Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שניסיתי להבהיר בנ.ב.:

נכון שהניתוח הכספי לא לגמרי מדוייק. נכון שלא תמיד הוא מודד את הדברים הנכונים (כגון עלות לתלמיד כמדד לרמת החינוך).

ואף על פי שחלק מהפרטים לא נכונים, אני טוען שהעיקר נכון, על סמך מה שכתבתי:

א. אין שום סיבה שמי שעובד קשה לא יהנה מפירות עבודתו.

ב. המדינה עושה כל דבר בצורה גרועה, ולכן כדאי שתתערב בפחות תחומים.

ג. הגדלת המיסוי חונקת את הכלכלה ומרעה את המצב של כולם, למרות מה שאפשר לעשות בכסף הנגבה. הורדת מיסים - להיפך.

נא לזכור שאנשים הגרו מברה"מ לארה"ב ולא להיפך, למרות שבהחלט יש פגמים בשיטה של ארה"ב. הנקודה היא שלעומת הקומוניזם, הפגמים הללו מתגמדים. וכך גם בניתוח הנ"ל.

זה מה שרציתי להגיד.

דני

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז המדדים שהוא הציע לא נכונים, הנתונים שגויים והחישוב לקוי - אבל המאמר נכון? על מה הוא נשען?

א. אין שום סיבה שמי שעובד קשה לא יהנה מפירות עבודתו. מצד שני אין סיבה שמי שמרוויח 1,000,000 ש"ח בחודש ישלם את אותו אחוז מס כמו מי שמרוויח 1,000 ש"ח לחודש - פשוט כי מה שנשאר לו ביד אחרי כל ההוצאות השוטפות שלו גדול מאוד.

ב. אם המדינה עושה כל דבר בצורה גרועה - בוא נפריט את צה"ל (כולו) ואת המשטרה (כולה). בעצם אפשר לבטל את המדינה לגמרי ולחיות בחברה אנארכיסטית. מה לגבי להפריט את בתי המשפט לחלוטין?

יותר מזה, אני רק אזכיר לך שבמשבר הנוכחי המדינות הצילו את המגזר הכלכלי - עסקי בשלמותו. אם לא הן, היינו חווים התרסקות כללית של הכלכלה. ליתר דיוק חווינו את זה בשנות ה-30 של המאה ה-20.

אתה טוען למעשה שהמדינה לא צריכה לספק אף שירות. בוא ניקח אותך בתור דוגמא: אתה יכול לממן טיפול רפואי מלא במשפחה שלך? אתה יכול לממן חינוך מלא לילדים שלך? אתה יכול לממן את סלילת הכבישים? את החזקתו של צה"ל? את החזקת המשטרה? ואם מחר יפטרו אותך?

ג. זה נכון שמיסוי נמוך אמור לדרבן את הכלכלה, כי בתאוריה זה יוביל להשקעות חדשות. בפועל חלק מהכלכלה למעשה מובל מהשקעות שמבצעת הממשלה - אם בתשתית, אם ברכש צבאי, ואם בתשלומי העברה. תשתית ורכש צבאי זה מובן מאליו. למה תשלומי העברה?

שאלה נהדרת. נחזור לאותו אדם שמרוויח מליון ש"ח בחודש (בכוונה לקחתי מקרה קיצון). הוא מוציא כל חודש 900,000 ש"ח ונשארים לו ביד 100,000 ש"ח.

עכשיו נחזור לאותו אדם שהרוויח 1000 ש"ח בחודש - כל ה-1000 ש"ח האלו הולכים לצריכה. יותר מזה, אם המשכורת שלו הייתה 2000 ש"ח בחודש, אז אותם 1000 ש"ח נוספים היו הולכים לצריכה גם כן.

למה זה חשוב בעצם?

