Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חישוב גס זו מחמאה. לפי הכתבה ההקצאה של $10,000 בשבדיה היא ברמת בית הספר. כדי לקבל את המספרים בישראל החסר מתקיצב משרד החינוך את כל התקורות, ואת ההקצאות למוסדות שאינם בתי ספר (למשל - השכלה גבוהה) - ותקבל תקציב קטן בהרבה לתלמיד. מישהו כאן הביא מספרים סביב $5,000-6,000 לתלמיד, כלומר בערך חצי מאשר המספר שהו

החישוב הגס של 6.6 אלף דולר לתלמיד יצא קרוב מאוד למספר של ארילו - 5.8 לתלמיד. כלומר המשפט שלך "חישוב גס זו מחמאה" יצא בכל זאת מחמאה:wink:

האם יש לך ספק שה 5800 דולר לתלמיד בשנה, ייצרו רווח יפה לבי"ס פרטי? כפי שכתבתי עלות המורה הוא חלק קטן ממה שעולה כיתה של 30 תלמידים.

לגבי התקורות שצינת, חלק גדול מהם יקטן אם בתי הספר יהיו פרטים, כתוצאה משרד החינוך יהיה רזה, והאוניברסיטאות יקבלו הקצאה פר סטודנט ( כפי שדורש רייכמן מהבין תחומי).

כשב"יס יספק חינם גם ספרי הלימוד , תיפתר גם שחיתות ספרי הלימוד של היום.

לגבי שוודיה.

לגבי הסיפור של פ"ת - השאלה היא מה מטרות מערכת החינוך: האם הכוונה לתת הזדמנות שווה ולחבר תלמידים מקבוצות שונות (כמו דרישת האתיופים) או לגרום הפרדה קבוצתית (כדרישת הרוסים). אם רוצים אינטגרציה כלשהי חייבים לגרום לה, אחרת המצב של בתי ספר עדתיים רק יחמיר, הרי ברגע שיגיעו לבית ספר כלשהו שני "שחורים" כל ה"לבנים" יעברו לבתי ספר אחרים, והמעגל ימשך. אם יגבילו את אזורי הרישום לא תהיה להורים ברירה, התלמידים ילמדו יחד ותנתן לתלמידים מוכשרים הזדמנות להביא את כשרונם לידי ביטוי, גם אם הם באים משכבות סוציואקונומיות חלשות. לעומת זאת - אם תיצור בתי ספר נפרדים לקבוצות שונות - למשל כדרישת ה"רוסים" בדוגמא שהבאת - אותן קבוצות לא ייטמעו בארץ, אלא ישארו בכיסים נפרדים.

משרד החינוך הוא אחד השמורות האחרונות של הסוציאליזם, עם ההשלכות הרעות שלו (ריכוזיות, תפקוד גרוע, שחיתות, וחוסר יעילות) אבל בלי רמת הלימודים הגבוהה והמשמעת של בי"ס ברוסיה.

כחלק משטיפת המוח הסוציאליסטיות מוכרים לנו את הסיפור של האינטגרציה. האם הוכח כמה היא עוזרת לחלשים? האם קבוצה קטנה של תלמידים חלשים שמשובצת בכיתה של חזקים תצליח לעמוד בקצב?

האינטגרציה מזיקה לתלמידים בני המעמד הבינוני ולא ברור אם היא עוזרת לחלשים. צריך לעזור לחלשים בשיטה של ראש העיר בנתיבות: להביא מורים טובים, גם אם יקרים.

השיטה הטובה מבוססת על תחרות (במקרה הזה בין בתי ספר) ועל אחריות אישית (מנהל \ מורה כושל יוחלף), ולהבנתי כך זה פועל בשבדיה. לו הבעיה של בי"ס בפ"ת היתה קורה בשבדיה הפתרון היה שההורים שולחים את ילדיהם לבי"ס לפי רצונם. מדוע להעניש את ההורים הרוסים בפ"ת על רצונם בחינוך טוב לילדיהם?

יהודה

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי האינטגרציה - אני לא יודע עד כמה הצליחה או נכשלה, כמה מהאנשים הטובים שאני מכיר נהנו ממנה אבל אני לא מכיר את הסטטיסטיקה. מכל מקום - מדובר במדיניות של לפני 40 שנה שכנראה התאימה לאותם ימים. היום אחוז העולים הנחשלים באוכלוסיה קטן בהרבה מכפי שהיה אז, והדור הבא זכה לחינוך ישראלי - לטוב ולרע.

