Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתן,

ראשית, הפרשה במסגרתה יצרני השמן הישראלים נתבעו שאליה נתת קישור התרחשה לפני כ-6 שנים. עוד מעט חלה עליה התיישנות.

נתונים ברמה של בדיקות מעבדה כרגע אין לי, אבל אני בהחלט לוקח על עצמי לנסות למצוא כאלה, וכמובן גם לשתף אתכם בממצאים.

יחד עם זאת, אני כן מצאתי את המאמר הבא: http://www.plastix.co.il/plastic-news-details.asp?news_id=150 .

כמו"כ, באתר של סונול מצוין במפורש שהשמנים מתוצרתם עומדים בתקני ISO.

נכון, אלו לא התקנים שאתה דיברת עליהם. מצד שני, גם ISO לא בדיוק נותנים לכל ארחי פרחי. עד שאמצא הוכחה טובה יותר, אני חושב שהמינימום שאנחנו יכולים להסכים עליו זה ששמני סונול (ובהמשך, אנסה לכלול גם את היצרנים האחרים לאחר שאמצא את ההוכחה המתאימה) ראויים לשימוש, גם אם אינם עומדים ברמה אחת עם יצרנים אחרים בעלי שם.

ראוי לשימוש = שמן שיש לו "אבא ואמא", ולא ממקור עלום. בכל זאת, שלוש החברות הישראליות קיימות כבר עשרות שנים ובעלות מחזור מכירות לא קטן בכלל. אי אפשר לעבוד על כולם לאורך זמן ולהישאר בחיים.

מסכים, אך עדיין - כמו במקרה הצמיגים של אליאנס, שהם ישראלים ועומדים בתקן ויש להם אם אני לא טועה "אבא ואמא" קרי, חברה עולמית בעלת שם, אני עדיין מעדיף לקנות צמיג אירופאי.

שמן בתקן 504 הוא שמן שמוגדר כ long life והוא מתאים להחלפה כל 30000 ק"מ או שנתיים וזה דרך אגב השמן שמגיע עם מנועי ה TSI מחו"ל. (מגיע בצמיגות 5W30)

פה בארץ בגלל שמשום מה ואני לא מבין למה היבואן מחייב משיקולי רווח וזה על דעת עצמו תאמין לי בדקתי את זה להחליף את השמן כל 15000 ק"מ ואז יש את התקן של ה 502 שזה שמן שמתאים להחלפה כל 15000 ק"מ או שנה. (מגיע בצמיגות 5W40)

זה כל ההבדל.

זה שהשמן מוגדר LONG LIFE לא מסביר לי מדוע שונתה הצמיגות במנועי ה- TSI ועוד יותר לא מסביר לי מה עליי לדרוש במוסך - האם שייעשה שימוש בשמן 5-40 או 5-30? הרי גם אם מרווחי הטיפול הם 30K, מי מבינינו היה מושך את הטיפולים לכזה מס' ק"מ? כמו שציינתי, בדף שמנים שבא עם ספר הרכב, מישהו טרח להקיף בעט שהשמן הנדרש הוא 5-40, ואני רכשתי כשקיבלנו אותו מיכל של ליטר שמן 5-40 למקרה שיהיה חוסר, אולם אם עכשיו אתה אומר שהשמן בא מהמפעל עם שמן בצמיגות 5-30, זה מוזר. האם דברייך נשענים על מקורות מוסמכים?

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההשוואה לצמיגים מעט בעייתית. מצד אחד אתה צודק: בשני המקרים מדובר בחברות ישראליות שמייצרות מוצר שעומד בתקן שאי אפשר לערער עליו.

מצד שני, בעוד שבצמיגים ניתן לעלות על הבלוף במהרה (וראיתי צמיג של אליאנס בתמרון על רטוב - אללה יסתור!), בשמן זה קצת יותר בעייתי.