זה חשוב בגלל שהצריכה הזאת היא מה שמניע את הכלכלה. אז למעשה כל שקל מתוך אותם 100,000 ש"ח שתעביר מזה שמרוויח מליון בחודש לזה שמרוויח אלף לחודש ישמש לצריכה. העני יקנה בזה לחם, גבינה וצעצוע לילד, אותן חנויות ישלמו לספקים שלהן, הספקים ישלמו למפעלים וככה אותו שקל שהעברת למעשה יצר לך תל"ג של שלושה שקלים.

אם הנושא מעניין אותך - אז יש על זה הרבה חומר רציני באינטרנט ולא טור מתלהם ושגוי כמו של ארקדי.

אף אחד לא מדבר על קומוניזם בארץ, ואפילו לא על סוציאליזם (כלכלה מתוכננת) - אלא על מדינת רווחה. זאת אומרת ששירותים מסויימים (צבא, משטרה, בתי משפט, חינוך, רפואה וכו') יסופקו על חשבון המדינה. אם באמצעות שרותים פרטיים ואם באמצעות שרותים ממשלתיים.

אני חושב שאתה הראשון שהצליח להסביר את הסיבה להסכים עם ארקדי. אתה מפחד שישראל תהפוך להיות קומוניסטית.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
תראה, אתה בעד הפרטה, נכון?

בעיקרון גם אני בעד הפרטה.

למה בעיקרון?

כי כשהממשלה מפטרת מאות עובדים ומעבירה אותם לחברות כח אדם שמורידות שכר ומפסיקות להעביר להם תנאים סוציאלים ופנסיה בניגוד לחוק ולמעסיק (המדינה) זה לא מזיז, זאת בעיה רצינית!ץ

בעיה עוד יותר רצינית שאף משרד ממשלתי לא בודק את זה ולא אוכף שהעובדים שלו יקבלו שכר טוב וצודק עם מלוא התנאים עפ"י החוק.

בתנאים האלה אני נגד הפרטה.

...

תקרא קצת על ההפרטה של תחום האחיות בבתי ספר ותראה איזה שערוריה זאת.

.

מה הקשר? אלו 2 בעיות שצריך לפעול בכול הכוח במקביל: ההפרטה ,חוסר האכיפה.

הפרטה נכונה מעבירה נושא מטיפול כושל ליעילות, מה שמשפיע לטובה על כולנו.

חוסר האכיפה הוא בעיה חמורה שדופקת את כולנו, ואחת הסיבות העיקריות לכך היא שיטת הבחירות. בארה"ב האזרח הפשוט מתלונן אצל הקונגרס-מן שלו אבל פה בארץ לך דבר אל הקיר.

לגבי הפרטת אחיות בתי הספר, צריך להתיחס בחשדנות לעיתונות. כבר כתבתי פה על רעש שהיה בזמנו נגד הפרטת "טיפת חלב". ההפרטה הזו היתה העברת השירות לאחריות קופות החולים. בכפר סבא לדוגמא, השירות היה תמיד באחריות קופת חולים ולא היו תלונות. כלומר- הרעש התקשורתי היה מטעה.

יהודה

פורסם

גלובס:

פרופ' מלניק יתנגד להקצאת 760 מ' ש' לחרדים

מלניק, מהחברים החשובים בוועדת טרכטנברג, הגיש עמדת מיעוט בנושא "תעסוקת חרדים" המטופל בדוח הוועדה ■ "הם מקבלים מעל ומעבר. זה לא יעיל וגם לא צודק"

מה שנאמר פה קודם, מתברר כנכון לצערי. המלצות טרכטנברג טובות לחרדים, לערבים, ולאלה שמרויחים בשחור. לעומת זאת, אנחנו שעובדים ומשלמים מיסים, נפסיד.

יהודה

פורסם

לדעתי הבעיה המרכזית יותר מצומצמת ודווקא לא קשורה ישירות לכסף.

