Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, אני מקווה שאני בפורום הנכון.

היום קרה לי דבר מפחיד. נסעתי על כביש רטוב, לא משהו מיוחד, לא במהירות גבוה (80 קמ"ש בערך).

פתאום הרכב החליק- פשוט התחיל לזגזג ימינה ושמאלה, ואז התייצב.

זה לא קרה בעקבות בלימה/האצה, לא עליתי על שום בור או במפר בכביש.

פשוט הרכב איבד שליטה לרגע. סיטואציה די מפחידה, לא רוצה לדעת מה היה קורה אם הייתי צריכה לבלום במקרה חירום או משהו דומה.

לאחרונה שמתי לב שלפעמים ההגה "בורח" לי לצדדים, אבל זה קורה בעקבות עליה על מכשול כלשהו בכביש ולא חשבתי שיש משהו לא תקין, אבל אחרי המקרה היום אני כבר מתחילה לחשוש.

השאלה למה זה יכול להיות קשור? בלמים? צמיגים לא תקינים? משהו אחר?

כל הדרך נסעתי על 70 קמ"ש מחשש להחלקה....

אנא עזרו לי!

(ההודעה פורסמה בטעות על יוזר אחר, סורי על הכפילות...)

פורסם

שלום רב !

תופעה ידועה ומוכרת המתרחשת בעיקר בכבישים רטובים וחלקים ובעיקר לאחר גשמים ראשונים , שעדיין לא שטפוו מספיק את הטבק והשומן מהכבישים, והיא נובעת מאחיזה לא תקינה של הצמיג בכביש, חריצים שחוקים או לא קימים בצמיג, וצמיגים שחוקים ובלוייםץ

ניסיון בלימה בעת כזאת ללא פמפום ברכב ללא בלמי ABS , עלולה לגרום לסטייה קיצונית מהנתיב, והחלקה לכוון הפוף בה את מסובב את ההגה, ומכאן לחוסר שליטה ברכב, מעצורי ASS יכולים למנוע התהפכות וסטייה מהנתיב.

בקיצור יש לבדוק את הצמיגים והבלמים לקראת החורך, כי זה נפשכם, שימרו על עצמכם !

נסיעה טובה ובטוחה לטובתך קראי כאן:

הכן צמיגי רכבך לחורף כתבה בנושא

תאריך : 16/11/11 09:29

מחבר/ת : נעים יוסף, יו"ר ענף הצמיגיות בלשכת המסחר

472985-tb-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20-%20%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA%20%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%94.JPG

הכן צמיגי רכבך לחורף ‏- נובמבר 2011

עכשיו, לקראת החורף שמגיע עלינו לטובה, כדאי לשים לב למספר נקודות חשובות הקשורות לביטחונכם ובטחון ילדכם על הכביש. עניין, שעשוי להציל חיים.

כ 30% מתאונות הדרכים הקטלניות בישראל אירעו בגלל צמיגים לקויים ולא תקינים. כשליש מתאונות אלה נגרמו בגלל נסיעה עם צמיגים שלחץ האוויר בהם היה נמוך מדי.

חשוב לדעת כי לחץ האוויר ברכב חשוב מאוד ולכן, בצמיגיה הקרובה, בדיקת לחץ אוויר תשפר את ההרגשה שלכם בנהיגה ואת הבטיחות.

בדיקת האוויר היא חינם בכל הצמיגיות בארץ.

ודאו שהצמיג שאתם רוכשים מתאים למידות הרשומות ברשיון הרכב, ועליהן המליץ יצרן הרכב.

אסור בישראל לנסוע ברכב כאשר מידות הצמיגים לא רשומות ברישיון רכב.

ודאו שהצמיגים שאתם רוכשים מסומנים בתקן הבינלאומי ,אמריקאי, יפני, ארופאי, ומתאימים לעומס ולמהירות הנסיעה של הרכב כפי שקבע יצרן הרכב ובאישור משרד התחבורה בלבד.

