Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ביום החמישי האחרון יצא לי להתחיל עבודה חדשה. את היום הראשון עבדתי בתור ניסיון על מנת לבדוק אם העבודה מתאימה לי מבחינת הסביבה, האווירה וכל מיני. אחרי משמרת של 9 שעות רצופות ללא שום הפסקה, הסברתי לבעל הבית שאני מוכן להמשיך בעבודה תמורת השכר המתאים.

העבודה עצמה היא מאוד אינטנסיבית מבחינה פיזית, נוסיף לזה שאין הפסקות בכלל ואז קיבלנו מתכונת לעייפות כרונית.

אני דרשתי תשלום של 300 ש"ח על כל משמרת כזאת, אבל בעל הבית אמר לי שהוא לא מוכן לשלם יותר מ 150 ש"ח וזה מה שהעובדים אצלו יקבלו. הסברתי לו שזה לא מתאים לי ואני מתעקש על 300, אז הוא פשוט פיטר אותו.

כשדרשתי ממנו לשלם לי היום הזה, הוא לא הסכים בהתחלה וציין שהוא מוכן לשלם לי רק ב 10 לספטמבר. הסכמתי ואמרתי לו שיכין לי תלוש משכורת בנוסף. מסתבר שהבחור לא אוהב לבזבז כסף מיותר בשביל להוציא תלוש משכורת לעובדים שלו.

בסוף לקחתי ממנו 200 ש"ח ויצאתי משם ללא מכתב פיטורים וגם ללא תלוש משכורת על היום הזה.

בדרך כלל אני מעלים עין מדברים כאלה וממשיך הלאה, אבל המעסיק הזה פשוט בן ז***ה אחד גדול, שקורע את התחת לעובדים שלו, במשמרות של 10 שעות לפחות בשביל 150 ש"ח בלבד !. לא מבטח אותם, לא נותן להם תלושי משכורת ולא משלם שעות נוספות.

מה אני יכול לעשות נגדו מהצד שלי ?. חשבתי לחזור אליו מחר ולדרוש ממנו שוב תלוש משכורת וגם להקליט את השיחה, ואחרי זה לגשת להסתדרות עם זה.

יש למישהו כיוון כלשהו ? רעיון יותר טוב ?.

שונא גזענים !.

פורסם

קודם כל, שכר סוגרים לפני שעובדים, לא אחרי.

דבר שני, הוא לא פיטר אותך. אתם לא הסכמתם על תנאי ההעסקה. לגיטימי.

תעזוב אותך מהתלוש, לא שווה את הטירחה.

מה שכן, לפי מה שאתה אומר הוא לא משלם שכר מינימום , על זה יש מקום להתלונן עליו!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא עובר על כמה חוקים.

1. כפי שכתבו, שכר מינימום.

2. ביום עבודה של 9 שעות חובה לתת לפחות חצי שעה הפסקה רצופה (על חשבון העובד).

3. חובה תוך 30 יום לתת לעובד בכתב את תנאי העסקתו (שכר, היקף משרה, שעות עבודה, תנאים סוציאליים וכו').

4. חובה להנפיק תלוש מסודר שבו יצויינו גם צבירות החופש וימי המחלה.

בשורה התחתונה, לא שווה לעבוד אצלו גם ב 1000 ש"ח ליום אבל עוד יותר לא שווה להתחיל להתווכח איתו בשביל יום אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...