Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי דפני ליף, לא הייתי מחזיר אותה לשום חמאס. בניגוד לכל מיני מצקצקי לשון למיניהם (ואני מודה, אני ביניהם) היא קמה ועשתה מעשה.

נכון, היא עשתה מעשה, אבל כמו שציינתי כבר, המחאה הזאת איבדה כיוון בגלל מנהיגיה שבסופו של דבר התברר שמנותקים מהאנשים אותם מייצגים (תצפה שוב במסיבת העיתונאים שהם קיימו בבית סוקולוב ופוצצה על ידי....... דיירי האוהלים).

הם מנהיגים את המחאה הזאת בצורה מאוד פופוליסטית שאני אישית לא ממש מעריך.

אז נכון, אני מעריך אותה ואת חבריה על כך שקמו ועשו מעשה, אבל הם התפזרו יותר מדי ואיבדו אפקטיביות.

בניגוד אליך לא הייתי נותן אף אחד מיוזמתי תמורת גלעד שליט. הייתי מחזיר אותו אבל לא תמורת אף ישראלי אחר. אפילו לא תמורת גב' חנין זועבי (יימח שמה) השקרנית והצווחנית.

כמובן שזו היתה הגזמה מכוונת כשכתבתי שהייתי נותן אותה לערבים (למרות שבאמת אין לי כל חיבה אליה בתור אחד שכן שירת ב"צבא הכיבוש" והגן על סרבני מצפון כמוה), אבל את חנין זועבי כן הייתי נותן בשמחה, גם כתרומה לחמאס ואני בקלות יכול לחשוב על עוד איזה אלוף משנה שהייתי תורם להם.

לא מתאים לך ההנהגה הנוכחית? תביע עמדה ותגיד אותה בראשי חוצות, תצטרף למחאה ותשנה אותה מבפנים, תתחיל מחאה נוספת. תעשה.

דווקא כן מתאימה לי ההנהגה הנוכחית, מאוד מתאימה לי, יתרה מכך, אין להנהגה הנוכחית אשמה ישירה במה שקורה עכשיו, המצב בו ישראל שרויה היא תולדה של עשרות שנים של עצימת עיניים מצד הציבור, אנחנו אשמים במצב, לא אלה בירושלים.

לגבי המטפלת של ביבי - לא ממש מעניין אותי. רק מעניין אותי איך זוג מליונרים כמוהם לא יכולים לעצמם להרשות להעסיק מישהו ישראלי. כנ"ל לגבי העוזרת של ברק.

מסכים איתך בעניין הזה.

12345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסיבת העיתונאים בבית סוקולוב פוצצה ע"י אנשי המאהלים בגלל שהם הרגישו שלא משתפים אותם יותר. זאת הייתה טעות בהתנהלות של דפני ליף וחבריה. מצד שני הם לא פוליטיקאים / מנהיגים מנוסים אז טעויות מהסוג הזה סביר להניח שיקרו.

למה אתה מתכוון שאתה אומר שהם התפזרו יותר מדי ואיבדו אפקטיביות?

לגבי זועבי, אני לא אתווכח איתך - זה לא הנושא אז בהזדמנות אחרת :)

נכון, אנחנו אשמים שאפשרנו למצב להתרחש ולא הגבנו מוקדם יותר. הם אשמים שהם אפשרו למצב להתרחש וגם עכשיו הם מגיבים לאט מדי ומעט מדי, בכ"ז המפתח לשינוי נמצא בסופו של דבר אצל אלה מירושלים, שם הרשות המחוקקת ושם הרשות המבצעת ואצלם הכח. לנו יש את הכח לדרוש מהם לפעול

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

;לפעמים אני לא מבין איפה אתם חיים.

דפני ליף לא עשתה שום דבר עצמאי. היא פעלה לפי מתווה שנתנו לה, והוכתב על ידי יועצים אמריקאיים. אמא שלך חברת ועד בקרן החדשה לישראל (סוג של קרן שעוכרת את ישראל, לטעמי האישי) ואני מניח שלכן היא נבחרה. היא גם עוברת מסך.