החליפו צמיגים כאשר עומק החריצים הנותר בסוליה יורד מתחת ל- 2. מ"מ.

אין להתקין על אותו ציר שני צמיגים מסוג מבנה ודגם שונה - רדיאלי ודיאגונלי, אסימטרי וחד כיווני ,צמיג שטח וצמיג כביש . בוודאי לא בגודל שונה,

לא מומלץ להתקין צמיגים של מותגים שונים על אותו סרן,רצוי זוג על אותו סרן בגלל הבדלים בסוג הסוליה אשר גורמים לבלימה ואחיזת כביש לא זהה.

ובאותו עניין. רצוי שהחלפת צמיגים תעשה בצמדים - זוג צמיגים על אותו סרן. יש להקפיד כי הצמיגים יהיו לא רק של אותו יצרן, אלא גם של אותו דגם, ובטח בגודל זהה. מידות צמיג קוד משקל וקוד מהירות .

חל איסור מוחלט על הרכבת אבוב (פנימית) בצמיג טיובלס, אלא אם יצרן הרכב מאשר אחרת ובכתב.

ברכב פרטי יש להתקין צמיגים חדשים, או את אלה הטובים יותר על הציר האחורי ולא משנה אם מדובר ברכב הנעה קדמית או אחורית וזאת משום שאם חלילה יש פיצוץ בצמיג קדמי, יש לנהג שליטה בהגה ואם צמיג אחורי מתפוצץ אין לנהג כל שליטה ברכב ולכן חשוב שהצמיגים הטובים יותר יהיו מאחור.

יש חובה לשמור על לחצי ניפוח בצמיג בהתאם להוראות היצרן וזאת מכוון שבצמיגי הרכב האוויר יורד אחת לחודש בכ 1 עד 3 PSI .

לא פחות מדי אויר "כי ככה האוטו יותר נוח", לא יותר מדי אויר "כי האוטו נורא עמוס" אלא בדיוק כפי שהמליץ היצרן.

תאמינו לו, הוא השקיע בנושא המון כסף וריסק מכוניות רבות בשעת ניסוי ומי שקבע את הלחץ יודע מה הוא עושה.

הצמיגים רגישים לשחיקה מוגזמת או לא אחידה במקרה של בעיות במערכת ההיגוי, המתלים והבלמים. אפילו בעיה קלה או חוסר שוויון בזוויות ההיגוי או במסבים עשויה להרוס צמיג.

הקפידו על איזון הצמיגים ובצעו רוטציה בצמיגים לפי הוראות יצרן הרכב או כל 10.000 ק"מ או שנה . במקרה של החלפת צמיג בודד יש להרכיבו על הסרן האחורי בצד ימין ויש לאזן גם את הצמיג השני על אותו ציר.

מומלץ להעביר מדי פעם צמיגים קדמיים אחורה, ולהפך ובעיקר כאשר מדובר ברכב עם הנעה קדמית, אך גם בכזה עם הנעה כפולה, כמובן במידה ומידות הצמיגים לפנים ומאחור זהות.

יש לדרוש ולקבל תעודת אחריות של יצרן הצמיגים דרך היבואן בעת רכישת צמיגים חדשים ולבדוק כי הצמיגאי רשם על תעודת האחריות את כל הפרטים תאריך יצור הצמיגים וארץ ייצורם.

בישראל מאושר להרכיב צמיגים חדשים עד לשש שנים מתאריך יצורם ויש יבואנים אשר מוכרים צמיגים ישנים מאוד בני שנים רבות, ארבע עד שש שנים ובמחיר "מציאה" לצמיגיות וצמיגים אלו עלולים להיות מסוכנים לנהג והסובבים אותו ברכב ובדרך ובמקרה של בעיה לא יהיה למי לתת פיצוי הולם.

