Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיבה היחידה לשימוש בשמן בתקן 504\507 היא דווקא חיסכון מרווחי טיפול גדולים וכיו"ב.

אין שום תועלת בשימוש בתקן 504.507 מול 502 למשל, וגם אם הרכב יצא משערי המפעל עם שמן בתקן 504.507, זה לא אומר שלא ניתן להשתמש בתקן 502.505

תקן זה תואם לדרישות היצרן למנוע 1.4TSI TWIN CHARGE, ואם כבר אז הייתי דווקא נזהר מהשמוש בתקן 504.507, שלו צמיגות של 5W-30, בייחוד בקיץ הישראלי! אירופה וישראל זה שני דברים שונים.

למי שמקפיד להחליף את השמן כל שנה, או למשוגע כמוני שמחליף שלוש פעמים בשנה, אין שום משמעות לתקן 504.507.

מי שיבדוק גם יגלה, שקשה מאוד להשיג שמנים איכותיים של יצרנים מוכרים בתקן 504.507 נכון להיום בארץ, ובתקן 502.505 ניתן בהחלט ובקלות.

מי שרוצה 5W30 בתקן 504.507 יאלץ לרוב להסתפק בשמנים המפוקפקים (והמשתנים מעת לעת) המסופקים במוסכי השרות של צ'מפיון.

יש את CASRTOL EDGE בצמיגות 5-30 שעומד בתקנים שציינת ולפי מה שאני יודע זה שמן מאוד איכותי.

העניין הוא שאני צריך בינתיים, בלי קשר לטיפול, גם להוסיף שמן למנוע, ולא ברור לי מה שוכן שם (הרכב עוד לא עבר טיפול מעודו) - 5-30 או 5-40. מדבריו של מרק(10), אין לי מה לחשוש מלערב בין 5-30 ו- 5-40, כי אני תיכננתי כבר לרוץ מחר ולקנות שמן בצמיגות 5-30... ככה שאני אוסיף מה- 5-40 שיש לי, ובטיפול סביר להניח שיחליפו לי ל- 5-40...

אני מקווה שיהיה טוב, כי לא ברור לי מדוע היצרן ממליץ על שמן בצמיגות ובתקן אחד וככה המכוניות יוצאות מהמפעל, ומנגד בארץ עושים משהו אחר.... וכמובן אני מקווה שעירוב השמנים יהיה בסדר...

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הלן רשימת חברות המוסמכות לשאת את הסימון של API על המוצרים שלהם.

סונול ופז לא נמצאים שם, אך זה כמובן לא אומר שהמוצרים שלהם אינם עומדים בתקנים הנדרשים.

לא הצלחתי למצוא רשימה דומה של ACEA.

בל נשכח שכול ייצרני הרכב מחייבים שימוש בשמנים בעלי תו תקן כזה או אחר כלומר API/VAG/FORD/ILSC/ACEA .

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מחייבים שום תו תקן אלא רק שיעמוד בתקן.

אם רוב יבואני הרכב והתעשיה, בוחרים במודע לעבוד עם המוצרים של החברות הארצישראליות, אני רואה בכל תעודת ביטוח מספקת כי השמנים עומדים בתקנים המוצהרים "ומספקים את סחורה".

פורסם

אם רוב יבואני הרכב והתעשיה, בוחרים במודע לעבוד עם המוצרים של החברות הארצישראליות, אני רואה בכל תעודת ביטוח מספקת כי השמנים עומדים בתקנים המוצהרים "ומספקים את סחורה".

ואיך הם יעמדו בתקן אם הם לא רשומים כחברה שעומדת בתקנים הללו?

בוא ואקח את זה צעד אחד קדימה.

אתה הולך לרופא שיניים בחברה פרטית ידועה. רופא השיניים אומר לך "התעודה וההכשרה המקצועית שלי תואמים לתעודת רפואת שיניים באוניברסיטת ת"א". אתה מבקש ממנו תעודה והוא אומר "אני לא רשום שם אך עברתי בחינת הסמכה פנימית של המקום בו אני עובד, ואני רופא שיניים". מה תעשה? :roll:

לדעתי, היבואנים בוחרים לעבוד במודע כי יש כמה שיקולים. החזק מביניהם הוא השיקול הכלכלי-עלות של שמן מנוע תוצרת ישראל לעומת שמן מנוע תוצרת חו"ל.

פורסם

בניגוש לרופא שיניים או לתחום הדלקים למשל, לשמני מנוע אין פיקוח או חובה לקבל תו תקן כלשהו כדי ליצר ולשווק.

