Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי עידו,

גם בעיניי (כידוע לך...) הדור הראשון של הגולף הוא אייקון מוטורי, וכך היה עוד לפני יציאת ה-GTI לשוק ב-76.

הוא פורץ דרך בתפיסתו ויצר למעשה קטגוריה חדשה שלא באמת היתה קיימת לפניו (היו קומפקטיות אך לא בהיקפים ותחרות שכזו ובד"כ מבוססות על דגם קטן מוגדל או גדול מקוצר...).

אני יודע מה הישיבה והנהיגה ב"קפסולת זמן" שכזו תעשה לך, כך היתה החיפושית הראשונה שלי (1968 יד ראשונה).

אין דומה לתחושה שבמקוריות אמיתית, ולא שיפוץ אוטנטי למקור!

ולכן...אני חושב שהסכומים שציינת יותר מסבירים ואם המשא ומתן ימשוך אותך מעט גבוה יותר - עדיין שווה!

יש אנשים ממוצעים שמוציאים סכום דומה על שבוע סקי פעם בשנה-שנתיים כי זה התחביב שלהם, האם זה שווה? בעיניי לא...בעיניהם כן!

ומה נשאר להם? תחושת סיפוק אדירה, זכרון האדרנלין, תמונות ומשהו לספר עליו.

מה אתה ואני אוהבים? ברזלים ישנים שנשמרו היטב:-D ועדיף לא כאלו שכבר שיפשפו, ריתכו, יישרו וצבעו עשרות פעמים, אלא כאלו שמאז תהליך הרכבתם לפני עשרות שנים, לא אותגרו ע"י עמודים, שמש, נהגים פוחזים ופחחים חסרי כשרון וידע...

הגולף המדוברת היא ככל הנראה דוגמא אולטימטיבית - אל תוותר עליה בשביל וויכוח על מואת או אלפים בודדים!

חשוב - למרות (ואולי בגלל) העמידה הממושכת בחנין תת קרקעי, תבדוק היטב המצאות חלודה בחלקי המרכב התחתונים - רצפה, קורות, חיבורים - גולף דור 1 לא היתה עמידה במיוחד ולחות וקרבה לים לא עושה לה טוב.

לעיתים רכב שנראה שמור ומדהים מבחוץ יכול להסתיר רקבונות קטסרטופליים בחלקים מבניים של השלדה שאינם נראים מבחוץ.

בהצלחה,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי יניב, מה נשמע?

:-)

כייף לשמוע ממך!

מסכים עם כל מילה שלך!

אז לך, שמכיר את הסיפור, אני יכול לספר שהבעלים נסע שוב לחו״ל, ממאי עד אוקטובר, ולמרות זאת סירב למכור לי את האוטו לפני שנסע!

יש לי סבלנות!

אחלה יום!

עידו.

פורסם

היי עידו,

ראשית, הלוואי ותקנה את הרכב.אנסה לתת לך עצות שנכונות עבורי ואלי יהיו נכונות גם עבורך:

1) אני לא מבין גדול ברכבים ואינני יודע מה יהיה ערכם העתידי, או האם הרכב יהיה שווה יותר או פחות בעתיד ואם אשקיע עליו כסף בשיקום אזי האם ההשקעה תחזור אלי במכירה. אני לא סוחר ומבחינתי ברגע שרכשתי משהו אין לי שום כוונה למכור אותו ולכן שיקול של ערך או החזר עלות אינו רלוונטי עבורי.

2) יש לי שריטה עמוקה בכל הנוגע ליד ראשונה. לא יעזור כלום, מבחינתי, זה נתון מרכזי בשיקולים שלי כאשר אני רוצה לקנות משהו שמוצא חן בעיני. כמובן שאם מדובר במשהו מאוד נדיר אני מוכן להתגמש אבל גם אז מספר הידיים יהיה חשוב לי מאוד. להמחשה, יש לי פורד קורטינה שנת 1982 יד ראשונה אמיתית של דודה שלי ואני לא העברתי בעלות בהסכמתה כדי לא להוסיף יד, יש לי סובארון שנת 1984 שאני היד השניה (רכשתי אותו מהבעלים המקורי), יש לי דרבי שנת 1984 שאני היד השניה (גם אותו רכשתי מהבעלים המקורי), ויש לי הונדה שנת 1982 עליה אני היד ה-3 אבל היא פשוט היתה נדירה כל כך כאשר רכשתי אותה שהסכמתי להתגמש......

