Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מח גיר DSG

italiano79
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דוגמא קלאסית ל OVER-ENGINEERING שכ"כ אופיינית לגרמנים מאז ומעולם.
מוזר, חשבתי כי ההגדרה הזאת מציינת תיכנון איכותי יותר מהנדרש הגורם לעלות ואיכות התכנון לגדול מעבר למבוקש.

מה נותנת לנו כל הטכנולוגיה (המיותרת) הזאת?

הייתרון היחיד הוא אולי 2 קמ/ל.

בגירה, לא ניתן להדגיש זאת טוב יותר. ולפני שיקפצו כל חובבי הגרמניות הייתי רוצה להזכיר נושא שעולה כאן מפעם לפעם והוא "מכוניות צרפתיות"... לטעמי, ישנו כאן דימיון לא מועט בין הדגמים הראשונים של המכוניות הצרפתיות שצוידו בכמות אדירה (יחסית) של מערכות מתוחכמות לצירוף ה- DSG+TSI המופיע ברכבי VAG. בין בביצועים ובין בתקלות.

ומרק, אם אתה זוכר אז ה BX בזמנו נמכרה יותר מהסובארו הקלאסית לתקופה לא קצרה ואעפ"כ מעט מאוד מוסכים הצליחו להתמודד עם התחכום שלה כך שאני מפקפק שמוסכים ממוצעים יוכלו לטפל ברכבי VAG בהצלחה.

פורסם
זה היה ברור מהשניה הראשונה שה"מהפך" של הגירים הרובוטיים והמנועים קטנים הנפח הגודשים הוא מהפך שנועד למקסם רווחים עבור היצרנים במכירות חלקי חילוף ותיקונים יקרים, דוגמא קלאסית ל OVER-ENGINEERING שכ"כ אופיינית לגרמנים מאז ומעולם.

מה היה רע לנו עם 1600 אוטומטי?

לאט לאט רכבי DSG+TSI שיצאו מאחריות יקבלו התרסקות מחירון של עשרות אחוזים ולדעתי האישית, בצדק מוחלט, לפחות עד שיביאו את האמינות לרמה הרבה יותר גבוהה.

המכוניות הגרמניות מעולם לא הציעו קדמת-יתר, נהפוך הוא.

הפעם האחרונה שיצרן גרמני ניסה להקדים את זמנו היתה ב 67' עם ה N.S.U RO80.

לאט אבל בטוח כל עולם הרכב עובר למנועים מוגדשים וגירים רובוטיים כפולי מצמד, בדיוק כמו שלפני 20 שנה כל היצרנים נטשו את המאיידים ועברו להזרקות דלק.

זו הקידמה ובהחלט יש לה מחיר, ולפי רמת המכירות של קבוצת VAG לא נראה על פניו שהמחיר כבד מידי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני לא אקנה ואמליץ לחברי/ משפחתי לא לקנות רכב כזה שיצא מאחריות פשוט כי יש פה עודף טכנולוגיה (מגדש על+מגדש טורבו+DSG) שלרוב רוכשי הרכב הנורמלים לא נותן כלום והם היו מסתפקים בשמחה ב 1600 אוטומטי שיתן להם את אותם ביצועים במחיר תיקונים הרבה יותר זול ובאמינות הרבה יותר גבוהה.

מה נותנת לנו כל הטכנולוגיה (המיותרת) הזאת?

אתה מתכוון שלא תמליץ כי תמיד יש לך משהו נגד הקונצרן... (וזה בסדר, לאחרים יש תמיד משהו לטובתו)

הרי השילוב של על+טורבו לא קיים אצל פותח השרשור, ובעצם קיים רק במנוע אחד. ה- 1.2, רוב ה- 1.4, ה- 1.8 וה- 2.0, וכולל גם הדיזל, הם הרי רק עם טורבו. העיקר להגזים ולהשמיץ... אגב, לי היה את השילוב הזה ולא היתה לי כל בעיה עימו. רק הנאה מכל נסיעה.

לגבי מה נותנת לנו הטכנולוגיה, ובכן - הנאה. ורוב הזמן גם חסכון (יחסי) בדלק. החלפת ההילוכים ב- DSG6 היא פשוט עונג צרוף, ובמיוחד בנהיגה סמי-ספורטיבית. גם אל ה- DSG7 לא היו לי תלונות, עד שנצרכתי להחלפת מכטרוניק. אנשים פה מספרים על נהגי מוניות שלא היו להם בעיות עם ה- DSG6 תחת לחץ עבודה גבוה מהנורמאלי, אבל זה שמועות מאחרים. אני יודע, שה- DSG6 שהיתה לי בשנת 2008 עדיין נוסעת בלי שום בעיה, כבר ארבע שנים ו- 100K ק"מ.

