Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אנסה להוסיף משהו: אם אתה אוהב את הרכב הזה (ואם כן אני מבין אותך מאוד, חוץ מהאוטומט) ותחזיק אותו מספיק שנים, הערך שלו יתחיל מתישהו לעלות. גם אם תשלם 10000 ש"ח ויותר, להפסיד אתה לא תפסיד כי א. רכב אחר במצב כזה כנראה לא תמצא, ולכן ההוצאות שיהיו לך עליו אם תשמור עליו נכון יהיו אפסיות ב. כי כשהערך שלו יתחיל לעלות לא ימצא עוד אחד כזה.

תודה רבה!

אני מסכים לגמרי עם מה שכתבת.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צר לי לאכזב- הערך הכספי, ואני חוזר ומדגיש: הכספי של הרכבים ה"עממיים" לא יעלה לעולם. הוא תמיד יישאר בגבולות של כמה אלפים! שוב, תמיד יהיו יוצאי מהכלל שישלמו יותר עבור הרכב חלומותיהם או אחד שבמצב ממש "חדש"- אבל המגמה ברורה. בתור אחד שאוהב ומחזיק דווקא ברכבים מה"נישה" הזו- אני יודע בדיוק על מה אני מדבר!:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

במידה והרכב נראה לך תנסה להגיע להסכם עם בעל הרכב על סכום שיתאים לך ועבורו גם כן.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
צר לי לאכזב- הערך הכספי, ואני חוזר ומדגיש: הכספי של הרכבים ה"עממיים" לא יעלה לעולם. הוא תמיד יישאר בגבולות של כמה אלפים! שוב, תמיד יהיו יוצאי מהכלל שישלמו יותר עבור הרכב חלומותיהם או אחד שבמצב ממש "חדש"- אבל המגמה ברורה. בתור אחד שאוהב ומחזיק דווקא ברכבים מה"נישה" הזו- אני יודע בדיוק על מה אני מדבר!:roll:

לא תמיד, למשל שמישהו ימצא לי פיאט 500\600, קונטסה, פרינץ, מינימיינור או דשבו בכמה אלפי שקלים!! ואלה היו רכבים סופר עממיים!! לפני כעשור היה אפשר למצוא אחד מהרכבים הנ"ל בכמה אלפי שקלים! היום המחירים מתחיליםמ15 אלף לפחות לרכב במצב גרוטאה!!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

"ערבבת" כאן כמה מכוניות שלא תמיד קשורות אחת לשנייה, למעט העובדה שהן כולן בנות 40+.

הפיאט 500 והמיני תמיד יהיו שוות יותר, הן בשל העובדה שהן מלאות אופי, חשובות מבחינה היסטורית ונחשקות יותר.

הקונטסה, לדוגמא, היא מכונית שקשה לחשב את ערכה המוחלט, פיאט 600 אפשר למצוא בכמה אלפים בודדים ועד לפני תקופה לא ארוכה גם פרינצים.

מטבע הדברים, כל מכונית מאבדת מערכה עד שהיא מושלכת לגריטה, ואז לאחר מספר שנים ערכה מתחיל לעלות שוב.

אבל לא תמיד זה פועל כך, ויש משתנים נוספים.

הוולבו 144 היא דוגמא מצויינת למכונית שלעולם לא תהייה שווה יותר מכמה אלפי שקלים בודדים, גם לא עוד 40 שנה, ולא בגלל שהיא מכונית גרועה או קשה לשיפוץ; נהפוך הוא.

היא פשוט שרדה יותר מידי, זה הכל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הוולבו 144 היא דוגמא מצויינת למכונית שלעולם לא תהייה שווה יותר מכמה אלפי שקלים בודדים, גם לא עוד 40 שנה,

אני לא בטוח שזה נכון ! נדירות בשוק הוא פרמטר חשוב למחיר אבל לא פרמטר יחיד...

יצרו פי 10 יותר 144 מאשר 164 אבל מחיר ממוצע ל164 אינו גבוה משמעותית (אפילו לא פי 2 ) מה 144

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מבחינת ערך מוחלט ורשמי אתה בהחלט צודק.

הוולבו 164 יקרה משמעותית מה 144.

הבעיה שבארץ ה 164 לא נותרו 164 במצב טוב, למעט אחת, שנת 72' שהיתה שייכת לחבר.

משום מה, ה 164 לא שרדה את השנים כמו ה 144 ורובן התפרקו למוות.

בנוסף, חלקים מסויימים, בעיקר קוסמטיים, יקרים למדי ואינם ניתנים להשגה בארץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני קצת חולק על הדעה שהופרחה כאן, אולי אני טועה, אבל זו דעתי.

טענתם שרכבים עמימים אף פעם לא יעלו את הערך שלהם.