3) כאשר משהו מוצא חן בעיני, ואני חש תחושת בטן שאם חלילה לא ארכוש את הרכב/אופנוע אזי המצב יהיה נוראי, אני קונה. אני מוכן לקחת סיכון ולהיכנס למשיכת יתר בבנק, לריב עם האשה והילדים,ועוד דברים שלא אפרט העיקר שאשים יד על מה שאני רוצה. אני אומנם מתווכח עם המוכר אבל זה לגיטימי. בסופו של דבר אני אקנה. אני מעדיף לחרוק שיניים או לדחות את השיפוץ בכמה חודשים, אבל הרכב יגיע אלי לחניה ושם הוא ישאר ככל הנראה לעד.

3) חיפושית יד 1 במצב כמו שאתה מתאר היא די נדירה כבר כיום לדעתי. חבל להפסיד הזדמנות כזו ולך תדע מתי תהיה לך הזדמנות נוספת כזו. למה לך להתחרט אחר כך?

לסיכום, אני בעדך. קנה את הרכב עכשיו ואחרי כמה ימים כבר לא תזכור כמה הוא עלה.....יספיק לך רק להסתכל עליו ולחייך והעולם יהיה יותר יפה....

בהצלחה.

שלומי

פורסם
היי עידו,

חיפושית יד 1 במצב כמו שאתה מתאר היא די נדירה כבר כיום לדעתי. חבל להפסיד הזדמנות כזו ולך תדע מתי תהיה לך הזדמנות נוספת כזו. למה לך להתחרט אחר כך?

לסיכום, אני בעדך. קנה את הרכב עכשיו ואחרי כמה ימים כבר לא תזכור כמה הוא עלה.....יספיק לך רק להסתכל עליו ולחייך והעולם יהיה יותר יפה....

בהצלחה.

שלומי

שלומי, תודה!

אגב, מדובר בגולף!

חיפושית יד 1 כבר יש לי!

יום טוב,

עידו.

פורסם

יש לי שריטה עמוקה בכל הנוגע ליד ראשונה. לא יעזור כלום, מבחינתי, זה נתון מרכזי בשיקולים שלי כאשר אני רוצה לקנות משהו שמוצא חן בעיני.

עם שריטות קשה להתווכח, אבל אנסה בכל זאת :wink:

יד ראשונה זה דבר כמעט חסר ערך ברכב אספנות. אחרי שלושים שנה ויותר על הכביש, מצבו הפיזי של הרכב יכול להיות מצויין או גרוע בלי קשר לכמות הידים שעבר. רכב יד ראשונה חלוד, חבוט, וחסר חלקים קוסמטיים, שווה הרבה פחות מרכב יד שמינית שנשמר בקנאות או ששופץ ברמה גבוהה ע"י בעליו הנוכחיים.

אוסיף עוד משהו מנסיוני האישי. סבתי המנוחה החזיקה את החיפושית שלה מהיום שרכשה אותה חדשה בשנת 1969 ועד שהפסיקה לנהוג שלושים שנה ו כ 120000 ק"מ מאוחר יותר, והאוטו הפך להיות רכב סטודנטים אצל הנכדים. בשלב הזה הוא כבר היה אחרי תאונה אחת, שלוש או ארבע צביעות כלליות, חלודות במקומות שונים ועוד ועוד. כששיפצתי את האוטו זה היה מהיסוד. רק פנים הרכב נותר שמור באופן יחסי, וגם הוא דרש לא מעט עבודה. כלכלית, היה הרבה יותר כדאי לקנות חיפושית יד שביעית מושלמת ב 20000 ש"ח, ולא לשפץ את זו, למרות שהיתה "יד ראשונה" וקיבלתי אותה בחינם.

לגבי הגולף המדוברת, אין לי כמובן כל מושג. אם האוטו במצב טוב, ומשומר היטב, הייתי קונה גם במחיר מעט גבוה מהסביר. אם האוטו נראה כמו שעבר שלושים ושתים שנים של שמש ותחזוקה ישראלים - לא הייתי לוקח במתנה. מספר הבעלים ברשיונות לא היה משחק תפקיד.

נמרוד

פורסם

נמרוד, מסכים איתך באופן כללי אבל בכל זאת:

יש מצבים שיד ראשונה היתה יד גרועה, אבל כשמישהו מחזיק רכב 30 שנה ונוהג בו בעצמו, זה מעיד על משהו - על חיבור מיוחד שיש לאדם עם הרכב. אם זה לא היה קורה, אם הרכב לא היה משרת אותו בנאמנות הוא לא היה מחזיק אותו כל כך הרבה זמן, ואם הוא לא היה מתחזק אותו נכון, הרכב לא היה משרת אותו בנאמנות כך שיש נטייה לרכב יד ראשונה להיות רכב מיוחד.

