Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 שאלות מחשבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדרשת עזרה מחברי הפורום:

1) לאחר פירמוט המחשב,התקנתי אימיול, בראוטר נשמרו מספרי הפורטים הפתוחים. הזנתי את אותם מספרים באימיול אבל הוא עדיין

עם LOW ID . איפה עוד אפשר להגדיר כדי שהוא יפתח ויתחיל לעבוד ? (ראוטר של NETGEAR. קראתי מדריכים באינטרנט אבל לא ממש עזר)

2) לאחרונה אני שוקל לעבור מהמסך הישן שלי שגוסס ל LCD . חיברתי כדי לבדוק ואהבתי את התוצאה. כתוצאה מזה נולדו 2 בעיות:

א. יש צורך בסט אלחוטי. על איזה סט אתם ממליצים? BT או RF ? ראיתי תגובות בזאפ על הסטים של מייקרוסופט שאנשים די מאוכזבים...אז מה כן? לוג'יטק ? על מה לשים לב ?

ב.האם כדי לעבור מצבים בין המחשב ל TV ,אני אהיה חייב להשתמש רק בשלט של הטלויזיה? (כפתור SOURCES) . אני זוכר שחבר פעם היה שולט דרך המקלדת במעבר בין מצב מחשב למצב TV.

פורסם

כאשר אתה כותב "LCD" אתה מתכוון לטלויזיה? אם כן - תביא בחשבון שזה טוב לצפיה בסרטים, אבל לא לעבודה שוטפת.

מבחינת HID אלחוטי - אני משתמש בעכבר של MS ובני בסט עכבר ומקלדת - גם הוא של MS, שניהם מסוג RF, ומרוצים. הבן משתמש בו גם לשליטה במחשב מהמיטה (לצורך צפיה בטלויזיה) - מרחק של לא יותר מ-1.5-2 מ'. לא זוכר כרגע מה מספר הדגם.

לצורך עבודת מחשב שגרתית יהיה עליך להשתמש במסך ייעודי, כיון שהרזולוציה שלו יותר טובה מזו של הטלויזיה וכיון שבטלויזיה הפיקסלים גדולים מכדי לעבוד מקרוב. לא נוראה, מסך מחשב סביר ("22) הוא עניין די זול היום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי איזה טלויזיה ומה ההגדרות שלה

אבל רוב הטלויזיות לא יעברו לך בשליטה מהמחשב

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

מדובר ב LCD של SAMSUNG ,

32 אינץ' .

העבודה מול המסך היא לא כזו קרובה,אלא במרחק של כ 2 מ' בין המיטה ל TV.

פורסם

הטלויזיה מתאימה לסרטים בלבד. לעבודה קנה מסך מחשב ברזולוציה נורמלית, שכן לטלויזיה רזולוציה פחותה מזו של המחשב. הצורך להרים ולהוריד את הראש כאשר אתה עובר בין הסתכלות במקלדת לצפיה בטלויזיה, וכן השינויים התכופים במיקוד העיין במעבר בין המקלדת (ומה שלידה) למסך יתישו אותך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי 1, פתיחת הפורטים נעשית מול IP של המחשב הספציפי.

יש מצב שאחרי פרמוט כתובת ה IP שלך השתנתה ואז הפורטים פתוחים אבל לא למחשב שלך.

בדוק מה ה IP שלך ועדכן את הראוטר.

פורסם

1. אימיול?

שוב,

אימיול?

אתה בטוח? זה כבר פסה, עבור לטורנט

2. Ms לפעמים מאכזבים, לוגיטק לא, הם מעולים, אפילו ההכי פשוט וזול ממש מצויין ( האלחוטי)

3. תשאל את חבר שלך איך הוא עובר בין האינפוטים כי גמני רוצה לדעת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

sperial

העלית נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה.המעבר בין המקלדת ל TV. בהחלט שווה מחשבה שניה.

sperial

אני אבדוק באמת.

השאלה אם משהו בהגדרות של ה DNS , או ה DHCP צריך להשתנות,כי אני לא ממש יודע אם צריך לגעת שם במשהו :roll:

gsi16v

כן כן,אימיול. אני מוריד סרטים דרך WNET ויש שם לינקים לאימיול,שיורדים יותר מהר מהשרתים שמציעים שם ( שרובם בתשלום)

ובקשר לחבר שעובר בין האינפוטים- אנחנו לא כבר לא בקשר שנים.אחרת הייתי שואל אותו וסוגר עניין.

פורסם

אין צורך לגעת ב DNS ו DHCP, באותו מסך בו הגדרת את פתיחת הפורטים יש מקום להכניס גם את כתובת ה IP של המחשב המתאים. בדוק גם שהאימיול לא חסום ע"י חומת האש של מערכת ההפעלה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ALON ,

באימיול אין שדה שאפשר להזין בו את IP של המחשב,רק את הפורטים.

והחומת אש לא פעילה.

פורסם

וחייב להיות שדה אליו מופנה הפורט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

1) לאחר פירמוט המחשב,התקנתי אימיול, בראוטר נשמרו מספרי הפורטים הפתוחים. הזנתי את אותם מספרים באימיול אבל הוא עדיין

עם LOW ID . איפה עוד אפשר להגדיר כדי שהוא יפתח ויתחיל לעבוד ? (ראוטר של NETGEAR. קראתי מדריכים באינטרנט אבל לא ממש עזר)

איזו גרסה יש לך?