הרי אף אחד מאיתנו לא באמת נכנס לנבכי המנוע בזמן פעולתו ועמד בצורה בלתי אמצעית על יעילותו של שמן כלשהו. שמן צריך להיבחן במבחן ארוך טווח לעומת שמן אחר, וקיימים גם מקרים שבהם שמן יקר ואיכותי התברר כבעייתי בשימוש עבור רכב כזה או אחר (איתמר?).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ההשוואה לצמיגים מעט בעייתית. מצד אחד אתה צודק: בשני המקרים מדובר בחברות ישראליות שמייצרות מוצר שעומד בתקן שאי אפשר לערער עליו.

מצד שני, בעוד שבצמיגים ניתן לעלות על הבלוף במהרה (וראיתי צמיג של אליאנס בתמרון על רטוב - אללה יסתור!), בשמן זה קצת יותר בעייתי.

הרי אף אחד מאיתנו לא באמת נכנס לנבכי המנוע בזמן פעולתו ועמד בצורה בלתי אמצעית על יעילותו של שמן כלשהו. שמן צריך להיבחן במבחן ארוך טווח לעומת שמן אחר, וקיימים גם מקרים שבהם שמן יקר ואיכותי התברר כבעייתי בשימוש עבור רכב כזה או אחר (איתמר?).

נכון, וכמו שציינתי באחד הפוסטים, לעולם לא נדע אם שמן MOBIL טוב יותר משמן CASTROL וכן הלאה. הכל בגדול עניין של מיתוג. אני בספק אם ההבדל בין השמנים הוא תהומי, אבל מכיוון שאני פשוט מטיל ספק בהיותו של השמן של סונול סינטטתי מלא - מכבסת המילים של "מיוצר בטכנולוגיה סינטטית" - גרמה לי לרדת ממנו בין כה.

נשארה רק השאלה באיזה סוג שמן להשתמש, האם 5-40 או 5-30, וגם זו לא בהכרח שאלה כי אם במוסך היבואן החליטו שהשמן המתאים הוא 5-40, לא יעזור מה שאני אגיד להם, לא?

פורסם

לייצר שמן מנוע זו פעולה פשוטה למדי.

יש תקן ומתכון שמרכיב אותו, כך וכך שמן בסיס, כך וכך תוסף X וכך וכך תוסף Y. בתיאורייה, אם מקפידים על כל מרכיבי המתכון מקבלים שמן שיעמוד בתקנים. בפועל לא כל השמנים אותו דבר ולא כולם מתנהגים אותו דבר, בדיוק כמו מרק עוף של סבתא או מרק עוף של אמא - כביכול זה אותו מרק אבל לא אותו הטעם.

הבעייתיות הכי גדולה עם שמני הארץ היא שאין להם שום "תעודת ביטוח" שהשמן איכותי ואכן עומד במפרט שרשום עליו. אין לשמנים של החברות הגדולות שום חותמת API, SAE או AECA שמראה כי השמנים נבחנו במעבדות מוסמכות והם אכן עומדים בתקנים. לא הייתי פוסל אותם לשימוש (כי אחרי הכל רוב הרכבים בארץ נוסעים עליהם ללא בעיות מיוחדות) אבל באופן אישי אני לא אמזוג שמן כזה למנוע ואעדיף שמן המוכר ע"י הגופים הגדולים ועבר את כל הבדיקות האפשריות.

ההבדלים בין השמנים המאושרים זניח למדי ולרוב הבחירה תתבצע על סמך העדפה למותג X מאשר מותג Y וכל מיני דעות של אנשים, כמו עם כל מוצר אחר.

