Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא ספיידר שנת 88

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

אני שוקל לרכוש אלפא כזאת , הייתי שמח לקבל חוות דעת על אחזקה , עלות טיפולים וכו'.

זה הולך להיות רכב שלישי בבית , רכב פנאי לשימוש מועט .

ואיך ממולץ לבדוק רכב כזה לפני הקנייה ?

ואיך ניתן לדעת כמה שווה לשלם עליו ?

פורסם
שלום לכולם .

אני שוקל לרכוש אלפא כזאת , הייתי שמח לקבל חוות דעת על אחזקה , עלות טיפולים וכו'.

זה הולך להיות רכב שלישי בבית , רכב פנאי לשימוש מועט .

ואיך ממולץ לבדוק רכב כזה לפני הקנייה ?

ואיך ניתן לדעת כמה שווה לשלם עליו ?

דעה אישית שלי בלבד, מכיוון בעלי הספיידר מודל 1988 ( שברובן ד"א הגיעו דרך זכיה של מפעל הפיס בזמנו, עברו המון

ידיים ותוחזקו לא מי יודע מה ) דורשים עבור רכביהן סכום לא מבוטל , הייתי שוקל לייבא אלפא מארה"ב

( מודלים 1978 - 1981 ) בערך באותו הסכום אולי קצת יותר.

תוכל לקרוא שרשור ממש מהשבועיים האחרונים על יבוא של מודל 1981.

פורסם

נכון שדגם 88 הוא הנפוץ יותר אבל מדי פעם גם דגמים של שנות ה-70 ניתן להשיג בארץ.

לגבי המחירים, מה לעשות, המכונית מיוחדת מאוד ובעלת נתונים מרשימים ומכאן המחיר הגבוה יחסית, לא תמיד יבוא מחו"ל משתלם יותר, במיוחד אם יש צורך בהתאמת הרכב למראה "אירופי" וביצועים "אירופיים" .

לגבי רמת התחזוקה, כמו בכל דבר גם כאן יש ויש, אם תגיע בשישי הקרוב לאירוע מועדון ה-5, תוכל להתרשם מלא מעט ספיידרים משנתונים שונים ולשוחח עם הבעלים .

בקישור זה תוכל לקבל קצת אינפורמציה :

http://www.classicandperformancecar.com/buying/octanebuyingguide/234886/alfa_romeo_spider_19661993.html

ובאתר זה היסטוריה של הדגם:

http://www.carsfromitaly.net/alfaromeo/index.html

בהצלחה

מועדון אלפא רומיאו ישראל (ע"ר) המועדון הרשמי לבעלי מכוניות אלפא רומיאו וחובבי המותג בישראל. נפגשים כל שבוע מאז 2003 בימי שישי, רחוב יוחנן הסנדלר 1 הרצליה פיתוח. חפשו אותנו גם בפייסבוק!

פורסם

הספיידר היא רכב נפלא באמת, אבל...

כמו שנאמר לפניי, בארץ כמעט כולן 1.6 וזה נחמד אבל לא משהו...וחוץ מזה רובן באמת עברו חיים מאוד לא קלים. תחזוקה סבירה יחסית, מוסך אחד מעולה (התלתן פ"ת) חלקים ככה ככה.

המחיר שלהן בארץ חסר כל פרופורציה. תראה כמה עולה רכב כזה מהשנים האלה בארה"ב ותבין את ההבדל.

פעם זה היה הרכב האהוב עליי ביותר לנהיגה, ואז נהגתי במזדה מיאטה...עושה הכל יותר טוב, וזה כולל התנהגות, הגה וכיף באופן כללי (חוץ מהרעש) איכות ייצור בשמיים, מזגן של מזדה - ברוב הספיידרים אין, ומה שיש זו התקנה מקומית לא מוצלחת. צריכת דלק, חלקים, חימום של מזדה (איזה כיף זה לנסוע בארה"ב ב 4 מעלות עם גג פתוח וחימום של מזדה על פול..) והמחיר לא שונה בהרבה.

דבר אחד המחיש לי את ההבדל בינהן: תפסי הגג בספיידר היו נשארים לי ביד כל יומיים, מדובר בחומר עדין ושביר, ולך תשחזר אותו. במזדה זה נראה כמו משהו שיכול לגרור אונייה. במזדה תפתח ותסגור את הגג 300 שנה ולא יקרה כלום, באלפא תחשוב פעמיים בכל פתיחה.

בקיצור, הספיידר נהדרת אבל בארץ לא הייתי נוגע כמעט בכלום, ואם כבר מביא אחת 2000 סמ"ק מארה"ב. אבל בקניית רודסטר טובה באמת, המזדה לצערי עדיפה בהרבה.

פורסם

סליחה. מה הקשר? גם מזדה 6 יותר אמינה מ159 אז מה? רכב מייצג את בעליו וומשדר משהו מסויים. אותי לא תתפוס על יפנית למשל גם לא על s2000 למרות שזה רכב מצויין.

פורסם

אהבה לרכב בעיקר אספנות לא מגיע מרציונל של אמינות , סחירות , ושמירת ערך - את זה תחפש בפורום אחר אצלנו זה בול הפוך

פורסם

כרכב שלישי בבית, מומלץ בחום, כיף של נהיגה, כיף להתבונן ביופי שלה והכי כיף לשמוע אותה.