למרות זאת היתה לי אלפא רומיאו שאני הייתי הבעלים השביעי שלה, והיא היתה שמורה ומקורית בצורה מדהימה. הסיבה לזה היא שהיא היתה אלפא מיוחדת בארץ מהיום הראשון, וכל מי שהחזיק אותה רק השקיע והוסיף לה, אבל זה היוצא מן הכלל. אוטו כמו גולף היה מענין כשהיה חדש, ואחר כך הפך לעוד אוטו ישן וזול. הסיכוי שלו להיות מתוחזק ברמה גבוהה כשהערך שלו ירוד והוא מחליף ידיים הוא קטן מאוד כי זה לא מצדיק את ההשקעה לכאורה.

בקיצור, נכון שיד היא לא ערובה למצב, אבל ברוב המקרים, לדעתי כן.

פורסם

עידו,

אני אומר שרכב שיש לו מועדונים בעולם, ההיסטוריה כנראה תעשה עימו חסד.

לא יודע אם מכירים או לא, אבל התמונות מהלינק צולמו באנגליה, אני מניח ששם כנראה אוהבים את האוטו.

אגב יש ארוע שנתי ב22 עד ה24 ביולי של המועדון באנגליה.

http://www.vwgolfmk1.org.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=101864

ולך ידידי, ההיסטוריה עם הגולפים לא עשתה חסד, אבל כל כך ברור לי שתקנה אותו.

בקרוב גם שלי ייסע,ואז נוכל להקים סניף של

golf mk1 israel club

רפי באס

פורסם

בוקר טוב, רפי!

גם לי ברור (עד כמה שזה תלוי בי) שהגולף תהיה שלי.

בקשר למועדון - אני יותר מאשמח!

בעבר הייתי חבר ב VAG Club Israel, שהחל דרכו מקומץ פריקים של MK1 ו MK2.

העניין היה שמדובר היה בקומץ, כאמור, וכדי להגדיל את הנפח, הוגמשו תנאי הקבלה למועדון, ועם הזמן הפך המועדון למועדון נהיגה של איביזות, לאונים וגולף MK5 ו MK6.

זה היה מדהים ועשינו המון פעילויות ספורטיביות, טיולים וכייף.

העניין היה שעם הקבריו שלי, שהיתה כמעט בת 20, זה לא היה ממש ״כוחות״.

עכשיו אני חש אופטימיות של עדנה מחודשת ל MK1 - יש את סרגיי עם הקאדי והגולף קבריו MK1, אותך, אותי, את

itayduk ואולי חברים נוספים.

אני מקווה מאוד שבזמן הנראה לעין הבעלים של הגולף ״שלי״ יסכים למכור לי אותה, ואז אשמח מאוד לדחוף להרמת מועדון ופעילות של MK1!

יום טוב (ואופטימי),

עידו.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

איזה קטע...

פתאום נתקלתי בשרשור הזה, שפתחתי לפני יותר מ 3 שנים!!!

בזמן הזה כמובן שרכשתי את הגולף המדוברת (במחיר מצויין, אגב...), חברים וירטואליים מפה הפכו לחברים במציאות שזכו לשזוף עיניהם בגולף הזאת ובמה שעשיתי ממנה (בני ארוך למשל...) ואני חוגג בקרוב שנתיים מאושרות במחיצתה, כאשר ברור לי שעד כמה שזה תלוי בי, גם היא וגם החיפושית שלי ידיים אחרונות בהחלט!!! :-)

לגבי ההשערה האם המחיר והביקוש יעלו - אין לכם מושג עד כמה!!! :-)

תודה לכל החברים שהגיבו אז ותרמו מנסיונם וידיעותיהם!!!

עידו.

(מי שסקרן לראות את הגולף יכול להכנס לפייסבוק שלי ido birkenfeld. מיותר לציין שהיא מככבת שם :-) )

פורסם

הלוואי שכולם יהרסו לי כמוך!

תודה!!! ;-)

אגב, מה הדרך הכי פשוטה להעלות לפה תמונה מהפייסבוק למשל?

תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לחצן ימני על התמונה - העתק תמונה.

פותח הודעה חדשה - הדבק.

ד"א האוטו לא משהו בכלל. ממליץ לך להיפטר ממנו מהר. :wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יפיפיה!

הג'אנטים לא אותנטיים כמו המכונית - האם לדגם המקורי היו ג'אנטיים אופציונאליים?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כמובן שיש לי את הסט המקורי במצב חדש, אבל הוא זקן ומשעמם בעיניי.

הסט שבתמונה הוא סט מיוחד לרכבים גרמניים משנות ה 80, שבא על לא מעט גולפים בעולם מהדגם הזה.

68933_10152368688654067_1418868271307200874_n.jpg?oh=efb1191b69691fc00ec13e56465c38f4&oe=5485E0A6

• תוכן חדש...