קחו את עצמכם 10 או 15 שנה אחורה מהיום, חיפושית, מישהו חשב שזה יהיה רכב כ"כ נחשק ואהוב בקרב חובבי האספנות?

כמו שרן רשם, חיפושית משופצת מהיסוד יכולה להיחטף ב20,000 שקל, קצת קשה לי עם המילה להחטף, שוב הלקוח צריך להיות קודם כול רציני, דבר שני מבין, ודבר שלישי קצת עצלן, מהסיבה שיעדיף לקנות אחת מוכנה ב20,000 ולא אחת במצב ביניים ב7-8 אלף ולהנות מהשיפוץ לבד, ולפני שתחלקו עלי בעניין ה"משתלם" אדם שיקנה רכב אספנות בתור תחביב ב20,000 שקל זה אדם שבדרך כלל מצבו הכללי עמיד+ ואם ירצה להגיע לרמת גימור מושלמת בעצמו יוכל לגרד עם הזמן עוד 5-6 אלף מהכיס למטרת התענוג.

ככה שלדעתי רכב זה דבר נתון מאוד, אני למשל לא הייתי קונה פיאט 500 או 600 גם ב1000 שקל, למה? כי אני לא מתחבר למותג שנקרא פיאט, וגם לא לדגמים האלו, אני ישמח לראות כאלו משופצות שנוסעות, אני אשמח גם לתעד אותם בתמונה ואף להרגיש אותם בנסיעתם, אבל לקנות אחת כזאת לעצמי, גם אם במחיר ריצפה, אני לא רואה טעם.

לגבי הגולף זה דווקא עולם אחר לגמרי בשבילי, על גולף כמו שעידו רשם הייתי משלם גם מעל 10,000 שקל במידה והרכב היה מוצא חן בעיני, כמובן שאני אישית לא הייתי קונה את הרכב הנ"ל כי הוא אוטומטי, אבל גולף MK1 ידנית במצב כמעט מושלם יכלה לגרום לי בקלות לכמה לילות ללא שינה, ולא בגלל שזה רכב חלומותי, או רכב מיוחד שאין להשיג באף מקום בעולם, פשוט כי אני אישית אוהב ברמה יוצאת דופן את המותג פולקסוואגן, בניגוד להמון אחרים, והיום יש לי גולף שמשמשת אותי ביום יום, היא לא אספנות אבל היא עדיין פולקסוואגן, וחיפושית 73 שרכשתי לא מזמן והיום אני לא מוכן לוותר עליה גם אם יציעו לי פי 3 או פי 4 ממה שאני שילמתי, ולא היא לא ברמת גימור מושלמת, היא פשוט מושלמת בעיני, ושניהם יחד הם מושא הערצתי, כמובן שאם היה ביכולתי ובתקציבי הייתי מוסיף לחניה רכב שלישי, וזה ללא שום ספק היה גולף MK1 ידני.

לסיכום אחרי שקרעתי את המקדלת מכול הלב, עידו, אתה אוהב את הרכב? זה מה שאתה רוצה? 8,000 נראה לך המחיר המקסילמי לרכב הנ"ל ז תציע אותו, אם המוכר ירצה יותר ותרגיש שזה כדאי לך תלך על זה בכול זאת, אם המוכר ירצה פחות יש לך מזל ותפסת 2 נשרים במכה אחת, הכול כאן החלטה שלך, כמה אתה עצמך חושק ורוצה ברכב, לא כמה אני או כול אדם אחר, אלו רכבים שבסך הכול אין להם מחיר.

בהצלחה, ותעדכן! (אגב אני אשמח לתמונה אחת או שניים של הפריט המדובר)

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם
אני קצת חולק על הדעה שהופרחה כאן, אולי אני טועה, אבל זו דעתי.

טענתם שרכבים עמימים אף פעם לא יעלו את הערך שלהם.

קחו את עצמכם 10 או 15 שנה אחורה מהיום, חיפושית, מישהו חשב שזה יהיה רכב כ"כ נחשק ואהוב בקרב חובבי האספנות?

כמו שרן רשם, חיפושית משופצת מהיסוד יכולה להיחטף ב20,000 שקל, קצת קשה לי עם המילה להחטף, שוב הלקוח צריך להיות קודם כול רציני, דבר שני מבין, ודבר שלישי קצת עצלן, מהסיבה שיעדיף לקנות אחת מוכנה ב20,000 ולא אחת במצב ביניים ב7-8 אלף ולהנות מהשיפוץ לבד, ולפני שתחלקו עלי בעניין ה"משתלם" אדם שיקנה רכב אספנות בתור תחביב ב20,000 שקל זה אדם שבדרך כלל מצבו הכללי עמיד+ ואם ירצה להגיע לרמת גימור מושלמת בעצמו יוכל לגרד עם הזמן עוד 5-6 אלף מהכיס למטרת התענוג.