אם אתם עדיין מאמינים שניתן להרים כאלו ארועים, שעולים מליונים, ללא גב כלכלי חזק - או שאתם בסדר עם זה שהם דורשים שקיפות אבל מסרבים להגיד מאיפה הכסף - אז תבואו ותגידו מראש: אני רוצה להעיף את נתניהו ולכן אני מעמיד פני תם. כי להאמין באמת שתוך יום עשרות אוהלים זהים מוקמים + חולצות + סלוגנים + מדבקות + תקשורת אוהדת - וכל זה רק כי דפני יצאה לרחוב - זו פשוט כסילות או התממות שעוד לא נתקלתי בה.

יש במחאה אלמנטים צודקים מאוד, שנוגעים בהיעדר התחרות בישראל ובהיעדר פיקוח, למשל. אבל כל מטרת המחאה זה להעיף את השלטון הנוכחי. רק מה, קצת יצא להם יותר טוב ממה שתכננו.

לגבי המוחים - זו עיקר הבדיחה. אנשים שבעים ומאושרים, שרוצים צדק חברתי עאלק, אבל אך ורק לעצמם. הם רוצים שלהם יישאר יותר בסוף החודש, ולא משנה אם זה אומר שיהיה פחות לקרית מלאכי או כרמיאל, למשל. (אל תתפסו אותי במילה לגבי הישובים, זו סתם דוגמה). כאמור, או שהם פשוט רוצים להעיף את נתניהו. כאילו שרע להם עכשיו בארץ...

זוכרים את אדם דובז'ינסקי שצם רעב שלושה שבועות? תקראו מה הוא כותב ואיך הוא מרגיש מנוצל. המסכן באמת חשב שהמטרה זה שיפור חברתי...

GET A GRIP

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

GET A GRIP

יצא המרצע מהשק. וטוב שכך.

אני בכלל רוצה הסבר, מה זה אותו "צדק חברתי". מה זה? נא לפרוט את זה לפרוטות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

על כל דבר בחיים אפשר להסתכל בצורה צרה ומניפוליטבית. השאלה מי מממן את ארועי המחאה לגיטימית בדיוק כמו שהשאלה מדוע התעלמו ארגוני ימין מהמצוקה הכלכלית של מעמד הביניים. לוואקום שהשאירו אחריהם ארגונים כאלו ואחרים נכנסו כביכול ארגוני שמאל ותפסו טרמפ על מחאה שנוגעת לימנים בדיוק כפי שהיא נוגעת לשמאלנים.

השיח הציבורי הנוכחי שלנו מיושן ודיכוטומי. בשיח הציבורי שלנו כל דבר מתחלק לשמאל וימין, לשלום ולמלחמה, לביבי וציפי. המחאה החברתית הזאת מנסה ליצור שיח חברתי חדש, שיח חברתי שמתבסס לא על דעות פוליטיות מיושנות שאינן רלוונטיות כיום אלא שיח חברתי שמבוסס על קיום בכבוד של אזרחי המדינה. נסו להוציא רגע את הראש מהחול ותבינו - לפוליטיקאים הישנים, מימין ומשמאל, יש אינטרס מובהק שנמשיך את השיח הישן והמיושן על מלחמות ודעות פוליטיות. הם מתפרנסים מזה, זה הלחם והחמאה שלהם. השורה התחתונה ברורה לכולם וקו הגבול ביננו לבין השכנים שלנו לא יקבע ע"י ציפי או ע"י ביבי.

מה זה חשוב בכלל אם דפני ליף ימאנית או שמאלנית? (כנראה שהיא שמאלנית) מה זה חשוב בכלל אם איציק שמולי הוא ימני או שמאלני? (כנראה שהוא ימני). הרפואה הציבורית שלנו קורסת למרות שדפני שמאלנית. החינוך הציבורי מעאפן למרות שאיציק ימני. מחירי הדירות כאן בשמיים למרות שביבי בשלטון. הטייקונים עושים תספורת לכספי הפנסיה שלנו למרות שפעם היה כאן ראש ממשלה ששמו אולמרט.

