Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי כל המדדים בעולם, רכישת דירה בארץ היא לא הגיונית!

תמיד אפשר לקנות בשכונות מצוקה במחירים יותר נמוכים, אבל זה כבר מציב אותך במעמד הנמוך ולא במעמד הביניים.

לא רק מחירי הדירות הם הזויים ביחס לשאר העולם, מחירי כל המוצרים והשירותים במדינה שלנו הזויים, ולא כי אנחנו מדינה קטנה, אלא בגלל שאנחנו אזרחים פראיירים ויש עידוד גלוי לעין של המדינה.

חוץ מזה, קצב עליית ההוצאות הוא גדול בהרבה מקצב עליית המשכורות. זאת אומרת שגם אם אתה(שחיי היום בצורה טובה יחסית) לא תתעורר, בעוד 5 שנים אתה תתחיל לבכות, אבל אז כבר יהיה מאוחר מידי.

עריכה:

אני ימני ונוטה לכיוון הקפיטליזם וזה עדין לא משנה את עבודה שאני חושב שראשי המדינה הזאת(כולם, לא משנה מאיזה צד) חופרים לנו קברים שלא נוכל לצאת מהם בקרוב מאוד.

מבחינתי המחאה היא דרך לפתוח לאנשים את העיניים.

אם עד היום אנשים היו זורקים דברים לעגלת קניות מבלי לחשוב פעמיים, בביקור האחרון ראיתי שינוי מאוד רציני ביחס לזה. רק בשביל זה המחאה הזאת הייתה שווה.

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שהם משכילים זו "בעיה" שלהם. השכלה זה לא ביטוח, זו מותרות. שיגידו תודה שהם משכילים ויש להם נקודת פתיחה טובה יותר ממי שלא היה לו מזל לרכוש השכלה כמוהם. עכשיו שיתחילו לעבוד. אם אין בשוק ביקוש למקצוע שהם "למדו" שיעברו למקצוע אחר, פה זה לא הלשכה למימון חלומות של כל אחד לעבוד במה שלמד.

ה"מחאה" נגועה, חולה, מסוכנת וקיצונית. מה זאת אומרת "חוזרים למדינת רווחה", יש לכם\להם מושג מה זה אומר? זה אומר לחזור עשרות שנים אחורנית לתקופות צנע שתסתיימנה במפלה (ושמענו כבר על "סקנדינביה הסוציאליסטית", מקרה ייחודי שאינו דוגמא משקפת וגם הם מפריטים כרגע ומגלים כי טוב). התקשורת התחרפנה לגמרי ומדובר בחיפוש רייטינג גרוע ופתטי יותר מתוכנית הריאליטי המפגרת ביותר.

רק לי נראה מוזר שיאיר לפיד שידר כתבה של חצי שעה במהדורת שישי החשובה והנצפת על העוזרת של שרה נתניהו, הזכיר עובדות שעבדו שם לפני 20 שנה, וכל פעם שהראו את שרה הייתה מוזיקה של טרנטינו בהכנות להרג של נאצים בממזרים חסרי כבוד. פשוט הסתה פרועה ומבישה.

פורסם

המחאה הזו היא תרגיל שמאל מתוכנן, מתוקתק, מתוזמן שנועד להכשיר מפלגת שמאל חדשה ונובע מייאוש, אבל לא של העם, אלא של מיטב השמאל הרדיקאלי, אדריכלי אוסלו ,אדריכלי יוזמת ג'נבה, רופאים לזכויות אדם (פלסתיני בלבד),קרן הטרור החדשה לישראל וכל שאר ההזויים והבזויים האלה.

האפסים האלה הבינו שאין להם שום סיכוי לחזור רלוונטיים בזירה הפוליטית/מדינית ועושים מהלך בו אין להם מה להפסיד.

עשרות אלפי פתיים שלא מסוגלים לראות את התמונה המלאה, מעמידים את עצמם לרשותם והצביעות חוגגת.

גם אם ה c.i.a והk.g.b יזמו את המלאה הזו, המחאה היא אמיתית והיא "תפסה" מכיון שיש לנו בעיות אמיתיות (כמו מחירי הקוטג').

בנוסף היוזמים האלה יצאו טיפשים, כי אם ביבי יגיב נכון הוא יצא מחוזק, וינצח בגדול בבחירות.

