Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מופיע בספר הרכב של מתן.

וממש לא רק ברכבים היברידיים, אפילו בסובארו פורסטר 2011 יש המלצת יצרן בעברית ואנגלית על שימוש בשמן 0W20 כשמן המומלץ.

מרק מאיזה תאריך המסמך העתיק הזה? לא מזמן יצא TSB של טויוטה בארה"ב על מעבר גורף לשימוש בשמני 5W20 ו 0W20 במרבית הרכבים משנת ייצור 2007 ואילך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסמכים שיצאו בארה"ב לא תמיד 'תופסים' בכול העולם כמו VAG ככה זה גם בטויוטה ושאר הייצרנים.

אני לא מאמין במעבר גורף ללא הערות או הארות של הייצרן במעבר משמן בדרגת צמיגות X ל-Y.

המסמך שצירפתי נכון לשנת 2006.

איזה כייף לי :)

פורסם

ה TSB שטויוטה פרסמו פורסם במרץ 2006 ומתייחס לדגמי 2006-2007 ולדגמים שלאחר מכן. לא ראיתי ב TSB שום איזכור לאיסור שימוש גם במדינות "חמות" (למרות שאין בארה"ב מדינות חמות באמת וגם ישראל לא נחשבת מדינה חמה בניגוד למה שחושבים).

גם דניאל העלה לפורום לא מזמן טבלת שמנים מומלצת לרכבי טויוטה האמריקאיים, ניתן לראות בבירור את המגמה לירידה במדרג הצמיגות ברוב הרכבים.

צירפתי את המסמכים כאן.

איתמר.

TS-EG018-06 (ILSAC GF-4 Engine Oil Recommendation).pdf

FLUID SPECIFICATIONS 2006 - 2009 MY Toyota.pdf

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. אני לא מתייחס להמלצות הייצרן כאיסור אלא כהמלצה. רק במקרים מסויימים הייצרן מציין במפורש שאסור להשתמש בשמן בעל צמיגות נמוכה במנועים מסויימים.

שים לב שהייצרן מתייחס לשמנים בעלי צמיגות נמוכה כשמנים בעלי 'סגולות' או תכונות אשר משפרים את ביצועי ההתנעה בטמפ' נמוכות.

2. בארה"ב קיימים איזורים שהטמפ' החיצונית רוב השנה היא טמפ' גבוהה בהרבה מאשר במדינת ישראל לדוגמא טקסס.

3. מדינת ישראל כן נחשבת אצל ייצרנים מסויימים כמדינה חמה לשם בחירת שמני מנוע וגיר.

שים לב להערה הבאה המופיעה בקובץ שצירפת.

NOTE:

DO NOT use these oils in engines other than those listed above. These low–viscosity

oils cannot maintain lubrication effectiveness in engines with older designs and could

result in smoke emissions from the tailpipe and/or unusual engine noise.

פורסם

ברור, אף אחד לא ממליץ להשתמש בשמן 0W20 במנוע בן 40 ועם מיליון קילומטר על השעון. גם שים לב שההמלצה תקפה לדגמי 2006 ומעלה, ועל אף שהיאריס שלי כוללת מנוע ממשפחת ה NZ היא יוצרה בשנת 2005 ולכן לא אקח את הסיכון שמא טויוטה שינתה משהו במבנה המנוע ולכן שמן 0W20 עלול שלא להתאים.

כמו שרשמתי לא פעם ולא פעמיים, היצרנים נמצאים במגמת ירידה בצמיגויות המומלצות למנוע. כשחסכון בדלק וצמצום פליטת המזהמים הם בראש סדר העדיפויות של היצרנים, ליצרנים נוח לעבוד עם שמנים דלילים יותר מה גם שמחירי השמנים הסינטטיים צנחו פלאים בשנים האחרונות. אני בספק אם קיים רכב שדורש שמן צמיגי כמו 10W40 או 15W40, זה כל כך ניינטיז' :wink:.

איתמר.

פורסם

המודעות לשמנים בעלי דרגת צמיגות נמוכה נחתה בארץ קצת באיחור גם בגלל ידע מצומצם של בעלי מקצוע בנושא שמנים וגם דעות מקובעות בגלל שהיו רגילים לשמן אחד ויחיד בדרגת צמיגות 20W50 במשך כמה עשורים והמעבר לשמן בדרגת צמיגות 5W40 או 10W40 נעשה בהדרגה.

לדוגמא, בספרות אחזקה של רוב ייצרני הרכב תוכל למצוא המלצה לשמנים בדרגת צמיגות נמוכה 0W30 או 5W30 (כמובן ללא התייחסות לשיפור בצריכת הדלק) גם ברכבים מלפני שני עשורים. לייתר דיוק אני מצאתי המלצה לשמנים בדרגת הצמיגות שציינתי לרכבי קונצרן VAG החל משנת 1996 לרכבים המשרתים באקלים מאוד קר.

בקיצור הידע והיתרונות והחסרונות של שמנים דקים לא נולד בעשור הזה אלא היה ידוע כבר מזמן.

• תוכן חדש...