יש טריק שעובד אצלי, נסה לשחק לו בהגדרות enable upnp support

try to use randome port

2) לאחרונה אני שוקל לעבור מהמסך הישן שלי שגוסס ל LCD . חיברתי כדי לבדוק ואהבתי את התוצאה. כתוצאה מזה נולדו 2 בעיות:

א. יש צורך בסט אלחוטי. על איזה סט אתם ממליצים? BT או RF ? ראיתי תגובות בזאפ על הסטים של מייקרוסופט שאנשים די מאוכזבים...אז מה כן? לוג'יטק ? על מה לשים לב ?

חד-חד משמעית: לוג'יטק WAVE

ב.האם כדי לעבור מצבים בין המחשב ל TV ,אני אהיה חייב להשתמש רק בשלט של הטלויזיה? (כפתור SOURCES) . אני זוכר שחבר פעם היה שולט דרך המקלדת במעבר בין מצב מחשב למצב TV.

יש רכיב חומרה ששולט על מעבר בין מסכים, לא מכיר על מעבר בתוך ה-TV.

כאשר אתה כותב "LCD" אתה מתכוון לטלויזיה? אם כן - תביא בחשבון שזה טוב לצפיה בסרטים, אבל לא לעבודה שוטפת.

אני חולק על דעתך לחלוטין ידידי. ארחיב בעוד רגע.

מבחינת HID אלחוטי - אני משתמש בעכבר של MS ובני בסט עכבר ומקלדת - גם הוא של MS, שניהם מסוג RF, ומרוצים. הבן משתמש בו גם לשליטה במחשב מהמיטה (לצורך צפיה בטלויזיה) - מרחק של לא יותר מ-1.5-2 מ'. לא זוכר כרגע מה מספר הדגם.

לצורך עבודת מחשב שגרתית יהיה עליך להשתמש במסך ייעודי, כיון שהרזולוציה שלו יותר טובה מזו של הטלויזיה וכיון שבטלויזיה הפיקסלים גדולים מכדי לעבוד מקרוב. לא נוראה, מסך מחשב סביר ("22) הוא עניין די זול היום.

מדובר ב LCD של SAMSUNG ,

32 אינץ' .

העבודה מול המסך היא לא כזו קרובה,אלא במרחק של כ 2 מ' בין המיטה ל TV.

אני משתמש במסך LG 32", FULL HD, שלא משמש אותי כטלוויזייה כלל, אלא רק כמסך מחשב. אני עובד איתו מיחסית קרוב, ואני מרוצה ביותר. מסך מעולה, רזולוצייה נהדרת, אין בעייה עם המקלדת-מסך-מקלדת-מסך (מקלדת WAVE של לוג'יטק, לא אלחוטית, אגב), והסידור הזה עובד עבורי כבר מעל שנתיים.

הטלויזיה מתאימה לסרטים בלבד. לעבודה קנה מסך מחשב ברזולוציה נורמלית, שכן לטלויזיה רזולוציה פחותה מזו של המחשב. הצורך להרים ולהוריד את הראש כאשר אתה עובר בין הסתכלות במקלדת לצפיה בטלויזיה, וכן השינויים התכופים במיקוד העיין במעבר בין המקלדת (ומה שלידה) למסך יתישו אותך.

1. אימיול?

שוב,

אימיול?

אתה בטוח? זה כבר פסה, עבור לטורנט

2. Ms לפעמים מאכזבים, לוגיטק לא, הם מעולים, אפילו ההכי פשוט וזול ממש מצויין ( האלחוטי)

3. תשאל את חבר שלך איך הוא עובר בין האינפוטים כי גמני רוצה לדעת

עזוב, אימיול זה אחלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בבית אני משתמש במסכים המובנים של מחשבים ניידים (ובעבודה במסכי "17 חלקם LCD ופה ושם אפילו CRT). חשוב לי שמרחק המסך מהעיניים יהיה דומה למרחק קריאה של מסמכים. חלק מהעניין הוא שאני נזקק למשקפי קריאה ואני משתמש בזוג אחד, ואם המסכים יהיו במרחקים שונים תהיה לי בעית התאמה של המשקפיים לכל מרחק. עם זאת - גם מי שעדיין צעיר ועיניו מתמקדות בקלות יתעייף משינוים תכופים במרחק הקריאה.

לאחד הבנים שלי יש מחשב "13.3 שמחובר גם לטלויזיה ("32 מתוצרת טושיבה) - לדעתו השימוש בטלויזיה כמסך לעבודה במחשב לא נוח, אם כי לעתים, כאשר הוא זקוק לשני מסכים, הוא עושה זאת.

מבחינת עכבר ומקלדת - יש לנו בבית סטים חוטיים ואלחוטיים הן של MS והן של לוג'יטק - שני היצרנים מספקים אבזרים מצויינים והבחירה צריכה להעשות לפי התאמת הדגם לידים שלך ובהתחשבות במחיר שאתה מוכן לשלם. עכבר יקר של Razr אכזב והתחיל לסייף לאחר שימוש של כשנתים.

• תוכן חדש...