לגבי הצמיגות, אם VW מאשר שימוש בשמן 5W30 אני לא רואה שום סיבה בעולם להעדיף שמן 5W40 על פניו. שמן 5W30 יהיה דליל יותר הן בטמפרטורה נמוכה והן בטמפרטורה גבוהה, מה שיעניק הגנה טובה יותר על המנוע כשקר והגנה מספקת כשחם. הורדת הצמיגות בטמפרטורת העבודה מאפשרת זרימת שמן טובה יותר במנוע, קירור טוב יותר ובעיקר הפחתת התנגדות הזרימה הפנימית ושיפור בצריכת הדלק. כל זמן שהיצרן מאשר שימוש בשמן עם צמיגות X למנוע ולא מגביל את השימוש לאיזורים גיאוגרפיים שונים אני חושב שזו ערבות מספיק טובה שלא יגרם שום נזק למנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

באתר של סונול יש פירוט רב על תקני השמנים , ואישורי יצרנים + בדיקות מכון התקנים

http://www.sonol.co.il/717/

FUCHS TITAN LONG LIFE III 5W - 30

http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/322_cp_pdf_1cd74.pdf

תקנים:

מפרטים ותקנים:

§ ACEA C3

§ ACEA A3 / B4

VW 504.00 / 507.00

SONOL 1 5W-40

מפרטים ותקנים:

nAPI: SMCF

n ACEA: A3/ B4-

VOLKSWAGEN 502.00/505.00

http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/319_cp_pdf_d8d91.pdf

ועוד - http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/391_cp_pdf_f7789.pdf

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הכל טוב ויפה שהם רושמים שהם עומדים בתקנים (וכמו שאמרתי זה לא קשה, זה בסה"כ כמו מתכון לעוגה) אבל האם הם נבדקו? האם יש להם אישור של כל הגופים שהם טוענים שהשמן עומד במפרט שלהם?

הנה למשל העמוד של ה API שבו רשום מפורשות לאיזה יצרנים ושמנים יש אישורי API ו SAE ואפילו מתי פג התוקף. לא פז, לא סונול ולא דלק מופיעים שם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום,

איתמר, מה אני יכול לעשות מול המוסך המטפל בנוגע לצמיגות השמן? אם אומרים שם שהשימוש שצריך להיעשות הוא בשמן 5W-40, איך להתנהל מולם? (לתשובה כמו "לא ללכת לטפל שם" לא תתקבל כי הרכב באחריות וזה טיפול ראשון ואני משער שכל מוסך צ'מפיון יששתמש באותה צמיגות של שמן)

בכל אופן אני עוד מעט אביא את ספר הרכב ואבדוק מה כתוב שם ולא ברשימת השמנים שצורפה אליו.

פורסם

אין שום בעייה להשתמש עם כל שמן שמופיע בטבלת השמנים המותרים. עם זאת, אין שום הגיון להשתמש בשמן צמיגי יותר מהשמן הדליל ביותר המאושר.

איתמר.

פורסם
באתר של סונול יש פירוט רב על תקני השמנים , ואישורי יצרנים + בדיקות מכון התקנים

http://www.sonol.co.il/717/

FUCHS TITAN LONG LIFE III 5W - 30

http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/322_cp_pdf_1cd74.pdf

תקנים:

מפרטים ותקנים:

§ ACEA C3

§ ACEA A3 / B4

VW 504.00 / 507.00

SONOL 1 5W-40

מפרטים ותקנים:

nAPI: SMCF

n ACEA: A3/ B4-

VOLKSWAGEN 502.00/505.00

http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/319_cp_pdf_d8d91.pdf

ועוד - http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/391_cp_pdf_f7789.pdf

אייל .

לקונצרן VAG יש תקנים ומפרטים יותר מחמירים מתקני API לכן מה שצריך לעניין את בעל הרכב אך ורק שמנים העומדים במפרטי הייצרן.

קונצרן VAG מעניק אישור שמותר לסמן על גבי המיכל שהשמן עומד בתקן VAG לאחר שהשמן נבדק ואושר על ידי הייצרן, האישור תקף לשנה אחת בלבד ויש לחדשו בסיום תקופה זו.

אני מעדיף להשתמש אך ורק בשמנים שייצרן הרכב פירסם שהשמנים נבדקו ואושרו על-ידיו.