אתם אומרים שהתקשורת שמאלנית. אולי, אני לא יודע וקטונתי מכדי להכליל את התקשורת במילה אחת. אל תשכחו, בתקשורת השמאלנית שולטים בעלי הון שהם הנפגעים הראשונים מהמחאה החברתית. נוחי דנקנר שולט במעריב ואוכל אותה עם שופרסל. הבת של תשובה מחזיקה במשהו כמו 20 אחוזים מזכיינית ערוץ 2 "קשת" וממש לא נראה לי שהיא ומשפחתה שמחים מהעליהום שנעשה עליהם בכל הנוגע להסדרי חוב. אל תשכחו גם שהתקשורת המסורתית איבדה מכוחה כיום לטובת האינטרנט ופייסבוק. את המהפכה בארצות ערב לא ארגנה התקשורת המוסדית, ארגנו בפייסבוק. תחשבו איזה כוח יש לרשתות החברתיות באינטרנט ואחר כך תבינו למה התקשורת המסורתית משקשקת מפחד וממהרת להצטרף לגלי המחאה שנולדים ברשת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרפואה הציבורית בארץ רחוקה מלקרוס, ובסך הכל היא ברמה טובה מאד, וכנ"ל גם מערכת החינוך.

באוגוסט השנה נשברו שיאים ברכישת מכוניות חדשות ויציאות ישראלים לחו"ל, כך שהמצב רחוק מאד מלהיות קטסטרופלי.

ההבדל בין הצעירים של ימנו לצעירים של לפני שני עשורים ומעלה, שהצעירים של ימינו לא מוכנים לקבל את העובדה שתמיד ההתחלות קשות, ומצפים שמדינת ישראל תפתור להם את כל הבעיות - דיור, תעסוקה ושכר הולם.

ברור שיש הרבה מה לתקן ולשפר, אבל לפרוץ את כל מסגרות התקציב, בידיעה שמה שנקבל היום יעלה לנו מחר בריבית דריבית, אינו חכם בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מערכת הרפואה הציבורית רחוקה מלקרוס?!

ספר את זה לסבא שלי זכרונו לברכה, שנפתר בביתו פחות מ-12 שעות לאחר ששחררו אותו מהמחלקה הפנימית.

ספר את זה למתמחה שעושה תורניות ארוכות וישן 3 שעות בלילה במקרה הטוב.

ספר את זה לאחיות במחלקות שמלאות ב-120 אחוזי תפוסה בימים טובים.

ספר את זה לסקרי ה-OECD שמציבים אותנו במקום נמוך מאוד במספר מיטות אשפוז לנפש בהשוואה לכל מדינה מפותחת אחרת.

אבל עשה טובה, אל תספר את זה לי.

מערכת החינוך ברמה טובה?!

ספר את זה למבחני המיון העולמיים במתמטיקה שמוציאים אותנו בכל שנה במקום נמוך יותר ויותר.

ספר את זה למרצים שלי למתמטיקה, שבכל שנה נדהמים שוב ושוב מחוסר הידע של הסטודנטים החדשים.

ספר את זה לתלמידים שנדחסים בכיתות כמו סרדינים כי אין תקציב לכיתות לימוד חדשות.

אבל עשה טובה, אל תספר את זה לי.

וכן חן, אנחנו דור שלא רוצה לעבוד כמו חמורים בשביל לפרס את תשובה, דנקנר או בן דב. אנחנו דור שדורש לקבל מהמדינה חינוך ברמה טובה, בריאות ברמה טובה ותחבורה ברמה טובה כי יש לנו אינטרנט ואנחנו רואים מה מקבלים בשאר מדינות העולם. אנחנו דור שלא מתבייש להודות שהוא רוצה להחזיק אייפון, לטוס פעם בשנה לחו"ל ולנסוע ברכב חדש. סליחה באמת שאנחנו לא נמלים חרוצות שרק פועלות לטובת המלכה.

