Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול אני בארוחת ערב אצל החברה, בשולחן יושבים אמא שלה, אחותה, והחבר של אחותה (שביום יום הם חברים ובזמנו הפנוי הוא חרדי) מאון לאון מתפתחת ביני לבין החבר שיחה על עבודה לימודים וכו, אז הוא רוצה ללמוד. יפה! לגיטימי! כמו כולנו. אבל הדרך? חתונה פקטיבית עם האחות של חברה שלי, להתגייס לצבא בעזרת אחד ה״רבנים״, לקבל תפקיד ״מפתח״ כל יום עד 12, ואז בגלל שהוא ״חרדי״ ו ״נשוי״ הוא יקבל שכר מהצבא כמו שכן אדם נשוי מקבל שזה 4000 במידה ואין ילדים ו 1000 נוספים על כל ילד. אגב, הבחור בן 24, היא בת 19. מעניין אותי למה הוא נזכר להתגייס דווקא עכשיו וכמה עוד כמוהו יש :x

***הודעת הנהלה***

למען הסר ספק, הכותרת זיכתה את פותח השרשור בהתראה. להזכירכם:

אין מקום לגזענות, אלימות פיזית או מילולית בפורום.

וזה לא משנה כלפי מי, או מה קרה באותו יום, זהו אתר רכב ולמרות שקיים גם פורום אוף-טופיק, אנחנו מעוניינים להמנע מריבים פוליטיים ורעיוניים בין המשתמשים. הטפה לאלימות ו\או גזענות כנגד משתמשים, פרטים או מגזרים בחברה לא ייתקבלו בהבנה..

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את הסיפור שסיפרת אפשר לספר (עם וריאציות קלות) גם על כמה רוסים, בדואים, דרוזים, אתיופים או צ'רקסים.

מה זה מוכיח? כלום. בכל קבוצה אתנית יש פרזיטים. נכון שאצל החברה החרדתית זה קצת יותר ממוסד ונפוץ. אבל זה לא הופך את כולם לכאלו. אני באופן אישי מכיר אחד שאינו כזה, זה כבר מספיק כדי להפריח את נכונות הכותרת הפופוליסטית שלך.

עריכה: עכשיו נזכרתי שאני מכיר עוד אחד שמפריח את התאוריה שלך. אז הנה, כבר יש לי יותר חרדים שעובדים ומממנים את עצמם מאשר לך יש דתיים שמתעלקים על חשבון החברה הישראלית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתמול אני בארוחת ערב אצל החברה, בשולחן יושבים אמא שלה, אחותה, והחבר של אחותה (שביום יום הם חברים ובזמנו הפנוי הוא חרדי) מאון לאון מתפתחת ביני לבין החבר שיחה על עבודה לימודים וכו, אז הוא רוצה ללמוד. יפה! לגיטימי! כמו כולנו. אבל הדרך? חתונה פקטיבית עם האחות של חברה שלי, להתגייס לצבא בעזרת אחד ה״רבנים״, לקבל תפקיד ״מפתח״ כל יום עד 12, ואז בגלל שהוא ״חרדי״ ו ״נשוי״ הוא יקבל שכר מהצבא כמו שכן אדם נשוי מקבל שזה 4000 במידה ואין ילדים ו 1000 נוספים על כל ילד. אגב, הבחור בן 24, היא בת 19. מעניין אותי למה הוא נזכר להתגייס דווקא עכשיו וכמה עוד כמוהו יש :x

אם הבנתי נכון בין המרכאות , שגיאות הכתיב והסמלונים, אז אתה מלין על כך שהחרדי מתגייס לצבא ומעוניין ללמוד מקצוע?

או על כך שכמו כל חייל נשוי הוא יקבל תשמ"ש?

החתונה פיקטיבית, או שהם מתכננים ילדים?

כשהייתי בצבא , האוכלוסיה המשמעותית של הנישואים הפיקטיביים היתה דווקא אצל רוסים, אז?

מה בעצם אתה רוצה לומר כאן?

פורסם

טוב, אני חייב להגיב על כזו כותרת מכלילה ופוגעת!