ככה שלדעתי רכב זה דבר נתון מאוד, אני למשל לא הייתי קונה פיאט 500 או 600 גם ב1000 שקל, למה? כי אני לא מתחבר למותג שנקרא פיאט, וגם לא לדגמים האלו, אני ישמח לראות כאלו משופצות שנוסעות, אני אשמח גם לתעד אותם בתמונה ואף להרגיש אותם בנסיעתם, אבל לקנות אחת כזאת לעצמי, גם אם במחיר ריצפה, אני לא רואה טעם.

לגבי הגולף זה דווקא עולם אחר לגמרי בשבילי, על גולף כמו שעידו רשם הייתי משלם גם מעל 10,000 שקל במידה והרכב היה מוצא חן בעיני, כמובן שאני אישית לא הייתי קונה את הרכב הנ"ל כי הוא אוטומטי, אבל גולף MK1 ידנית במצב כמעט מושלם יכלה לגרום לי בקלות לכמה לילות ללא שינה, ולא בגלל שזה רכב חלומותי, או רכב מיוחד שאין להשיג באף מקום בעולם, פשוט כי אני אישית אוהב ברמה יוצאת דופן את המותג פולקסוואגן, בניגוד להמון אחרים, והיום יש לי גולף שמשמשת אותי ביום יום, היא לא אספנות אבל היא עדיין פולקסוואגן, וחיפושית 73 שרכשתי לא מזמן והיום אני לא מוכן לוותר עליה גם אם יציעו לי פי 3 או פי 4 ממה שאני שילמתי, ולא היא לא ברמת גימור מושלמת, היא פשוט מושלמת בעיני, ושניהם יחד הם מושא הערצתי, כמובן שאם היה ביכולתי ובתקציבי הייתי מוסיף לחניה רכב שלישי, וזה ללא שום ספק היה גולף MK1 ידני.

לסיכום אחרי שקרעתי את המקדלת מכול הלב, עידו, אתה אוהב את הרכב? זה מה שאתה רוצה? 8,000 נראה לך המחיר המקסילמי לרכב הנ"ל ז תציע אותו, אם המוכר ירצה יותר ותרגיש שזה כדאי לך תלך על זה בכול זאת, אם המוכר ירצה פחות יש לך מזל ותפסת 2 נשרים במכה אחת, הכול כאן החלטה שלך, כמה אתה עצמך חושק ורוצה ברכב, לא כמה אני או כול אדם אחר, אלו רכבים שבסך הכול אין להם מחיר.

בהצלחה, ותעדכן! (אגב אני אשמח לתמונה אחת או שניים של הפריט המדובר)

היי בני ארוך (מניח שזה שמך...),

ראשית, משמח אותי לשמוע שלבחור שצעיר ממני בכמעט 15 שנה, יש טעם זהה לשלי.

לא יודע איפה צמחה האהבה שלך לגולף MK1, אצלי זה קרה בתחילת שנות ה 80, במינכן שבגרמניה, כשהייתי ילד כבן 5 כנראה, והתאהבתי בגולף MK1 האדומה של דודה שלי, שהייתה עם גג מתכת נפתח בעזרת מנואלה!

לימים, (שנים ליתר דיוק), אמא שלי (לא פחות ולא יותר!) הדליקה אותי על גולף MK1 קבריולט, לאחר שסיפרה לי שבצעירותה, החלום שלה היה שאבא שלי יקנה לה אחת כזאת!

כך יצא שכמה חודשים אחרי שהשתחררתי מהצבא (בשנת 97), רכשתי לי גולף קבריולט 1600 אוטומטית חמודה בייבוא אישי, צבע ירוק זית מטאלי בהיר וגג שמנת, משנת 86.

ביליתי במחיצתה קצת יותר משנה, ואז היא נגנבה.

אני, שהייתי שבור מדבר הגניבה, אחרי שהשקעתי בה לא מעט, החלטתי לפצוח בפרק האופנועים בחיי (שכלל כ 17 במספר), עד שיום אחד החלטתי לסגור מעגל, ולרכוש שוב גולף קבריולט.

הפעם הצלחתי לשים ידיי על GTI שחורה ויפה מבציר 91, שעליה השקעתי באמת הון, וכעבור כ 4 שנים במחיצתי, גם היא נגנבה!

הכי הייתי שמח לרכוש GTI MK1 משנת 1981-1983, במצב מעולה, אבל הדבר די קשה, ולא רק במחוזותינו.

מה שאני אוהב בגולף המדוברת, בעיקר, זה מצבה והאותנטיות שלה!