נבחרי הציבור שלנו שכחו מזמן שהם עובדים בשבילנו ומשום מה חושבים שאנחנו עובדים בשבילם. מתיחסים אלינו כמו אל עבדים שרק צריכים למלא חורים בתקציב המדינה, חורים שגרמו נבחרי הציבור בעצמם באימפוטנציה שלהם. תסלח לי שאני כותב את זה בצורה בוטה (אני מנהל כתום, מותר לי) אבל הם העובדים שלי ואני המנהל שלהם. זה מה שאני (ועוד 399,999 אלף איש שהיו אתמול ברחובות) רוצים וזה מה שהם יעשו ואם זה לא נראה להם שילכו קיבינימט. הם רוצים את הכיסא יותר ממה שאנחנו רוצים אותם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבעיה שלנו - וגם שלך, חן - וזאת בלי שאכיר אותך - היא שהמדינה מתנערת מהרבה שירותים שהיא נתנה בעבר. הרפואה הציבורית בארץ כן קורסת, ויותר ויותר שירותים מועברים למערכת הפרטית (כולל זו הממומנת מביטוחים פרטים ברמות שונות). כנ"ל מערכת החינוך. ואת זה רוצים להחזיר.

אף אחד לא מצפה שהמדינה תפתור את כל בעיותיו. אבל כן מצפים שהמדינה תדאג לחלוקה שוויונית יותר הן של הנטל והן של הזכויות, ושהמעמדות היותר נמוכים לא ישדדו על ידי השפיץ של העשירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יצא המרצע מהשק. וטוב שכך.

אני בכלל רוצה הסבר, מה זה אותו "צדק חברתי". מה זה? נא לפרוט את זה לפרוטות.

בבקשה:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1239483.html

אני מחפש בשבילך את המסמך המעודכן יותר

דפני ליף לא עשתה שום דבר עצמאי. היא פעלה לפי מתווה שנתנו לה, והוכתב על ידי יועצים אמריקאיים. אמא שלך חברת ועד בקרן החדשה לישראל (סוג של קרן שעוכרת את ישראל, לטעמי האישי) ואני מניח שלכן היא נבחרה. היא גם עוברת מסך.

אם אתם עדיין מאמינים שניתן להרים כאלו ארועים, שעולים מליונים, ללא גב כלכלי חזק - או שאתם בסדר עם זה שהם דורשים שקיפות אבל מסרבים להגיד מאיפה הכסף - אז תבואו ותגידו מראש: אני רוצה להעיף את נתניהו ולכן אני מעמיד פני תם. כי להאמין באמת שתוך יום עשרות אוהלים זהים מוקמים + חולצות + סלוגנים + מדבקות + תקשורת אוהדת - וכל זה רק כי דפני יצאה לרחוב - זו פשוט כסילות או התממות שעוד לא נתקלתי בה.

יש במחאה אלמנטים צודקים מאוד, שנוגעים בהיעדר התחרות בישראל ובהיעדר פיקוח, למשל. אבל כל מטרת המחאה זה להעיף את השלטון הנוכחי. רק מה, קצת יצא להם יותר טוב ממה שתכננו.

לגבי המוחים - זו עיקר הבדיחה. אנשים שבעים ומאושרים, שרוצים צדק חברתי עאלק, אבל אך ורק לעצמם. הם רוצים שלהם יישאר יותר בסוף החודש, ולא משנה אם זה אומר שיהיה פחות לקרית מלאכי או כרמיאל, למשל. (אל תתפסו אותי במילה לגבי הישובים, זו סתם דוגמה). כאמור, או שהם פשוט רוצים להעיף את נתניהו. כאילו שרע להם עכשיו בארץ...

זוכרים את אדם דובז'ינסקי שצם רעב שלושה שבועות? תקראו מה הוא כותב ואיך הוא מרגיש מנוצל. המסכן באמת חשב שהמטרה זה שיפור חברתי...

GET A GRIP

אני חי בהרצליה :)

אתה טוען שהיא לא עשתה שום דבר עצמאי - ואני יכול להגיד: יכול להיות. עדיין היא זאת שקמה ועשתה את המעשה.

לגבי מימון ההפגנות - במות, מחסומים, תאורה, הגברה ואנשי צוות - כולם נתרמו ונרתמו.

מה שלא נתרם זה הרשיון להפגנות האלה (שעולה עשרות אלפי שקלים). אם תהית מאיפה הכסף, אז בשתי ההפגנות הראשונות האנשים האלה לקחו הלוואות אישיות מהבנק וכיסו את זה מתרומות.

