Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה אותם אנליסטים שלפני חודשיים המליצו להגדיל החלק המנייתי בתיק כי צפוי ראלי?

(זה כמובן לא אומר שהחברים שלך לא צודקים, הרי יש לפחות 50% סיכוי שהם כן :-) )

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עיתון "גלובס" :האוצר מקדם תוכנית להגדלת היבוא: הפחתה דרמטית ואף ביטול מכסים על מוצרי מזון וטקסטיל...

גם בקרב חברי ועדת טרכטנברג מתגבש רוב לתמיכה בצעדים דרמטיים בתחום זה...

בין הסוגיות הנמצאות בטיפול ועדת טרכטנברג, תחום המכסים הוא בין היחידים שאינו כרוך בהוצאה תקציבית. לאור הכרזותיו כי לא יפתח את התקציב, לא פלא ששטייניץ משקיע את מרצו בביצוע מהפכה דווקא בעניין זה...."

האוצר לא יכול לקצץ לחרדים ולמתנחלים ( שר האוצר אמר במפורש) וקיצוץ בביטחון הוא בעיתי מבחינה פוליטית. טוב שמשהו יוצא בכל זאת מגל המחאה.

יהודה

פורסם

פרסום ראשוני של מסקנות ועדת טרכטנברג ב"גלובס":

החרדים והערבים מרויחים :

"חוק חינוך חינם יחול גם על פעוטות בגילאי 3-4 בגני הטרום-טרום חובה והטרום חובה. המהלך יוחל בהדרגה עד שיתפשט לכל הארץ. ■יום לימודים ארוך בכל בתי הספר - המלצה שתהיה יקרה מאוד, וגם יישומה יהיה הדרגתי עד שיתפשט לכל רחבי הארץ."

אנחנו משלמים:

"הקפאת הרפורמה במס הכנסה - כאן מדובר במהלך דרמטי מאוד. משמעות הדבר היא כי שכבות הביניים, שהיו אמורות לקבל בשנים הקרובות תוספת נטו למשכורת שלהן, לא יקבלו זאת - והן יהיו אלה שיממנו, למעשה, את כל ההטבות שפורטו כאן"

זה מזכיר מה ההגדרה של בחירות בארץ:

הבחירות הן על מי יהיה השותף של ש"ס בממשלה.

יהודה

פורסם

ומה רע בזה?

רציתם שינוי חברתי לא? מה חברתי יותר מחינוך?

אה... אתם חשבתם ש"שינוי\צדק חברתי"=תנו לי כסף.

הם חשבו (וזו האמת) ששינוי חברתי הוא קודם בחינוך, אז בבקשה חינוך. ומאיפה נראה לך יגיע הכסף? אז נקפיא את הרפורמה במס הכנסה.

אולי פעם הבאה חבר'ה יחשבו פעמיים לפני שהם מפגינים לגבי משהו, ולא בדיוק יודעים על מה.

פורסם

תשמע, למי שיש ילדים, חינוך חינם מגיל 3 זו הוזלה משמעותית בעלויות השוטפות + יאפשר לנשים, שכיום לא משתלם להן, להצטרף למעגל התעסוקה (אפילו תעסוקה חלקית). זה לבד שווה איזה 3-4 אלף ש"ח לחודש, למשפחה עם ילד אחד, למשך שנתיים.

מדובר גם, בהכרח, על הגדלת תעשיית הטיפול בילדים, שגם היא מקור השתכרות לנשים, בעיקר (וייסלח לי החבר שלי שעובד בתור גננת...).

זה דווקא יופי.

מיסוי דירות פנויות... מעניין.

כמה כאלו יש?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שים לב, שהמשפחה ש"תרויח" "הוזלה משמעותית" הזו במשך שנתיים, תשלם יותר מס במשך הרבה מאוד שנים. בשורה התחתונה- מפסידה בגדול.

יהודה

פורסם

.

אתה יכול להמציא (בעצם להמציא אתה יכול הכל) ציטטה אחת שבה מארגן מחאה כל שהוא אמר "תנו לי כסף"?

כי אני שמעתי כל הזמן דרישה לחינוך חינם, לא ל "תנו לי כסף".

אולי ממגדל השן של "אבא ואמא קנו לי Z4 בשביל להגיע ללימודים" השמיעה קצת מיטשטשת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

החרדים והערבים מרויחים :

"חוק חינוך חינם יחול גם על פעוטות בגילאי 3-4 בגני הטרום-טרום חובה והטרום חובה. המהלך יוחל בהדרגה עד שיתפשט לכל הארץ. ■יום לימודים ארוך בכל בתי הספר - המלצה שתהיה יקרה מאוד, וגם יישומה יהיה הדרגתי עד שיתפשט לכל רחבי הארץ."

אנחנו משלמים:

"הקפאת הרפורמה במס הכנסה - כאן מדובר במהלך דרמטי מאוד. משמעות הדבר היא כי שכבות הביניים, שהיו אמורות לקבל בשנים הקרובות תוספת נטו למשכורת שלהן, לא יקבלו זאת - והן יהיו אלה שיממנו, למעשה, את כל ההטבות שפורטו כאן"

יהודה

יהודה - ברור שהחרדים גם ירוויחו מזה. אבל זה שהם מרוויחים מזה לא אומר שאני מפסיד מזה. גם אין לי בעיה עם הקפאת ההורדה של מס הכנסה משתי סיבות:

הראשונה היא שבערך חצי מהעובדים לא מגיעים למדרגת המס הראשונה

והשניה היא שחינוך איכותי יוזיל את העלויות להורים יותר מאשר ההורדה הזמנית במס הכנסה.