ביבי כבר פועל נכון עם הוד"לים (למרות שצריך לשפר אותם), ואם הבחירות יהיו בעוד שנתיים יתכן מאוד שיהיו הרבה התחלות בניה, מה שיזקף לטובתו.

ביבי יכול לתקן את האידיאולוגיה שלו(שהאוצר מתנגד לה) כמו ההורדה המופרזת של מיסי החברות , או הוא יכול להפחית את ההשקעות בקוי רכבת שיסעו ריקים, כמו הרכבת לבית שאן. הכסף שיחסך יעזור לנו בתחומים אחרים.

האנשים מבינים שההתיקרויות לא קשורות למפלגה או לראש ממשלה מסוים, אלא יותר לחוסר יעילות ושחיתות של פקידי הממשלה. מדובר בהמון פרטים קטנים כמו המכס על קופסאות טונה ,פערי תיווך עצומים באורז, הסלולריות ו"הוט" מרמים בסיטונאות והממשלה לא עושה כלום למרות שיש להם כלים. פקידי הממשלה שמים רגליים ליזמים הקטנים ועוד הרבה.

זו ההזדמנות של ביבי להוכיח שאכפת לו ולפעול לטובת האזרח הקטן לראשונה בתולדות המדינה.

ביבי חכם ויודע שיש בעית אמת ביסוד המחאה, וודאי שאין לזה קשר לדרישות ההזויות של "מנהיגי" המחאה.

המחאה גם עוזרת לו, למשל בבנית דירות מוזלות. במקום שכולם ימכרו לחרדים, הוא משתמש במחאה כקלף בויכוח עם ש"ס שגם לחילונים מגיע.

פוליטיקאי טוב (ולדעתי ביבי כזה) ממנף את המחאה לטובתו, כמו בג'ודו, כשמשתמשים בתנופה של היריב כדי לנצח אותו.

יהודה

פורסם
חיים הוגנים זה ששני בני זוג משכילים, עובדים בעבודה טובה ולא מצליחים לרכוש דירה בלי עזרה של ההורים.

חיים הוגנים זה שהטייקונים לא גונבים לנו את הפנסיה

חיים הוגנים זה שאנשים עובדים יכולים לחיות ברווח ולא לעשות חשבונות על קוטג.

אני באמת מאמין שהחיים בארץ מאוד מאוד לא פשוטים. בלי קשר לדעה פוליטית אני חושב שזה לא בסדר. לא מגיע לנו לחיות ככה.

חיים הוגנים זה שבנאדם מסתפק במה שיש לו , ולא בא בדרישות לאחרים שיתנו לו. ואם הוא לו מסתפק שידאג לעצמו, שום הפגנה בכיכר העיר לא תעשיר מחר בבוקר את חשבון הבנק של אף אחד.

אני רואה בכל הכתבות אנשים עם מקבוקים שעולים 6K, עם אייפונים , רכבים מהליסינג, 20 אלף נטו לחודש לזוג אבל מה - זה לא מספיק ולא גומרים את החודש כי "יש הרבה הוצאות" ו-"קשה לחיות כאן".

מי כאן החזירים?

פורסם

Z4 ויהודה - אתם כל כך מאוהבים בביבי עד שאינכם יכולים לראות שום דבר אחר.

"מדינת רווחה" אינה בהכרח המדינה שהקים בן-גוריון. היא גם לא יכולה להיות כזו כיון שהתנאים - גם בארץ וגם בעולם - שונים לחלוטין. אבל הקיצוניות שאליה פונות הממשלות בעשור או שניים האחרונים, של הזנחת והפרטת כל שירות לאזרח - גם הם בלתי נסבלים. וקרוב לודאי שביבי לא יוכל להפוך את עורו כך שיצטרך לבוא מישהו אחר לעשות זאת.

אף אחד לא לחנוק יוזמה חופשית, אלא שהדרישה היא להחזיר למדינה את תפקידיה ולא לחלק את נכסיה בנזיד עדשים. ואת זה הציבור מבין, בין אם אתם אוהבים זאת ובין או לא.

ולשלמה - אני לא חושב שמישהו מטיף לאנשים לחיות מעל ליכולתם וגם לא רוצים לשדוד את הקופה. אבל מצד שני- רוצים לחיות ברמה סבירה גם ממשכורת ממוצעת ולא להשדד. המשפחות שמוצגות במדורי המחאה ב-walla ו-ynet ברובן אינן ממעמד הביניים אלא בהחלט מהמעמד הנמוך או לכל היותר ממעמד הביניים הנמוך, וכמובן שיש ביניהן לא מעט משפחות שאינן יודעות לכלכל את עניניהן - אבל גם כאן מדובר בבעיה קשה של חינוך. וכיון שלא כל הורה יודע לנהל את ענייניו גם כאן מדובר, חלקית, בכשלון של מערכת החינוך - בדיוק כמו הכשלון בהקנית הערכים המביאים להתנהגות נכונה ומתחשבת בכביש.