אני מרגיש בעשורים האחרונים שהמדינה מתנערת ממחויבותה לתת שירותים בסיסיים לאזרח, ומעדיפה להפריט אותם ו"לשכוח מהם". מה שאני הייתי רוצה הוא לאו דווקא שינוי במבנה התקציב, אלא פיקוח אמיתי על מה שבאמת צריך להעשות - בגירה כתב על נושא פיקוח הדוק על מקבלי הקצבאות, ומה לגבי בקרה תקציבית על תרגילים צבאיים ? אתם יודעים כמה כסף הולך על שיקום נזקים לתשתיות אחרי תרגילים ?

או בנושא החינוך לגיל הרך - המדינה לא מפקחת מספיק על הגנים של התמ"ת, לכן הם לרוב ברמה נמוכה למדי ואין מוטיבציה בכלל לצוות להצטיין, ואז פורח מגזר הגנים הפרטיים היקרים, כנ"ל בתחום הרפואה הציבורית - לא מספיק מפקחים על איכות השירות לאזרח.

בראייתי העיסוק של המדינה צריך להיות באספקת כמה שירותים בסיסיים לאזרח (אפשר להתווכח מהם) ופיקוח שהם יהיו ברמה גבוהה ואיכותית, החלק השני לא קיים אצלנו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בתחום הרפואה הציבורית אני לא מסכים אתך - יש תחרות משמעותית מאוד בין הקופות, אשר מתרכזת בעיקר בתחום השירות. הבעיה היא מגבלות המוטלות על ידי האוצר, אשר מגביל את השירותים, כך שיש לקופות בעיה להתחרות בעניין. הנושא הבולט ביותר (אם כי רחוק מאוד מלהיות היחיד) הוא נושא ה-MRI - האוצר מגביל את מספר המכשירים כך שגם אם הקופות ירצו לשפר את השירות הן לא יוכלו, פשוט כיון שמספר המכשירים -וכנגזר מכך - מספר הבדיקות שניתן לבצע בזמן נתון - מוגבל על ידי המדינה. בעיה אחרת היא דרישה של המדינה מהקופות לרכוש שירותים בבתי החולים הממשלתיים גם אם המחיר יקר, כך שתקציבן הדל של הקופות נשחק עוד יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
יהודה, דירה זה מוצר יקר בגלל שעות העבודה שמושקעות בה וחומרי הגלם. ועדיין המחירים בישראל (גם אם יחס שכ"ד / מחיר דירה נמוך יחסית לעולם - זה פטור ממס כמעט לחלוטין, כנראה שזאת הסיבה למה זה ככה) גבוהים בשנים האחרונות בלי פרופורציה.

חוק הוד"לים בפועל יפקיע שטחים פתוחים מהציבור בלי דיון ציבורי בייעוד שלהם ולמעשה יסיר את ההתנגדות של גופים ירוקים ואזרחים לשינויים האלה. הוא פשוט יעביר אדמות מדינה לידי יזמים (תבדוק מה צריך בשביל להתמודד על קרקע כזאת לבניה, אפילו אם כל הפורום יתאגד לא נעמוד בדרישות הסף) שימכרו דירות בהנחה. זה למעשה סבסוד של קבוצה קטנה יחסית שתקנה את הדירות האלה. מי יוכל לקנות אותן? כל אחד? מי יבטיח שהם לא יעשו סיבוב מהיר על הדירות האלה? ומי מבטיח שמלוא ההטבה תגיע לצרכן הסופי?

אלה חלק מהחורים שיש בחוק הוד"לים.

הפשרת אדמות לא בוצעה במרכז בשנים האחרונות בכוונה בשביל לעודד את הפריפריה - אבל אנשים עדיין לא עברו לפריפריה כי חסרים שם גורמים חשובים. מערכת בריאות, מערכת חינוך, תחבורה ציבורית ומקומות תעסוקה.

...