כמ שציינתי בשרשור אחר - יש במערכת בעיה של התעקשות על "בגרות לכולם" ו"אי הנשרה" - ולא התאמת המסלולים לתלמידים, כלומר מתן אפשרות לכל תלמיד עם נטיות ללימודים עיוניים - ולא משנה מהיכן הגיע - ללמוד אותם, ולמעוניינים במלאכת כפיים - ללמוד אותה. הבעיה היא שלקבוצה האחרונה פשוט אין לאן ללכת, וזה לא קשור לאינטגרציה (מונח מלפני הרבה שנים) או בחירת בתי ספר. מדיניות משרד החינוך מונעת את קיומם, ומן הסתם הם לא ימומנו גם במודל השוודי.

לגבי אותם הורים רוסים מפ"ת - לי לא נראה שהם מחפשים חינוך איכותי, אלא מחפשים התבדלות. לי נראה מוזר שהעליה של שנות ה-90 מברה"מ לשעבר כל כך מתבדלת, שום עליה אחרת, כולל עליות קודמות מברה"מ, לא שמרו כל כך על בידול משאר האוכלוסיה. רק באוכלוסיה זו אני שם לב להתעקשות על שימוש שפה הרוסית, גם בדור שנולד בארץ. בכל עליה קודמת גם ההורים ובמיוחד הדור השני עבר לשימוש בעברית כשפה עיקרית. אני יכול להעיד שאני, כנותן שרות לקהל רחב מאוד, נתקל הרבה מאד פעמים בכעס של עולים כאלה על כך שאיני דובר רוסית. ואני לא יודע למה - נכון, המראה שלי "לבנבן" אבל אני יליד הארץ, ובן להורים שלמרות שנולדו בחו"ל תמיד הקפידו לדבר עברית כשפה עיקרית בבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חישוב גס זו מחמאה. לפי הכתבה ההקצאה של $10,000 בשבדיה היא ברמת בית הספר. כדי לקבל את המספרים בישראל החסר מתקיצב משרד החינוך את כל התקורות, ואת ההקצאות למוסדות שאינם בתי ספר (למשל - השכלה גבוהה) - ותקבל תקציב קטן בהרבה לתלמיד. מישהו כאן הביא מספרים סביב $5,000-6,000 לתלמיד, כלומר בערך חצי מאשר המספר שהו

החישוב הגס של 6.6 אלף דולר לתלמיד יצא קרוב מאוד למספר של ארילו - 5.8 לתלמיד. כלומר המשפט שלך "חישוב גס זו מחמאה" יצא בכל זאת מחמאה:wink:

האם יש לך ספק שה 5800 דולר לתלמיד בשנה, ייצרו רווח יפה לבי"ס פרטי? כפי שכתבתי עלות המורה הוא חלק קטן ממה שעולה כיתה של 30 תלמידים.

לגבי התקורות שצינת, חלק גדול מהם יקטן אם בתי הספר יהיו פרטים, כתוצאה משרד החינוך יהיה רזה, והאוניברסיטאות יקבלו הקצאה פר סטודנט ( כפי שדורש רייכמן מהבין תחומי).

כשב"יס יספק חינם גם ספרי הלימוד , תיפתר גם שחיתות ספרי הלימוד של היום.

לגבי שוודיה.

לגבי הסיפור של פ"ת - השאלה היא מה מטרות מערכת החינוך: האם הכוונה לתת הזדמנות שווה ולחבר תלמידים מקבוצות שונות (כמו דרישת האתיופים) או לגרום הפרדה קבוצתית (כדרישת הרוסים). אם רוצים אינטגרציה כלשהי חייבים לגרום לה, אחרת המצב של בתי ספר עדתיים רק יחמיר, הרי ברגע שיגיעו לבית ספר כלשהו שני "שחורים" כל ה"לבנים" יעברו לבתי ספר אחרים, והמעגל ימשך. אם יגבילו את אזורי הרישום לא תהיה להורים ברירה, התלמידים ילמדו יחד ותנתן לתלמידים מוכשרים הזדמנות להביא את כשרונם לידי ביטוי, גם אם הם באים משכבות סוציואקונומיות חלשות. לעומת זאת - אם תיצור בתי ספר נפרדים לקבוצות שונות - למשל כדרישת ה"רוסים" בדוגמא שהבאת - אותן קבוצות לא ייטמעו בארץ, אלא ישארו בכיסים נפרדים.