בקשר לתמונות - אשמח לשלוח לך, אחרי שהיא תהיה שלי.

:-)

מקווה שאתה מבין, ותודה על התגובה!

עידו.

פורסם

בני, תיקון ותוספת...

התיקון - הגולף GTI 91 השחורה שהיתה לי, היתה גם קבריולט כמובן!

התוספת - בעולם של אהבתינו המשותפת לחיפושיות - התמזל מזלי להיות הבעלים של חיפושית 59 שחורה מקורית ויד 1 במשפחה!

כך שאשמח להינות מהגולף ה"מודרנית" 79 בשימוש תכוף יותר, ומהחיפו - מלהוציא אותה לסיבוב, Every now and then.

שבת שלום,

עידו.

:-)

פורסם

מאיפה באה האהבה שלי לגולף הנ"ל, באמת שאין לי מושג.

תמיד התלהבתי מרכבים ישנים, ותמיד הערצתי את המותג גולף, עד שהחלטתי שהגיע הזמן להתפנק עם אחת, וכמובן שעם הדגם המועדף עלי מכול, MK4 ואחריהם ללא ספק באים ה1,2.

עניין הGTI תמיד הרתיע אותי, אני לא חובב טורבו במקור, ובטח שלא כשהוא בן 30 שנה ויותר.

בעניין התמונות, אני מבין אותך לגמרי למרות שאתה יכול להסיר כול דאגה מליבך, דבר ראשון היא אוטומטית, ואני חרד מרכבים אוטומטים מכול דגם וכול דוג, דבר שני החיפושית הקטנה שלי עדיין צהובה ודהויה וחוץ משיפוץ פנים שאני כמעט מסיים עוד לא הגעתי איתה לאן שאני באמת רוצה להגיע, פרה פרה, גם גולף ישנה תהיה, מה שבטוח, לא בשנים הקרובות.

על תמונה של החיפושית יש לי סיכוי להתענג השבת?

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

כמה דברים:

1. אין לך מה לחשוש מטורבו בן 30 שנה ויותר, היות ולא היה טורבו ב GTI הראשונות!

למיטב ידיעתי, הטורבו בא כסטנדרט רק בגולף MK4!!!

2. למיטב הבנתי וידיעותיי, הגולף MK2 ו MK1 הינן קלות (משקל) ופשוטות (מכאנית) משמעותית מהדורות 4, 5 ו 6.

3. בקשר לחיפושית - שלח לי את המייל שלך (יכול בה״פ), ואשלח לך.

פורסם

הכי הייתי שמח לרכוש GTI MK1 משנת 1981-1983, במצב מעולה, אבל הדבר די קשה, ולא רק במחוזותינו.

עידו.

חשבת על יבוא אישי מארה"ב ? - המחירים בתחתונים והדולר שומר על יציבות נמוכה 8)

( אני זוכר שלדגם האמריקאי קוראים RABBIT ..? )

פורסם

הראביט פחות מעניינת בעיניי מה GTI האירופאית, ואחת כזאת במצב מעולה, אחרי הגעה ארצה, תעלה בעיניי מעל 60,000₪!

את הסכום הזה, בשלב זה, היא לא שווה לי!

עידו.

פורסם

הדיון היה מאוד מענין לגבי עליית הערך, אז אני אוסיף מדעתי. קשה מאוד לצפות איזה רכב יעלה ואיזה לא, ויש לזה הרבה פרמטרים ורקל לטעות בזה כמו בכל השקעה.

הוולבו 144 לא עלתה בערכה משתי סיבות בעיניי: א. היא לא רכב יוצא דופן בשום צורה חוץ מהאמינות ששיכת למותג עצמו ב. הדגמים שבאו בעקבותיה לא היו שונים מהותית. ואני מסייג בזה שאני אישית די אוהב אותן אבל הן אף פעם לא היו מכוונות, ואף פעם לא ניגנו על בלוטה מיוחדת. הגולף שונה ממנה.

הגולף חוללה מהפיכה לא קטנה בתעשיית הרכב, וזו בדיוק הסיבה מדוע כל כך הרבה אנשים אוהבים אותה. אפשר לראות עד כמה הן מנגנות על בלוטות הזכרון אצל לא מעט אנשים שהיו צעירים כשהיא היתה חדשה. בנוסף היתה הגולף גי טי איי שחוללה מהפכה עוד יותר גדולה, וזה משפיע על כל הסדרה, ובנוסף מגולך סדרה 3 ואילך הן הרבה הרבה פחות מענינות (כמו המוסטאנג?...). בעיניי זה דומה לפיאט 500. זו הסיבה מדוע כאספנות עתידית זה רכב שלדעתי ערכו רק יעלה.

• תוכן חדש...