Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.themarker.com/cars/1.676995

ולמה משרד התחבורה בחר שלא להגיב? ברור, כי לאחרונה הוא רק מקשה את חייהם של מי

שרוצים לייבא חלפים לבד, עם תהליך יבוא אישי של חלקי חילוף, שעדיף לאזרח לוותר על התענוג,

לשלם את מחיר הגזל, ולשתוק.

פורסם

יש לי מכרה שעובדת במשרה בכירה בקראסו.

לפני שנתיים היא אמרה לי שהיא הייתה בשוק כאשר ראתה כמה הם מרוויחים על מגאן חדשה (לדבריה פחות מ-5K ש"ח).

לטענתה הכסף הגדול נמצא במוסכי היבואן ומכאן מחיר החלפים הגבוה.

פורסם

רק לפני כמה ימים היה פה דיון על העלות המופרזת של חלקי חילוף לרכב, עם חפירה מיוחדת לגבי קרסו

יש לי מכרה שעובדת במשרה בכירה בקראסו.

לפני שנתיים היא אמרה לי שהיא הייתה בשוק כאשר ראתה כמה הם מרוויחים על מגאן חדשה (לדבריה פחות מ-5K ש"ח).

לטענתה הכסף הגדול נמצא במוסכי היבואן ומכאן מחיר החלפים הגבוה.

ואני בשוק אם היא בכירה, ולכאורה מאכילה אותך במידע שגוי ומטעה. אתה מאמין למספר הזה? אני לא !

בבקשה, ממידע שרץ ברשת ובפורום בראשית השנה (אומנם על פלואנס, אבל אני משער שלא היה שינוי דרמטי מאז המגאן). את אחוזי הרווח תחשב לבד. רמז: המספר דו ספרתי ולא מתחיל באחד.

נסה לתת לה לבדוק ולהשיב. יהיה מעניין.

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 43,551 ש"ח

מס קניה = 30,647 ש"ח

רווח גולמי = 29,248 ש"ח

מע"מ = 16,552 ש"ח

מחיר לצרכן = 120,000 ש"ח

Expression 1.6

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 48,624 ש"ח

מס קניה = 34,857 ש"ח

רווח גולמי = 24,275 ש"ח

מע"מ = 17,242 ש"ח

מחיר לצרכן = 125,000 ש"ח

Expression 2.0

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 52,263 ש"ח

מס קניה = 38,378 ש"ח

רווח גולמי = 25,736 ש"ח

מע"מ = 18,621 ש"ח

מחיר לצרכן = 135,000 ש"ח

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קח בחשבון הנחות ליסינג...

אני לא סגור אם המספר שציינה הוא ממוצע משוכלל עם סיבסוד הליסינג או רווח על מכירה לליסינג.

בכל מקרה, קרסו מוכרים כמות נכבדה לליסינג.

אגב, גם בכתבה רשום שדלק מוטורס מרוויחים 10% מסך ההכנסות ממכירת רכבים, כלומר בערך 10-12K ש"ח על רכב משפחתי ממוצע.

פורסם

ופה ושם הם עושים הנחות יפות ומי שמשלם במזומן במקום מקבל הנחה יפה..אז הם לא מרוויחים?

עוד שניה מישהו יגיד שהם מפסידים על "הישראלים" כסף:cry:

:)
פורסם

לגבי רווח היבואן ממכירת מכוניות חשוב להבדיל בין שני נתונים :

1. רווח גולמי - הפרש בין מחיר מכירה ללקוח למחיר קנייה (בקיזוז מיסים , אגרות וכו'). רווח זה הוא אכן גדול ומכובד ונע בין

10% מהמחיר לצרכן ועד 50%.

2. רווח תפעולי- מהרווח הגולמי מקזזים באופן יחסי את כל הוצאות התפעול השוטף של היבואן - החל משכירות המתקנים , חשמל,

מיסים למיניהם, פירסום, שכר עבודה ועוד ועוד.

כאן הגיוני שישאר רווח של 5,000 ש"ח למכונית משפחתית . יש לזכור כי מנהלי החברה לוקחים שכר חודשי של 5-6 ספרות

שמותיר רווח תפעולי (חייב במס ) נמוך.

פורסם

השאלה היא, מה עושים בנידון?

פתרונות מהכתבה כמו "קנה מפירוק" לא באים בחשבון ויבוא מחו"ל לא תמיד אפשרי.

אז שותקים וממשיכים לשלם מחירים מופרזים?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...