Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד ברנו מגאן 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום ד' השבוע קרה לי משהו מוזר, החניתי את הרכב יצאתי, נעלתי כהרגלי.

אני חוזרת לרכב (אחרי 40 דקות בערך) אני מנסה לפתוח ואני רואה שמשהו משונה, שהרכב לא מגיב לפתיחה. אני מתקרבת ומגלה שהרכב דולק, הכל עובד והוא פתוח. הייתי בשוק. הרכב המשיך להתנהג כרעיל אחרי כן, נסיעה כמו תמיד.

מאז לא נהגתי בו עד היום. הבוקר בעודי בכניסה לכביש החוף מעלה מהירות אני מרגישה שהרכב רועד. מצד שני, אני גם רואה שהכביש חודש (מדובר במקטע שבין נתניה לחדרה) ושמתי לב שלפעמים במקטעי כביש מסויימים (וקבועים) בדרך יש רעידות כאלו. אז לא ידעתי למה לייחס.

בנוסף, משום מה היום הסתכלתי קצת יותר על מחוג הסל"ד וראיתי שהוא נראה לי תנודתי מדי. אומנם הטווח בעת שהמנוע דולק הוא בין 1-3 שזה היה גם קודם, אבל העליות והירידות בתוך הטווח נראו לי היום מהירות יחסית ולא יציבות. בעבר המחוג היה נתקע לרוב על ה-2 וזז מ"מ שמאלה או ימינה בהאטות והאצות והיום נראה לי שאו- שההתנהגות שלו שונה מהרגיל, או שאני שמה לב לזה רק עכשיו?

מהי התנהגות מחוג סל"ד נורמלית? והאם, בכלל כל הדברים שציינתי קשורים זה לזה והם השלכה של הרכב שהושאר דולק?

תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה שנתון המגאן? זה עם המפתח כרטיס? כי אם כן, לפעמים מתבלבלים ומוציאים את הכרטיס בלי ללחוץ על הכפתור והרכב נשאר מונע.

מחוג הסל"ד זז בהתאם להעברת ההילוכים וההאצה שלך. נדלקה מנורה של תקלה כלשהי?

אם הרכב רועד רק באזור מסויים בכביש כנראה הכביש משובש מעט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איזה שנתון המגאן? זה עם המפתח כרטיס? כי אם כן, לפעמים מתבלבלים ומוציאים את הכרטיס בלי ללחוץ על הכפתור והרכב נשאר מונע.

מחוג הסל"ד זז בהתאם להעברת ההילוכים וההאצה שלך. נדלקה מנורה של תקלה כלשהי?

אם הרכב רועד רק באזור מסויים בכביש כנראה הכביש משובש מעט.

כן, 2008 עם הכרטיס. יכול להיות שזה מה שקרה, ששכחתי ללחוץ על הכפתור אבל ציפיתי שאם אני נועלת את הרכב מהשלט אז הוא כן יכבה. זה מוזר וגם מזל שאף אחד לא נכנס לרכב ונסע...

לא נדלקת שום מנורה, אבל הסל"ד נראה לי לא יציב. הוא מתנדנד במאות או אפילו עשרות למעלה ולמטה זה לא תנודות בין 1 ל-5 הן לא גדולות ונראה לי שזה לא היה ככה קודם.. ב-90=100 המחוג היה נתקע לי כל הנסיעה על 2 ולא זז מ"מ למעלה או למטה ועכשיו יש תזוזות קטנות. אנסה לראות בנסיעה חזרה מהעבודה הביתה אחרי כ. זה נשמע תקין?

פורסם

קודם כל בואי נפריד בין בעית הרכב הדלוק לסל"ד.

אם הרכב נשאר דלוק יש כמה אופציות.

1. לא לחצת על כפתור הכיבוי.

2.בשלטים הללו יש חיישן מגנטי שמזהה שהכרטיס במקום באם החיישן הזה נדפק הרכב לא מזהה כרטיס ואז צריך ללחוץ פעמיים על כיבוי - ביטחון שלא תתקעי בלי מפתח לרכב.

3.אם אכן החיישן הזה נדפק ברגע שתנסה להניע את הרכב אתה עלול להיתקל בהודעה הכרטיס לא נמצא.

