Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני כנראה לוקח לבדיקה את הרכב , שנת 2003 , 98000 ק״מ. מטופל במוסך מורשה, נראה חיצונית מצוין יחסית לשנתון. למה לשים לב בזמן הבדיקה? ומה זה אומר נקישות בהגה ( החלפת גומיה בלבד?) וגיר נוקש?

אשמח לשמוע באופן כללי חוות דעת

תודה!

פורסם

כבעל פג'ו 206 הייתי אומר לך להתרחק מאוטומט ... די בעייתי אבל אם אתה כבר בכל זאת רוצה לרכוש תכנס לבדיקה יכול להיות שמדובר בחיישן לא תקין או משהו אחר, תהיה זהיר ועדין עם הרכב הזה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אם התיבה האוטומטית היא היחידה שמדאיגה אותך, אז אפשר לגשת לאבחון במכון גירים שייתן חוו"ד מדוייקת על מצב הגיר, או לחילופין לבדוק את הרכב במכון כמו קומפיוטסט שמקדיש פרק בדו"ח שלו לגיר ונותן אבחנה יותר מדוייקת לגבי מצב הגיר מהרבה מכוני בדיקה אחרים שניסיתי.

בסה"כ, אם כבר תיבה אוטומטית, אז מנוע 1.6 הוא המנוע הנכון לשדך לה. הנתונים "היבשים" של הרכב נשמעים טובים, ואם הרכב מוצא חן בעיניך- קנה ותיהנה. היתה לי תיבה כזו ב306 האוטומטית שהיתה לי פעם, ודוקא מאוד אהבתי אותה. עם זאת, סגור לך פק"מ קטן של 5000-8000 ש"ח ליום סגריר שבו התיבה עלולה לדרוש שיפוץ, וסע בראש שקט.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

קניתי לפני חודש פג'ו זהה ב 25K.

צריכת הדלק הטובה ביותר שהשגתי בנסיעה בינעירונית כמעט לחלוטין היא 12.23 ק"מ לליטר.

אני מתאר לעצמי שבנסיעה עירונית מרובה יחסית מדובר על פחות מ 10 ק"מ לליטר.

לא להיט מבחינת דלק, אבל ככה זה באוטומט.

תשאל את בעל האוטו מתי החליף צמיגים.

אם זה מעל ל 5 שנים - תדע שכדאי להחליף צמיגים, זה בערך 300 ש"ח לצמיג.

כמובן תוודא שהוא אכן עשה טיפול טיימינג ב 90,000 ק"מ - זה טיפול שהוא יקר.

בבדיקה תשים לב בעיקר לסעיף של השלדה - האם מצויין כיפוף בקורות. זאת הנורה האדומה שלך.

אני גם שואל לגבי נקישות בהגה, כי אני שומע נקישות בצד ימין בפניות.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

נקישות בגיר זה כסת"ח שמכון הבדיקה מכניס אוטומטית לטופס הבדיקה. המשמעות שלו בתרגום ישיר היא: "לרכב יש גיר אוטומטי, אין לנו מושג מה מצבו ומבחינתנו הוא יכול להתקלקל מחר. לכן, רשמנו משפט חסר משמעות שמסיר מאיתנו את האחריות על הגיר האוטומטי ומכאן והלאה זאת כבר בעיה שלך. תשבור את הראש, תתייעץ בפורומי רכב, תעשה מה שבא לך. רק אל תבוא אלינו עוד שלושה חודשים אם יתקלקל לך הגיר כי אנחנו נראה לך את הטופס ונגיד 'הנה, אמרנו לך'".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני גם שואל לגבי נקישות בהגה, כי אני שומע נקישות בצד ימין בפניות.

נקישות בפנייה יכולות להגיע מהציריות, בעיקר אם מדובר בנקישות שמופיעות רק בפניה לאחד הצדדים, כלומר- רק בפניה ימינה או רק בפניה שמאלה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

נראה לי שאני שומע מצד ימין אחורה את התקתוקים האלה בפניות.

אבל זה לא עקבי. כלומר בזמן נסיעה אני אני לא ממש שומע את התקתוקים.

אלא בעיקר שאני מתחיל נסיעה ומסובב את ההגה לפנות. גם לא תמיד.

זה גם מה שהבנתי, שכנראה זאת הציריה.

השאלה היא מה הדחיפות של לרוץ לטפל בזה.

האם אפשר לסחוב עד שישי הבא. האוטו נוסע בסדר גמור.

או שכדי לרוץ למוסך.

בנוסף מה סדר גודל המחירים של טיפול / החלפת ציריה.

שאני אדע לפני שמזמברים אותי במוסך.

תודה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

• תוכן חדש...