Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי ממספר לא קטן של אנשים שנסיעה במצב טיפטרוניק הורס את הרכב גיר וכ',כשביקשתי הסבר אף אחד לא ידע להסביר אך פשוט אמר שזה הורס.

האם זה באמת הורס ומביא לבלאי מוגבר על הרכב או מכלולים אחרים? כמובן שאם אני יסע במתינות ולא ימשוך טורים.

תודה מראש לעונים

פורסם

בואו נבדיל בין שימוש בטיפטרוניק לטובת קביעת הילוך קבוע עבור התיבה (למשל, להציב אותה בהילוך שני או שלישי ולהשאיר אותה שם לאורך כביש מפותל\זחילה עירונית) לעומת נהיגה בתיבת טיפטרוניק ושימוש בה כאילו היתה תיבה ידנית על ידי העברות הילוכים תכופות. המצב הראשון לא גורם לשום בלאי מיוחד, אך אם אתה נוהג בסגנון השני באופן תדיר יחסית - התיבה תישחק ועוד איך!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בואו נבדיל בין שימוש בטיפטרוניק לטובת קביעת הילוך קבוע עבור התיבה (למשל, להציב אותה בהילוך שני או שלישי ולהשאיר אותה שם לאורך כביש מפותל\זחילה עירונית) לעומת נהיגה בתיבת טיפטרוניק ושימוש בה כאילו היתה תיבה ידנית על ידי העברות הילוכים תכופות. המצב הראשון לא גורם לשום בלאי מיוחד, אך אם אתה נוהג בסגנון השני באופן תדיר יחסית - התיבה תישחק ועוד איך!

ממש לא נכון. ההבדל היחידי בין המצבים הוא מי נותן את הפקודה להעברת הילוך, כל שאר הדברים זהים לחלוטין ורק מחשב תיבת ההילוכים הוא זה שמחליט מה באמת יקרה.

פורסם

לנסוע עם הרכב זה משהו שהורס ושוחק את הרכב בצורה לא נורמלית.

בקיצור, שטויות במיץ כרוביות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כי זה הגיוני שהמהנדסים יאפשרו את זה אם זה הורס את הרכב.

זה שם כדי שיתמשו בזה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה שם כדי שיתמשו בזה!

מצד אחד הטיעון שלך נשמע הגיוני,מצד שני גם הטיעון של הבחור של נסיעה תכופה במצב הנ"ל הורס את הגיר.

פורסם

הסיבה שאנשים אומרים שזה מזיק זה בגלל שברוב המקרים אנשים מעבירים למצב הזה שהם רוצים למשוך את ההילוכים כמה שאפשר ולנהוגבצורה "קיצונית" יותר . כל עוד אתה נוהג באותה צורה אין נזק .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אבל זה בדיוק השימוש שלו... פרט לכך שזה נותן לנהג יותר שליטה על האוטו (אם כי עדיין לא להיט),

זה כמו שיש ברכב אוטומט רגיל את מצב 1 2 3

שזה אומר לעליות וירידות ומן הסתם הסלד גבוה יותר שאתה משתמש בזה לשם כך..

את הגיר אני מאמין שזה לא הורס כי לשם כך זה בנוי, את המנוע זה שוחק טיפה יותר כי הוא פועל בסלד גבוה יותר

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

האמת שבזמן שהיה לנו את הפונטו ספייס גם במוסך אמרו לנו את זה.

לא יודע איזה אינטרס יש להם לשקר.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

לא יודע איזה אינטרס יש להם לשקר.

להחליף לך גיר חדש ב8 אלף שקל אולי? :roll:

אני גם פתחתי נושא ושאלתי על נושא המשחק עם מצב הטיפטרוניק, אבל אף אחד לא ידע לענות בוודאות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3014282&postcount=1

תגובה 1, פיסקה 4

זה לא ברור, חלק אומרים זה מחמם את התיבה, חלק אומרים תשתמש אין בעיה. (לא משנה אם זה מיותר וצורך יותר דלק, הכוונה מבחינת בלאי של הגיר)

פורסם

לי נדמה שהכל שמועות ומידע לא מבוסס. כמו הרבה שמועות וסטיגמות לגבי שימוש ברכב ולגבי יצרנים ודגמים מסויימים.

אם מישהו חקר, בדק או יודע מנסיון איש מקצועי ומהימן - בבקשה לשתף.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
ממש לא נכון. ההבדל היחידי בין המצבים הוא מי נותן את הפקודה להעברת הילוך, כל שאר הדברים זהים לחלוטין ורק מחשב תיבת ההילוכים הוא זה שמחליט מה באמת יקרה.

הסיבה שאנשים אומרים שזה מזיק זה בגלל שברוב המקרים אנשים מעבירים למצב הזה שהם רוצים למשוך את ההילוכים כמה שאפשר ולנהוגבצורה "קיצונית" יותר . כל עוד אתה נוהג באותה צורה אין נזק .

מסכים. נהג מיומן מודע לתנאי הדרך ויכול לשלוט בגיר בצורה עדיפה על הפיקוד האלקט'.

לנהוג ברכב עם תיבת הילוכים ידנית, הורס את הרכב?

אם מעבירים הילוכים בזמן ולא מנסים לשגע את המערכת אז הבלאי שנוצר הוא טבעי ומינימלי. אם נוהגים בטיפטרוניק באותה צורה - אז אין סיבה לבלאי.

זה שם כדי שיתמשו בזה!

בעיני הטיפטרוניק הוא סוג של גימיק חביב. כיום אני מסתדר עם תיבה אוטו' "חכמה" ומצב ספורט אבל אני מתאר לעצמי שאם היה ברכב טיפטרוניק הייתי משתמש בו לפעמים כדי לשלב את ההילוך הרצוי לפני פנייה או לשמור על הילוך רצוי במעלה או במורד הררי (למרות שהגיר יודע את העבודה).

בפועל מחשב הגיר יודע מה טוב לגיר. אם חסרי ניסיון שלא מבינים את המערכת משתמשים בטיפטרוניק למשל כדי להאט ומשלבים להילוך נמוך מדי או כדי למשוך הילוכים בצורה מוגזמת - צפוי בהחלט בלאי מואץ יותר לגיר לאורך זמן.

• תוכן חדש...