Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שכתבת והדגמת פה ניתן להבין שלא כדאי להשתמש בשום שמן מלבד רויאל פרפל מאחר וההשוואה פה היא מול שמן שנחשב מהשמנים הטובים שיש.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דניאל היקר, מרגישים פה על דפי הפורום את ניסיונך והידע הרב שברשותך בתחומי הרכב והמנוע רק אל תשכח כי "איזה הוא חכם הלומד מכל אדם...."

זה לא חדש שבני אדם נשענים יותר על שיווק מאשר על המציאות בשטח, אך חשוב לזכור שיש דבר בעולם הקרוי איכות מוצר ואכן יכולים להיות הבדלים מהותיים בשימוש במותג כזה אחר. כדי להוכיח לך זאת כמציאות מבלי להישען על שיווק בלבד הנך מוזמן להציץ בתמונה הבאה המציגה שני גלי זיזים, האחד ירד ממוסטנג GT שנת 05 שעברה 70 אלף מייל עם החלפת שמן כל 5-6 אלף מייל בשימוש עם רויאל פרפל. השני, ירד ממוסטנג GT שנת 07 שעברה 40 אלף מייל עם החלפת שמן כל 4-5 אלף מייל בשימוש עם מובייל 1.

למעוניינים, השרשור המלא כאן: Royal Purple Oil Experience - 2005 Mustang GT

כמו שאתה רואה הבדל ניכר בשחיקה ובניקיון החלק.

הכל נכון אצלך חוץ מה מהמסקנות, אך לפחות אתה לא מספר איזה סיפור על מכונאי חבר שראה רוחות רפאים של מנועים.

קצת על הניסוי לאחר שקראתי את השרשור שצרפת:

1. השמנים בהם השתמשו שני הרכבים אינם זהים באיכותם ותכונותיהם.
  2. הרכבים אינם זהים ולכן לא ברור האם עבדו בתנאים זהים בדיוק ומה הייתה ההיסטוריה שלהם, מספיק שרכב אחד עבר התחממות או יותר התנעות ותראה כזה ההבדל.
  3. האין הבדל שחיקה ניכר, השחיקה של הגל זיזים "הפסול" קטנה מאוד והגל זיזים הזה יעבוד תקין עוד לפני שהמנוע ישפוך בגלל חוסר דחיסה.
  4. הבדלים בין סוגי שמנים הוא ידוע, גם בין מותגי פרימיום והוא תלוי ברמת התיסוף השונה בין יצרנים שונים. רמת התיסוף השונה לאחר שימוש מאוד ארוך תגרום לשוני בחלקים פנימים של המנוע במידה והיו עובדים באותם תנאים בדיוק, שמן אחד שהוא מתוסף ברמה גבוהה עם תוספים מונעי שחיקה כמו MOS2 יציג חלקים שעובדים בתנאים של סיכה גבולית עם פחות שחיקה אבל חלקים אחרים אולי ייראו פחות טוב כמו למשל הצטברות פיח על טבעות בוכנה, התפתחות בוצה וכדומה, במידה והיה מתוסף פחות בתוספים של ניקוי, כך שאתה מבין שמבט על הגל זיזים לבדו לא אומר לנו הכל על השמן.
  5. כדי לקבוע במדוייק רמה איכות של שמן יש ממבחני מנוע, מנוע שמורץ על מתקן עם שמן מסויים ובתום תקופה הרצה, המנוע מפורק לגורמים וכל חלקיו נבחנים ונמדדים ונקבעת רמותו של השמן וחוזקותיו. כמובן שאת אותו מבחן בדיוק מריצים עם שמן אחר ואז יש נקודת יחוס כמעט אבסולוטית.

פורסם
GUY ידידי, אני משתמש כעת בAGIP סינטטי מלא כמובן, בצמיגות 5W-40

אני לא מעוניין להיכנס כעת לוויכוחים כאלה ואחרים עם איש לגביי איכותו של שמן זה או אחר, ולא מעוניין לעשות השוואות.

חבר טוב מאוד שלי בעל מוסך שפתח לא מעט מנועים, ואני מדבר על מנועים חזקים שעובדים קשה! המליץ מניסיון אישי של שנים על ה AGIP (שכמובן גם מאושר לשימוש ובעל תקן של VW)

כאחד שראה כמה וכמה מנועים פתוחים ומשומשים מאוד, אני מבטיח לך כשכשתראה מנועים שעבדו קבוע עם AGIP לעומת שמנים אחרים, גם אתה תשתכנע.:wink:

אגב-גם באלפא השתמשו תקופה בשמני פז, ומבטיח לכולכם שלו הייתם רואים מנועים זהים לחלוטין שעבדו עם אותו שמן של פז ששמו להם במרכזי של אלפא לעומת AGIP, לא הייתם מעזים לומר מילה טובה על שמני פז.