אני אחשוף עצמי ואומר שאני חרדי (כמו עוד כמה חברים מוכרים כאן שלא אפרט את כינוים בפורום),

אני עובד בפול טיים עד השעות המאוחרות של הערב, השכנים שלי בבנין: בעל חברה בתחום הביטוח, סמנכ"ל ברשת קמעונאות גדולה, בעל אולם שמחות, רואה חשבון, ועוד..

תפסיקו כבר עם הסטיגמות האלה שמגיעות מבורות מוחלטת!

הצהרות ארסיות כאלה יוצאות בדרך כלל ממי שאינו מכיר כלל את הציבור הנ"ל!

המציאות בשטח שונה בתכלית, והגיע הזמן להכיר בכך!

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

אבי, כחילוני ברור לי לחלוטין שספקטרום החרדיות רחב מאוד, החל באנשים המשתלבים בכל פעילויות החברה הלא חרדית, וכלה בקיצוניים שאינם מוכנים לקבל כל גישה השונה משלהם.

בכל זאת עליך להבין מה גורם לתחושת הדחיה כלפי קבוצות גדולות של חרדים:

1. יש קבוצות גדולות שמתבדלות משאר האוכלוסיה ואינן מוכנות לקבל שיש אנשים בעלי גישה שונה מהם.

2. הסירוב של קבוצות מסויימות ללמוד "לימודי חול" שיאפשרו להשתלב בעולם העבודה.

3. פעילותן של קבוצות הכופות מנהגים קיצוניים, כגון הפרדת נשים מגברים בכל מקום. יתרה מזאת - קבוצות אלה הולכות וגדלות, למשל כל פרשת שירת החיילות.

4. פעילות של קבוצות אלימות, בולטות במיוחד בירושלים.

5. התחושה שקהילות גדולות הולכות כעדר אחרי מנהיג כלשהו, תוך שחבריהן נמנעים מחשיבה עצמאית כלשהי, או, לפחות מהצגתה כלפי חוץ.

6. התחושה שיש קבוצות גדולות אשר נמנעות מעיסוק בעבודות מועילות ומתפרנסות מהקצבות ומכלכלה "שחורה" , כלומר משתמטים מתשלום מיסים שהם חלקם בתמיכה בחברה הישראלית.

ככל הנראה אתה שייך לקבוצה חרדית פחות קיצונית, כמעט שהייתי מהמר על המוצא העדתי שלך. התאור שלך הוא שהקהילה, או הסביבה, שאליה אתה משתייך היא קבוצה של אנשים פתוחים העובדים למחייתם, אני מניח שלא מעטים מהם גם משרתים בצבא או בשירות הלאומי (או עשו זאת בגיל המתאים). אולי אתם אפילו קבוצה גדולה - אבל אתם משתלבים בחברה ולא רועשים, לכן מחד לא מושכים אש, מאידך גם לא מוכרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2 סנט שלי

הבעיה היא לא עם חרדי כזה או אחר, הבעיה היא עם מערכת שמאשרת לקבוצה כזו או אחרת הטבות יחודייות שלא ניתנות לאחרים בכלל ועל גבם של אחרים בפרט.

מי זו המערכת הזו?

חשבו מי מאשר חוקים במדינה הזו ומאיזה שיקולים הוא מונע.

אני מכיר דתיים שעשו סדיר ומילואים מלאים בלי הקלות

עובד איתי חרדי "שחור" לגמרי בעבודה והוא עובד מצויין

אני גם מכיר חרדים שנהנים לשבת בבית כל היום לקבל קיצבה כזו או אחרת ולא לעשות כלום כמעט

רוצה להגיד לי שאתה לא היית שמח לכזה הסדר?

היית שמח.

הבעיה עם המערכת שמאפשרת להם הסדר שכזה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
2

אני גם מכיר חרדים שנהנים לשבת בבית כל היום לקבל קיצבה כזו או אחרת ולא לעשות כלום כמעט

רוצה להגיד לי שאתה לא היית שמח לכזה הסדר?

היית שמח.

הבעיה עם המערכת שמאפשרת להם הסדר שכזה.

ואתה יודע כמה חילוניים מכל העדות אני רואה שנהנים מההסדר הזה?

בממוצע 3 אנשים בשבוע מגיעים אליי מלשכת העבודה ואומרים שבאו שאחתום להם.

בתי הקפה מלאים באנשים שבחרו לא לעבוד ולחיות על חשבון המדינה. רובם חילוניים גמורים.