ודבר אחרון - חבל לי שאין שם התייחסות לאכיפה של חוק חינוך חינם (איזה חינם? שנת לימודים עדיין עולה לא מעט כסף באמתלות שונות), ולא ראיתי התייחסות למיסים העקיפים.

ומה רע בזה?

הם חשבו (וזו האמת) ששינוי חברתי הוא קודם בחינוך, אז בבקשה חינוך. ומאיפה נראה לך יגיע הכסף? אז נקפיא את הרפורמה במס הכנסה.

אולי פעם הבאה חבר'ה יחשבו פעמיים לפני שהם מפגינים לגבי משהו, ולא בדיוק יודעים על מה.

איפה ראית דרישה של "תנו לי כסף"?

הדרישה הייתה תנו לנו שירותים בסיסיים ולחיות בכבוד.

לפי NRG יש 140,000 דירות ריקות בישראל. גם בתל אביב.

יותר מהסופר טנקר של נתניהו.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/262/396.html

ולגבי טרכטנברג הדו"ח לא עונה על כל הדרישות - אבל זאת התחלה :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

החרדים והערבים מרויחים :

אנחנו משלמים:

יהודה

אתה בכלל יודע כמה עולה גן בב"ב? אני בגן חובה משלם יותר.

לגבי המימון אמרתי את זה מההתחלה שמי שיממן זו בדיוק שכבת המפגינים (החלק העליון של המעמד הבינוני).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שים לב, שהמשפחה ש"תרויח" "הוזלה משמעותית" הזו במשך שנתיים, תשלם יותר מס במשך הרבה מאוד שנים. בשורה התחתונה- מפסידה בגדול.

יהודה

איזו הוספת מס יזמה טרכטנברג על הקיים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תשמע, למי שיש ילדים, חינוך חינם מגיל 3 זו הוזלה משמעותית בעלויות השוטפות + יאפשר לנשים, שכיום לא משתלם להן, להצטרף למעגל התעסוקה (אפילו תעסוקה חלקית). זה לבד שווה איזה 3-4 אלף ש"ח לחודש, למשפחה עם ילד אחד, למשך שנתיים.

גן עירייה בגיל 3-4 עולה פחות מ1000 ש"ח לחודש

פורסם

יהודה - ברור שהחרדים גם ירוויחו מזה. אבל זה שהם מרוויחים מזה לא אומר שאני מפסיד מזה.

האבסורד הוא שהמחאה התחילה כמחאה של מעמד הביניים, והתוצאה היא כרגיל - דופקים את מעמד הביניים. אם החרדים והערבים מרויחים, מישהו צריך לממן את הרווח הזה, והמישהו הזה הוא אנחנו.

גם אין לי בעיה עם הקפאת ההורדה של מס הכנסה משתי סיבות:

הראשונה היא שבערך חצי מהעובדים לא מגיעים למדרגת המס הראשונה

והשניה היא שחינוך איכותי יוזיל את העלויות להורים יותר מאשר ההורדה הזמנית במס הכנסה.

אתה מוכן לוותר על הקטנת מס ההכנסה שלך, שזה יפה מאוד. אבל רובנו מעונינים בהקטנת המס.

לא ברור הענין עם חינוך איכותי שמוזיל.

ודבר אחרון - חבל לי שאין שם התייחסות לאכיפה של חוק חינוך חינם (איזה חינם? שנת לימודים עדיין עולה לא מעט כסף באמתלות שונות),

נכון מאוד

ולא ראיתי התייחסות למיסים העקיפים.

המסים העקיפים הם המיסים היחידים שמשלמים גם אנשי הכסף השחור. אם כבר, רצוי שינמיכו את המיסים הישירים ויעלו את המיסים העקיפים, ויסבסדו מצרכים ושירותים עבור החלשים.

לפי NRG יש 140,000 דירות ריקות בישראל. גם בתל אביב.

יותר מהסופר טנקר של נתניהו.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/262/396.html

כפי שכתוב במאמר שציטטת, הטיפול בדירות האלה די מסובך, אבל ברור שרצוי לטפל. בגלל הסיבוך, התוצאה תהיה די מעט דירות שיצטרפו לשוק.

אגב, לא בטוח שהמספרים אמיתים. האם נראה הגיוני שבתל אביב אחת מכל 7 דירות היא ריקה? לפי הנסיון עם הלשכה לססטטיסטיקה, לא בטוח שהם יודעים מה הם עושים.

איזו הוספת מס יזמה טרכטנברג על הקיים?

הנה שוב הציטוט:

החרדים והערבים מרויחים :

אנחנו משלמים:

פורסם

אפשר לחשוב שהאמריקאים חפים מקשרי הון-שלטון. למעשה הם חזקים מאוד.

הנה דוגמא קטנה מאוד שמצאתי

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...