על זה נאמר, אין חכם כבעל ניסיון, וההוכחה הטובה ביותר היא מנוע משומש ופתוח לרווחה8)

אגב - עברתי מ 5-30 ששמו לי במוסך צ'מפיון (תקן 504.507) ל 5-40 בתקן 502 של AGIP, וראו זה פלא! המנוע עובד טוב יותר, וצריכת הדלק השתפרה! (ואני רציני לגמריי).

תודה על התגובה,

סוג השמן קצת פחות עקרוני לי כרגע - על זה אני עוד ישבור את הראש ואחליט כשתגיע העת.

בכל מקרה,

בהודעה שנמחקה לי ציינתי שאני מעוניין לשמור על האחריות ועל כן מחוייב לטפל במוסך מורשה צ'מפיון (מה גם שיש לי שובר ל-50% הנחה לטיפול ראשון קטן במוסך המרכזי בבני ברק ועל כן מעניין אותי לדעת האם יש אפשרות להביא שמן מהבית במוסך הנ"ל?).

אני לא מעוניין לשים ברכב שמן שמגיע במצבור גדול ולא בקופסאות סגורות...

כמו כן, בתגובה נוספת של אחד מחברי הפורום שאני לא מצליח לאתר בשרשור הזה צוין כי ע"מ לשמור על האחריות מצ'מפיון אני יכול לבצע את הטיפולים בכל מוסך מורשה ע"י משרד הרישוי כל עוד אני משתמש בחלפים מקורייים, מישהו יכול להעיר אור על הנושא שכן זה נראה לי קצת תמוהה שצ'מפיון יתנו לי אחריות אם אני איני מטפל ברכב באחד מהמוסכים שלהם.

תודה מראש,

גיא.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני כתבתי את התגובה על זה ובאמת תמוהה מאוד למה היא נעלמה...

עד כמה שידוע לי בהתאם לחוק ההגבלים העסקיים אתה יכול לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ולשמר את האחריות בתנאי שתשתמש בחלפים מקוריים, ע"פ הוראות היצרן ותגובה בקבלות.

http://www.takdin.co.il/searchgbiz/%D7%94%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%94%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D%20%D7%94%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C%D7%AA%20%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%91%D7%AA%20%D7%97%D7%95%D7%A7%20%D7%90%D7%A9%D7%A8%20%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%A2_s_hd_1L38vC3WnDrmnDJamDJOkQ7HjR000.html

מאז זה כבר עבר אם אני לא טועה.

פורסם

כמו שהבטחתי, במסגרת הניסיון שלי לעמוד על הלגיטימיות של שמני המנוע הישראליים והוכחת הנקודה שלי בדיון הזה, פניתי למהנדס אהוד אסטרחן והצגתי בפניו את הדיון הזה.

לאחר שקרא את הנאמר כאן, הבטיח לי אהוד לכתוב מאמר מסודר ומפורט בנושא, ואכן הבוקר המאמר כבר המתין לי בתיבת הדוא"ל שלי.

צירפתי אותו לעיונכם. מי שאין לו כוח לקרוא את הכל מוזמן לעבור ישירות לשורה התחתונה שמופיעה בעמוד האחרון.

קריאה נעימה!

engine oil quality.pdf

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טוב יש כאן קצת בלאגן לדעתי,

משום מה אני חושב שהדו"ח והדיון כאן נהיה כמו ויכוח לגבי איכות השמן של יצרנים מובילים בעולם לבין תוצרת הכחול לבן בארצנו.

אז אולי אין לי כרגע בדיקות מעבדה של איכות השמן של היצרנים אבל לדעתי הבעיה היא זו:

ההשואה בדיון כאן צריכה ליהיות בין איכות השמן שהיבואן בוחר להישתמש במוסכים מצוצרת כחול לבן לבין איכות השמן של יצרנים מובלים שניתן ליקנות בארץ (AGIP,RP,LM,MIBILE ! וכו')

לא משנה כמה יריבו ויגנו את השמן הישראלי אבל לדעתי הבלתי מקצועית שהשמן שלכאורה נותנים במוסך - אולי עונה על הדרישות היצרן (בפן המשפטי של האחריות) אבל הוא לא יהיה ברמה של היצרנים המובילים, שבתור לקוחות יכולים להשיג

יש סיבה מספיק טובה לקביעת מחיר השמן ואיכותי, רק לשם השוואה לפז ישנם מעל ל7 סוגי שמן בצמיגות 5W40! כולם סינטטי מלא והבדלי מחיר גדולים- אז אני שואל מדוע? הרי כולם אותו שמן סינטטי מלא בדירוג 5W40! וכולם אמורים ליהיות זהים לא? \

http://www.paz-efraty.co.il/image/users/154770/ftp/my_files/Catalog%20and%20pricelist/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F%20%D7%A4%D7%96%20%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D%2005-2011.pdf?id=8532600

אז זהו שלא, השוק תחרותי וישנו צורך לענות על דרישות השוק )low end high end)

לכן לחברות ישנם מוצרים בטווחי מחירים שונים, ישנו שמן 5W40 סינטטלי מלא זול וישנו 5W40 סינטטי מלא יקר.

