Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני מכיר כבר כ 15 שנה פולקסוואגן גולף MK1 1500 אוטומטית, יד ראשונה, במצב חיצוני ופנימי מעולה (כמעט כמו חדש!), שעברה עד כה 43,000 ק״מ אמיתיים!

הרכב חונה כל חייו בחניון תת קרקעי מקורה, ובשנים האחרונות (לפחות) הוא עומד ללא נסיעה כ 5 חודשים ברצף בכל שנה!

(אני לא יודע אם מישהו מניע אותו בזמן הזה, או לא).

נהגתי ברכב, וממה שאני וחבר מכונאי ראינו, נראה שצריך להחליף תושבת/ ות מנוע (רעידות בסרק) ויש גם ״צפצוף״ מהבלמים.

רציתי לשאול לדעתכם המלומדת:

האם הייתם נכנסים לרכב כזה? (רק מבחינת הנתונים. את הרכב עצמו - Golf MK1 - אני מאוד אוהב!)

מה נראה לכם מחיר ריאלי לרכב כזה? (אציין שאני רודף אחרי הבעלים, שלא הציע אותו בכלל למכירה!)

האם מישהו כאן מכיר וזוכר את רמות הגימור של הדגם הזה (האקזמפלר הספציפי הינו ברמת גימור S) ומה היו הבדלי הגימור והאבזור ביניהן?

תודה מראש לכל המגיבים ולילה טוב,

עידו.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
1000 $

עדי, תודה על התגובה!

רשמת $1,000, שכיום הם בערך ערך הגריטה, והייתי שמח לנימוק.

האם אין שום ערך לרכב גרמני בן 32 שנה, שבעיניי אין למצוא נוסף כדוגמתו ובמצבו (נכחדו, משום מה...), לפחות בארץ, שנשמר וטופל בקפדנות לאורך השנים?

לאור מחירים שאנשים דורשים עבור רכבים דומים (ברנדה עם נתונים דומים?!), חשבתי ש 6,000, ואפילו עד 8,000, ייחשב מחיר הגיוני.

טעיתי?

תודה שוב,

עידו.

פורסם

אני לא מבין? אתה רוצה לדעת את הערך כדי לקנות אותו? או כדי לדעת אם יש לו ערך כספי גבוה למטרת ערך?

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
אני לא מבין? אתה רוצה לדעת את הערך כדי לקנות אותו? או כדי לדעת אם יש לו ערך כספי גבוה למטרת ערך?

אך ורק כדי לקנות אותו!

אני לא מחפש "עיסקה" טובה, אלא רוצה מאוד לקנות את הרכב, אחרי 2 גולף MK1 קבריולט שהיו לי בעבר (ושתיהן נגנבו), ואשמח לדעת מה, פחות או יותר, ערכו.

בנוסף, אשמח לשמוע ממבינים בדגם, ו/או בעלים בהווה או בעבר, איך הדגם.

האם הוא אמין בסה"כ, בעיות נפוצות וכיו"ב...

תודה,

עידו.

פורסם

15000$

כי זה:

פולקסוואגן גולף MK1 1500 אוטומטית, יד ראשונה, במצב חיצוני ופנימי מעולה (כמעט כמו חדש!), שעברה עד כה 43,000 ק״מ אמיתיים!

הרכב חונה כל חייו בחניון תת קרקעי מקורה, ובשנים האחרונות (לפחות) הוא עומד ללא נסיעה כ 5 חודשים ברצף בכל שנה!

נהגתי ברכב, וממה שאני וחבר מכונאי ראינו, נראה שצריך להחליף תושבת/ ות מנוע (רעידות בסרק) ויש גם ״צפצוף״ מהבלמים.

אם המוכר ירצה יותר שווה! אם ירצה פחות הרווחת....

רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
15000$

כי זה:

פולקסוואגן גולף MK1 1500 אוטומטית, יד ראשונה, במצב חיצוני ופנימי מעולה (כמעט כמו חדש!), שעברה עד כה 43,000 ק״מ אמיתיים!

אם המוכר ירצה יותר שווה! אם ירצה פחות הרווחת....

רן

רן, אני משער שהתגובה שלך היא צינית.

אוקיייי...

פורסם

לא ניתן לענות על השאלה שלך.

אני לא הייתי שם אפילו 4 אלף שקל כי רכב כזה לא מעניין אותי במיוחד, מעבר לקוריוז שהוא נשמר היטב.

אחר שגולף היא משאת חייו ישים גם 20 אלף שקל כי אין הצע אחר של מכוניות כאלה.

כמה אתה תשים ? רק אתה יודע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לא ניתן לענות על השאלה שלך.

אני לא הייתי שם אפילו 4 אלף שקל כי רכב כזה לא מעניין אותי במיוחד, מעבר לקוריוז שהוא נשמר היטב.