אם מותקנים ברכב צמיגים עם פרופיל סוליה חד כיווני, יש להקפיד היטב על הרכבת הצמיג בהתאם לסימון המופיע עליו - חץ בדופן המעיד על כיוון הנסיעה, או ציון הצד המתאים באותיות ברורות ל"שמאל" או "ימין". הרכבה הפוכה תפגע ביתרונות של צמיגים אלה ביציבות הרכב ותגרום להם שחיקה מוגברת.

לא מומלץ לרכוש צמיגים משומשים. אבל אם בכל זאת החלטתם לרכוש כאלה, דרשו מהמוכר אחריות ברורה על הצמיגים, תוך ציון סוג הצמיג, מידותיו, היצרן, ותאריך היצור.אין להרכיב ברכב צמיג משומש מעל לעשרים וארבע חודשים מתאריך יצורם.

במידה ויש כבר צמיגים שמורכבים ברכב ניתן להשתמש בצמיגים אלו עד לעשר שנים מתאריך יצורם.

בכל מקרה של צמיגים משומשים - אל תסכימו לקבל צמיגים שגילם מעל 24 חודשיים לצמיג (תאריך הייצור מצוין בארבע ספרות. למשל - 1805, פירושו שבוע 18 בשנת 2005 ותאריך הצמיג מופיע ליד סימון התקן האמריקאי DOT).

לנהגי משא ואוטובוס יש חוברת מיוחדת שערכתי בנושא ובפרטים לפנות אליי.

נהג רכב, בעל רכב של חברה, פרטי, ליסינג, או כל חברה אחרת במקרה שנתקלתם בשאלה או בבעיה בנושא צמיגים ברכב או סתם שאלה ניתן לפנות אלי, יוסף נעים, לקבלת יעוץ חינם ללא כל תמורה, טל' נייד 050-5619050 בכל שעות היום.

יוסף נעים, יו"ר ענף הצמיגיות בלשכת המסחר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה יכול לקרות מהמון סיבות: שמן על הכביש, פקודת היגוי מוגזמת שלך, צמיגים שחוקים (מה שנקרא "ציפה") ועוד. האם הכביש היה ישר? האם ההגה היה ישר כשזה קרה? מומלץ ללכת לפנצ'ריה שיבדקו את הצמיגים, בכל מקרה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צביקה, סתם כתבת טבק או שיש משהו בזה?

כל מקרה שיורד גשם מומלץ ועדיף ליסוע 10-20 קמש פחות מהמותר, אני בעצמי החלקתי בפניה ב20 קמש (לא חדה בכלל, פשוט היה כנראה שמן, ביום גשום).

ליהיות עדין עם הברקס, לשמור מרחק, לבלום לפני מרחק הבלימה האידיאלי, לא להטות חזק את ההגה.

לגבי ההיגוי, אם זה חוזר על עצמו, עדיף ללכת לבדיקה, זה לא משהו שדוחים, זה הכי חשוב ברכב.

פורסם

כמה סיבות אפשריות, שחלקן צוינו כאן כבר. ייתכן שמצב המשטח שעליו נוסעים היה כזה שהפך אותו לחלק מאוד: מים שנתערבבו בהם חול או שמן, שלולית מים עמוקה שגורמת לרכב "לצוף" ועוד. הפתרון: מבט הרחק קדימה, "קריאת" הכביש ו"סיכול ממוקד" של קטעי כביש חלקים במיוחד על ידי מעבר סביבם או האטה משמעותית לפניהם. לדעתי, האפשרות הסבירה ביותר כאן היא שעברת על שלולית עמוקה יחסית במהירות, וסביר שגם עם צמיגים שכבר החלו להישחק או להתיישן.

האפשרות השניה היא של בעיה מכנית שמפחיתה את אחיזת הכביש של המכונית, בעיקר צמיגים טובים, וכאן אני מוסיף כמה הערות על דבריו של יוסי נעים: קודם כל נתחיל בכך שצמיג שעומק חריציו הוא שני מילימטר הוא אולי חוקי, אבל לא בטוח. כדי להיות בטוחים, צריך להחליף צמיגים כבר כאשר עומק החריצים מגיע לכפול מכך - ארבעה מילימטרים. אבל מעבר לכך, הגומי עצמו מאבד את תכונותיו במשך הזמן, ולכן צריך להחליף צמיגים לאחר 60 אלף או שלוש שנים (ולא עשר שנים, כפי שיוסי כתב) - המוקדם מביניהם ועדיף עוד קודם.