שנת 88 היא דור שלישי של הספיידרים 1966-1970, 1970-1982, 1983-1993, ככזאת היא קצת יותר מודרנית ועם יותר פלסטיקה מהדורות הקודמים, שנת 88 אינה אספנות ולכן מעט יקרה יותר לתחזוקה מאשר אחת שהיא אספנות.

חשוב ביותר לבדוק: חלודות, שמירה על מקוריות ורק אחר כך כל נושא המכניקה.

לגבי ייבוא אישי, זה לא כל כך זול, לי הרכב עלה בארה"ב 4500 דולר וכאן הוא עבר את ה-50,000 ש"ח כולל הכל.

מנועי ה-2000 בארה"ב בגלל כל התקנים מנועיהם מפיקים 110-115 כ"ס לעומת 1600 בארץ שמפיק 109, אין הרבה הבדל אלא אם עושים שינויים.

אשמח לייעץ לך בהודעות פרטיות או כאן על הגבי הפורום מכיוון שאני מכיר היטב את הרכבים האלו לפנים ומפנים.

חג שמח ובהצלחה,

ראובן

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
חשוב ביותר לבדוק: חלודות, שמירה על מקוריות ורק אחר כך כל נושא המכניקה.

שמעתי שיש גם מחלה נפוצה של "צניחה" של הזנב. מה המשמעות? איך מאבחנים?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
שמעתי שיש גם מחלה נפוצה של "צניחה" של הזנב. מה המשמעות? איך מאבחנים?

זוהי אכן נקודת תורפה מסויימת שלא חייבת לקרות.

השלדה של הספיידר מסתיימת היכן שמתחיל תא המטען (בקטע הקרוב לתא הנוסעים), כאשר גוף הספיידר מעט רעוע זה יכול לקרות.

רואים את זה בעיניים, מעל בית הגלגל מאחור רואים שבר בפח או עקמומיות באזור הזה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

לפני שנתיים קניתי מיאטה 92,הרבה אושר היא מסבה לי.

יפה כמו אלפא ואמינה כמו מזדה.בלי להזכיר את התנהגות הכביש

שעדיין אין לה מתחרים.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
לפני שנתיים קניתי מיאטה 92,הרבה אושר היא מסבה לי.

יפה כמו אלפא ואמינה כמו מזדה.בלי להזכיר את התנהגות הכביש

שעדיין אין לה מתחרים.

המיאטה משחזרת את רוח התקופה של האלפא, רכב בסיסי זול יחסית נגישה לכל אחד

כמעט כל היתרונות האפשריים. גיישה יפנית מסורתית אבל עדיין גיישה שאף פעם לא ברור

אם היא איתך בגללך, או בגלל הכסף...כי היא תתמסר ותשרת. ואין הרבה הפתעות,

החיים איתה צפויים שגרתיים ועל מי מנוחות. שקטה ביישנית ונאמנה... היא אולפה להינות.

האלפא בעלת אופי לטיני מזרח תיכוני, הילדה הכי רעה והכי לא צפוייה בשכונה, החיים איתה

זה גן עדן וגהינום גם יחד, אין רגע דל ולא רגע משעמם אחד, בשנייה שלא היית על המשמר

והיא נושכת, תמיד איתך אבל אף פעם לא באמת שלך...אדום לוהט של יין קייאנטי משובח ושימלה

קצרצרה, בלתי ניתנת לאילוף, אבל אם הצלחת לשבות את ליבה צפוי לך עתיד סוער ומלא

הרפתקאות. לילות ללא שינה וחוויות לחיים שלמים. השאלה אם אתה באמת בנוי לזה?

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן

אתה מבוזבז

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
המיאטה משחזרת את רוח התקופה של האלפא, רכב בסיסי זול יחסית נגישה לכל אחד

כמעט כל היתרונות האפשריים. גיישה יפנית מסורתית אבל עדיין גיישה שאף פעם לא ברור

אם היא איתך בגללך, או בגלל הכסף...כי היא תתמסר ותשרת. ואין הרבה הפתעות,

החיים איתה צפויים שגרתיים ועל מי מנוחות. שקטה ביישנית ונאמנה... היא אולפה להינות.

האלפא בעלת אופי לטיני מזרח תיכוני, הילדה הכי רעה והכי לא צפוייה בשכונה, החיים איתה

זה גן עדן וגהינום גם יחד, אין רגע דל ולא רגע משעמם אחד, בשנייה שלא היית על המשמר

והיא נושכת, תמיד איתך אבל אף פעם לא באמת שלך...אדום לוהט של יין קייאנטי משובח ושימלה

קצרצרה, בלתי ניתנת לאילוף, אבל אם הצלחת לשבות את ליבה צפוי לך עתיד סוער ומלא

הרפתקאות. לילות ללא שינה וחוויות לחיים שלמים. השאלה אם אתה באמת בנוי לזה?

טוב הגיע הזמן שתהיה לך אלפא

בברכה,רפי

נהג מתחיל

• תוכן חדש...