ועניין אחרון - מצב הדור הצעיר היום הוא הזקקות לתמיכת ההורים עד גיל מאוחר. אני בניתי את משפחתי עם תמיכה סמלית לגמרי מההורים, אבל החסכונות שחסכתי משך 10 שנות עבודה (כולל בזמן הלימודים) הספיקו לממן שליש ממחיר דירה טובה, וגם אשתי הביאה תרומה דומה שחסכה בזיעת אפיה בעבודה קשה מאד. ברמות המחירים הנוכחיות - לא רק של הדירות, אלא גם של המחיה השוטפת, היכולת של הדור הצעיר להגיע לחסכונות מקבילים עד גיל 30 לא מאפשרת להם לצאת לדרך עצמאית, והרבה מאוד הורים לא יכולים לתת להם תמיכה בהיקפים שיספיקו להתנעת דרך זו.

כמוכן - אותם הורים צריכים לחסוך הרבה יותר לקראת פרישתם משתי סיבות - האחת היא מנגנוני הפנסיה החדשים השודדים עד שליש מהחסכונות בקופות הפנסיה, והאחרת היא יוקר מחיה גבוה יותר המשולב בתוחלת חים ארוכה יותר, ולכן צורך בהכנת חסכונות גדולים יותר לעת פרישה, כספים שאי אפשר להעבור לדור הצעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לשני בני זוג משכילים שעובדים ושכרם המשותף נע סביב ה 16K אין שום בעייה כלכלית לקנות דירה ב 800-900K, כל זאת בתנאי שדאגו לחסוך לעצמם כמה שקלים אחרי השירות הצבאי ולא שרפו את הכל בחו"ל ולאחר מכן בחתונה יוקרתית שמכונה היום "הפקה".

זו לא בושה להיעזר בהורים, הן בעזרה כספית והן במגורים תקופה מסויימת על מנת לחסוך.

אין מה לעשות, כל ההתחלות קשות ודירה מעולם לא היתה זולה, ובייחוד היום כשהריביות נמוכות מאד, מה שמסייע להחזר חודשי סביר בהחלט.

כל משפחה שמתנהלת נכון יכולה לחיות ברווחה יחסית - בכל עיניין של סדר עדיפויות ותכנון נכון של התקציב החודשי.

חן, הלכתי וחיפשתי נתונים (ומצאתי עבור 2010) והנה הם:

זוג שמכניס 16K (ברוטו, לא נטו) בחודש הוא לא מעמד ביניים. הוא נמצא בעשירון השמיני שזה היה צריך להיות התחום הגבוה של מעמד הביניים.

זאת אומרת שלמעלה מ-70% מהעם מכניס פחות ממנו. זה אומר 4,900,000 אנשים נמצאים מתחת לזוג הזה.

איפה העיוות? שמסתכלים על הזוג כעל יחידה אחת. למה? כי אם רק אחד מהם עובד ומרוויח 16 ברוטו, מבחינתם זה כמו זוג שעובד וכל אחד מהם מרוויח 8 ברוטו (והנטו בשני המקרים מאוד שונה)

אבל נניח שמדובר על שני אנשים שכל אחד מהם מכניס 8 ברוטו. זה אומר שביחד יש להם 13 נטו. נניח שיש להם משכנתא (3500 ש"ח לחודש) ושני ילדים (2500 + 2500 ש"ח לחודש על גן). זה אומר שנשאר להם 4500 בשביל אוכל, ארנונה, חשמל, מים, הוצאות רכב, ביגוד, וגם מותרות והפתעות.

זה נשמע לך הרבה בשביל ארבעה אנשים לחיות מ-4500 לחודש?

ותזכור, הם בעשירון השמיני.

מה עם אלה שנמצאים בעשירונים מתחתיהם?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ארילו - איני יודע באיזה טבלאות בדקת, אבל הטבלאות שפורסמו בעיתונת הן של שכר נטו. עדיין זוג המשתכר 16,000 ש"ח נטו ישאר, לפי החישוב שלך, עם 7,500 ש"ח למחיה השוטפת וזה לא הרבה, בודאי לא מספיק לחסכון. וכמובן אפשר להתוכח על הסכומים שציינת - האם הם ריאליים או באיזה אזורים הם ריאליים.