לדוגמא שמנים שאושרו על ידי הייצרן.

אני לא פוסל על הסף שמנים תוצרת הארץ אלא חסרה לי החותמת של הייצרן במיוחד אחרי ההיסטוריה של מנועי קונצרן VAG שסבלו מבוצה כתוצאה משימוש בשמנים תוצרת הארץ שלא עמדו בתקני הייצרן למרות שהייצרן בארץ פירסם שכן.

Engine Oils Which Meet Volkswagen Oil Quality Standards VW 502 00 and VW 505 01.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר , אתה צודק , אבל יש מושג הנקרא - אמת בפירסום + אישור תקינה .

חברה גדולה תזהר מאוד במשחקים בתקנים , כי בסוף הם יחטפו , מעבר לכך , חברה כגון VW - יודעת בוודאות

כי השמן הנ"ל מפורסם באתר סונול כעומד בדרישה שלה - בין אם באישור מוקדם , כפי שאמור להיות מבוצע .

או - כי השמנים הנ"ל מופיעים באישור יבואן VW בישראל , המאשר אותם לשימוש במוסכי החברה .

כך שהן סונול , הן היבואן צ'מפיון מוטורס והן חברת האם VW - חשופים לתביעות על אי אמת והטעיה -

על שימוש בשמנים לא מתאימים במוסכי היבואן .

וגרוע יותר - לתקלות אפשריות במידה והשמן לא עומד בדרישות המנוע - ותשלום על התיקונים ופיצויים .

הפשוט ביותר - לרשום סוג שמן , להתקשר למחלקה הטכנית של צ'מפיון מוטורס , ולבקש תשובות .

במאזדה שלחו לי בפקס תוך 10 דקות ,את רשימת שמני דלקול המאושרים לטיפול במוסכי החברה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לקונצרן VAG יש תקנים ומפרטים יותר מחמירים מתקני API לכן מה שצריך לעניין את בעל הרכב אך ורק שמנים העומדים במפרטי הייצרן.

קונצרן VAG מעניק אישור שמותר לסמן על גבי המיכל שהשמן עומד בתקן VAG לאחר שהשמן נבדק ואושר על ידי הייצרן, האישור תקף לשנה אחת בלבד ויש לחדשו בסיום תקופה זו.

אני מעדיף להשתמש אך ורק בשמנים שייצרן הרכב פירסם שהשמנים נבדקו ואושרו על-ידיו.

לדוגמא שמנים שאושרו על ידי הייצרן.

אני לא פוסל על הסף שמנים תוצרת הארץ אלא חסרה לי החותמת של הייצרן במיוחד אחרי ההיסטוריה של מנועי קונצרן VAG שסבלו מבוצה כתוצאה משימוש בשמנים תוצרת הארץ שלא עמדו בתקני הייצרן למרות שהייצרן בארץ פירסם שכן.

אהלן מרק,

ראשית כל לפי מה שנאמר לי במוסך וממה שכתוב באתר סונול - השמנים נבדקו ואושרו בידי היצרן. אנחנו אלה שצריכים להאמין או לא לכך.

שנית ומה שיותר חשוב לי לדעת, האם השמן שאני צריך להשתמש בו הוא 5-40 שעומד בתקן היצרן 502, או שמא השמן שאני צריך להשתמש בו הוא 5-30 שעומד בתקן היצרן 504? כמו שציינתי, לספר הרכב מצורף דף בעברית שצ'מפיון ערכו ובו מישהו הקיף ידנית בעט שמן בדרגת צמיגות 5-40 בתקן 502 ומכאן אני מסיק שזה השמן שיש להשתמש בו, לפחות לפי צ'מפיון.

(רק להזכיר - המנוע הוא 1.4 TSI 122 כ"ס )

מוזר - מקריאה ברשימת השמנים שצירפת גם השמן של EUROL אינו מופיע. אמנם מופיע שמן אחד של היצרן, אך לא השמן הספציפי בו משתמשים בצ'ימפיון (EUROL 5-40 TURBO DI). מה זה בעצם אומר אם כן, שגם השמן הזה לא מתאים לרכבי הקבוצה?

