Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא יודע מה לקנות, תקציב 100K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

RS, יש סיבה לקנות פולו במקום פאביה.

הסיבה הפשוטה היא שזה פשוט רכב הרבה יותר מודרני וטוב מהפאביה.

הפאביה רצה כבר כמה שנים ולמרות כל החיבה שלי אליה היא כבר מזדקנת ולא עומדת ראש בראש מול הטובות שבקבוצה, והפולו היא המכונית הטובה בקבוצה. היא מודרנית, נעימה והמחירים שלה לא בשמיים ביחס לתמורה למחיר.

אין מה לעשות, עבור מוצרים טובים משלמים יותר.

פורסם
RS, יש סיבה לקנות פולו במקום פאביה.

הסיבה הפשוטה היא שזה פשוט רכב הרבה יותר מודרני וטוב מהפאביה.

הפאביה רצה כבר כמה שנים ולמרות כל החיבה שלי אליה היא כבר מזדקנת ולא עומדת ראש בראש מול הטובות שבקבוצה, והפולו היא המכונית הטובה בקבוצה. היא מודרנית, נעימה והמחירים שלה לא בשמיים ביחס לתמורה למחיר.

אין מה לעשות, עבור מוצרים טובים משלמים יותר.

אתה צודק וטועה יחדיו, ואני אסביר בדיוק.

הנכון: הפולו מודרנית יותר - היא יושבת על פלטפורמה עדכנית (בעוד זו של הפאביה הנוכחית - היא בעצם שדרוג פלטפורמה של הדור הראשון. אבולוציה שכזאת) והיא בטוחה יותר כתוצאה מכך, מן הסתם.

הטעות: היא לא טובה יותר, והגרמנים ("אוטומוטור אונד שפורט" ו-"אוטובילד") עצמם טוענים זאת בכל מבחן השוואתי שהוא, שהיתרון (גם אם הוא קל) נמצא בידי הפאביה - על פני הפולו האהובה.

יתרה מכך, גם במבחנים האחרונים בהן נבחנו הסופרב מול הפאסאט (המעודכנת) - הסופרב הובילה בפער מסויים. במבחנים בין היטי לטיגואן - היטי ניצחה ובפער מורגש יותר.

אני בטוח שגרמנית היא לא הצד החזק שלך, אז אין ממש טעם להתחיל ולעלות עשרות לינקים. אבל אם תרצה בכל זאת - אשלח לך בפרטי.

לפני כשנה "אוטומוטור אונד שפורט" ערך השוואה בין 12 TOP סופר מיני'ז - פולו 1.2TSI, פאביה 1.2TSI, איביזה 1.6 (לא היה לה עוד TSI), קליאו TCE, פיאסטה 1.6, ג'אז, פונטו איוו, C3, 207 וכדומה.

בסופו של דבר, הפאביה יצאה עם ידה עליונה - והפולו עם פער קטן (יחסית) במקום השני.

נטען כי למעט האיכות חומרים - בה ציינו כי הפאביה לא פחות טובה, אך החומרים פחות נעימים למגע (והציון שניתן לשתיהן היה זהה) והעובדה שבפולו מורכבת תיבה ידנית בת 6 הילוכים התורמת לאקסטרה שקט בתא הנוסעים.

בכל קשר האספקטים - הפאביה עדיפה ובפער קיים. נטען כי הפאביה דינמית יותר - על כל המשתמע מכך (אוחזת יותר, בולמת טוב משמעותית [תודות לשימוש במערכת בלימה הלקוחה מה-vRS; דיסקים 288 מ"מ. לא ה-256 מ"מ הקטנטנים שבפולו], בעלת היגוי עדיף, נוחות נסיעה טובה יותר [על 16' לעומת 15'!] והייתה מהירה מהפולו ברב מבחני הסללום על יבש ורטוב).

אז כן, אתה צודק שהיא כבר לא צעירה - וטועה בכך שהיא כבר לא טובה מספיק מול המתחרות. היא טובה מספיק בכדי לנצח 12 מתחרות ראויות (חלקן מאוד) - ולתת סטירה מצלצלת לאחיותיה הרעננות וטריות ממנה.

וה לא מבחן אחד ויחיד, יש עוד כמה, גם בגרסאות הדיזל / גרסאות הדיזל הסופר חסכוניות - רק שזה רחוק מלהיות רלוונטי בעבור השוק המקומי.

הבחירה בפולו נובעת (בדר"כ) מהרצון לסמל / סטטוס, לתחושת היוקרה המועדפת ועיצוב שונה (ואכן, הפולו מרשימה להפליא).

מעבר לזה אין שום סיבה ממשית לעדיף אותה על פני הפאביה או האיביזה. אתה תשלם יותר - ותקבל פחות בהרבה מובנים.

הסיבה היחידה שכן הייתי בוחר בפולו בימינו (ב-DSG TSI) - במידה והייתי צריך - היא כי זמן האספקה שלה קצר משמעותית משל הפאביה (שנמכרת יותר, גם בארץ).

הסיבה שהצ'יכים ממשיכים (וימשיכו גם בדור ה-III) בפלטפרומה נוכחית, היא אך ורק מהסיבה ש-VW מחזיקים אותם קצר ולא נותנים להם להגיע ליעדים מסויימים שהם שואפים אליהם. בפועל הם פשוט לוקחים בסיס מוכח - ומשדרגים אותו בעצמם, ומונעים את התערבות הגרמנים - ונכתב על כך לא מעט בתקופה האחרונה.