יש בעיה אחת גדולה בטבלאות העשירונים - הן בודקות רק את צד ההכנסה, לא את צד ההוצאה. זוג ללא ילדים עם הכנסה של 16,000 ש"ח נטו יוכל להסתדר היטב. זוג עם 3 ילדים יהיה בצרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין צל של ספק שישראל זקוקה למהפכה חברתית, אבל המחאה שמנסים לנהל כרגע בישראל דומה יותר מדי למחאה במצרים שאת תוצאותיה כולם יודעים.

זה לא סוד שמאז ומתמיד התקשורת היתה ברובה שמאלנית וכשביבי בשלטון התקשורת בכלל חוגגת, בדיוק כמו שהיא חוגגת עכשיו על חשבונו עם כל המחאה הזאת שמפנים את האצבעות המאשימות אליו למרות שהוא היחיד מבין כל ראשי הממשלה שגם עשה צעדים כלכליים נכונים.

המחאה הזאת לדעתי איבדה כיוון כי לכולם כבר ברור האינטרס מאחוריה ( אני גם חושב שהיציאה לתקשורת עם הסיפור החדש עם המטפלת המסכנה של שרה נתניהו לא ממש מקרית בתזמון), המחאה מנוהלת על על ידי כמה אנשים שרואים שאין קשר בין האינטרסים שלהם לבין האינטרסים של אלה שיושנים ברחוב הבאנגים, סליחה, רחוב האוהלים, ואם אותם ״מארגני מחאה״ היו יכולים לחבר 2 משפטים זה גם היה טוב.

הדפני ליף הזאת בכלל חתיכת פאקצה לא מהעולם הזה ואחרי שהבנתי את דעותיה השמאלניות וסירובה להתגייס בגלל אותם דעות ״לא מתגייסת לצבא הכיבוש״ אני אישית מוכן לתת אותה בטרייד אין תמורת גלעד שליט, כי אוהדי עזה צריכים לחיות שם (ועל הדרך אפשר לתת גם את פעילי ארגון בצלם ואת ח״כ זובי ויתר חבריה הנכבדים למפלגת בל״ד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חן, הלכתי וחיפשתי נתונים (ומצאתי עבור 2010) והנה הם:

זוג שמכניס 16K (ברוטו, לא נטו) בחודש הוא לא מעמד ביניים. הוא נמצא בעשירון השמיני שזה היה צריך להיות התחום הגבוה של מעמד הביניים.

ארילו - איני יודע באיזה טבלאות בדקת, אבל הטבלאות שפורסמו בעיתונת הן של שכר נטו. עדיין זוג המשתכר 16,000 ש"ח נטו ישאר, לפי החישוב שלך, עם 7,500 ש"ח למחיה השוטפת וזה לא הרבה, בודאי לא מספיק לחסכון.

שניכם צודקים:-D למרות הסתירה.

מענין מי יכול להבין את הטבלה.

זו עוד דוגמא לחוסר היעילות של המנגנון הממשלתי. משלמים משכורות לגדוד של סטטיסטיקאים , ובסוף יוצאת טבלה שאי אפשר להבין. נא לצרף למטרות המחאה- תופרט הסטטיסטיקה.:-D

יהודה

פורסם

יהודה, אם לא שמת לב הטבלאות האלה הן אם נתונים עתידיים לאחר הצלחת המחאה והורדת מס ההכנסה. אחרת איך אפשר להסביר שמ 19674 ש"ח ברוטו נשאר 16088?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה שהם משכילים זו "בעיה" שלהם. השכלה זה לא ביטוח, זו מותרות. שיגידו תודה שהם משכילים ויש להם נקודת פתיחה טובה יותר ממי שלא היה לו מזל לרכוש השכלה כמוהם. עכשיו שיתחילו לעבוד. אם אין בשוק ביקוש למקצוע שהם "למדו" שיעברו למקצוע אחר, פה זה לא הלשכה למימון חלומות של כל אחד לעבוד במה שלמד.

