש לא פלא שגם הזנב מצחין.

שוטר טוב הוא שוטר אהוב ושוטר חרה הוא שוטר שנוא. כי לתפוס אותך על שטויות זה נבזי.

לתפוס אותך עובר באור אדום , האמן לי כולם יקבלו זאת באהבה בפורום פרט אולי לזה שנתפס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שוב אני כותב: אין קשר בין "שוטר נחמד, אהוד אהוב וכד'" לבין אכיפת תנועה.

אם תסתכל על החנ"א במהלך 10 שנים אחרונות תראה שכמות העברות לאכיפה צומצה, עדיין, רשומות בחוברת הרבה עברות שלא

נאכפות. גנבת שול ע"י נהג היא עברה, זה שצריך לשנות את מבנה הכביש באותו קטע עדיין לא מקנה לנהג לבצע עברת תנועה רק בגלל "שצריך לשנות את קטע הכביש הבעיתי", כל עוד הכביש בנוי כמו שהוא -חייבים לשמור על החוקים.

לגבי רמזור אדום- ישנם נהגים העוברים באור אדום בהיסך הדעת כי הם במצב זומבי ( הם אומרים לי בדרך כלל " אוי , לא שמתי לב, מה? באמת התחלף לאדום") וישנם נהגים הגונבים אדומים בניצב לצומת במודע ! תוך סיכון רכבים אחרים. בלי יוצא מהכלל מי שמקבל ממני דו"ח מסיים את המפגש בהבנה ולחיצת יד, כי אני מקדיש זמן ומסביר.

אין כאן ענין של אהבה אלי אישית או לכל שוטר אחר, אני לא הנושא באשכול הזה-

הנושא גלש ל- "עברות תנועה- האם לעצום עין כשזה מתאים לנהג שנתפס או לא".

פורסם
לפי מה שאתה בעצמך כותב-

"מה שאני עושה זה לעלות על השוליים הימניים עם איתות ימין פועל, כאשר כמה מטרים לפני הצומת אני עולה על הנתיב פניה ימינה שכולו פנוי ואז פונה ימינה באין מפריע."

"רציתי לשאול האם הדבר הזה חוקי? מצד אחד אם אני עומד בפקק אני יכול לחכות שם גם 20 דקות והפקק הזה גם ככה לא רלוונטי אליי".

בעצם מה אתה שואל ? האם אתה מבקש לגיטימציה לנהוג על השול הימני "כמה מטרים" אז יש לך טעות. אין הבדל בין כמה מטרים לעשרות מטרים, ביחוד כשאני ועוד מאות אחרים ממתינים לתורם , ע"פ החוק זה עברת ביריונות ולא משנה באיזה נייר תעטוף את העניין.

בנוסף אתה בעצמך מדבר על "לחכות 20 דקות" אז כן גם אתה אדוני הנכבד תמתין כמו כולנו בתור בסבלנות,

הרי כולנו חיים על הכביש וכולנו רוגזים על נהגים אחרים המבצעים עלינו עברות תנועה-אבל כשאנו מבצעים את העברה אז זה בסדר ?

לא, לא כולנו רוגזים, הצטדקות היתר המאוסה שלך אינה מוכללת כמו שאתה מנסה לצייר.

אני רוגז כשמישהו גונב את התור מקדימה ונדחף לפקק, אני לא רוגז כשמישהו חשב בצורה הגיונית ורואה שהוא מפריע לאף אחד אם הוא מתחיל את הפניה יותר מוקדם כי יש לו מקום.

ואני יכול להבין את הסיבה שהמחוקק לא רצה להבדיל בין מקרים של שימוש בשול מפאת מוגבלות יכולת הניסוח בכל שפה ואי רצון ליצור פתחים ל loopholes, אני לא יכול, בשום פנים ואופן, להבין את ההצדקה של להקצות משאב יקר לאכיפת עבירה, שלפי הגיון בריא לא מפריעה לאף אחד, ואפילו עוזרת לשטף התנועה.

פורסם

קפצתי לשניה

האם אתה בדעה שרצוי שהתנועה תזרום ולא ייווצרו פקקים?

אפילו הפיקוד העליון בדעה הזו , וכל שבת או חג עומדים שוטרים בצמתים ומכוונים את התנועה כדי למנוע היווצרות פקקי ענק.

עכשיו דמיין לך לרגע שהשוטר במקום לעמוד בסוף השול לתפוס את העבריינים הכבדים = המקרה הראשון ,היה עומד ומסמן לכל אלה שרוצים לפנות לימין לבצע זאת דרך השול וכך לשחרר את הפקק= המקרה השני.

מה אתה חושב היה חושב על כך הנהג המצוי לעומת המקרה הראשון שתיארתי.

ולמה מה שמותר לדוגלגלי בזמן לחץ בתנועה אסור לרכב עם 4 גלגלים בסיטואציה הספציפית הזו של פניה ימינה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

חי_על_הצד

למה לדעתך אין אפשרות חוקית לעשות זאת!!

ממתין לתשובתך המלומדת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
סוף סוף אפשר לשמוע את הצד השני. בוא תסביר לי ברשותך מדוע לדעתך מדובר על "בריונות בכביש" תוך כדי התייחסות לדברים הבאים:

א. האם הפרעתי למישהו בכך שעליתי על הנתיב פניה ימינה דרך השוליים?

ב. האם גרמתי לנזק כלשהו למשתמשי הדרך ו/או לתשתית בכך שעשיתי זאת?

ג. האם גרמתי לעוגמת נפש כלשהי לאלו העומדים בפקק?