לפי דבריך, גם פורד, פיאט וולבו בדרך לכליה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

השילוב קיים ב 1.4TSI וגם שם לא בכל הדגמים.

בכלל, מי קונה רכב 2008 עם כ"כ הרבה קילומטרים? לדעתי בכזה קילומטרז' גם גיר טיפטרוניק רגיל היה מתחיל להתפרק. מדובר ברכב שנסע בין 40 ל50 אלף ק"מ בשנה !

דווקא ה DSG6 הטבול הוא עם אמינות טובה, אבל ה DSG7 הוא הבעייתי יותר. (לפי הפרסומים השונים)

השילוב המנצח שלי, מאז ומתמיד : מנוע מהטופ אחרי שהיה בשוק 4-5 שנים וגיר ידני.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
גם אני הייתי רוכש בשמחה גולף 6 בעדיפות גבוהה ל 160 או ה GTI אבל השאלה היא אחרת, האם היית רוכש גולף 5 TSI+DSG עם 250K ק"מ שיצאה כבר מאחריות?

נא לא לגמגם בתשובה :wink:

גם לא עם 101K.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום,

אני אחזור על שאלתי - במידה והמכטרוניק המדובר הינו רכיב חשמלי, מה הבעיה שעלולה בעצם להתעורר איתו? האם מדובר על סדרת רכיבים שבשעה שייצרו אותה הייתה איתם בעיה? כלומר, אם הרכיב המדובר הוחלף והבעיה נפתרה, האם זה אומר שהייתה בעיה בפס הייצור של הרכיבים וסדרה שלהם פשוט הייתה תקולה? אם כן, אני לא מבין מה המהומה, הרי באותה מידה זה היה יכול להיות כל חיישן אחר ברכב, לא? העניין עם הקלאצ'ים הוא אולי יכול להיקרא תכנון לקוי או רכיב לא אמין, אבל רכיב חשמלי שיש בו תקלה הוא לא עניין של היצרן אלא של מי שייצר אותו.

פורסם

המכוניות הגרמניות מעולם לא הציעו קדמת-יתר, נהפוך הוא.

חן, לא כתבתי קדמת יתר אלא הנדסת יתר.

איפה שצריך 4 ברגים יש 5. איפה שלא צריך פין מפציל יש. איפה שצריך אחד יש שלושה.

ואיפה שמנוע סביר עם תיבת הילוכים רגילה נתן תוצאות טובות פתאום יש סופר, טורבו ורובוטים בשביל לתת כמעט את אותם תוצאות שהיו לפני זה בטכנולוגיה הרבה יותר פשוטה והרבה יותר מוכחת.

לאט אבל בטוח כל עולם הרכב עובר למנועים מוגדשים וגירים רובוטיים כפולי מצמד, בדיוק כמו שלפני 20 שנה כל היצרנים נטשו את המאיידים ועברו להזרקות דלק.

זו הקידמה ובהחלט יש לה מחיר, ולפי רמת המכירות של קבוצת VAG לא נראה על פניו שהמחיר כבד מידי.

כמו שאמרתי, מדובר ב"קונספירציה" שנועדה להגדיל מאוד את ההכנסות שלהם וזה עובד להם מצוין וזאת גם הסיבה שכל היתר קופצים על העגלה. איפה זה כ"כ טוב לרוכש הרכב ההדיוט (לא חובב הרכב) , אני לא כ"כ מצליח לראות.

אתה מתכוון שלא תמליץ כי תמיד יש לך משהו נגד הקונצרן... (וזה בסדר, לאחרים יש תמיד משהו לטובתו)

לי יש משהוא נגד VW? אני נוהג בגולף!

אין לי כלום נגדם, אני פשוט אובייקטיבי.

הרי השילוב של על+טורבו לא קיים אצל פותח השרשור, ובעצם קיים רק במנוע אחד.

זאת הייתה דוגמא ל"בא נזרוק על רכב כמה שיותר טכנולוגיה לא בדוקה והכל רק בשביל"...בשביל מה בעצם?

בשביל לחסוך כמות כזאת של דלק יכלו לעבור לחלקי פח מפלסטיק ולהגיע לאותה צריכה.

כל האובר-טכנולוגיה הזאת נועדה להגדיל הכנסות לחברות על חשבון הצרכן האומלל.