ה"מחאה" נגועה, חולה, מסוכנת וקיצונית. מה זאת אומרת "חוזרים למדינת רווחה", יש לכם\להם מושג מה זה אומר? זה אומר לחזור עשרות שנים אחורנית לתקופות צנע שתסתיימנה במפלה (ושמענו כבר על "סקנדינביה הסוציאליסטית", מקרה ייחודי שאינו דוגמא משקפת וגם הם מפריטים כרגע ומגלים כי טוב). התקשורת התחרפנה לגמרי ומדובר בחיפוש רייטינג גרוע ופתטי יותר מתוכנית הריאליטי המפגרת ביותר.

רק לי נראה מוזר שיאיר לפיד שידר כתבה של חצי שעה במהדורת שישי החשובה והנצפת על העוזרת של שרה נתניהו, הזכיר עובדות שעבדו שם לפני 20 שנה, וכל פעם שהראו את שרה הייתה מוזיקה של טרנטינו בהכנות להרג של נאצים בממזרים חסרי כבוד. פשוט הסתה פרועה ומבישה.

:mm_yeah:

אין צל של ספק שישראל זקוקה למהפכה חברתית, אבל המחאה שמנסים לנהל כרגע בישראל דומה יותר מדי למחאה במצרים שאת תוצאותיה כולם יודעים.

זה לא סוד שמאז ומתמיד התקשורת היתה ברובה שמאלנית וכשביבי בשלטון התקשורת בכלל חוגגת, בדיוק כמו שהיא חוגגת עכשיו על חשבונו עם כל המחאה הזאת שמפנים את האצבעות המאשימות אליו למרות שהוא היחיד מבין כל ראשי הממשלה שגם עשה צעדים כלכליים נכונים.

המחאה הזאת לדעתי איבדה כיוון כי לכולם כבר ברור האינטרס מאחוריה ( אני גם חושב שהיציאה לתקשורת עם הסיפור החדש עם המטפלת המסכנה של שרה נתניהו לא ממש מקרית בתזמון), המחאה מנוהלת על על ידי כמה אנשים שרואים שאין קשר בין האינטרסים שלהם לבין האינטרסים של אלה שיושנים ברחוב הבאנגים, סליחה, רחוב האוהלים, ואם אותם ״מארגני מחאה״ היו יכולים לחבר 2 משפטים זה גם היה טוב.

הדפני ליף הזאת בכלל חתיכת פאקצה לא מהעולם הזה ואחרי שהבנתי את דעותיה השמאלניות וסירובה להתגייס בגלל אותם דעות ״לא מתגייסת לצבא הכיבוש״ אני אישית מוכן לתת אותה בטרייד אין תמורת גלעד שליט, כי אוהדי עזה צריכים לחיות שם (ועל הדרך אפשר לתת גם את פעילי ארגון בצלם ואת ח״כ זובי ויתר חבריה הנכבדים למפלגת בל״ד.

:mm_yeah:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי, אחת הבעיות הגדולות במדינה כרגע היא שבכל פעם יש איזהשהוא מחסור, המדינה מיד שולחת את ידה לכיס של האזרח.

לדוגמא, בגלל החלטה גרועה של הנוגעים בדבר, לא הוקמו מתקני התפלת מים בזמן, מה שהוביל אותנו למחסור במשק המים.

מי משלם עבור המחדל - כמובן שהאזרחים בחשבונות המים שתפחו.

אגרת טלוויזיה - יש כאן מישהו שמאמין שהאגרה הזאת, בסכום הנוכחי שלה היא מוצדקת? אני חושב שלא. זוהי כמובן עוד דרך

של הממשלה לקחת מהאזרח ולהעביר לכיסה.

עוד דוגמאות? דלק. אני בטוח שפה אני ממש לא צריך לתת דוגמאות. כשמחיר חבית היה 140$ (וגם הדולר היה גבוה יותר) מחיר ליטר בנזין היה נמוך מהיום.

המדינה כמובן היא גם המעסיק הגדול ביותר של עובדי קבלן (עבדים, זה השם הנכון יותר). כי למה להעסיק בנאדם ולתת לו לפחות הרגשה שאם הוא יהיה טוב אז תהיה לו עבודה? ככה פשוט אפשר לפטר אותו כל שנתיים כדי לקלוט אותו מחדש אחרי שלושה חודשים, וזאת כדי לחסוך על הגב שלו עוד כמה שקלים.

למה מכרזים על קרקעות הם בשיטת המרבה במחיר? הקרקע היא משאב של המדינה, ותפקידה לחלק אותו בצורה הוגנת בין האזרחים. למה לא לקבוע מחיר הוגן ולערוך הגרלה לכאלו שאין בבעלותם קרקע עדיין?