וזה בעצם מקור הבעיה העיקרי:

כאשר דירה ממוצעת עולה סכום השווה לכ-127 חודשי שכר ממוצע במשק, לעומת כ-93 חודשי שכר שעלתה לפני עשור, כ-66 חודשים לפני 20 שנה (ערב גל העלייה מרוסיה) וכ-50 חודשי שכר לפני 40 שנה, תנועת המחאה של הדור הצעיר ברורה ומובנת - אבד להם החלום שהיה נחלתם של הוריהם, לרכוש דירה.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000669074

Arilou :

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000689034

"עסקאות הקרקע בשרון למשל היו במחיר 700 אלף שקל לקרקע לדירה? עלות הבנייה, ללא מע"מ, נעה היום סביב 700 אלף שקל וזה במפרט סטנדרטי. המיסוי עומד בממוצע על כ-200 אלף שקל לדירה. ועל זה צריך גם להוסיף את הרווח היזמי והמע"מ. אנחנו מגיעים בחישוב פשוט לכ-1.6 מיליון שקל. אין ממה להוריד."

בהמשך לבדיקת המרכיבים העיקרים במחיר הדירה, הציטוט הזה מראה שוב מה ניתן להוזיל, וזה בעיקר מחיר האדמה, שהיה נמוך בהרבה לפני כמה שנים. כשיפשירו לבניה הרבה מגרשים כמו ביבנה, רחובות, מודיעין ,ראש העין, מחירי הקרקע ירדו מהותית גם במרכז .

עלות הבניה ניתנת לצמצום קטן בשיטות הבניה הקימות, למשל פירוק מונופול המלט של דנקנר, יבוא יותר פועלי בנין פלסטינאים וזרים, הורדת סטנדרטים בבניה (למשל רק חדר שירותים אחד בדירת 4 חדרים, הקטנת הלובי בכניסה).

אפשר להקטין עלות הבניה מהותית אם יעברו לבניה טרומית. חברת "אפריקה ישראל" בונה טרומית כבר שנים רבות, משווקת את הדירות במחירים גבוהים ומצליחה.

לבניה הטרומית יש גם בונוס בצורת תשלום מס אמת, שיוסיף הרבה כסף לקופת המדינה , כך שתוכל להוריד מיסים אחרים. ( בעצם מה שיקרה הוא יותר כסף לש"ס:wink:)

יהודה

פורסם

אני אתן לך דוגמא אחרת:

יש את השכונה הירוקה בכפ"ס. הקרקע נמכרה כבר לפני מספר שנים, ולפני כשנתיים התחילו לשווק את הפרוייקט. דירת ארבעה חדרים עלתה אז בערך 1.2 מליון ש"ח.

היום על אותה דירה (הקרקע כבר נקנתה) היזם מבקש 1.6 מליון, ומגישוש בשטח מוכן להתפשר על 1.45 מליון.

להזכיר - מחיר הקרקע כבר שולם, וביחד עם מיסוי, רווח ומע"מ זה היה 1.2 מליון.

מכיוון שלא שווקו כמעט קרקעות במחוז מרכז (מדיניות מכוונת שנוצרה בזמן ממשלת אולמרט כדי לנסות ולפזר את האוכלוסיה באמצעות העלאת המחירים במרכז), אז רוב הקרקעות שאנחנו ראינו עליהן בניה למעשה נרכשו לפני מספר שנים.

אבל מה? קרקע חדשה נרכשה במחיר מופקע, מה שמחייב מכירה במחיר גבוה, והקבלנים העלו את מחירי הדירות שנבנו גם על קרקע זולה יחסית. אז הם הוסיפו לובי גדול ומפואר, חיפוי חיצוני ושאר ירקות והתחילו לגבות מחיר פרימיום.

עכשיו כשהבנקים מקשיחים את תנאי ההחזר וההלוואות יקרו שני דברים:

1. חלק מהקבלנים יאלצו לחתוך מחירים כדי למכור ולהחזיר חובות. (גם ההגבלה על המשכנתאות נותנת אותותיה).

2. למרות שיווק הקרקעות, חלק מהן יישארו מיותמות. למה? בגלל שיזמים יתקשו לקבל מימון מהבנקים.

ועדיין אני חושב שחוק הוד"לים הוא טעות. אנחנו נגלה את זה כמובן רק בדיעבד. למרות הדברים אני נגד להלביש את ישראל שמלת בטון ומלט.