ה- 1.2, רוב ה- 1.4, ה- 1.8 וה- 2.0, וכולל גם הדיזל, הם הרי רק עם טורבו. העיקר להגזים ולהשמיץ... אגב, לי היה את השילוב הזה ולא היתה לי כל בעיה עימו. רק הנאה מכל נסיעה.

איפה הגזמתי? איפה השמצתי? נראה לי המגננת יתר שלך על הקונצרן האהוב שלך גורמת לך לקרוא דברים שלא כתבתי.

לגבי מה נותנת לנו הטכנולוגיה, ובכן - הנאה.

את אמא שלך (או שלי)מעניינת הנאה בגולף TSI+DSG שדחפו בכמויות מסחריות לכל אומלל מבוגר שבא להחליף את הגולף 1600 אוטומטית שלו?

ורוב הזמן גם חסכון (יחסי) בדלק.

הבעתי כבר את דעתי על האעלק חסכון הזה. את כל החסכון המגוחך הזה ביזבזת בזמן מוסך כשהלך לך ה... מה זה היה?

אה נזכרתי, הלך לך ה DSG!

כשה DSG ילך שלא במסגרת אחריות נראה מה דעתך על החסכון בדלק.

לפי דבריך, גם פורד, פיאט וולבו בדרך לכליה...

כליה? אתה שוב לא קורא מה שכתבתי, הם בדרך להיות מולטי מיליארדרים!

הכליה היחידה היא על חשבון העו"ש של האומלל שיקנה אותן משומשות ללא אחריות.

גם לא עם 101K.

תודה רבה על הכנות!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם כבר לפני 15 שנה החליפו לאבא שלי גיר בלאנסר ב4K אז לא נשמע לי יקר DSG במחירים של היום' date=' בטח ברמת התיחכום שלו לעומת מה שהיה לו במיצובישי. רכב זה הוצאה, אין מה לעשות. בשתי הואגיות שהיו לי, אפס תקלות בגיר אז מניסיון שלי הוא מצוין ואמין. תפנה לשירות של צ'מפיון ותברר קודם מה הבעיה, מה העולות ומה ההשתתפות.[/quote']

גיר אוטומטי "טמבל" ששובק חיים לכל חי, יכול לעבור שיפוץ שעולה פחות מ 5K, אפילו אם הוא יושב ב VAG כלשהיא, יכול להיות מוחלף בכזה מפרוק בסכום דומה, יכול להיות מוחלף בחדש שאז זה כבר יקר יותר. אלא שהסכומים הללו נשמעים כמו ארוחה עיסקית זולה בירוחם ליד מחירים של "מוחות" ו"מצמדים" ועוד לא שמעתי על אופצית שיפוץ או DSG מפרוק במחירים נורמליים. נכון שמדובר בתיבות חדשות יחסית ואולי עוד לא התגבשה פרקטיקה שתוזיל את עלות התיקון שלהם, כזו שכנראה תגיע, אבל קשה להשתחרר מהרושם שיש פה עסק לא זול בכלל לתיקון. האמת היא שאני לפחות די שמח שהגיר אצלי הוא מהסוג הישן, הטיפש, הבזבזן ומה לא. אבל לפחות הוא לא מגמגם בסיבובים נמוכים ואם חלילה יילך לעולם שכולו טוב, לא צריך להוציא על תיקונו שווי של עוד אוטו כזה בו הוא מותקן.

פורסם
שלום רב.

לפני כחודשיים רכשתי סקודה אוקטביה שנת 2008 עם גיר DSG 6 הילוכים... שבוע לפני הרכישה הוחלף סט המצמדים במוסך היבואן..לפני חודש ימים קרה משהו מוזר, הרכב פתאום לא נוסע רוורס זאת אומרת רני משלב R ונותן גז , הרכב לא זז נדה, מכבה את הרכב ומתניע מחדש ופתאום הכל עובד קרה גם ב D. עכשיו הבנתי שבארצות הברית הזמינו את כל הרכבים מבית VW והחליפו להם מח גיר בגלל הבעיה הזו....

עלות המוח בסביביות 12 אלף...מה אתם אומרים??מה אפשר לעשות בנדון??

תודה מראש

לפי מה שאתה אומר זה רק קלאצים להחליף שוב שוב צריך לראות מה התקלה בגיר

{ היה לי מונית אם אותה תקלה לפני כמה ימים וזה פתר את הבעיה }

צריף לראות איזה קלאצים הרכיבו חדש או משופץ!!!

הגולף שלי :shock2:והיא למכירה פרטים בפרטי

http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00353qy0.jpg

• תוכן חדש...