Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני שבוע מתה משאבת הדלק, נקנתה חדשה והוחלפה, תוך כדי ההחלפה נשבר בית המשאבה (פלסטיק בן 16 שנה.. עשה את שלו) ועם כמה אלתורים הרכב מניע ונוסע ואין נזילות - ביום ראשון אני אקנה בית חדש ואחליף (זה פתרון זמני בלבד)

להערכתי המשאבה הישנה מתה בגלל סימפתום ששמתי לב אליו בזמן האחרון: בעת פתיחת מיכל הדלק לתדלוק יש מין ואקום, קשה למשוך החוצה את הפקק והמיכל אטום לגמרי

מרגיש כאילו הנשם או מה שיש שם שאחראי על כניסה של אויר למיכל בעת הוצאת הדלק לא עובד כמו שצריך

מחבר טוב הבנתי שבאונו אמור להיות איזהשהו חור קטן על הפקק של מיכל הדלק אבל לא מצאתי אחד כזה עליו

אשמח לעוד מידע (איפה יש חור או נשם כזה?? )

תודה!!

פורסם

האם אתה בטוח שזה וואקום ולא לחץ יתר ?

כלומה האם האוויר נכנס למיכל כשפותחים את הפקק או יוצא החוצה מהמיכל ?

פורסם
במצב תקין אמור להיות במיכל לחץ יתר מסויים, זו פעולת המערכת למניעת התאדות דלק.

ברכב השני כאן אין את זה, יש נשם במיכל שדואג להשאיר כמות אויר סדירה במיכל כדי להשוות את הלחץ במיכל ללחץ מבחוץ

ממה שאני רואה יש בסך הכל 3 כניסות למיכל: דלק יוצא, עודפים חוזרים ופקק מילוי, ממה שאני מבין הדרך היחידה לנקז את הלחצים היא לפני כל התנעה / אחרי כל כיבוי לפתוח ולסגור את המיכל כדי להשוות את הלחצים :?

פורסם
במצב תקין אמור להיות במיכל לחץ יתר מסויים, זו פעולת המערכת למניעת התאדות דלק.

תפקיד מכסה מיכל הדלק לדאוג לתת לחץ מסוים במיכל .

אם יהיה יותר מדי אז הדלק לא יוכל להישאב למנוע ואם לא יהיה תת לחץ בכלל אז הסיכוי להתפוצצות המיכל יגדל .

כשפותחים את המכסה הלחצים מושווים וזה הרעש שאתה שומע .

אם היה תת לחץ גבוה מדי האוטו לא היה מניע בכלל .

פורסם
תפקיד מכסה מיכל הדלק לדאוג לתת לחץ מסוים במיכל .

אם יהיה יותר מדי אז הדלק לא יוכל להישאב למנוע ואם לא יהיה תת לחץ בכלל אז הסיכוי להתפוצצות המיכל יגדל .

כשפותחים את המכסה הלחצים מושווים וזה הרעש שאתה שומע .

אם היה תת לחץ גבוה מדי האוטו לא היה מניע בכלל .

השאלה שלי היא: האם חייה של משאבת הדלק מתקצרים כתוצאה מתת הלחץ הזה? או שהיא מורגלת לעבודה בתת הלחץ?

החלפתי את המשאבה - ובא לי לחסל את סיפור הזנת הדלק אחת ולתמיד :lol:

פורסם

הנה תרשים של מערכת אוורור טנק דלק בפיאט אונו.

אני כמעט בטוח שהיא קיימת בכל הדגמים המאוחרים עם הזרקת דלק (מודל 94 ומעלה)

זה פועל בערך כך :

אדי דלק מועברים מאיזור פיית התדלוק לקניסטר (מספר 6) דרך שסתום (מספר 4)

לאחר סינון בקניסטר הם מוחזרים דרך שסתום מבוקר (5) לכיוון בית מצערת (3) לשריפה במנוע.

2 - שסתום ביטחון לפליטת האדים לאטמוספירה.

8- יחידת בקרה של הזרקה.

אין לי הסבר מדוייק כיצד נבנה לחץ יתר (לא תת לחץ) בטנק דלק, אבל הוא כן קיים וזה מצב תקין.

1.jpg

פורסם

כמו שאמרתי, לא מדובר במצב לחץ יתר!!

אם היה לחץ יתר כשהייתי פותח את הפקק היה עף עלי דלק!

מדובר במצב תת לחץ! כלומר יש ואקום בין החלקיקים שנמצאים במיכל (הן דלק והן אוויר)

הבעיה היא שבגלל הלחץ במיכל הדלק המשאבה להערכתי מתאמצת יותר מידי כדי לשאוב והדבר משפיע לדעתי באופן ישיר על חייה

ואין לי בעיה עם משאבה שעבדה 16 שנה :) אני דווקא מרוצה - אבל אני רוצה למנוע מצב שהמשאבה החדשה ששמתי תמות

תודה מראש!

פורסם
המשאבה שואבת דלק ואילו התת לחץ קיים באוויר .

אין קשר בין הדברים .

חוץ מזה , משאבה של פיאט חיה 16 שנים ועוד יש לך טענות ?

שבת שלום .

אין לי טענות כלפי המשאבה

אני פשוט רוצה למנוע מצב שהלחץ הזה מקצר את חייה של המשאבה החדשה שהוחלפה

אני חושב שדווקא יש קשר בין התת לחץ שקיים באוויר שבמיכל ובין יכולת השאיבה של המשאבה, כיוון שהיא נאלצת לעבוד יותר קשה אם קיים התת לחץ! היא צריכה להתנגד לוואקום שנוצר בין חלקיקי האוויר כדי למשוך דלק החוצה מהמיכל

להמחשת המצב תדמיין כי לאחר תדלוק יש במיכל אוויר בנפח מסויים ודלק בנפח מסויים ולא קיים תת לחץ / לחץ יתר, ולאחר נסיעה ממושכת המשאבה שאבה חלק מהדלק וכעת יש פחות נפח לדלק ויותר נפח לאוויר - וכמות האוויר לא השתנתה - לכן המרחק בין החלקיקים גדל וככה נוצר תת לחץ - ואז המשאבה צריכה לעבוד קשה יותר על מנת למשוך את הדלק

• תוכן חדש...