זה יכול להגיע אפילו יותר מוקדם, תלוי בסוג הצמיג ואופן השימוש. מעבר לכך יש לשמור על לחץ אוויר תקין, שאותו יש לבדוק באופן מדויק לפחות אחת לשבוע, מקסימום אחת לשבועיים. גם הצמיגים עצמם צריכים להיות איכותיים: יש צמיגים מיצרנים עלומי שם, בעיקר מארצות המזרח הרחוק, שאיכותם נמוכה עד לרמה מסוכנת. יש גם צמיגים של כל מיני חברות "בת" של החברות הגדולות שאיכותם בינונית ואם אפשר עדיף להימנע גם מאלו. בשלב זה יש לבדוק את כיוון הגלגלים וגם את מצב הבולמים: בולמים ("בולמי זעזועים") נשחקים תוך 80 אלף (אפילו שהם תקינים ולא נוזלים!), עם סטיה של עד 20 אלף לכל כיוון, תלוי איך נוהגים ואיפה.

ניסיון בלימה בעת כזאת ללא פמפום ברכב ללא בלמי ABS , עלולה לגרום לסטייה קיצונית מהנתיב, והחלקה לכוון הפוך אליו את מסובבת את ההגה, ומכאן לחוסר שליטה ברכב, מעצורי ABS יכולים למנוע התהפכות וסטייה מהנתיב

זה דווקא לא נכון. יש הרבה צורות של החלקה ולא כולן קשורות לבלימה עם או ללא ABS ולנעילת גלגלים, במיוחד במקרה כגון זה. הרעיון בבלימה לסירוגין הוא בתפעול של רכב ללא ABS על פני משטח חלק מאוד (בעיקר קרח), כאשר בלימה במצב חירום תגרום לנעילת גלגלים ולהחלקה. אלא, שההחלקה לא בהכרח תגרום לסטיה מהנתיב ובטח שלא ל"התהפכות" אלא להחלקה של המכונית קדימה, שתגרום להארכת מרחק העצירה ולאבדן יכולת ההיגוי במקרה שבו לא ניתן לעצור בזמן. עבר לכך, במקרה שבו הרכב כבר מחליק מסיבה שאיננה נעילת גלגלים, אזי בלימה, בוודאי לסירוגין, תחריף את המצב עקב טלטול הרכב. אם ברגע שבו ה-C3 החליקה הנהג היה מתחיל 'לפמפם' ההחלקה הקטנה הזאת היתה מן הסתם הופכת לסחרור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דווקא יש ABS באוטו...

כמו שאמרתי, הכביש היה ישר, הנסיעה הייתה יחסית איטית (כביש 4, נסיעה על 70-80 קמ"ש).

הנסיעה הייתה ישרה, לא הזזתי את ההגה ימינה או שמאלה, לכן זה כל הך הפתיע אותי.

בטיפול האחרון נאמר לי שהכל תקין ברכב, בלמים בטיפול הבא (יש עוד זמן).

בכל מקרה, אכנס לפנצ'ריה לבדוק את הצמיגים (הם לא יגידו לי בכוונה שזה לא תקין כדי לעשות קופה? אפשר להכנס פשוט למוסך?) ואת ההיגוי.

פורסם
צביקה, סתם כתבת טבק או שיש משהו בזה?

כל מקרה שיורד גשם מומלץ ועדיף ליסוע 10-20 קמש פחות מהמותר, אני בעצמי החלקתי בפניה ב20 קמש (לא חדה בכלל, פשוט היה כנראה שמן, ביום גשום).