והאיכות בהתאם! אין בעיית איכות עם היצרנים בארץ! הם מייצרים את כל הסוגים ודרגות האיכות בהתאם לדרישות.

לכן השאלה היא האם השמן שהיבואן בחר לשים במוסך הוא מקבוצת הפרימיום של היצרן בארץ או מקבוצת התחתית במחיר נמוך.

ואז לבצע את ההשואה בין השמנים.

אני ברכב שלי כבר טעמתי על בשרי ולא ניתן לשכנע אותי, נוסע היום על הLM הסגול(וזה עוד שמן פשוט) ונהנה מכל רגע!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לפי דעתי זה הדיון הזה מוגזם כי בסופו של דבר ישנם אלפי כלי רכב הנעים בכבישי ישראל עם שמנים מקומיים ללא כל בעיה ועוברים ק"מ רבים.

לי יש בבית מאזדה 3 שעברה 340 אלף ק"מ וטופלה כמו שעון כל 15.000 רק עם שמנים של דלקול ללא כל בעיות.

יצא לי גם לא פעם לראות מנועים שטופלו כל ימי חייהם בשמנים מקומיים והמצב שלהם היה מעולה.

פורסם
כמו שהבטחתי, במסגרת הניסיון שלי לעמוד על הלגיטימיות של שמני המנוע הישראליים והוכחת הנקודה שלי בדיון הזה, פניתי למהנדס אהוד אסטרחן והצגתי בפניו את הדיון הזה.

לאחר שקרא את הנאמר כאן, הבטיח לי אהוד לכתוב מאמר מסודר ומפורט בנושא, ואכן הבוקר המאמר כבר המתין לי בתיבת הדוא"ל שלי.

צירפתי אותו לעיונכם. מי שאין לו כוח לקרוא את הכל מוזמן לעבור ישירות לשורה התחתונה שמופיעה בעמוד האחרון.

קריאה נעימה!

תודה על הקובץ.

קראתי את המאמר ואכן הוא מחזק את דבריי קרי שמן מנוע צריך לעמוד במפרטים ותקניים של ייצרן הרכב או/גם מפרטי API/VAG...

"לאור כל האמור לעיל, אין עדיפות לשמן מיובא על פני שמן מיצור מקומי"- אני הייתי מוסיף את הערה או הארה כול עוד השמן נבדק על-ידי גורמים חיצונים ונמצא עומד בתקניים הנדרשים.

ואני חשבתי לעצמי ששלחת שמנים לבדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא שלחתי שום שמן לבדיקת מעבדה מהטעם הפשוט שזאת הוצאה "קצת" כבדה עלי.

עדיין, לא נראה לי שמהנדס בשיעור קומה כשלו יצהיר הצהרות חסרות ביסוס, במיוחד כשהבהרתי לו שבכוונתי לפרסם את המאמר שלו במסגרת הדיון שהתפתח פה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד,

ההסבר שהוא נתן רשום בצורה ברורה ונהירה וכל הכבוד לו על זה, אבל אין בו כל התייחסות לתקנים וחשיבותם. לדעתי כל זמן שאין לשמן אישור רשמי של אחד מהגופים שהשמן טוען שהוא עומד בהם לא מומלץ להשתמש בו ואין כאן בכלל דיון על מדינת המקור.

סונול פז ודלק הן חברות מכובדות? שישלחו את השמנים שלהן לגופי האנרגיה הגדולים ויקבלו חותמת. כל זמן שהן לא עושות את זה ונהנות רק מהמוניטין (והבורות של הלקוחות) אני לא ארכוש שמנים שלהן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי, ההסבר שניתן במאמר הוא "פרווה" שנועד לסבר את פניהם של כל הצדדים. בכל זאת, אינני יודע אם זו החלטה נכונה מצידו של בעל מקצוע לחבר מסמך ובו להצהיר שהתוצרת המקומית של חברות X Y Z *טובה פחות* מהתוצרת בחו"ל-וע"י כך לחשוף את עצמו לתביעה :roll:

אני תומך במה שרשם אב הבית שלנו- כל זמן שאין לשמן אישור רשמי של אחד מהגופים שיצרן השמן טוען שהוא עומד בהם לא מומלץ להשתמש בו ואין כאן בכלל דיון על מדינת המקור.