4. ניתן לתקן את הכרטיסים או לקנות חדש.

לגבי הסל"ד הלא תקין:

1. הסל"ד אמור להיות יציב ברכב הזה. אי יציבות יכולה להיגרם מכמה דברים.

2.קויילים לא תקינים - יהיו רעידות כמו שאת מתארת כאילו הרכב עובד על שלושה צילינדרים במקום ארבעה

3.מצתים לא תקינים

4.בית מצערת מלוכלך

5. חיישן פוטנציומטר לא תקין (הדוושה)

לגבי התקלה האחרונה סביר להניח שהמחשב היה שולח הודעה.

לגבי השאר אם זה לא חמור לא תופיע הודעה.

אפשר לבדוק את הדבר בקלות במוסך

פורסם
קודם כל בואי נפריד בין בעית הרכב הדלוק לסל"ד.

אם הרכב נשאר דלוק יש כמה אופציות.

1. לא לחצת על כפתור הכיבוי.

2.בשלטים הללו יש חיישן מגנטי שמזהה שהכרטיס במקום באם החיישן הזה נדפק הרכב לא מזהה כרטיס ואז צריך ללחוץ פעמיים על כיבוי - ביטחון שלא תתקעי בלי מפתח לרכב.

3.אם אכן החיישן הזה נדפק ברגע שתנסה להניע את הרכב אתה עלול להיתקל בהודעה הכרטיס לא נמצא.

4. ניתן לתקן את הכרטיסים או לקנות חדש.

לגבי הסל"ד הלא תקין:

1. הסל"ד אמור להיות יציב ברכב הזה. אי יציבות יכולה להיגרם מכמה דברים.

2.קויילים לא תקינים - יהיו רעידות כמו שאת מתארת כאילו הרכב עובד על שלושה צילינדרים במקום ארבעה

3.מצתים לא תקינים

4.בית מצערת מלוכלך

5. חיישן פוטנציומטר לא תקין (הדוושה)

לגבי התקלה האחרונה סביר להניח שהמחשב היה שולח הודעה.

לגבי השאר אם זה לא חמור לא תופיע הודעה.

אפשר לבדוק את הדבר בקלות במוסך

תודה! יש לך המלצה למוסך מורשה באיזור נתניה / חדרה? (אני חייבת כזה בשל האחריות יצרן) כמה זמן לוקח לבדוק את זה ומה מידת הדחיפות בה כדאי לבצע את הבדיקה?

פורסם

האמת אני מאוד לא אוהב את המוסכים המורשים בטח לא אילו של רנו.

ואני גם מאיזור ירושלים.

בעיקרון כל מוסך של רנו אמור לעלות על התקלה אם אין הודעת מחשב הבדיקה היא של ניסוי וטעיה..

לכן אין משמעות אם זה במוסך מורשה או לא.

אבל אם הרכב באחריות יצרן אז הדברים האלו אמורים להיות מכוסים הבדיקה צריכה לקחת בערך שעה זה בסך הכל ארבע ברגים לפרק.

לא מומולץ לנסוע עם רכב שעובד בצורה לא עגולה.

יש לך אחריות מקיפה?

פורסם
האמת אני מאוד לא אוהב את המוסכים המורשים בטח לא אילו של רנו.

ואני גם מאיזור ירושלים.

בעיקרון כל מוסך של רנו אמור לעלות על התקלה אם אין הודעת מחשב הבדיקה היא של ניסוי וטעיה..

לכן אין משמעות אם זה במוסך מורשה או לא.

אבל אם הרכב באחריות יצרן אז הדברים האלו אמורים להיות מכוסים הבדיקה צריכה לקחת בערך שעה זה בסך הכל ארבע ברגים לפרק.

לא מומולץ לנסוע עם רכב שעובד בצורה לא עגולה.

יש לך אחריות מקיפה?

כן, יש לי אחריות יבואן מקיפה והרכב אצלי אפילו לא חודשיים.

בינתיים נשרפה לי גם נורה קדמית והבנתי שברכב הזה כדאי שיחילפו נורות במוסכים מורשים אז ביום שני מסתדר לי לגשת למוסך אני אבקש שיבדקו גם את זה.