אני אכן בעד בניה טרומית. בסין ראיתי הרבה בנינים שנבנו ככה ועושה רושם שהם איכותיים (אחותי גרה בבניין כזה בסין).

לא הבנתי מה זה המס אמת שאתה מדבר עליו.

פורסם

אני אתן לך דוגמא אחרת:

יש את השכונה הירוקה בכפ"ס. הקרקע נמכרה כבר לפני מספר שנים, ולפני כשנתיים התחילו לשווק את הפרוייקט. דירת ארבעה חדרים עלתה אז בערך 1.2 מליון ש"ח.

היום על אותה דירה (הקרקע כבר נקנתה) היזם מבקש 1.6 מליון, ומגישוש בשטח מוכן להתפשר על 1.45 מליון.

להזכיר - מחיר הקרקע כבר שולם, וביחד עם מיסוי, רווח ומע"מ זה היה 1.2 מליון.

זה נורמלי שהיזם ימכור את הדירה החדשה במחיר השוק, למרות שיכול היה להסתפק בפחות רווח. גם אנחנו פועלים כך כשאנו מוכרים דירה שמחירה עלה. אנו מוכרים במחיר השוק גם אם יכולנו למכור בפחות ועדיין להרויח.

ועדיין אני חושב שחוק הוד"לים הוא טעות. אנחנו נגלה את זה כמובן רק בדיעבד. למרות הדברים אני נגד להלביש את ישראל שמלת בטון ומלט.

הדרך להוריד את מחירי הדירות היא לשווק הרבה מגרשים, ולממשלה אין כמעט מגרשים בת"א אלא ביבנה, מודיעין ראש העין ועוד.

שמלת בטון ומלט באמת נשמע לא טוב אבל המציאות היא שהאוכלוסיה גדלה וצריך לבנות עוד דירות. מה רע אם יבנו על עוד הר קרח , אחד מהרבה הרים שמסביב למודיעין?

בנוסף, עדיף לכולנו שלא כולם יגורו בת"א ובנותיה. גם מסיבות של ירי טילים, גם פקקי תנועה ועוד.

אני אכן בעד בניה טרומית. בסין ראיתי הרבה בנינים שנבנו ככה ועושה רושם שהם איכותיים (אחותי גרה בבניין כזה בסין).

לא הבנתי מה זה המס אמת שאתה מדבר עליו.

ענף הבניה רווי בהון שחור, מכיון שקשה לפקח על המון קבלני משנה קטנים. אם רוב הדירות יהיו טרומיות, רוב העבודה תיעשה במפעלים מסודרים שמטבע הדברים משלמים מס אמת

יהודה

פורסם

נושא נושא.

הדבר הראשון שהעליתי מראה איך יחסית מעט עסקאות בקרקעות גורם לעליית מחירים כללית בשוק. ברור שיש רציונאל לקבלן למכור במחיר גבוה יותר. הוא רוצה למקסם את רווחיו. מה שרציתי להדגיש הוא שמחיר הקרקע לפעמים הוא לא מה שקובע את המחיר של הדירה.

לגבי שמלת הבטון והמלט - התשובה שלי היא לבנות לגובה. אין שום סיבה שבת"א יהיו בנינים בני 3-4 קומות. ת"א צריכה להתהדר בבנינים בני 10 קומות לפחות, ואת הישנים יותר להרוס (אולי לשמר להם את החזית?). בכל העולם עושים את זה, ובכל העולם זה עובד נהדר. סוג של פינוי בינוי.

לא שאני מאחל שזה יקרה אצלינו באותה צורה, אבל חזיתי בזה קורה בסין בשנזן.

לגבי מס אמת - אם הכסף שחור, זה משמח אותי פעמיים אם ישלמו מס אמיתי על הבניה.

פורסם

מה שרציתי להדגיש הוא שמחיר הקרקע לפעמים הוא לא מה שקובע את המחיר של הדירה.