ליהיות עדין עם הברקס, לשמור מרחק, לבלום לפני מרחק הבלימה האידיאלי, לא להטות חזק את ההגה.

לגבי ההיגוי, אם זה חוזר על עצמו, עדיף ללכת לבדיקה, זה לא משהו שדוחים, זה הכי חשוב ברכב.

ניר אני מתנצל על הטעות כתיב, שנעלמה מעיני בהנף הקולומוס, ובהקלדה שגוייה על מקלדת, כוונתי לאבק כמובן, ולא לטבק !

ואיתכם הסליחה.

בברכה

צביקה

פורסם
על שלולית עמוקה יחסית במהירות, וסביר שגם עם צמיגים שכבר החלו להישחק או להתיישן.

ציטוט:

ניסיון בלימה בעת כזאת ללא פמפום ברכב ללא בלמי ABS , עלולה לגרום לסטייה קיצונית מהנתיב, והחלקה לכוון הפוך אליו את מסובבת את ההגה, ומכאן לחוסר שליטה ברכב, מעצורי ABS יכולים למנוע התהפכות וסטייה מהנתיב

זה דווקא לא נכון. יש הרבה צורות של החלקה ולא כולן קשורות לבלימה עם או ללא ABS ולנעילת גלגלים, במיוחד במקרה כגון זה. הרעיון בבלימה לסירוגין הוא בתפעול של רכב ללא ABS על פני משטח חלק מאוד (בעיקר קרח), כאשר בלימה במצב חירום תגרום לנעילת גלגלים ולהחלקה. אלא, שההחלקה לא בהכרח תגרום לסטיה מהנתיב ובטח שלא ל"התהפכות" אלא להחלקה של המכונית קדימה, שתגרום להארכת מרחק העצירה ולאבדן יכולת ההיגוי במקרה שבו לא ניתן לעצור בזמן. עבר לכך, במקרה שבו הרכב כבר מחליק מסיבה שאיננה נעילת גלגלים, אזי בלימה, בוודאי לסירוגין, תחריף את המצב עקב טלטול הרכב. אם ברגע שבו ה-C3 החליקה הנהג היה מתחיל 'לפמפם' ההחלקה הקטנה הזאת היתה מן הסתם הופכת לסחרור.

חן ג. תגובתך נכונה , והתקבלה בברכה.

אני הטעתי, ועמכם הסליחה.

בברכה

צביקה

פורסם

הדאגה שלי היא לא שינסו לעשות עליך קופה, אלא להיפך. בטסט\טיפול\ביקור בתקריה לא בודקים כמה הצמיגים אוחזים. בודקים "תקינות" או "שמישות" שזה אומר שהצמיג עדיין שלם ולא הולך להתפוצץ, אבל בפועל בנהיגה צריך יותר מזה, צריך צמיג שיאחז בכביש כמו שצריך ובשביל זה צריך להיות ה-ר-ב-ה יותר מחמירים מהסטנדרטים של הטיפול\טסט. זו הסיבה שיוסי נעים מאשר החלפת צמיגים אחת לעשר שנים, ואילו אני ואחרים כמוני מדברים על שלוש שנים, מקסימום ארבעה. זו גם הסיבה שהוא מדבר על 2 מ"מ עומק חריצים ואילו אני מדבר על יותר מארבעה. גם בולמים יכולים להיות תקינים (כיון שהם לא נוזלים) אבל שחוקים לגמרי.

אלו דברים שניתן וצריך לבדוק לבד. כמה זמן (שנים) הצמיגים מורכבים על הרכב? כמה קילומטרים עברו מאז? בני כמה הצמיגים עצמם (יש תאריך על הדופן)? כמה עמוקים החריצים? האם יש סימנים של שחיקה, נזק או בעיקר יובש וסדקים, על פני הצמיג? האם הצמיג בא "מבית טוב" או שיש עליו שם של חברה לא מוכרת, אולי עם צליל סיני? האם לחץ האוויר תקין? כל אלו דברים חשובים שניתן לבדוק לבד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...