Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מח גיר DSG

italiano79
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לפני כחודשיים רכשתי סקודה אוקטביה שנת 2008 עם גיר DSG 6 הילוכים... שבוע לפני הרכישה הוחלף סט המצמדים במוסך היבואן..לפני חודש ימים קרה משהו מוזר, הרכב פתאום לא נוסע רוורס זאת אומרת רני משלב R ונותן גז , הרכב לא זז נדה, מכבה את הרכב ומתניע מחדש ופתאום הכל עובד קרה גם ב D. עכשיו הבנתי שבארצות הברית הזמינו את כל הרכבים מבית VW והחליפו להם מח גיר בגלל הבעיה הזו....

עלות המוח בסביביות 12 אלף...מה אתם אומרים??מה אפשר לעשות בנדון??

תודה מראש

פורסם

האם סט המצמדים שהוחלף במוסך היבואן הוחלף במסגרת האחריות? בכל מקרה, אני מציע לך לבדוק מול המוכר/המוסך שביצע את ההחלפה האם יש אחריות על התיקון/חלפים.

אני מניח שהרכב לא באחריות. במידה והוא לא באחריות, אני ממליץ לך לגשת למוסך רון, ייתכן שהוא יפתור לך את הבעיה או לפחות יעזור לך לאבחן אותה.

שנית, סרוק בפורומים בחו"ל לגבי מקרים דומים לשלך שבהם כן בוצעה החלפה של מוח הגיר ע"י היצרן גם אחרי תום האחריות. במידה ואכן תצטרך להחליף את המוח ייתכן שיהיה לך איזשהו "קייס" שתוכל להעזר בו בדרישה להחלפה של הגיר מול היבואן. אם פנייה ליבואן לא תעזור, שקול לפנות ליצרן כמוצא אחרון.

פורסם

קודם כל פנה למחלקת שירות. הם מכירים את הבעיה ומודעים לריקול. צריך לברר בדיוק לאיזה חודשי יצור הוא נעשה, אבל אין סיבה שלא תיכלל בתוכו.

תעשה חיפוש כאן:

vwvortex.com

פורסם
קודם כל פנה למחלקת שירות. הם מכירים את הבעיה ומודעים לריקול. צריך לברר בדיוק לאיזה חודשי יצור הוא נעשה, אבל אין סיבה שלא תיכלל בתוכו.

תעשה חיפוש כאן:

vwvortex.com

ספי היי,

כבעלי גולף עם תיבת DSG, אשמח אם תוכל להסביר בשתיים-שלוש שורות מה הבעיה מבחינה טכנית באותו מוח-גיר מפורסם שגורמת לסיטואציות הללו לקרות, וכיצד בעזרת ריקול ניתן לפתור את התקלה, כלומר האם היצרן של אותם "מוחות" פשוט ייצר סדרה דפוקה שלהם, או שמא זהו פאק תכנוני?

פורסם

שלום

אז ככה, בררתי עם הבעלים הישנים של הרכב, הסביר לי שהחליפו לו את המצמדים בגלל שהרכב לא נכנס להילוך (השתלב אבל לא זז) אותו דבר שקורה איתי,,, נסעתי למוסך בררתי איתם עוד פעם אז אמרו שזה עדכון גרסה, עדכנו לי, אבל אחרי שבוע זה קרה עוד פעם, חזרתי למוסך בדקו רציתי שיחליפו מצמדים כי איז מוכונאי אמר שזה מצמדים,אז החליפו באחריות אבל, גם זה לא עזר ופתאום אומר שזה מח גיר... הבטיח לבדוק עם היבואן אם יש אפשרות להחליף במזגרת האחריות למרות שזו תמה---לטענתו האחריות על המוח היא 5 שנים או 150 אלף,, מה שבא קודם-- רכב שלי עשה 170

אז לא מתאים,,,

בסוף נשבר לי אמרתי לאנשי המוסך שהרכב נכנס אצלם בגלל אותה בעיה,, והבעיה לא נפתרה אז הם אחראיים על התיקון שיעלה להם כמה שיעלה לא בעיה שלי,,, פתאום התחיל לומר שבכלל בפעם הראשונה נכנס למוסך בגלל בעיה אחרת,, בינתיים יש לי קבלות ביד.

איימתי לתבוע אותם, תלונה ראשונה נעשתה היום לצמפיון מקווה שנסגור כבר את הסיפור בלי להגיע לבית משפט

פורסם

בקשר לריקול,, היה בארצות הברית ל53 אלף רכבים של פוולקס ואודי (סקודה וסיאט לא משווקות שם) שם הוחלף מח גיר,,, במוסך אומר לי שהרכבים שם שונים ממה שיש בארץ ןשבארץ בכלל לא היה ריקול---לטענתו ארצות הברית זו לא ישראל

פורסם

נראה שה DSG הזה מספק בעיקר צרות והרבה הוצאות. ככל שאני שומע יותר על הבעיות שאנשים נתקלים, כך אני מתרחק מרכב עם הגיר הנ"ל. נראה שהטכנולוגיה לא מספיק בשלה למרות כשהיא עובדת, היא מאד מתגמלת.