מחיר הקרקע ההיסטורי באמת לא קובע, אבל כשיש ביקוש הקבלן יתמחר את הדירה בין השאר על בסיס מחיר עדכני של הקרקע, גם אם שילם פחות מזה.

לגבי שמלת הבטון והמלט - התשובה שלי היא לבנות לגובה. אין שום סיבה שבת"א יהיו בנינים בני 3-4 קומות. ת"א צריכה להתהדר בבנינים בני 10 קומות לפחות, ואת הישנים יותר להרוס (אולי לשמר להם את החזית?). בכל העולם עושים את זה, ובכל העולם זה עובד נהדר. סוג של פינוי בינוי.

לא שאני מאחל שזה יקרה אצלינו באותה צורה, אבל חזיתי בזה קורה בסין בשנזן.

ספר קצת על שנזן בסין, מענין לשמוע.

מהצד המעשי, קשה מאוד לבצע פרויקט של פינוי בינוי בארץ ולוקח זמן רב .

גם הפקקים נעשים גרועים בהרבה כשמצופפים עוד הרבה יותר תושבים על מעט רחובות שכבר עכשיו הם פקוקים.

מבחינת המדינה, זה אסון שכולם גרים במרכז. עוד בזמן בן גוריון פמפמו בראש "מהעיר אל הכפר" ,והקימו ישובים בסוף העולם, כמו חבל לכיש.

מה רע לחיות במודיעין? כרגע סביר שעדיין אין הרבה מקומות עבודה שם, אבל עם הזמן יקומו מפעלים גם שם. אלביט למשל תכננה להקים שם מפעל.

הארץ קטנה במובן הרחב של המילה . מחוץ למרכז ולערים הגדולות האוכלוסיה די דלילה. כולנו רוצים לשמור על הטבע אבל לא יקרה נזק אם יבנו על הר אחד נוסף ליד מודיעין, בין כל ההרים השוממים שמסביב.

יהודה

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראש העיר מודיעין ב"גלובס":

"מדינת ישראל תקועה, הבירוקרטיה הרגה את המדינה. אם צריך שמונה שנים כדי לחלץ יחידת דיור אחת בעיר המתוכננת ביותר במדינה, אז מה קורה בערים אחרות? שם הם נהרגים ונשחטים לגמרי", אומר חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין, לאחר שבשבוע שעבר אושרה, לראשונה מזה זמן מה, תכנית ל-1,000 יחידות דיור חדשות בעיר. "יש לנו כאן תב"ע סגורה, ואם מודיעין צריכה לחזור שוב ושוב לוועדות התכנון, זה אומר דרשני". ביבס מתוסכל מקצב אישור התכניות בעירו: "אנחנו עובדים על שטחים מתוכננים ומפריעים לנו - המשרד להגנת הסביבה וארגונים ירוקים תוקעים מקלות בגלגלי התכנון והבנייה". להערכתו, חוק הוד"לים והמחאה החברתית זירזו את אישור השכונה"

יהודה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לגבי "אחוז מסויים מכל פרוייקט שנבנה" - הכוונה היא שאם בונים 10 דירות בפרוייקט, אז נניח דירה אחת תהיה מיועדת לדיור בר השגה - השכרה לטווח ארוך ומפוקח.

מבחינת הקבלן הדירה הזו היא עסק מפסיד, ולכן יצטרך לקבל סובסידיה ממשלתית ו\ או יעלה את מחיר 9 הדירות האחרות, ובשורה התחתונה אנחנו נידפק בהעלאת מיסים ו\או דירות יקרות יותר (מתוך ה 9 האחרות) כאשר הדירה המוזלת תגיע למקורבים.