משרד החינוך הוא אחד השמורות האחרונות של הסוציאליזם, עם ההשלכות הרעות שלו (ריכוזיות, תפקוד גרוע, שחיתות, וחוסר יעילות) אבל בלי רמת הלימודים הגבוהה והמשמעת של בי"ס ברוסיה.

כחלק משטיפת המוח הסוציאליסטיות מוכרים לנו את הסיפור של האינטגרציה. האם הוכח כמה היא עוזרת לחלשים? האם קבוצה קטנה של תלמידים חלשים שמשובצת בכיתה של חזקים תצליח לעמוד בקצב?

האינטגרציה מזיקה לתלמידים בני המעמד הבינוני ולא ברור אם היא עוזרת לחלשים. צריך לעזור לחלשים בשיטה של ראש העיר בנתיבות: להביא מורים טובים, גם אם יקרים.

השיטה הטובה מבוססת על תחרות (במקרה הזה בין בתי ספר) ועל אחריות אישית (מנהל \ מורה כושל יוחלף), ולהבנתי כך זה פועל בשבדיה. לו הבעיה של בי"ס בפ"ת היתה קורה בשבדיה הפתרון היה שההורים שולחים את ילדיהם לבי"ס לפי רצונם. מדוע להעניש את ההורים הרוסים בפ"ת על רצונם בחינוך טוב לילדיהם?

יהודה

פורסם
מדוע להעניש את ההורים הרוסים בפ"ת על רצונם בחינוך טוב לילדיהם?

יהודה

יהודה, האמירה הזו היא אחת הגזעאניות ביותר שנשמ עו פה בפורום מזה הרבה זמן.

מי קבע שתלמיד אתיופמי מוריד את רמת הלימודים ושהתלמיד הרוסי הוא יותר מוצלח ממנו?

אין לי בעייה עם אי קבלת תלמידים בגלל רמה לימודית אבל בגלל צבע עור או מוצא?

אל תשכח שבני העדה שבקושי שמעו על חשמל (שלא לדבר על מיקרוגל) לפני עלייתם ארצה מצלךיחים בקלות להפוך מיקרוגל ביתי לנשק רב עוצמה שלא ניתן לגילוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבל שלא קראת מה שכתבתי.

ההורים הם אלה שצריכים לבחור את בית הספר לילדם. כתבתי במפורש שגם האתיופים צודקים כשהם דורשים לשלוח את ילדיהם לבית ספר אחר וגם הרוסים צודקים כשהם רוצים לשלוח את ילדיהם לאותו ב"יס.

כך פועלת השיטה בשבדיה, שכידוע אינה ארץ גזענית.

בנוסף הבאתי לדוגמא את העיר נתיבות שראש העיר שלה מעסיק מורים מצטיינים בשכר גבוה כדי להעלות את הצלחת התלמידים.

יהודה

פורסם

יהודה, דווקא בגלל שקראתי את הכל כתבתי את מה שכתבתי. אתה יוצא נגד האינטגרציה (ולדעתי בצדק. עדיף להכניס ילד לכיתה שמתאימה לו ושיהיה בה שווה בין שווים במקום להיות הלא יוצלח של הכיתה) וטוען שלרוסים יש זכות ללמוד עם מי שהם בוחרים כשהדיון הוא עם בידוד האתיופים.

פורסם

יהודה, אני חייב לתהות איך לדעתך צריך לפתור את הבעיה של ביקוש יתר לאותו בית ספר ספציפי?

אגב, בשבדיה זה אפשרי כי המדינה יותר הומוגנית מאשר ישראל שהיא ערבוב של המון תרבויות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
יהודה, דווקא בגלל שקראתי את הכל כתבתי את מה שכתבתי. אתה יוצא נגד האינטגרציה (ולדעתי בצדק. עדיף להכניס ילד לכיתה שמתאימה לו ושיהיה בה שווה בין שווים במקום להיות הלא יוצלח של הכיתה) וטוען שלרוסים יש זכות ללמוד עם מי שהם בוחרים כשהדיון הוא עם בידוד האתיופים.

יש פה קצר בתקשורת. כפי שכתבתי גם ההורים האתיופים צודקים וגם ההורים הרוסים צודקים. ההורים רוצים את טובת ילדיהם, ואם כתוצאה מכך ישלחו ילד אתיופי לבי"ס של רוסים, זה כמובן בסדר גמור.