כל זה מגיע כתוצאה מכך שבתקופת הבעיות הכלכליות באירופה (אי שם לפני כשנתיים) - VW הפסידו לא מעט והמכירות נפלו בצורה מורגשת, והם ספגו חבטה מהצ'יכים - שהוסיפו רמות גימור בסיסיות וזולות יותר, מכרו לא מעט רכבים והיו היחידים שהכניסו כסף לקונצרן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה צדק במה שאתה אומר.

אבל מה לעשות, על התחושה שהפאביה נותנת בתא הנוסעים היא פשוט לא באותה ליגה. יותר מדי כהה, יותר מדי מזכיר מונית.

בנוסף הנסיעה בפאביה נוקשה מאוד(גם הפולו באספקט הזה לא מצטיינת אבל עדיין עדיפה).

אם שתי המכוניות באותו מחיר אין מה לחשוב פעמיים. במחירים היום לא הייתי קונה אף אחת מהן. יש מתחרות עדיפות מהפאביה, בעיקר על התחושה העצובה שהפאביה מעניקה בתא הנוסעים.

פורסם
אתה צדק במה שאתה אומר.

אבל מה לעשות, על התחושה שהפאביה נותנת בתא הנוסעים היא פשוט לא באותה ליגה. יותר מדי כהה, יותר מדי מזכיר מונית.

בנוסף הנסיעה בפאביה נוקשה מאוד(גם הפולו באספקט הזה לא מצטיינת אבל עדיין עדיפה).

אם שתי המכוניות באותו מחיר אין מה לחשוב פעמיים. במחירים היום לא הייתי קונה אף אחת מהן. יש מתחרות עדיפות מהפאביה, בעיקר על התחושה העצובה שהפאביה מעניקה בתא הנוסעים.

קח פאביה על 15' (אלאגנס) והיא תיהיה נוחה משמעותית משלי - ונוחה יותר מפולו.

ה"ספורט" לא נוקשה מאוד, אתה מגזים. ואם היא נוקשה מאוד עבורך אז צר לי לאכזב אותך, כנראה שלא נסעת ברכבים קשים באמת.

עם ה"ספורט" אפשר לחיות היטב ביום יום, גם בכבישים הגרועים שבארצנו - אלה שבתוך רמת גן, למשל. שבורים / הרוסים / מה לא - והיא לא חובטת או מתרסקת.

הרי סכמנו לפני רגע שכל המתחרות שאתה טוען שהן עדיפות, הן לא באמת עדיפות. הן אולי נראות יותר טוב בתא הנוסעים או מספקות לך תחושה נעימה יותר, אבל הן לא באמת טובות יותר - זה פשוט הסלידה שלך מאותה שמרניות / מרובעות / כבדות המאפיינת את תא הנוסעים של הפאביה - שאגב, עדיין איכותי ממרבית המתחרות - להוציא הפולו כמובן.

נהגתי וחיייתי עם לא מעט ממתחרותיה במהלך עבודתי הקודמת (2 מתוחה, סוויפט, איביזה, פיאסטה...) - ואף אחת מהן (גם לא הפיאסטה שכולם מהללים והיא עצלנית להחריד - בדיוק כמו הפוקוס 1.6 היוצאת) לא הרגישה מוצקה, איכותית או נעימה ברמת הפאביה / פולו.

כנראה שהיפניות הולמות אותך יותר :lol:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בסדר, בני אדם שונים, אנחנו לא נוכל להגיע להסכמה במקרה הזה, סביר להניח כי אתה מחזיק פאביה ומגן עליה בכל הכח.

יש אמת ואני ועשרות כתבי רכב לא טועים.

לא אמרתי שאי אפשר לחיות עם הפאביה, אמרתי שזה פחות נעים מהמון מכוניות מודרניות שנוטות היום לכיוון רך יותר.

בוא לא נמשיך עם הויכוח המיותר הזה.

פורסם
בסדר, בני אדם שונים, אנחנו לא נוכל להגיע להסכמה במקרה הזה, סביר להניח כי אתה מחזיק פאביה ומגן עליה בכל הכח.

יש אמת ואני ועשרות כתבי רכב לא טועים.

לא אמרתי שאי אפשר לחיות עם הפאביה, אמרתי שזה פחות נעים מהמון מכוניות מודרניות שנוטות היום לכיוון רך יותר.

בוא לא נמשיך עם הויכוח המיותר הזה.

דעות הם תמיד שונות.

אכן, יש אמת, ויש עשרות כתבי רכב שלא טועים, הם רק לא נמצאים בארצנו.

נוחות נסיעה היא דבר אישי - יש מי שיאמר שהוא קשה ויש שניים שיגידו שיש נוקשות ממנה, זה בדיוק העניין.

כנראה שלא נסעת בסוויפט או 2 - הן הרבה פחות נעימות מהפאביה. צמד יפניות נוקשות, קשיחות, קופצות ומתרסקות - שילוב של קרש גיהוץ מצוי עם מטוס נוסעים רוסי.

זה בסדר, אני לא אמשיך את הדיון הזה - לא אתה חי עם הפאביה. אני חי איתה - ויותר זמן מכל אדם אחר כאן / כתב רכב.

היא רחוקה מלהיות בלתי נסבלת מבחינת הנוחות, זאת סטיגמא שנתפסה בה, ונשכח מלציין שיש מתחרות בסגמנט הזה שהן קשות ממנה (וציינתי שתיים למעלה. תוסיף לכך גם את האיביזה "ספורט").

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...