נכון שיש בחברה החרדית גם פרזיטים אבל יש הרבה מאוד שלא. אם תיקח את מספרם באוכלוסייה אני לא בטוח ששיעור אי התעסוקה אצלם גדול משמעותית מבחברה החילונית. אל תשכח שנכון ששם יש הרבה יותר גבריפ שלא עובדים אבל גם הרבה יותר נשים שעובדות וכמעט ואין בית אב שם שאחד לפחות מבני הזוג לא עובד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חסרים ישראלים חילונים שעושים את זה לצבא גם כן?

אפשר להדביק את זה על כל דבר

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

"חרדים" כקבוצה לא ממש קיימים.

יש יותר מדי זרמים ויותר מידי אי הסכמות בשביל להחשיב אותם לקבוצה יחידה.

לצערנו, הנטייה של רוב האוכלוסיה החילונית היא להכליל ולייחס לכולם את אותם מאפיינים לכל אדם שמתלבש בשחור וחופש כיפה או שטריימעל.

ישנם המון הבדלים אידיאולוגיים ושל השקפת עולם בין הזרמים השונים, וצורות לבוש שלחילוני שלא מכיר, יכולות להיראות דומות.

אי אפשר להכליל.

הייתם צריכים לראות מה הייתה התגובה של דוד שלי כשהתבלבלתי בין החצר שלו לבין חב"ד.

הוא תפס את הראש וצעק "חס ושלום" ו"געוואלד" (סביר להניח שזה היה חוש ההומור הדפוק שלו והגזמה טוטאלית אבל עדיין מצחיק :lol: )

אני האחרון שיגן על צורת החיים שלהם (אני פשוט לא מסכים עם ההשקפה הכוללת), אבל שמח שפותח השרשור קיבל על זה התראה.

לא חסרים אנשים מכל המגזרים שעושים אותו דבר.

פה הוצג מקרה אחד של חלאה שרוצה לדפוק את המערכת, אבל אתם יודעים מה?

הוא גם לא יכול להיחשב חרדי כי נישואים פיקטיביים הם נגד ההלכה בכל זרם שאני מכיר, בין השאר כי זה זלזול בטקס קדוש.

פורסם

נכון שיש בחברה החרדית גם פרזיטים אבל יש הרבה מאוד שלא. אם תיקח את מספרם באוכלוסייה אני לא בטוח ששיעור אי התעסוקה אצלם גדול משמעותית מבחברה החילונית. אל תשכח שנכון ששם יש הרבה יותר גבריפ שלא עובדים אבל גם הרבה יותר נשים שעובדות וכמעט ואין בית אב שם שאחד לפחות מבני הזוג לא עובד.

אני דווקא כן בטוח:

נכון לעשור האחרון בממוצע שיעור התעסוקה אצל חרדים הוא 43% לעומת 75% אצל חילונים/מסורתיים. שיעור תעסוקה של גברים חרדים הוא 37%, נשים חרדיות 49%.

אבטלה אצל חרדים 12%, אצל חילונים 8%.

ועם זאת, כמובן שלא כולם ככה. אצלי בעבודה יש כמה חרדים (תחום ההייטק).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ולזה צריך להוסיף את סוג התעסוקה ורמת ההכנסה. לא טרחתי לחפש את הנתונים, אבל גם לפי פרסומים בעיתונות שיעור העוני בקרב החרדים גבוה מאשר הכלל האוכלוסיה, והדברכ נובע, בין השאר, מעבודה שאינה מפרנסת את בעליה הראוי. הסיבות די ברורות - חוסר השכלה כללית מספקת והתמקדות בשירותים בתוך הקהילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
"

הייתם צריכים לראות מה הייתה התגובה של דוד שלי כשהתבלבלתי בין החצר שלו לבין חב"ד.

הוא תפס את הראש וצעק "חס ושלום" ו"געוואלד" (סביר להניח שזה היה חוש ההומור הדפוק שלו והגזמה טוטאלית אבל עדיין מצחיק :lol: )

חב"ד בקרב החרדים נחשבים לעובדי אלילים.

רוני, 12% מול 8% זה הבדל זניח בהתחשב בחתך האוכלוסייה מבחינת אחוז אקדמאים ואחוז לומדי מקצוע כלשהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...