ברור שיש שיקולי עלות ברכישת כמותית (מדובר באלפי קוב בשנה) של שמנים מקומיים, אך אף יבואן או תעשיין לא מעוניין לספוג ולהסתכן בנזקים שיגרמו למוצרים או למכונות שלו עקב שימוש בשמנים לא איכותיים והם, במיוחד בתעשייה, מבצעים בדיקות לשמנים במעבדות מוסמכות בלתי תלויות כדי לוודא תקינות ועמידה בתקנים של השמן החדש והמשומש.

פורסם
הסיבה היחידה לשימוש בשמן בתקן 504\507 היא דווקא חיסכון מרווחי טיפול גדולים וכיו"ב.

אין שום תועלת בשימוש בתקן 504.507 מול 502 למשל, וגם אם הרכב יצא משערי המפעל עם שמן בתקן 504.507, זה לא אומר שלא ניתן להשתמש בתקן 502.505

תקן זה תואם לדרישות היצרן למנוע 1.4TSI TWIN CHARGE, ואם כבר אז הייתי דווקא נזהר מהשמוש בתקן 504.507, שלו צמיגות של 5W-30, בייחוד בקיץ הישראלי! אירופה וישראל זה שני דברים שונים.

למי שמקפיד להחליף את השמן כל שנה, או למשוגע כמוני שמחליף שלוש פעמים בשנה, אין שום משמעות לתקן 504.507.

מי שיבדוק גם יגלה, שקשה מאוד להשיג שמנים איכותיים של יצרנים מוכרים בתקן 504.507 נכון להיום בארץ, ובתקן 502.505 ניתן בהחלט ובקלות.

מי שרוצה 5W30 בתקן 504.507 יאלץ לרוב להסתפק בשמנים המפוקפקים (והמשתנים מעת לעת) המסופקים במוסכי השרות של צ'מפיון.

מה הבעיה עם הצמיגות הזאת בדיוק?

פורסם

תפסת אותי על מילה לא במקום :-).

אני לא רואה בזה שום תעודת ביטוח לאיכות המוצר וכנראה גם רוב המשתמשים באשכול הזה.

אני אישית ממלא אך ורק שמן שעומד במפרטי ייצרן הרכב ואושר על-ידיו לשימוש ברכבי קונצרן VAG ואינני מאמין למילים ולעמידה בתקנים ללא אישור הכתוב שחור על גבי לבן של ייצרן הרכב כפי שצירפתי באחד ההודעות הקודמות.

לייבואני הרכב יש אינטרס כלכלי מובהק להשתמש בשמנים תוצרת הארץ שהינם זולים יותר לייבואן הרכב והמוסכים שלו.

יתרה מזאת אם סונול/פז מצד אחד כותבים שהשמנים שלהם עומדים בתקני API ומצד השני הם לא מופיעים ברשימה של API זו הטעייה של ציבור הצרכנים.

פורסם

אתה מפספס את העניין.

תקני API מוכרים וידועים לכל וגם אתה, אם תוכל ליצר שמן תוכל לעמוד בתקנים. כדי לקבל את האישור של API צריך לבצע על חשבונך מספר בדיקות מעבדה ולשלוח תוצאות לארגון, לשלם איזה "מעשר" ולקבל אישור, כל זה יש לעשות לכל סוג מוצר וכל שנה, לא עניין של מה בכך.

די דומה לעניין של תעודת כשרות, המסעדה יכולה להיות כשרה מבחינה יהודית סופר דופר גם בלי התעודה המתנוססת על הקיר.

אגב, רשמתי שלא מצאתי אם הם רשומים בארגון ACEA בעל תקנים מחמירים יותר מאשר API או ארגון אחר, אז אולי זה מוקדם מידי לצאת בהצהרות של הטעית הציבור וכו.

פורסם

אני ממש לא מפספס כלום.

אני מכיר היטב את נושא התקינה והתקנים הרלוונטים והמשמעות של הדברים יותר ממה שנראה לך.

גם עבדתי מול מכוני תקינה שונים בארץ ובחו"ל אם זה בנושא תקנים של גופים כמו ISO,DIN,ASME ועוד רבים טובים לכן חבל לדון או לנסות לשכנע מישהו כמוני עם השוואה מול הרבנים שמעניקים תעודת הכשר למסעדה מהי המשמעות של מפרטים ותקנים ולשכנע אותי שאפשר לוותר על התקן כי כולם קונים את המוצר ולא מתלוננים אז כנראה המוצר טוב.