תסלחו לי אני כבר מבולבל לגמרי.

פורסם
מסכים, אך עדיין - כמו במקרה הצמיגים של אליאנס, שהם ישראלים ועומדים בתקן ויש להם אם אני לא טועה "אבא ואמא" קרי, חברה עולמית בעלת שם, אני עדיין מעדיף לקנות צמיג אירופאי.

זה שהשמן מוגדר LONG LIFE לא מסביר לי מדוע שונתה הצמיגות במנועי ה- TSI ועוד יותר לא מסביר לי מה עליי לדרוש במוסך - האם שייעשה שימוש בשמן 5-40 או 5-30? הרי גם אם מרווחי הטיפול הם 30K, מי מבינינו היה מושך את הטיפולים לכזה מס' ק"מ? כמו שציינתי, בדף שמנים שבא עם ספר הרכב, מישהו טרח להקיף בעט שהשמן הנדרש הוא 5-40, ואני רכשתי כשקיבלנו אותו מיכל של ליטר שמן 5-40 למקרה שיהיה חוסר, אולם אם עכשיו אתה אומר שהשמן בא מהמפעל עם שמן בצמיגות 5-30, זה מוזר. האם דברייך נשענים על מקורות מוסמכים?

הרכב מגיע עם שמן בתקן 504 ואת זה אני אומר לך מבדיקה שבוצעה מול היצרן אני מדבר על איביזה קופרה 2011 מכיוון שהרכב יוצא משערי המפעל כשהוא מותאם לטיפול כל 30000 או שנתיים.(גם מונה הקילומטר לטיפול הבא במחשב הרכב הוא כל 30000)

פה היבואן החליט משיקולי רווח בלבד למרווח טיפולים כל 15000 בטענה של ארץ חמה ועוד כל מיני סיבות שלא קשורות לאמת בכלל.

לכן הוא משתמש בשמן בתקן 502 שהוא יותר זול מבחינת מחיר ובצמיגות פחות עדיפה מתקן 504 והכל משיקולי רווח אני בכל מקרה מתכוון לשים בטיפולים רק את השמן מתקן 504 בלבד שהוא המתאים ביותר לרכב שלי מנוע 1.4 tsi twin turbo.

פורסם
הרכב מגיע עם שמן בתקן 504 ואת זה אני אומר לך מבדיקה שבוצעה מול היצרן אני מדבר על איביזה קופרה 2011 מכיוון שהרכב יוצא משערי המפעל כשהוא מותאם לטיפול כל 30000 או שנתיים.(גם מונה הקילומטר לטיפול הבא במחשב הרכב הוא כל 30000)

פה היבואן החליט משיקולי רווח בלבד למרווח טיפולים כל 15000 בטענה של ארץ חמה ועוד כל מיני סיבות שלא קשורות לאמת בכלל.

לכן הוא משתמש בשמן בתקן 502 שהוא יותר זול מבחינת מחיר ובצמיגות פחות עדיפה מתקן 504 והכל משיקולי רווח אני בכל מקרה מתכוון לשים בטיפולים רק את השמן מתקן 504 בלבד שהוא המתאים ביותר לרכב שלי מנוע 1.4 tsi twin turbo.

אוקיי, אם כך היכן אתה מתכנן לטפל ברכב, הרי צ'מפיון משתמשים רק בשמן 5-40?

יש לך מסמך מהיצרן לפיו הרכבים הללו יצאו מהמפעל שבמנוע שמן בצמיגות 5-30? אני צריך להוסיף שמן למנוע ויש לי מיכל אטום של שמן בצמיגות 5-40, אך אני ממש לא רוצה לעשות סלט במנוע מבחינת סוגי השמנים.