גם בהפגנה האחרונה נאספו תרומות, ונאספות תרומות לעניין הזה כל הזמן. קשה להאמין, אני יודע אבל זה נכון.

לפחות על זה אתה מסכים:

יש במחאה אלמנטים צודקים מאוד, שנוגעים בהיעדר התחרות בישראל ובהיעדר פיקוח, למשל.

לגבי המוחים - כן, מדובר על מעמד הביניים בעיקרו. לא אנשים שרעבים ללחם ברוך השם, אבל אנשים שבהחלט מרגישים מנוצלים. וכן, הם רוצים שייאר להם יותר בסוף החודש, ובעיקר הם רוצים שהמדינה תספק את השירותים שהיא אמורה לספק (אם ישירות ואם באמצעות קבלנים חיצוניים). זה רע לבקש כזה דבר? ולמה שזה יבוא על חשבון כרמיאל או קריית גת? האם יבדקו כל אדם איפה הוא גר ולפי זה יחליטו איזה שרותים הוא יקבל מהמדינה?

"רע" זה דבר יחסי. כמו הרבה מחברי אני מסתובב בעולם לא מעט ורואה כיצד אנשים בעלי מקצוע מקביל לשלי חיים במדינות השונות. אז נכון שבהודו החיים יותר קשים, אבל בעולם המערבי החיים יותר נוחים להם.

האמת? לא ממש אכפת לי אם ביבי ציפי אהוד או מישהו אחר מחבריהם יהיה בתור ראש ממשלה, אותי מעניין איכות החיים שלי לפני הכל. כבר הגבתי לפני זה שלביבי יש הזדמנות לתפוס את השור בקרניים ולהוביל מהלך שייטיב עם העם. להגביר את התחרותיות ולפרק קרטלים בתחומים שונים ייטיב עם כל העם (חוץ מבעלי הקרטלים כמובן), לדאוג לחינוך איכותי ייטיב עם כל העם, לדאוג למיסוי הוגן יותר ייטיב עם כל העם וכו'.

לגבי אדם דובז'ינסקי, הנה אדם שקם ועושה מעשה. הוא אומר שלדעתו צריך להחליף את ההנהגה, ולמעשה הקימו הנהגה חדשה. אחלה. לגיטימי לגמרי. מה הקשר להתנגדות למחאה?

צביקה - +1

חן, אני לא מכיר אותך באופן אישי וכנראה שאתה מבוגר ממני בכמה שנים טובות והגעת לשלב שבו נוח ונעים וחמים לך. זה אחלה. כנראה שאתה מאמין גם שאם אתה הצלחת להגיע לשם, אז כל מי שבאמת רוצה יכול להגיע לשם - ופה הטעות. כללי המשחק בעשור האחרון השתנו מאוד מאוד וכל שנה מחדש.

אני לא חושב שזה בושה לרצות לקבל חינוך ראוי לילדים, או רפואה ראויה שבה רופא לא עובד 24 שעות ברצף. (הנה סיפור קצר, אשתי לא חשה בטוב והלכנו לרופא. הרופא אמר מייד לפנות לבית החולים. הלכנו לאיכילוב. קיבל אותנו בסבר פנים יפות רופא צעיר שבדק ואמר שצריך לאשפז להשגחה. זה היה בבוקר. בצהריים הוא בא שוב לבדוק את המצב, בערב שוב, בלילה הוא היה הרופא התורן, ובבוקר שוב הוא. שאלתי אותו בצחוק מתי הוא ישן והוא אמר שככה עובדים, במשמרות של 24 שעות. אז שאלתי אותו איך אפשר לקבל החלטות ככה והוא ענה שאין לו ברירה והמשיך לחולה הבא).

זה גם לא בושה לרצות מערכת תחבורה ציבורית ראויה, ולדאוג שהקשישים לא יחיו מתחת לקו העוני.

לא בושה לדרוש שהמפקחים למיניהם יעשו את העבודה שלהם, ולא בושה לדרוש משק תחרותי ולא מונופליסטי.