היום ב"הארץ" :

עיריית ראש העין: לא נסייע בקידום מכרז המינהל להקמת אלפי דירות בעיר

חבל אבל הסיסמא של דיור בר השגה תוקעת את בנית הדירות והופכת אותם לפחות ברות השגה. כפי שנראה מראש, החרדים התלבשו על הסיסמא של דירות ברות השגה, ומשרד השיכון קבע לדירות אלה קריטריונים כך שרוב הדיירים יהיו חרדים. לא פלא שראש עירית ראש העיין תוקע את בנית כל הדירות בפרויקט, והוא צודק. עדיף שחרדים יגורו עם חרדים, וחילונים עם חילונים.

זורקי הסיסמאות על צדק חברתי, מנסים ליצור השגים שאין בהם הגיון עסקי, ובסוף כולנו אוכלים אותה. לא צריך לשנות את העולם, אלא צריך לשפר אותו.

חבל רק שבנית הדירות מתעכבת. ראש העיין היא פוטנציאל לכמות אדירה של דירות במרכז הארץ.

יהודה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4196626,00.html

שיווק קרקעות על בסיסי צבא - עכשיו אם זאת לא ה-הזדמנות לתת עדיפות לכל מי שעשה צבא ומשלם מיסים ובקיצור - רובנו על פני אוכלוסיות אחרות, אז אני לא יודע מה כן.

שייתנו אפילו את הקרקע שקרקע לבנייה עצמית במחירים טובים - 250 מ"ר למשפחה וזה החלום הרטוב של כל אחד.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ב-20-30 השנים האחרונות המדינה מפריטה הכל, ולמעשה מחלקת לקבוצה קטנה של עשירים מאוד את מה שיצרו כאן אותם אנשים מאפס. זה יכול להיות מכירת תשתחות בזול (צים, בתי הזיקוק וכו')

http://www.themarker.com/news/1.1843294

הסינים לימדו את היוונים פרק ביעילות

שנתיים לאחר הפרטת נמל פיראוס והעברתו לידי ענקית הספנות הסינית קוסקו, תנועת המכולות בנמל הוכפלה והוא בדרכו להיהפך לאחד הנמלים הגדולים בעולם  העובדים טוענים כי ההצלחה הושגה במחיר קיצוץ חד בשכרם ופגיעה בתנאי העסקתם, אך הסינים משיבים: "האירופאים רצו יותר חופשות ופחות עבודה, עכשיו יש להם הרבה חובות"

...שנתיים בלבד חלפו מאז החכירה ממשלת יוון את אחד משני הרציפים בנמל פיראוס לענקית הספנות הסינית קוסקו תמורת 500 מיליון יורו (647 מיליון דולר). העסקה לא רק העשירה את קופתה המידלדלת של יוון, אלא הפכה את מחצית הנמל לעסק משגשג. היקף המטענים שעוברים בו זינק פי שלושה ותנועת המכולות הוכפלה

...הפעילות של קוסקו מספקת עבודה לכ-1,000 יוונים, לעומת 800 איש המועסקים ברציף הנוסף, המנוהל עדיין בידי ממשלת יוון. ...

בעוד בצד היווני הגיעה משכורתם של חלק מהעובדים ל-181 אלף דולר בשנה, קוסקו משלמת פחות מ-23.3 אלף דולר לעובד; ובעוד בצד היווני חוקי האיגוד מחייבים תשעה עובדים לכל עגורן גשר, קוסקו מסתפקת בארבעה....

מנהל את הצד היווני של הנמל, "מאז שקוסקו נכנסה לנמל, התחרות אילצה אותנו ליטול יוזמה ולנסות למצוא דרכים טובות יותר לעבוד. העובדים חושבים פעמיים לפני כל שביתה...

הוא מתגאה בכך שלקוסקו יש רק שבעה מנהלים סינים, שלדבריו הכשירו את העובדים היוונים לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר. "בהתחלה, היוונים חששו שהסינים יבואו לכאן וישתלטו על הנמל", אומר פו. "במקום זה, הראינו להם שאנחנו רוצים לעזור להם לפתח; אנחנו לא רוצים לקחת מהם עבודה ולתת אותה לסינים".

יהודה

• תוכן חדש...