אחר שגולף היא משאת חייו ישים גם 20 אלף שקל כי אין הצע אחר של מכוניות כאלה.

כמה אתה תשים ? רק אתה יודע.

תודה על התגובה היותר עניינית!

ברור לי שמי שלא מעניין אותו הרכב הזה, לא ישלם גם 4,000! לכן, הפניתי את השאלה לאלו שכן!!! אוהבים את הדגם ויש/ היה להם כזה!

פורסם

גם אלו שכן לא ישלמו, תאמין לי! מניסיון! יש כאן הרבה אנשים שכל הזמן טענו/טוענים שהחלום שלהם- זה רכב המסויים. אבל איזה פלא: כאשר פתאום יש אחד כזה למכירה במחירי כמה אלפים בודדים- אף אחד לא קונה! אז הגעתי למסקנה: מי שאוהב

"רכבים עממיים"- אף פעם (יש כמובן יוצאי מן הכלל!)- לא ישלם עבורם יותר מכמה אלפים בודדים, וזה עוד במיקרה הטוב! ומי שחושב שיוכל למכור רכב כזה ביותר (ולא חסרים כאלה!)- חי מה-זה בסרט, וסרט רע- כי הוא הורס את הרכב כי לא מצליח למכור אותו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
עדי, תודה על התגובה!

רשמת $1,000, שכיום הם בערך ערך הגריטה, והייתי שמח לנימוק.

האם אין שום ערך לרכב גרמני בן 32 שנה, שבעיניי אין למצוא נוסף כדוגמתו ובמצבו (נכחדו, משום מה...), לפחות בארץ, שנשמר וטופל בקפדנות לאורך השנים?

לאור מחירים שאנשים דורשים עבור רכבים דומים (ברנדה עם נתונים דומים?!), חשבתי ש 6,000, ואפילו עד 8,000, ייחשב מחיר הגיוני.

טעיתי?

תודה שוב,

עידו.

בין 6000 ל8000 ש"ח זה בהחלט נשמע לי סביר משני הצדדים!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
גם אלו שכן לא ישלמו, תאמין לי! מניסיון! יש כאן הרבה אנשים שכל הזמן טענו/טוענים שהחלום שלהם- זה רכב המסויים. אבל איזה פלא: כאשר פתאום יש אחד כזה למכירה במחירי כמה אלפים בודדים- אף אחד לא קונה! אז הגעתי למסקנה: מי שאוהב

"רכבים עממיים"- אף פעם (יש כמובן יוצאי מן הכלל!)- לא ישלם עבורם יותר מכמה אלפים בודדים, וזה עוד במיקרה הטוב! ומי שחושב שיוכל למכור רכב כזה ביותר (ולא חסרים כאלה!)- חי מה-זה בסרט, וסרט רע- כי הוא הורס את הרכב כי לא מצליח למכור אותו!

מתגובה לתגובה עולה כוחנו!

מסכים עם כל מילה!

בזמנו הצעתי לו 5000, ואמר שבמחיר הזה מעדיף להשאיר אותה, לצד גולף חדשה שיקנה!

(רק מחזק את דבריך המלומדים!)

אגב, אני משער שהסיבה להתנהגות הזאת של בני עמנו, היא החשש ש״ידפקו״ אותם, ״יעשו עליהם קופה״...

תודה,

עידו.

פורסם

עידו, אכן הגבתי בציניות כיוון שרק שלשום נפתח שירשור דומה בנושא חיפושית....

והתשובות זהות, לאחרונה מכרתי בעקבות אילוץ שני כלי רכב שלי שאהבתי מאד

חיפושית 73 ווספה 69 החיפושתי שלי הועמדה מכאנית בצורה מושלמת, ונסעתי

איתה לכל מקום בארץ, המחיר שדרשתי היה המחיר ההוגן הן לקונה והן למוכר

שהמדד שהנחה אותי כמה הייתי אני מוכן לקנות את החיפושית אם אני הייתי הקונה

והמידע שיש לי על הרכב, העובדה שהקונה הראשון שראה את החיפושית לקח אותה

במחיר שבקשתי-היתה התאמה בין המחיר הנדרש למחיר שהקונה הסכים לשלם ולשווי הרכב!

לגבי הווספה דרשתי מראש מחיר בגבול העליון של הסכומים הראליים שהן נמכרות

מהסיבה הפשוטה במשך השנים שהווספה היתה ברשותי, הבנתי שהיא מיוחדת

כמעט מכל הבחינות, ונדירה במצבה ובנתונים שלה.