פורסם
מתן,

ראשית, הפרשה במסגרתה יצרני השמן הישראלים נתבעו שאליה נתת קישור התרחשה לפני כ-6 שנים. עוד מעט חלה עליה התיישנות.

אני יודע, אך רציתי להביא דוגמה שיש הבדלים (לטעמי מכריעים) בין "תואמים לתקן API" לבין "נבדקו ואושרו ע"י API".

נתונים ברמה של בדיקות מעבדה כרגע אין לי, אבל אני בהחלט לוקח על עצמי לנסות למצוא כאלה, וכמובן גם לשתף אתכם בממצאים.

יחד עם זאת, אני כן מצאתי את המאמר הבא: http://www.plastix.co.il/plastic-news-details.asp?news_id=150 .

כמו"כ, באתר של סונול מצוין במפורש שהשמנים מתוצרתם עומדים בתקני ISO.

נכון, אלו לא התקנים שאתה דיברת עליהם. מצד שני, גם ISO לא בדיוק נותנים לכל ארחי פרחי. עד שאמצא הוכחה טובה יותר, אני חושב שהמינימום שאנחנו יכולים להסכים עליו זה ששמני סונול (ובהמשך, אנסה לכלול גם את היצרנים האחרים לאחר שאמצא את ההוכחה המתאימה) ראויים לשימוש, גם אם אינם עומדים ברמה אחת עם יצרנים אחרים בעלי שם.

למיטב ידיעתי (ושוב, אינני כימאי) תקן ISO מדבר על פרמטרים כלליים ובסיסיים שצריכים להתקיים על מנת לאפיין חומר כלשהו באופן מסודר. במקרה דנן, פרמטרים ששמן מנוע בצמיגות מוצהרת צריך לעמוד בהם-דהיינו: צמיגות בטמפ' מסויימות, נקודת בעירה (לדוגמה). מבחינתי הם יכולים להצהיר שהם עומדים בכל תקן אפשרי (ישראלי, לצורך הדיון) שניתן להעלות על הדעת, אך כל עוד אין מאחורי ההצהרה הזו חותמת של גוף בינלאומי מוסמך אין על מה לדבר. (ורק לצורך ההבהרה-כל יצרן רכב שמכבד את עצמו דורש שמנים שעומדים בתקנים בינלאומיים מוסכמים).

ראוי לשימוש = שמן שיש לו "אבא ואמא", ולא ממקור עלום. בכל זאת, שלוש החברות הישראליות קיימות כבר עשרות שנים ובעלות מחזור מכירות לא קטן בכלל. אי אפשר לעבוד על כולם לאורך זמן ולהישאר בחיים.

12345

פורסם

הסיבה היחידה לשימוש בשמן בתקן 504\507 היא דווקא חיסכון מרווחי טיפול גדולים וכיו"ב.

אין שום תועלת בשימוש בתקן 504.507 מול 502 למשל, וגם אם הרכב יצא משערי המפעל עם שמן בתקן 504.507, זה לא אומר שלא ניתן להשתמש בתקן 502.505

תקן זה תואם לדרישות היצרן למנוע 1.4TSI TWIN CHARGE, ואם כבר אז הייתי דווקא נזהר מהשמוש בתקן 504.507, שלו צמיגות של 5W-30, בייחוד בקיץ הישראלי! אירופה וישראל זה שני דברים שונים.

למי שמקפיד להחליף את השמן כל שנה, או למשוגע כמוני שמחליף שלוש פעמים בשנה, אין שום משמעות לתקן 504.507.

מי שיבדוק גם יגלה, שקשה מאוד להשיג שמנים איכותיים של יצרנים מוכרים בתקן 504.507 נכון להיום בארץ, ובתקן 502.505 ניתן בהחלט ובקלות.

מי שרוצה 5W30 בתקן 504.507 יאלץ לרוב להסתפק בשמנים המפוקפקים (והמשתנים מעת לעת) המסופקים במוסכי השרות של צ'מפיון.

• תוכן חדש...