Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב לכולם,

אנחנו משפחה עם 4 ילדים קטנים ומחפשים מיניוואן.

נוסעים בממוצע משהו כמו 10-12 אלף ק"מ בשנה, בעיקר בתוך העיר.

הבנתי ששלושת הרכבים האלה יחסית שתייני דלק אבל כך גם שאר המיניוואנים....

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא - מבחינת אמינות, אחזקה, צריכת דלק וכו'.. במיוחד ממי שיש לו ניסיון אישי עם רכבים אלה.

תודה!

פורסם

לטרג'ט טורבו דיזל 2000 סמ"ק צריכת סולר לא גבוהה בכלל.

כמה אתם נוסעים בשנה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תעשה חיפוש כבר דנו בשאלה הזאת,

ודבר ראשון,צריכת הדלק לעניינך לא רלוונטית בגלל כמות הנסועה שלך, זה השיקול האחרון.

בגדול הגרנדיס כמו סטיישן,הוא ברמה אחת מתחת לMPV ,אני הייתי הולך עליו, אבל יהיה לך קשה למצוא אחת נורמלית.

ואם אתה הולך על היונדאי חפש בנזין, הדיזל לא משתלם לך.

אביב8)

פורסם
לטרג'ט טורבו דיזל 2000 סמ"ק צריכת סולר לא גבוהה בכלל.

כמה אתם נוסעים בשנה?

מה לגבי ג'מפי? אני רואה שאתה ממליץ עליו הרבה, וראיתי שהמחירים לא גבוהים (ביד 2).

תוכל לתת קצת פרטים לגבי עלויות - טסט, ביטוח, טיפולים, צריכת דלק. אגב בתור אחד שמעולם לא היה לו רכב דיזל, רציתי גם לשאול כמה באמת עולה סולר (לפי מחירון דלקים זה הרבה יותר יקר מבנזין ואם זה ככה אז החסכוניות של המנוע מתקזזת עם מחיר הסולר...).

תודה!

פורסם

נתחיל מזה שג'מפי יש רק ידנית.

קשה מאוד למצוא ג'מפי שמורה, שלא עברה קילומטראז' גדול\עבודה של רכב משא\מרובה נהגים שלא איכפת להם מהרכב.

צריכת סולר אצלי 1:12 משולב (עם מזגן).

טסט 1600 ש"ח

ביטוח חובה קרוב ל 2000 ש"ח, מקיף 3500 ש"ח (נהגים מעל 30 ללא עבר תאונתי).

טיפולים כל 15 אלף ק"מ - לא יקרים.

טיימינג כל 120 אלף ק"מ - בסביבות 2000 ש"ח כולל משאבת מים.

רפידות וצלחות בלימה מקוריות יקרות מאוד, אבל אפשר למצוא תחליפי תוצרת אירופה בחצי מחיר.

מחיר הסולר שונה בכל תחנה. אני ממלא עכשיו ב 7 ש"ח לליטר.

בכל איזור בארץ אפשר למצוא תחנה שמוכרת סולר במחיר זהה לבנזין.

היתרון של הרכב הזה - מרחב פנים ו 9 מושבים מלאים (אפשר לצרף סבתא\חברים לנסיעה).

אפשר לקפל את המושב האחורי ובנוסף ל 6 נוסעים להכניס כל מה שעולה בראש (עגלות\תיקים\אופני ילדים)

ההבדל בינינו, שאני נוסע מעל 30 אלף ק"מ בשנה. בשבילי ההפרש בצריכת הדלק בין ג'מפי ל MPV זה עד 1000 ש"ח בחודש.

לך זה לא כזה משתלם.

מה שנהדר בג'מפי - המזגן המפוצל. עוד לא יצא לי לנסוע ברכב עם מזגן כל כך חזק. ביום הכי חם, אחרי 2-3 דקות היושבים מאחור מבקשים לכבות את היחידה האחורית

עדיין מדובר ברכב מסחרי ולא מיניואן. את זה רואים בגימור פנימי, וחוץ ממושב הנהג אי אפשר להזיז\לכוון משענות של המושבים.

המושבים עצמם מאוד נוחים (כל המושבים).

הנסיעה בניגוד לרכבים מסחריים אחרים (יונדאי H1 או טויוטה הייס) כמו של מיניוואן - לא קופצנית, רכה ובידוד רעשי דיזל לא רע.

ג'מפי התגלה לי כרכב לא חלש בכלל. המנוע יחסית שקט (לרכב דיזל) עד 110 קמ"ש.

רכבים מעל 200 אלף ק"מ = אפשרות לתקלות יקרות (משאבת הזרקה, טורבו, מזרקים, קלאצ', מדחס ועוד).

אם יש עוד שאלות- אתה מוזמן .

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.

כמה שאלות -

יש הבדל בין ג'מפי לבין MPV למשל מבחינת מחירי טסט (רישוי) וביטוחים ? (האם זה בקבוצה אחרת בגלל ה-9 מקומות?)

הספסל האחורי מתקפל כיחידה אחת, או שאפשר לקפל גם רק חלק מהמושבים?

שווה לקנות ג'מפי עם תקציב של 40-50 אש"ח? הבנתי ששינו את המנוע ל- HDI (שהוא יותר טוב) משנה מסויימת.