גם אם מצאת אישור לכך ששמנים תוצרת פז עומדים בתקנים יותר מחמירים מתקן API או VAG עדיין זה לא אומר שהייצרן מותר לו לסמן את המוצר כעומד בתקני API.

כמו בכול תעשיה אם זה תעשיית הרכב או האלקטרוניקה לתקן או תו תקן יש משמעות ענקית מבחינה טכנית וכלכלית לשני הצדדים.

פורסם

החברות ב API מעניקה לך את הזכות להדפיס את המדבקה העגולה של API על המוצר, זהו. זה כמובן למטרות שיווקיות ויש חברות שזה פשוט לא מענין אותן.

מותר לו ליצרן שמנים לטעון שהמוצר שלו תואם למפרט כזה או אחר וכך נוהגים יצרני שמנים בכל העולם ולא כולם חברים באיגוד כזה או אחר.

אגב חקרתי קצת יותר עמוק את הנושא ונראה כי סונול ופז הם משווקים בלעדיים ומורשים של יצרני השמנים FUSCH ו CASTROL אשר רשומים ב API ועד כמה שאני יודע (זכור לי שקראתי על כך באיזה מקום אז לא לתפוס אותי במילה אם זה לא מדוייק) הם מייצרים את השמנים שלהם כאן בארץ, כך שניתן להניח שאת הטכנולוגיה ביצור שמנים העומדים בתקנים המחמירים של API, ACEA וגם VAG לצורך העניין, נמצאות ברשותם.

פורסם

כפי שלך ברור גם לי ברור שלייצרן שמנים או ברגים או כול דבר אחר שקשור לתקנים שקיימים בשוק מותר לכתוב שהמוצר מיוצר לפי תקן DIN או API ונבדק לפי תקני ASME ונמצא עומד בדרישות הטכניות של התקן.

אני או כול אחד אחר יכולים לגשת למכון התקנים הישראלי או לאתר של ASME לרכוש את התקניים הרלוונטים שבהם השמן צריך לעמוד וכמובן לרכוש ציוד מתאים ולאחר מכן לייצר שמנים ולכתוב שהשמן עומד בתקן API.

נראה לי קצת תמוה העניין שייצרן/ייבואן גדול כמו סונול או פז מדוע לא ישלחו את השמנים שלהם לבדיקה אצל הייצרן VAG לדוגמא בכדי לקבל חותמת שמותר לסמן את המוצר עם תקני VAG רלוונטים.

סה"כ מדובר על בדיקה פעם בשנה שעלותה כ-3000 יורו (מזיכרון) שזה כסף קטן לחברה כמו סונול או פז.

אז למה לא בעצם ?!

כאן נשאלת השאלה האם להאמין לייצרן או לא ? לכן ייצרני רכב רבים נוהגים לאשר או לבדוק את השמנים אם זה ביוזמתם או ביוזמת ייצרן השמנים בכדי לקבל אישור לסמן את המוצר לפי התקן או המפרט של ייצרן הרכב לכן כתבתי בתחילה שאני מעדיף לראות מסמך כזה...

Pages from Engine oils that meet Audi Oil Quality Standards 502 00, 505 01, and 504 00-507 00.pdf

פורסם

לא פרסמת את רשימת השמנים אבל לא חשוב, מצאתי את המסמך באינטרנט ועברתי על הרשימה הארוכה של יצרני השמנים אקראית ומצאתי כמה מהם שכלל לא מאושרים API כמו ARAL, EUROL, LM, Würth.

אז מה זה אומר, שהיצרנים האלו, שכולם כאן בפורום מכירים ומוכירים, לא שווים?

אגב היצרנים דלק, סונול, ופז טוענים שהשמנים שלהם עומדים במפרטים של VW אז בדקתי לעומק ומצאתי במסמך שמנים מאושרים של חברת דלק שלנו מסוג DELEK motorsinth, פז עם השמן TOP PAZ ואת סונול עם Sonol Synt 502.00!

לפי ההגיון שלך, שאני לא שולל, עם יצרן שמן עומד בסטנדרט של VW זה מספק לגמרי,גם אם אינו מאושר רשמית של API. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

מצורפת רשימת שמנים שאושרו על-ידי אודי (כנראה קיימת גם רשימה כזו של VW) נכון לשנת 2009 וכוללת את השמנים העומדים בתקנים החדשים VW504.0/507.0.

אכן השמן תוצרת דלק הנקרא Delek Motorsynth FE עומד בתקן VW502.00 המתאים למנועי בנזין (ראה עמוד מספר 2).