ד. האם הקלתי על עומס התנועה באזור לטובת הנהגים שתקועים בפקק? (כן/לא)

דעתי היא שאם אתה מחלק דוחות בכביש הזה או בסיטואציה כזאת בכביש דומה - זאת הבריונות. לפעמים אתה צריך לגלות מעט גמישות ולא ללכת עם הראש בקיר, זה לא תורם לאף אחד ורק מגדיל את השנאה למשטרה, מעבר לכך אני בטוח שהמצפון שלך לא נשאר נקי אחרי כזה דבר. את החוק היבש אנחנו מכירים ואין צורך לצטט אותו, תעבור שוב בבקשה על ההודעה הראשונית והאיור - ייתכן שלא הבנת את הסיטואציה היטב? לא מדובר על עקיפת הפקק דרך השול לצורך חיסכון זמן ואז חזרת הרכב לטור המקורי, אלא לצורך עליית הרכב על נתיב פניה ימינה שעומד ריק לחלוטין לצורך פניה ימינה!

תתנו קנסות לאלו שעוקפים פקק על חשבון אחרים דרך השוליים ואז נדחפים לתחילת הטור (שזאת בריונות) ותעזבו בשקט את אלו שלא מפריעים לאף אחד, אלא עוזרים לשחרר את הפקק. מה סדר העדיפויות שלכם, לתפוס נהגים על עבירות מסוכנות או להגיע ליעד הדוחות כמה שיותר מהר וללכת הביתה? לא מבין את הרציונל.

חשוב להבין שהחוק היא מין בריה כזאת שחוטאת בהכללה ולכן תמיד יהיו מצבים שלא ייראו הגיוניים, או שאכיפתם היא טיפשית וחסרת טעם. אבל דווקא במצבים כאלו חשוב להפנים שאין חריגה להוראת החוק, אלא רק באופן שמצוי בו ( כמו שוטר המורה לך לרדת לשול הדרך ). ולכן הרעיון שכל אחד מאיתנו יחליט עבור עצמו מתי זה הגיוני למלא אחרי הוראה שבחוק ומתי לא, מעורר חלחלה מעצם העובדה שהוא קיים.

פורסם

טוב, אז לאחר קריאת התגובות של השוטר אני אסכם: המשטרה לא מעוניינת לעזור לזרימת התנועה אלא לזרימת הכסף מכיסי הנהגים למשרד האוצר, וכמו כן לא מעוניינת להפעיל את ההגיון או להתחשב קצת בנהגים ונדבקת (בדבק מגע) לחוק היבש. מעבר לכך לכאורה ניתן להבין מדברי השוטר שלא מעניין אותו כלל האם הנהג הישראלי מסמפט אותו, אני יכול לפרש את זה כך: לדפוק כמה שיותר דוח"ות מתוך מטרה ברורה לחסל את פנקס הדוחו"ת כמה שיותר מהר וכל השאר לא מעניין.

כבר הסכמנו שיש בעיה עם הנתיב פניה ימינה בכביש הזה ובעיה אפשרית עם ניסוח החוק, לא מתפקידי לטפל בדברים האלה - אני לא עובד במע"צ או בכנסת. אני לא מתכוון לעמוד בפקק שלא שייך לי כמו אידיוט רק בגלל שלא תכננו טוב את הכביש הזה, ואם אני אחתוך מהשוליים אני אעשה את זה לאחר בדיקה יסודית מפני שוטרים. במדינה כמו שלנו עדיף שכל אחד ידאג לעצמו, הריי כבר הבנו שהמשטרה לא דואגת לכאורה לאזרחים אלא רק לעצמה ולכפופים אליה.

כאמור, אני שומר לעצמי את הזכות להפעיל שיקול דעת מלא בנושא המדובר גם אם זה לא מוצא חן בעיני מתנ"א, ואם יש לה בעיה עם זה היא מוזמנת לחכות לי בצומת ההיא כדי לסגור איתי חשבון. אני בכל אופן אהיה שם - נשתמע.

פורסם
טוב, אז לאחר קריאת התגובות של השוטר אני אסכם: המשטרה לא מעוניינת לעזור לזרימת התנועה אלא לזרימת הכסף מכיסי הנהגים למשרד האוצר, וכמו כן לא מעוניינת להפעיל את ההגיון או להתחשב קצת בנהגים ונדבקת (בדבק מגע) לחוק היבש. מעבר לכך לכאורה ניתן להבין מדברי השוטר שלא מעניין אותו כלל האם הנהג הישראלי מסמפט אותו, אני יכול לפרש את זה כך: לדפוק כמה שיותר דוח"ות מתוך מטרה ברורה לחסל את פנקס הדוחו"ת כמה שיותר מהר וכל השאר לא מעניין.

כבר הסכמנו שיש בעיה עם הנתיב פניה ימינה בכביש הזה ובעיה אפשרית עם ניסוח החוק, לא מתפקידי לטפל בדברים האלה - אני לא עובד במע"צ או בכנסת. אני לא מתכוון לעמוד בפקק שלא שייך לי כמו אידיוט רק בגלל שלא תכננו טוב את הכביש הזה, ואם אני אחתוך מהשוליים אני אעשה את זה לאחר בדיקה יסודית מפני שוטרים. במדינה כמו שלנו עדיף שכל אחד ידאג לעצמו, הריי כבר הבנו שהמשטרה לא דואגת לכאורה לאזרחים אלא רק לעצמה ולכפופים אליה.

כאמור, אני שומר לעצמי את הזכות להפעיל שיקול דעת מלא בנושא המדובר גם אם זה לא מוצא חן בעיני מתנ"א, ואם יש לה בעיה עם זה היא מוזמנת לחכות לי בצומת ההיא כדי לסגור איתי חשבון. אני בכל אופן אהיה שם - נשתמע.

לא הייתי תומך בתגובתך .

• תוכן חדש...