ביטוח לאומי - השם מטעה, זה עוד מס גזל. תנסו לחשב איזה סכומים שילמתם עד היום ואיזה תשלמו. מה תקבלו עבורם במידה ותצטרכו להשתמש ב"ביטוח" הזה? כמה מאבקים תצטרכו לנהל כדי להיות זכאים? יש חברת ביטוח בשוק הפרטי שגובה כאלו פרמיות תמורת כל כך מעט?

אלה רק מספר מקרים שממחישים את תחושת חוסר הצדק של האזרחים כאן, הרשימה עוד ארוכה. אני לא חושב שכל כך משנה לאזרח הקטן שמאל או ימין, הוא סה"כ רוצה לחיות ברווחה ולדעת שלילדיו יש עתיד.

הוא רוצה להאמין שהנבחרים שלו בכנסת פועלים למענו ולא למען עצמם, אחרת הם מועלים בתפקידם וזה המצב כרגע (למעט בודדים). הוא רוצה להאמין שגם אם קשה עכשיו, הנטל מתחלק פחות או יותר באופן שווה בין כל האזרחים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

יהודה, ספריאל - יש גם לפי הכנסה נטו וגם לפי ברוטו. אם זה היה הכנסה ברוטו אז הם היו עשירון שביעי. עדיין גבוה.

עידן - אתה אמרת:

אין צל של ספק שישראל זקוקה למהפכה חברתית

וזה נהדר. לפחות על זה אנחנו מסכימים.

לגבי דפני ליף, לא הייתי מחזיר אותה לשום חמאס. בניגוד לכל מיני מצקצקי לשון למיניהם (ואני מודה, אני ביניהם) היא קמה ועשתה מעשה. אולי היא עשתה אותו בגלל ייאוש, אולי בגלל שאיסמעיל הנייה אמר לה, אולי בגלל שחולדאי רמז לה, ואולי בגלל סיבות אחרות. זה לא משנה - מה שמשנה זה שהיא קמה ועשתה מעשה. מעשה שהתפשט כאש בשדה קוצים מתוך מצוקה אמיתית שקיימת. אני מעריץ אותה על העניין הזה. (ובזכותה ביליתי כמה וכמה ערבים בדיונים מרתקים באוהלים בת"א)

בניגוד אליך לא הייתי נותן אף אחד מיוזמתי תמורת גלעד שליט. הייתי מחזיר אותו אבל לא תמורת אף ישראלי אחר. אפילו לא תמורת גב' חנין זועבי (יימח שמה) השקרנית והצווחנית.

לא מתאים לך ההנהגה הנוכחית? תביע עמדה ותגיד אותה בראשי חוצות, תצטרף למחאה ותשנה אותה מבפנים, תתחיל מחאה נוספת. תעשה.

לגבי המטפלת של ביבי - לא ממש מעניין אותי. רק מעניין אותי איך זוג מליונרים כמוהם לא יכולים לעצמם להרשות להעסיק מישהו ישראלי. כנ"ל לגבי העוזרת של ברק.

פורסם

גם הפרטה צריך לדעת איך לעשות:

http://www.themarker.com/markets/1.1362005

"חברת IDE של עידן עופר ויצחק תשובה, השולטת ב-80% משוק ההתפלה בישראל, מסרבת לבקשת המדינה לרכוש ממנה מים מותפלים נוספים - ודורשת לשפר את תנאי הרכישה"

פורסם

כתבה מגמתית ושקרית.

IDE לא מחליטה לבד במתקנים הנ"ל. היא בעלת 50% ו 51% מהמניות כך שהיא ממש לא שולטת בשני המתקנים.

הגדלת תפוקה של מתקן כזה זה לא דבר של מה בכך. אם המתקן לא נבנה מלכתחילה להרחבה (ואשקלון כבר מיצה את ההכנות להרחבה) אז היא הולכת להיות יקרה מאוד ויכול להיות שהיא לא תהיה כלכלית.

המדינה עושה פאשלות ואף אחד לא צריך להפסיד כסף בשבילה. אם הם לא רוצים/לא יכולים לעמוד בתפוקה החדשה במחיר המבוקש אז תמיד ניתן לבנות עוד מתקן (והכתבה לא לוקחת בחשבון מתקני התפלת מים מליחים ואת המתקן באילת ששייכים למקורות)

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...