בספר הרכב שלי רשום api grade ליד כל דרגת צמיגות של שמן, ובטבלת הצמיגויות רשומה צמיגות sae. מה זאת אומרת? שהשמן צריך לעמוד בתקנים מסויימים. בנוסף גם נכתב:

Either or both API registered marks are added to some oil containers to help you select the oil you should use

דהיינו-יצרן הרכב בעצמו מדגיש שיש צורך להשתמש בשמנים עם חותמת API עליהם. כל עוד היצרן לא רשום בAPI רישום מסודר אין על מה להתווכח.

ד"א, איתמר-בהמשך לפגישתנו, לא הצלחתי לאתר שמן 0W20 פה עדיין כדי שאוכל לבדוק אותו.

פורסם

כמה מילים נשפכו בשרשור ואתה בשלך...

שום יצרן לא מבקש חותמת על השמן המומלץ אלא רק שיעמוד בתקנים. החותמת היא אולי רק ערובה שהשמן באריזה עומד בתקנים ואינו מזוייף אבל כבר נתקלתי בשמנים עם חותמת מזויייפת.

בנוסף, אין זה אומר שסוגי שמנים חסרי חותמת API לא עומדים בתקנים, נהפוך הוא, ברוב המכריע הם כן עומדים בתקנים.

מבחינתי החותמת של API זה כמו תעודת "בית העסק המובחר לשנת..." תשלם כסף ותקבל תעודה.

לגבי אב הבית, הוא קצת מתבלבל או לא הסביר עצמו כיאות. האם שמן כמו EUROL שאינו בעל תקן API אבל בעל תקן מאושר של VW לא שמן ראוי? ועל אותו משקל שמנים של סונול, דלק ופז שאושרו ע"י VW?

אם אתה מחפש שמן 0W20 יש את ENEOS שמופץ ע"י חברת פרומט. אם יש לך רכב ספורטיבי שלא תעז להשתמש בו, אלא אם כן יש אישור מפורש של היצרן.

פורסם

אב הבית ינסח את תגובתו מחדש (ואני מקווה כל מי שקורא לי אב הבית עושה זאת תוך כדי קידה).

מבחינתי אין שום חשיבות ליצרן השמן כל עוד יש לו אישור חתום של התקנים שהוא טוען שהוא עומד בהם.

גם אני יכול לפתוח חברת שמנים בשם "אב הבית שמני על בע"מ", למלא בפנים שמן פלאפל משומש ולהכריז קבל עם ועדה שהשמן סינטטי מלא, עומד בתקני API, SAE, ACEA ,VW ובכל תקן של יצרן כזה או אחר.

אם קיים שמן שטוען שהוא עומד בתקן X והוא אכן קיבל חותמת מגורם X - סלאמתק.

אם הרכב שלי צריך תקן Y ולשמן יש אישור מגוף Y - סלאמתק.

אם הרכב שלי צריך שמן Y אבל אין לו אישור מגוף Y אני לא אשתמש בו, ולא משנה שגוף X כן בדק ואישר אותו.

קיצקץ, בבואנו להחליף שמן מנוע אני לא חושב שצריך לדבוק במותג מסויים או בארץ הייצור (אלא אם יש העדפה אישית) אבל כן צריך לבחור שמן שמתאים לדרישות היצרן וקיבל חותמת מוסמכת מהגוף האמון על כך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דניאל, תודה על ההמלצה לגבי שמן ה eneos. יש לי אישור מפורש של היצרן שמומלץ להשתמש בצמיגות 0W20 והיאריס שלי היא לא ספורטיבית :lol:

האם יש דרך להשיג בארץ את שמני amsoil?

פורסם

איזה אישור קיבלת ? בכתב בעל-פה ? תוכל לשתף אותנו באישור ?

שמנים בדרגת צמיגות 0W20 לא פופלארים במחוזותינו וגם מבחינה כלכלית לא משתלם לעבור לשמן 0W20.

שמנים בדרגת צמיגות 0W20 נפוצים יותר ברכבים היברדים.

שים לב !

בחר את צמיגות השמן בהתאם לטמפ' החיצונית כפי שממליץ ייצרן הרכב ולא איזה דוקטור או מאמרים באינטרנט ! במספר מנועי טויוטה פריוס מנורת לחץ שמן מנוע נדלקה בגלל שימוש בצמיגות שמן לא נכונה !

מצורף מסמך רשמי של הייצרן לגבי מספר דגמי מנוע.

Pages from TOYOTA TSB-ZZ ENGINE OIL CONSUMPTION REPAIR METHOD BY OPTIFIT ENGINE.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...