צריך להבין גם מה בדיוק לא בסדר בבי"ס שהאתיופים לא רוצים לשלוח את ילדיהם אליו. אולי צריך להביא לשם מורים יותר טובים, אולי יש כמה ילדים שמפריעים לכולם ללמוד וצריך להוציא אותם מבי"ס. מה שבטוח שההורים צודקים ויודעים מה לא טוב בבי"ס.

בכפר סבא קימת אינטגרציה במעבר מהיסודי שקרוב לבית, לחטיבות, שרובם מרוכזות יחד באותו רחוב. עם הלימודים בחטיבה, הילדים מתוודעים לילדים "ארסים" שמרביצים וחוטפים את הסלולרי ועוד. ברור שאלה רק מיעוט קטן, אבל נוצרת בעיה.

יהודה, אני חייב לתהות איך לדעתך צריך לפתור את הבעיה של ביקוש יתר לאותו בית ספר ספציפי?

אגב, בשבדיה זה אפשרי כי המדינה יותר הומוגנית מאשר ישראל שהיא ערבוב של המון תרבויות.

שאלה טובה. צריך לחשוב עליה. אולי צריך לערוך הגרלה בין התלמידים אם לבי"ס מסוים יש ביקוש גדול מדי?

שבדיה כבר לא כל כך הומוגנית. בעיר מלמו למשל ( ה 2 בגודלה בשבדיה) יש הרבה מוסלמים (נדמה לי שליש).

יהודה

פורסם
יש פה קצר בתקשורת. כפי שכתבתי גם ההורים האתיופים צודקים וגם ההורים הרוסים צודקים. ההורים רוצים את טובת ילדיהם, ואם כתוצאה מכך ישלחו ילד אתיופי לבי"ס של רוסים, זה כמובן בסדר גמור.

צריך להבין גם מה בדיוק לא בסדר בבי"ס שהאתיופים לא רוצים לשלוח את ילדיהם אליו. אולי צריך להביא לשם מורים יותר טובים, אולי יש כמה ילדים שמפריעים לכולם ללמוד וצריך להוציא אותם מבי"ס. מה שבטוח שההורים צודקים ויודעים מה לא טוב בבי"ס.

בכפר סבא קימת אינטגרציה במעבר מהיסודי שקרוב לבית, לחטיבות, שרובם מרוכזות יחד באותו רחוב. עם הלימודים בחטיבה, הילדים מתוודעים לילדים "ארסים" שמרביצים וחוטפים את הסלולרי ועוד. ברור שאלה רק מיעוט קטן, אבל נוצרת בעיה.

שאלה טובה. צריך לחשוב עליה.

שבדיה כבר לא כל כך הומוגנית. בעיר מלמו למשל ( ה 2 בגודלה בשבדיה) יש הרבה מוסלמים (נדמה לי שליש).

יהודה

התשובה כל כך ברורה, לא צריך להתמם. חשוב רגע על סיפור האולפנות לבנות שלא מוכנות לקלוט בנות ספרדיות. האפליה כלפי האתיופים חמורה בהרבה, והם רוצים להשתלב בחברה. האינטגרציה בשלב החטיבות כבר מאוחרת, אחרי שנפערו פערים לימודיים משמעותיים שאסור לאפשר את פתיחתם. אל תשכח שחלק גדול מילדים האתיופים באים מבתים קשי יום עם הורים המתקשים לסייע להם בלימודים מה שגורר פתיחת פערים מוקדמת. שילוב מוקדם עשוי למנוע זאת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
התשובה כל כך ברורה, לא צריך להתמם. חשוב רגע על סיפור האולפנות לבנות שלא מוכנות לקלוט בנות ספרדיות.

מחוץ לבי"ס חרדים לא ידוע לי על אפליה נגד תלמידים אתיופים. להיפך, משקיעים בהם יותר, ואולי עדיין לא מספיק.

האינטגרציה בשלב החטיבות כבר מאוחרת, אחרי שנפערו פערים לימודיים משמעותיים שאסור לאפשר את פתיחתם. אל תשכח שחלק גדול מילדים האתיופים באים מבתים קשי יום עם הורים המתקשים לסייע להם בלימודים מה שגורר פתיחת פערים מוקדמת.

נכון מאוד.

. ...שילוב מוקדם עשוי למנוע זאת.

כאן אנו לא מסכימים. איך שילוב מוקדם יעזור? אתה בעצמך כתבת שלא ידוע אם האינטגרציה עזרה לחלשים.