המחיר הגבוה הרתיע המון קונים בהתחלה, אבל מתוך הכירות עם הכלי התעקשתי על

המחיר וראה איזה פלא, שוב הקונה הרציני הראשון שראה אותה שילם את הסכום

המלא ועשה עיסקה נהדרת!

שני הקונים ידעו מה הם קונים, ושניהם שלמו את המחיר הראלי של הרכבים, אבל

כולם הרוויחו!

רכב נמכר בדיוק במפגש בין יכולת הקונה והמוכנות שלו לשלם ורצון המוכר להתפשר

ולמכור. הבעייה מתחילה כאשר יש לרכב הרבה קופצים, אז המחיר שלו עולה מעל

לשווי האמיתי של הרכב בגלל תנאי השוק, והיפך אם אין איש שמתעניין בסוף המוכר מוכר

במחיר תחתית. מתחת לשווי האמיתי של הרכב.

לגבי הגולף, זה שהיא שמורה זה בונוס אדיר שידוע לקונה למוכר השאלה האם אתה קונה

רכב רק בגלל המצב שלו או בגלל שזה האוטו שאתה רוצה.

לדוגמא האם הית קונה משאית מאק (גנאה זה לא שאלה בשבילך!) 1979 יד ראשונה עם 30000 ק"מ

שנשמרה בכספת? למה לא? וזאת בדיוק התשובה לגבי הגולף אם לקנות או לא...

החיפושית לדוגמא נוספת, מי שמשפץ אחת כזו יודע שעל מנת להגיע למצב "מושלם" ההשקה יכולה

להגיע לכדי 20000-30000 ש"ח ויתכן ששוה לקנות חיפושית כזו ב-20000 ש"ח.

אבל האם כל אחד היה מוכן לשלם סכום כזה על חיפושית? לא ממש...אבל להערכתי אם תתפרסם החיפושית

במחיר הזה היא תחטף, למה? כי כוחות השוק פועלים לטובתה. גבי הגולף אני לא בטוח....אבל אין

ספק שהמחיר עבור אחד כזו יהיה גבוה במקצת מעל רכבים אחרים מהשנתון הזה. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, אני יודע שנפתח ת׳רד לחיפושית לאחרונה.

״בהשראתו״ פתחתי את הת׳רד שלי.

בינתיים, למרות התשובות המנומקות והמפורטות, אף אחד לא באמת חידש לי משהו!

אני יודע שחיפושית הינה בעלת ערך רב יותר מגולף מאותה תקופה בערך.

אני יודע שמי שהגולף לא מעניינת אותו, לא ישקיע בה שקל.

בסה״כ רציתי לדעת אם יש פה מי שמכיר את הדגם, יכול לשפוך קצת אור עליו ועל רמות האבזור/ גימור השונות, בעיות נפוצות (גיר אוטומטי למשל?!) וערכו, פחות או יותר.

אני יודע שלפני מספר שנים הוצעו למכירה מספר גולפים כאלה, חלקן 1100 ידניות, ביד 2 למכירה, במחירים שסביב ה 2000-2500 ש״ח, אך מצבם לא היה כזה של האקזמפלר המדובר פה!

אי לכך ובהתאם לזאת, חשבתי ש 5000-6000 ש״ח מהווים ערך ריאלי לשני הצדדים, בעבור השמירה האדוקה על מצבו של הרכב לאורך השנים, והעובדה שכנראה אין לו מתחרה (למי שחפץ ברכב הזה ספציפית!)

כל מה רציתי לדעת הוא מה מחיר ה״תיקרה״, שתשלום מעבר לו יהווה תשלום מופרך ו״פראיירי״ מצידי.

לא כי אני מתכנן לקנות ולמכור חלילה, אלא כי גם אני, כמו כל ישראלי, לא רוצה להרגיש מרומה!

לסיום - דבר נוסף שידעתי עוד קודם, זה שיש בקרבנו אנשים שאוהבים לעזור ולתרום מידיעותיהם ונסיונם, ויש כאלה שהקלות והנגישות של המקלדת, גורמים להם לכתוב כל הזמן, גם אם אין להם תרומה משמעותית לדיון, מלבד קצת עוקץ ציני.

שבת שלום,

עידו.

פורסם

אני אנסה להוסיף משהו: אם אתה אוהב את הרכב הזה (ואם כן אני מבין אותך מאוד, חוץ מהאוטומט) ותחזיק אותו מספיק שנים, הערך שלו יתחיל מתישהו לעלות. גם אם תשלם 10000 ש"ח ויותר, להפסיד אתה לא תפסיד כי א. רכב אחר במצב כזה כנראה לא תמצא, ולכן ההוצאות שיהיו לך עליו אם תשמור עליו נכון יהיו אפסיות ב. כי כשהערך שלו יתחיל לעלות לא ימצא עוד אחד כזה.

• תוכן חדש...