שים לב או שימו לב שאין הרבה שמנים שעומדים בתקנים החדשים VW504.0/507.0

Engine oils that meet Audi Oil Quality Standards 502 00, 505 01, and 504 00-507 00.pdf

פורסם
בהן צדק שאינני מבין מה זה הטרנד הזה לפסול על הסף נוזלי רכב תוצרת כחול לבן. האם אתה מחזיק ברשותך נתונים המוכיחים שמוצרים אלה נחותים ביחס למתחריהם מחו"ל?

השמנים של פז, לדוגמה, נחשבים גם בעולם למובילים, רק שמשום מה הציבור בארץ החליט שמדובר במוצר סוג ז'.

אני שואל ברצינות: למה לפסול?

אני פוסל בגלל תרבות הסמוך עליי,יהיה בסדר במדינתו הנכבדת.

לך תדע איך באמת עושים את השמנים האלו.

ואיזו 9001? תסלח לי מאוד,אפילו את הנייר שהוא רשום עליו אני לא מתכוון לנגב איתו את הת*ץ שלי.

ראיתי כבר יפה מאוד איך זה עובד.

עבדתי 3 שנים במלון שרתון {שכבר לא קיים יותר} ו]עם בשנה הגיע נציג מטעם האיזו הזה, שבוע לפני שהוא בא, הכל היה מתוקתק, המלון היה נראה חדש, טפסים מולאו כנדרש, כל התקנים אויישו ללא קשר לכמות האנשים במלון, הבחור היה מגיע ליום-יומיים,עושה את הביקורת לא לפני שהיו מספחים אליו לקקן מקצועי שיודע את העבודה ותפקידו ל"החליק" את הכל בכדי שהביקורת תעבור.

כנ"ל גם במקום עבודתי האחרון,

חודש מראש,ידענו על היקרות ואז היינו מתקנים טפסים,מנקים מכוניות ברמה של רכב שעכשיו יצא מהחברה וגם היו דואגים להראות לו מכוניות מאוד מאוד ספיציפיות שטופלו כנדרש ונוקו כנדרש.

גם כאן היה מגיע לקקן מקיצועי מטעם החברה,מראה לו את הכל, נותן לו ארוחה על חשבון הבית באחד מבתי הקפה בממילא, ויאללה,תחתום ולך, יש לנו ISO!

בגלל זה אלעד.

תרבות הזילזול והמעקפים והיהיה בסדר, לא מתאימה לי מבחינת האייכויות שיש בארץ. בין אם מדובר בשמנים ובין אם מדובר תחליפי חלב לדוגמא,לילדה שלנו הקפדנו לתת סימילאק ולא משהו מתוצרת הארץ בסגנון "רמי לוי תחליפי חלב חלב בע"מ"

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לדעתי כל הוויכוח כאן הוא פילוסופי לחלוטין ותו לא.

כל זמן שהשמנים של פז/דלק/סונול משווקים למוסכים במיכלי צובר אין כל כשר בין איכות הייצור (טובה ככל שתהיה) לבין איכות השמן בפועל, זה אשר נמזג למנועיכם!

כל עוד השמן לא מגיע במיכל ארוז וחתום, אני לא מתכוון לעשות בו שימוש.

האפשרות של קומבינות שונות ומשונות אשר נועדו לחיסכון, כמו גם האפשרות של זיהום השמן כתוצאה ממיכל לא מתוחזק נכון מורידות לי את "החשק".

מטבע הדברים, המוסכים הגדולים ירכשו את השמן בצובר מאחר וזה ייתרון לוגיסטי ענקי (תחשבו להחזיק מיכל צובר של 1000 ליטר לעומת 250 מיכלים קטנים) וכמו כן חיסכון כספי לא מבוטל.

אם לא ייתרונות אלו, גם מוסכי היבואן היו עובדים עם שמנים מיובאים!

העבודה עם שמנים מקומיים הם לא מסיבות ציוניות.

מה גם, שבמוסכי היבואן דורשים על שמן מקומי זול מחיר יקר יותר משמן מיובא אשר ניתן לרכוש בנפרד ברשתות המתמחות.

את החיסכון הכספי הם מגלגלים לכיסם!

אגב, על פי חוק, לא מוכרחים לבצע טיפולים במוסכי היבואן וניתן לבצע בכל מוסך מורשה (לדוגמא, אוטו-דיפו, בו ניתן גם לבחור את סוג השמן), וזאת בתנאי שעוקבים אחר שיגרת הטיפולים אותה מכתיב היבואן.

• תוכן חדש...