בילדים חלשים, האתיופים למשל, צריך להשקיע הרבה כדי שיתקדמו. אם בבי"ס הנוכחי הילדים אלה יטופלו באינטנסיביות, ההורים בעצמם לא ירצו להעבירם לבי"ס אחר. אם לא, ההורים ישלחו את הילדים לבי"ס אחר ובצדק.

יהודה

פורסם

איזה כיף, שבוע לא הייתי בארץ ולא קראתי חדשות ואני רואה שקיפלו את השמאלנים/אנרכיסטים מרוטשילד ושאר המיקומים שלהם ובכלל כל הסיפור ירד מהכותרות.

אני מניח שלקראת פרסום מסקנות הוועדה נשמע מהם שוב וכך צריך להיות. אי אפשר לחפור בלי סוף.

אני מעריך שהוועדה הזו תתן פתרון אמיתי לחלק מהסוגיות . אי אפשר לתקן הכל ביום אחד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מחוץ לבי"ס חרדים לא ידוע לי על אפליה נגד תלמידים אתיופים. להיפך, משקיעים בהם יותר, ואולי עדיין לא מספיק.

נכון מאוד.

כאן אנו לא מסכימים. איך שילוב מוקדם יעזור? אתה בעצמך כתבת שלא ידוע אם האינטגרציה עזרה לחלשים.

בילדים חלשים, האתיופים למשל, צריך להשקיע הרבה כדי שיתקדמו. אם בבי"ס הנוכחי הילדים אלה יטופלו באינטנסיביות, ההורים בעצמם לא ירצו להעבירם לבי"ס אחר. אם לא, ההורים ישלחו את הילדים לבי"ס אחר ובצדק.

יהודה

אני לא מכיר את סיכומי ה"רפורהמה" של 1969, אבל להזכיר כי היא בוצעה לקראת כיתות ז', כלומר בשלב מאוחר יחסית.

אני שואל את עצמי שאלה אחרת - אם יוצע לאותם הורים אתיופיים לפזר את ילדיהם במספר בתי ספר בעיר - האם הם יסכימו להסעתם לבתי ספר מרוחקים. בחיפה אני מכיר פרוייקט קטן כזה (בריאלי), אבל באופן כללי מספר יצואי אתיופיה בחיפה קטן כך שאי אפשר להשוות לערים שקלטו עולים אלה במספרים גדולים.

פורסם

מזמן לא הגבתי פה, אני מתרכז בעשיה בתחום ולא בקדיחות :wink:

רציתי לשתף אתכם במשהוא שנחשפתי אליו לפני מספר ימים, ישבנו מספר אנשים ביחד, עבדכם הנאמן והקטן ועוד 3 אנשים שמסתבר שהם אנליסטים בכירים בבתי השקעות שונים (שמטעמים ברורים לא נציין אותם).

אוף דה רקורד בלבד, שלושתם תמימי דעים שאירופה נכנסת למשבר חריף (כמו 2008 בארה"ב) אבל הפעם, במידה וזה אכן יקרה, מדינת ישראל תחטוף בצורה הרבה יותר קשה וכואבת פשוט כי אנחנו הרבה יותר קשוקרים בהשקעות לאירופה.

לרמה כזאת שהם מדברים לפחות על בנק אחד בישראל שיאבד יציבות בצורה קרדינלית :shock:

אז מי שיכול להסיק מזה מסקנות בנוגע לתיק ההשקעות שלו, רק שיקח את זה בחשבון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, זה שאירופה עומדת בפני מיתון כולם יודעים ולגבי ההנחות של האנליסטים אתה יודע למי ניתנה הנבואה (ובשוק ההון הם דואגים להוכיח את זה כל פעם מחדש).

אתה מזכיר לי שהיה לי לקוח שאף אחד לא רצה לעבוד איתו אבל אני העדפתי להמשיך תוך סיכון מחושב. בפועל הוא שרד עוד 5 שנים שבמהלכן הרווחתי הרבה יותר ממה שהלך לי אצלו (סכום שסיכנתי בידיעה שהוא ילך מתישהו) אז עם כל הכבוד לאנליסטים צריך גם להפעיל שכל ישר.

פורסם
אז עם כל הכבוד לאנליסטים צריך גם להפעיל שכל ישר.

חד משמעי!

לא מנסה לזרוע פאניקה אלא רק לעדכן בכיוון שהרוחות נושבות למי שלא מעודכן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...