בינתיים ניסיתי להסתכל על התנהגות סל"ד ברכבים אחרים שיצא לי לנסוע בהם (לא כנהגת) וראיתי שיש התנהגות סל"ד דומה לשלי. מה שכן, אני כן יודעת שעד לא מזמן בנסיעה של 90-100 המחוג היה על 2 ועכשיו בנסיעה באותה מהירות הוא קרוב ל-2.5, זה משמעותי?

פורסם

לי זה נראה כאלו נעילת הטורק לא עובדת או עובדת לסירוגין

אם יש אחריות לא הייתי ממתין עם תקלה כזו וניגש בהקדם למוסך

פורסם
לי זה נראה כאלו נעילת הטורק לא עובדת או עובדת לסירוגין

אם יש אחריות לא הייתי ממתין עם תקלה כזו וניגש בהקדם למוסך

לא כ"כ הבנתי מה כתבת. התייחסת לעובדה שהרכב לא נכבה למרות שנעלתי? (תראה, אני מניחה שנעלתי זו פעולה אוטומטית כמו נעילת הדלת כשיוצאים מהבית... קשה לי להאמין שגם לא לחצתי על כפתור הכיבוי ברכב וגם לא נעלתי אותו כשיצאתי. בדקתי מאז בכל סיום נסיעה, וןהיה תקין. בפועל מיום ד' עד יום א' הרכב לא נוסע כך שרק מחר אני אלך למוסך לגבי המנורה ואבקש שיבדקו הכל. כיוון שזה רכב ראשון שלי שאלת תם - נוהגים להיות ליד הרכב בעת הבדיקה/תיקון? או שמשאירים והולכים?

תודה

פורסם

תמיד עדיף להיות בסביביה אם יש לך קצת ידע טכני. אם לא אז גם כככה לא משנה מה הם יעשו .

בקשר לכיבוי יש תקלות בכרטיסים האלו שהם לא מזוההים על ידי הקורא ואז לא מספיקה לחיצה אחת לכיבוי אז הרכב נשאר דלוק

עוד אפשרות שהוצאת את המפתח לפני שכיבית את הרכב ואז שוב צריך שני לחיצות.

פורסם
לא כ"כ הבנתי מה כתבת. התייחסת לעובדה שהרכב לא נכבה למרות שנעלתי? (תראה, אני מניחה שנעלתי זו פעולה אוטומטית כמו נעילת הדלת כשיוצאים מהבית... קשה לי להאמין שגם לא לחצתי על כפתור הכיבוי ברכב וגם לא נעלתי אותו כשיצאתי. בדקתי מאז בכל סיום נסיעה, וןהיה תקין. בפועל מיום ד' עד יום א' הרכב לא נוסע כך שרק מחר אני אלך למוסך לגבי המנורה ואבקש שיבדקו הכל. כיוון שזה רכב ראשון שלי שאלת תם - נוהגים להיות ליד הרכב בעת הבדיקה/תיקון? או שמשאירים והולכים?

תודה

נעילת הטורק היא נעילת הממיר מומנט ומתקשרת לתקלת הטורים בלבד

פורסם
כן, יש לי אחריות יבואן מקיפה והרכב אצלי אפילו לא חודשיים.

בינתיים נשרפה לי גם נורה קדמית והבנתי שברכב הזה כדאי שיחילפו נורות במוסכים מורשים אז ביום שני מסתדר לי לגשת למוסך אני אבקש שיבדקו גם את זה.

בינתיים ניסיתי להסתכל על התנהגות סל"ד ברכבים אחרים שיצא לי לנסוע בהם (לא כנהגת) וראיתי שיש התנהגות סל"ד דומה לשלי. מה שכן, אני כן יודעת שעד לא מזמן בנסיעה של 90-100 המחוג היה על 2 ועכשיו בנסיעה באותה מהירות הוא קרוב ל-2.5, זה משמעותי?

זהו סלד נורמלי לחלוטין במהירות של 100 קמ"ש הוא אמור לעמוד כמעט בדיוק על 2500 סלד

• תוכן חדש...