באופן כללי אני מתלבט לגבי העניין של צריכת דלק. האם שווה בכלל לחפש בנרות רכב חסכוני יותר מה-MPV לאור אופי הנסיעה שלנו (בעיקר בתוך העיר (חיפה) וכ- 10-12K ק"מ לשנה) ?

פורסם
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.

כמה שאלות -

יש הבדל בין ג'מפי לבין MPV למשל מבחינת מחירי טסט (רישוי) וביטוחים ? (האם זה בקבוצה אחרת בגלל ה-9 מקומות?) לא החזקתי MPV, לכן אני לא יכול להגיד בוודאות, אבל אני לא חושב שהביטוחים והטסט של ג'מפי יותר יקרים. אין קשר למספר המקומות, ג'מפי זה רכב מקבוצה 4. יש ג'מפי שברישיון הרכב רשומים כ "אוטובטס זעיר" - את אלה אל תקנו.

הספסל האחורי מתקפל כיחידה אחת, או שאפשר לקפל גם רק חלק מהמושבים? הספסל האחורי מתקפל כיחידה אחת. זה פחות נוח, אבל כאשר הוא מקופל עדיין יש 6 מקומות ישיבה. כאשר כל המושבים מורכבים, נשאר אפילו בגאז' נחמד

שווה לקנות ג'מפי עם תקציב של 40-50 אש"ח? הבנתי ששינו את המנוע ל- HDI (שהוא יותר טוב) משנה מסויימת. בתקציב שלכם יהיו רק מנועי HDI. שווה לקנות ג'מפי רק אם תמצאו אחת שמורה מאוד, והמשימה לא פשוטה.

באופן כללי אני מתלבט לגבי העניין של צריכת דלק. האם שווה בכלל לחפש בנרות רכב חסכוני יותר מה-MPV לאור אופי הנסיעה שלנו (בעיקר בתוך העיר (חיפה) וכ- 10-12K ק"מ לשנה) ?

לדעתי כדאיות של ג'מפי בכמות הנסיעות שלכם היא בסימן שאלה גדול.

בקשר ל C4 פיקאסו - מדובר ברכב הרבה פחות מרווח מ MPV, טרג'ט, ג'מפי, קריזלר וויאג'ר או קיה קרניבל.

המושבים בשורה השלישית מיועדים לילדים קטנים בלבד, וכאשר 6 אנשים יושבים ברכב, נשאר מקום מצומצם לעגלה\ תיקים ועוד.

למשל עגלת תינוק שהיתה לי, בפירוש לא נכנסה ל C4 פיקאסו. ועדיין סיטרואן C4 פיקאסו יותר מרווח ממזדה 5 , למשל.

אם תחליטו להתפשר על מרחב פנים ולקנות C4 פיקאסו, אני ממליץ לבדוק ב"לובינסקי טרייד אין" עם עדיפות לשנתיים אחריות (במידת האפשר). אצלם קניתי ג'מפי שלי.

פורסם
לדעתי כדאיות של ג'מפי בכמות הנסיעות שלכם היא בסימן שאלה גדול.

בקשר ל C4 פיקאסו - מדובר ברכב הרבה פחות מרווח מ MPV, טרג'ט, ג'מפי, קריזלר וויאג'ר או קיה קרניבל.

המושבים בשורה השלישית מיועדים לילדים קטנים בלבד, וכאשר 6 אנשים יושבים ברכב, נשאר מקום מצומצם לעגלה\ תיקים ועוד.

למשל עגלת תינוק שהיתה לי, בפירוש לא נכנסה ל C4 פיקאסו. ועדיין סיטרואן C4 פיקאסו יותר מרווח ממזדה 5 , למשל.

אם תחליטו להתפשר על מרחב פנים ולקנות C4 פיקאסו, אני ממליץ לבדוק ב"לובינסקי טרייד אין" עם עדיפות לשנתיים אחריות (במידת האפשר). אצלם קניתי ג'מפי שלי.

ממש בהזמנה... היום חזרו אלי מהקישור של "ייעוץ ברכישת רכב" כאן באתר והמליצו לי להתעניין ב- C4 פיקאסו, דגמי 2008 (מחברות ליסינג שונות) בעלות מוערכת של כ- 75K. אמרו שצריכת הדלק יחסית טובה והמחיר טוב ביחס לתמורה. זה מעבר לתקציב שהגדרנו, אבל מצד שני אם קונים מליסינג יש בד"כ אפשרות לפריסת תשלומים נוחה.

מאוחר יותר התקשרו מחברת שלמה SIXT והציעו לי לבוא מחר לסניף שלהם בחיפה לראות כמה רכבים כאלה.

אשמח לקבל התייחסויות לגבי הפיקאסו, לגבי החברה שלמה SIXT, ודגשים באופן כללי...

פורסם

שוב פעם - תבדוק בלובינסקי טרייד.

הם מוכרים רכבים מליסינג ששייך ליבואן סיטרואן-פיג'ו (פריים ליס).

לכל הרכבים יש תיעוד מלא של הטיפולים ממוסך מורשה יבואן ואחריות היבואן.

כמו כן קיימת אפשרות לשלם בתשלומים ללא ריבית (תלוי במסגרת אשראי פנוייה).

היתרון מול חברות ליסינג אחרות - אחריות היבואן, כנראה יותר ארוכה משנה.

• תוכן חדש...