פורסם
קצת מפחיד ה DSG הזה. אולי לא ברמת האמינות שלו, אבל איזה מין מחירים אלה ?

אם כבר לפני 15 שנה החליפו לאבא שלי גיר בלאנסר ב4K אז לא נשמע לי יקר DSG במחירים של היום, בטח ברמת התיחכום שלו לעומת מה שהיה לו במיצובישי. רכב זה הוצאה, אין מה לעשות. בשתי הואגיות שהיו לי, אפס תקלות בגיר אז מניסיון שלי הוא מצוין ואמין. תפנה לשירות של צ'מפיון ותברר קודם מה הבעיה, מה העולות ומה ההשתתפות.

פורסם

זה היה ברור מהשניה הראשונה שה"מהפך" של הגירים הרובוטיים והמנועים קטנים הנפח הגודשים הוא מהפך שנועד למקסם רווחים עבור היצרנים במכירות חלקי חילוף ותיקונים יקרים, דוגמא קלאסית ל OVER-ENGINEERING שכ"כ אופיינית לגרמנים מאז ומעולם.

מה היה רע לנו עם 1600 אוטומטי?

לאט לאט רכבי DSG+TSI שיצאו מאחריות יקבלו התרסקות מחירון של עשרות אחוזים ולדעתי האישית, בצדק מוחלט, לפחות עד שיביאו את האמינות לרמה הרבה יותר גבוהה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב, אתה מסיק מסקנות על סמך קריאה של מספר הודעות בקשר לבעיות בתיבות הילוכים מסוג DSG כאשר חלק מההודעות נפתחו על-ידי משתמשים שהמטרה שלהם ...

התיבה הזו מותקנת ביותר ממיליון רכבים ואכן יש תקלות אבל לא בצורה היסטרית.

אני מכיר אישית מספר נהגי מוניות שעשו יותר מ-200K עם התיבה ללא שום בעיה.

1. בל נשכח שהייצרן לקח אחריות ותיקן את התיבות הבעיתיות.

2. מכוני גירים עצמאיים ילמדו את הבעיות האופיניות לתיבות האלה ואני מאמין שבשנים הקרובות הם יהפכו גם למומחים בטיפול תקלות בתיבות DSG לכן המחיר יצנח.

איזה כייף לי :)

פורסם

שמע מרק, אני לא נגד קידמה ואני לא נגד טכנולוגיה מודרנית אבל במקרה הספציפי של VW לדעתי המקצועית האישית הבעיה המרכזית היא שהם זרקו לתוך הרכבים שלהם הרבה רכיבים טכנולוגיים יקרים ולא מוכחים (עדיין).

אני לא אקנה ואמליץ לחברי/ משפחתי לא לקנות רכב כזה שיצא מאחריות פשוט כי יש פה עודף טכנולוגיה (מגדש על+מגדש טורבו+DSG) שלרוב רוכשי הרכב הנורמלים לא נותן כלום והם היו מסתפקים בשמחה ב 1600 אוטומטי שיתן להם את אותם ביצועים במחיר תיקונים הרבה יותר זול ובאמינות הרבה יותר גבוהה.

מה נותנת לנו כל הטכנולוגיה (המיותרת) הזאת?

הייתרון היחיד הוא אולי 2 קמ/ל.

אז שוב, אין לי כלום נגד הטכנולוגיה הזאת אבל לטעמי הם היו צריכים להכניס ולהטמיע כל מערכת לחוד לאורך יותר זמן עד שהיא מוכחת כאמינה ואז להכניס מערכת נוספת אבל סתם ככה לזרוק לתוך כל מגוון הרכבים של הקונצרן גם מגדשים, גם טכנולוגיית מנועים חדשה וגם DSG זה מהלך שברור לחלוטין שהמחשבה מאחוריו היא "אם יהיו בעיות בזמן האחריות אז נחליף באחריות ועם יהיו בעיות אחרי האחריות אז כולנו הולכים להיות מליונרים!"

פורסם

יניב, אני לעומתך אם היה ברשותיי מספיק מרשרשים להחליף את הגולף הנוכחית הייתי רוכש בשמחה גולף דור 6 עם תיבה מסוג DSG מכיוון שהפסקתי מזמן להאמין לדברים שאנשים כותבים בפורומים בארץ וגם בחו"ל לא רק בנושא רכבים.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני הייתי רוכש בשמחה גולף 6 בעדיפות גבוהה ל 160 או ה GTI אבל השאלה היא אחרת, האם היית רוכש גולף 5 TSI+DSG עם 250K ק"מ שיצאה כבר מאחריות?

נא לא לגמגם בתשובה :wink:

• תוכן חדש...