וגם לא בושה להשתמש באייפון (שחברת הסלולר מסבסדת), או אפילו לרצות רכב בן 3 במחיר סביר ואפילו לא חופשה בחו"ל פעם בשנה. אתה יודע, ככה חי מעמד הביניים בשאר העולם המערבי. ולא, המצב הבטחוני הוא לא סיבה מספקת שלא נוכל להשיג את זה. גם החרדים והערבים הם לא סיבה מספקת.

אולי צריך לשנות את שיטת הבחירות כמו שטוענים פה, ואולי צריך להחליף דברים אחרים - אבל הגיע הזמן שנדרוש מכנסת ישראל ומממשלת ישראל להתחיל לעבוד לטובתנו.

פורסם

הבעיה היא שגם אם יהיו מחר בחירות, פשוט אין למי להצביע.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הרפואה הציבורית בארה"ב טובה יותר ?

נסה לקבל ניתוח מעקפים בבית חולים ציבורי בארה"ב, קדחת תקבל - או שתארגן כסף פרטי.

זה קל מאד לזעוק "חינוך חינוך" - בבריטניה הונהג חינוך חינם שנים ארוכות עד שפשוט נגמר התקציב, והיום שנת לימודים באוניברסיטה עולה 9,000 פאונד בשנה !

פורסם

וכן חן, אנחנו דור שלא רוצה לעבוד כמו חמורים בשביל לפרס את תשובה, דנקנר או בן דב. אנחנו דור שדורש לקבל מהמדינה חינוך ברמה טובה, בריאות ברמה טובה ותחבורה ברמה טובה כי יש לנו אינטרנט ואנחנו רואים מה מקבלים בשאר מדינות העולם. אנחנו דור שלא מתבייש להודות שהוא רוצה להחזיק אייפון, לטוס פעם בשנה לחו"ל ולנסוע ברכב חדש. סליחה באמת שאנחנו לא נמלים חרוצות שרק פועלות לטובת המלכה.

נבחרי הציבור שלנו שכחו מזמן שהם עובדים בשבילנו ומשום מה חושבים שאנחנו עובדים בשבילם. מתיחסים אלינו כמו אל עבדים שרק צריכים למלא חורים בתקציב המדינה, חורים שגרמו נבחרי הציבור בעצמם באימפוטנציה שלהם. תסלח לי שאני כותב את זה בצורה בוטה (אני מנהל כתום, מותר לי) אבל הם העובדים שלי ואני המנהל שלהם. זה מה שאני (ועוד 399,999 אלף איש שהיו אתמול ברחובות) רוצים וזה מה שהם יעשו ואם זה לא נראה להם שילכו קיבינימט. הם רוצים את הכיסא יותר ממה שאנחנו רוצים אותם.

היום אנחנו מפרנסים את תשובה, דנקנר ובן דוב, ופעם פירנסנו את הפרזיטים של ההסתדרות ומועצות הפירות והירקות.

תמיד זה היה ותמיד זה יהיה.

רוצים הכל ברמה טובה ?

גם אני, רק אני מודע לכך שזה עולה כסף, ומה שיינתן פה ילקח משם, ובסוף כולנו נשלם על הכל, זה מה שנקרא משחק בסכום 0.

רוצה להחזיק אייפון, לטוס לחו"ל כל שנה ולנסוע ברכב חדש ?

בבקשה - תתחיל לעבוד, תתקדם בעבודה יהיה לך לאט לאט הכל, כמו לכולם.

לא תתנהל נכון כלכלית ?

זבש"ך נטו.

פורסם

מישהו דיבר על ארה"ב? הרפואה שם היא קטסטרופה (בעיקר מבחינת נגישות - בגלל בעית הביטוחים), והם עוד עושים מאמצים לחסל מה שנותר ממנה, על ידי צמצום נוסף של התשלומים לרופאים עד כדי כך שלא כדאי להחזיק מרפאות. אז יש כמה מרכזים מפוארים כדוגמת MGH או מאיו, אבל גם לא מעט מוסדות קטנים עם רפואה יקרה ולא איכותית.

לגבי אנגליה - לא לשכוח את תקופת תאצ'ר שהמדיניות שלה די דומה לזו של הימין הכלכלי הישראלי, אולי עוד יותר קיצונית. בחלק מהנושאים הם חוזרים לאחור לאור הכשלונות.

