Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

יש לי מאזדה לאנטיס 99 1600 אוטומט,

קניתי אותה לפני חודש בערך ואני מאוד מרוצה ממנה, כבר הספקתי לנסוע איתה לאילת הלוך חזור ונסעה יפה מאוד ללא בעיות.

אבל יש שתי דברים שעדיין מציקים לי,

1. קפיצות מזעריות בטורים- כלומר ברגע שהרכב עומד בסרק ישנן קפיצות קטנות בטורים שבין 700-1000, זה קורה לסירוגין פעם יכול לקרות הרבה פעמים בנסיעה אחת, ופעם יכול לא לקרות בכלל, עכשיו אין שום נורה שנדלקת והאוטו נוסע מצוין ללא שום בעיה!

צילמתי וידאו עם התעופה גם כשהמזגן מכובה, וגם לאחר איזה 35 שניות הדלקתי את המזגן והמשכתי לצלם, כדי שתוכלו לתת מענה טוב יותר.

לצורך העניין, כשקניתי את הרכב בוצע ברכב החלפת פלגים, שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, החלפת מי קירור, עברו על האוטו לראות שהכל תקין.

בעקבות הבעיה הזאת לאחר קריאה מעמיקה קראתי שכדאי לבצע ניקוי בית מצערת, לכן ניתקתי את הצינור של הפילטר אוויר וניקתי שם יסודי כשהאוטו מכובה עם מטלית ומברשת שיניים ביסודיות ויצא המון שחור, התוצאה הייתה שהטורים עלו בקצת בסרק הם עכשיו 950 ולא 750 כמו שהם היו, והרכב מאיץ טיפה יותר טוב. אבל הבעיה לא נפתרה אולי טיפונת נרגעה.

2. בעיה שניה שמפריעה לי, מעבר מראשון לשני לא חלק- התעופה היא שחלק מהפעמים אחרי עצירה לרוב שהאוטו קר וגם לפעמים כשהוא אחרי נסיעה ממושכת וחם, המעבר מראשון לשני מורגש יתר על המידה, זאת אומנם לא מכה חזקה אבל את המרגיש את המעבר, קשה לתאר את הבעיה, עכשיו לאחר בדיקה, יש מספיק שמן גיר, הוא בצבע אדום-וורוד כזה, אין עליו חילקקי מתכת או משהו הוא נקי, אבל דבר שהבחנתי שעל המדיד ישנם סימונים של 20 מעלות ו65 מעלות, לאחר בדיקת שמן ברכב לאחר חוסר תנועה של יומיים-שלוש, השמן נמצא בסוף המדיד אחרי ה65 מעלות, לפי דעתי המצב אינו תקין והשמן צריך להיות במדיד על 20 מעלות, או שאני טועה?

יכול להיות שיש יותר מדי שמן ובגלל זה הגיר מורגש ככה?

צירפתי תמונה להמחשה טובה יותר.

התמונות:

הסימונים על המדיד:

om1itjdckzfn.jpg

השמן על המדיד:

djkjdmj11zmy.jpg

izzdk2czlnmw.jpg

הסרטון של קפיצת הטורים:

תודה מראש על העזרה חברים,

גם מידע חלקי יעזור.

עמית גלאם.

פורסם

בעניין הטורים. מכיוון שציינת שבניקוי המצערת ראית המון ליכלוך הייתי ממליץ לך לבצע ניקוי למנוע הצעדים שככל הניראה מלא בפיח ובכך מקשה על תיפקודו התקין.

לגבי הגיר - האם זוהי תופעה שאובחנה מייד עם קניית הרכב או שזה התחיל יום בהיר אחד?

האם ניבדקה תושבת הגיר? האם ניסית לבצע את המדידה תוך שהמנוע עובד שזוהי האינידקציה הכי מדוייקת?

:)
פורסם

בעניין המנוע צעדים אשמח להכוונה היכן הוא נמצא בלאנטיס ובאיזו דרך לבצע זאת, ואני יבצע זאת.

בעניין הגיר התופעה הובחנה מיד לאחר קניית הרכב מה שאומר שאני לא יודע איך הוא היה לפני,

מבחינת השמן מה הכוונה לבדוק שהמנוע עובד? איפה השמן יצטרך להיות כשהמנוע חם ועובד?

ובעניין התושבת גיר לא בדקתי אותה אני יבדוק בפעםהראשונה שאני יהיה במוסך כי אין לי מושג היכן היא.

תודה על התשובה, אשמח לעוד חוות דעת.

עמית גלאם

פורסם

לאחר בדיקה כשהמנוע חם ולאחר נסיעה של חמש דקות עם האוטו בדיקת שמן גיר, השמן נמצא בדיוק ב65 מעלות כמו פלס, הקטע שזה משגע אותי הרכב קר השמן מעבר ל65 בהרבה, אבלכשהוא מונע ובטמפ עבודה, נמצא כמו פלס ב65 אז למה הסימון של ה20 נועד?

מקווה שזה תקין אשמח לקבל חוות דעת, ועוד תגובות.

עמית גלאם.

פורסם

לגבי הקפיצה בהילוך - לאבא שלי יש לנטיס 97 שהיתה לה בעיה דומה. התקלה תוקנה לאחר החלפה של חיישן מהירות (?) בתיבת ההילוכים. לגבי הקפיצה בטורים נקווה שניקוי בית המצערת ומנוע ההילוכים יפתור את הבעיה.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות :)

פורסם
לאחר בדיקה כשהמנוע חם ולאחר נסיעה של חמש דקות עם האוטו בדיקת שמן גיר, השמן נמצא בדיוק ב65 מעלות כמו פלס, הקטע שזה משגע אותי הרכב קר השמן מעבר ל65 בהרבה, אבלכשהוא מונע ובטמפ עבודה, נמצא כמו פלס ב65 אז למה הסימון של ה20 נועד?

מקווה שזה תקין אשמח לקבל חוות דעת, ועוד תגובות.

עמית גלאם.

שים לב, כמו שכבר ציינתי הבדיקה האמיתית נעשית על תיבה חמה בניגוד לבדיקת שמן מנוע. מצבך תקין. הסימון של ה-20 מעלות נועד לבדיקה בדקות הראשונות שהרכב מונע. הגיוני שברגע שהגיר קר המיפלס גבוה כי כל שמן הגיר יורד לקארטר ומיצטבר שם אך בזמן עבודה השמן ניתז במערכת ובכך מיפלסו יורד בהתאם לטמפרטורה בו נימצא שמן הגיר. לגבי הקפיצה שאתה מרגיש, שוב - בדוק תושבת גיר. מחלה של תושבות בלאנטיס זה דבר נפוץ.

:)
  • תוכן חדש...