אם כבר אנחנו צריכים לשאוף לשירותים באיכות גרמנית או סקנדינבית, ולמעשה ליותר מכך, כיון שעלות השירותים בארץ יחסית זולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הרפואה הציבורית בארה"ב טובה יותר ?

נסה לקבל ניתוח מעקפים בבית חולים ציבורי בארה"ב, קדחת תקבל - או שתארגן כסף פרטי.

זה קל מאד לזעוק "חינוך חינוך" - בבריטניה הונהג חינוך חינם שנים ארוכות עד שפשוט נגמר התקציב, והיום שנת לימודים באוניברסיטה עולה 9,000 פאונד בשנה !

הרפואה הציבורית בארה"ב נוראית.

הרפואה הציבורית בקנדה יותר טובה, ובגרמניה או אוסטריה עוד יותר טובה אפילו.

מה אתה יודע? ה-OECD מדרג את מערכות החינוך הטובות בארגון:

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/dec/07/world-education-rankings-maths-science-reading

אנחנו מקום שישי מהסוף.

פורסם
יהודה, אם לא שמת לב הטבלאות האלה הן אם נתונים עתידיים לאחר הצלחת המחאה והורדת מס ההכנסה. אחרת איך אפשר להסביר שמ 19674 ש"ח ברוטו נשאר 16088?

בשנה הבאה בטבלאות יופיע נטו שגדול מהברוטו.:-D

המספרים שמופיעים שם וגם פה , לא תמיד הגיונים ועם סתירות .

הם רוצים שייאר להם יותר בסוף החודש, ובעיקר הם רוצים שהמדינה תספק את השירותים שהיא אמורה לספק (אם ישירות ואם באמצעות קבלנים חיצוניים).

...

האמת? לא ממש אכפת לי אם ביבי ציפי אהוד או מישהו אחר מחבריהם יהיה בתור ראש ממשלה, אותי מעניין איכות החיים שלי לפני הכל. כבר הגבתי לפני זה שלביבי יש הזדמנות לתפוס את השור בקרניים ולהוביל מהלך שייטיב עם העם. להגביר את התחרותיות ולפרק קרטלים בתחומים שונים ייטיב עם כל העם (חוץ מבעלי הקרטלים כמובן), לדאוג לחינוך איכותי ייטיב עם כל העם, לדאוג למיסוי הוגן יותר ייטיב עם כל העם וכו'.

...

אני לא חושב שזה בושה לרצות לקבל חינוך ראוי לילדים, או רפואה ראויה שבה רופא לא עובד 24 שעות ברצף. ...

זה גם לא בושה לרצות מערכת תחבורה ציבורית ראויה, ולדאוג שהקשישים לא יחיו מתחת לקו העוני.

לא בושה לדרוש שהמפקחים למיניהם יעשו את העבודה שלהם, ולא בושה לדרוש משק תחרותי ולא מונופליסטי.

וגם לא בושה להשתמש באייפון (שחברת הסלולר מסבסדת), או אפילו לרצות רכב בן 3 במחיר סביר ואפילו לא חופשה בחו"ל פעם בשנה....

אולי צריך לשנות את שיטת הבחירות כמו שטוענים פה, ואולי צריך להחליף דברים אחרים - אבל הגיע הזמן שנדרוש מכנסת ישראל ומממשלת ישראל להתחיל לעבוד לטובתנו.

נכון מאוד.

ועד שלא תוחלף שיטת הבחירות ימשיכו לדפוק אותנו, ולא בגלל רצון רע של ראש ממשלה איזה שהוא, אלא מכיון שאף אחד לא שולט במערכת וכל מי ששם רגליים (והרבה) מצליח לסחוט.

מה אתה יודע? ה-OECD מדרג את מערכות החינוך הטובות בארגון:

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/dec/07/world-education-rankings-maths-science-reading

אנחנו מקום שישי מהסוף.

המערכת לא מתפקדת למרות שדווקא לא חסר כסף או שעות לימוד. צריך לאמץ את שיטת החינוך השבדית (הפרטה חלקית או מלאה של בתי הספר).

יהודה

• תוכן חדש...