Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז חזרנו לארץ אחרי כמה שנים בניו-יורק, שם נהניתי מנהיגה על מיני-ואן שברולט Venture בנפח 3,400 סמ"ק.

אני לא מצפה לאותה הנוחות / איכות מקנייתי בארץ. אבל אני כן מחפש אוטו נוח ואמין.

שלושת השיקולים החשובים בבחירה הם:

1. חסכונית. כמה שיותר ק"מ בכמה שפחות דלק.
  2. אמינות. שוב, חסכונית בהשקעות במוסכים.
  3. נוחות נסיעה. המכונית תשמש את אשתי ביום-יום ואת כולנו בנסיעות משפחתיות.

באמת שאין לי מושג במכונית בארץ, כרגע אני נוהג על ניסאן סאני 93' ואני מוצא את עצמי יותר ויותר במוסכים, למרות שזה רכב נהדר מבחינה מכאנית.

מאוד אשמח לשמוע המלצות מבעלי נסיון ויודעי דבר.

תודה מראש,

אסף

פורסם

1) אוטומט

2) 30 אלף ש"ח

3) אמינות

אפשר לבחור רק 2 מתוך השלוש, תחליט לבד במה אתה בוחר

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

פורסם

אני יכול להמליץ לך על הונדה אקורד99-01 , נראה שהוא עונה לרוב הדרישות שלך

אמינות טובה יחסית למכוניות בשנתונים האלה, וצריכת דלק לא כל כך גרוע (1 ל9.5 או 10)

פורסם
1) אוטומט

2) 30 אלף ש"ח

3) אמינות

אפשר לבחור רק 2 מתוך השלוש, תחליט לבד במה אתה בוחר

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

:? אם צריך לבחור רק 2 אז הייתי בוחר באמינות (+חסכונית!) ואוטומט.

:?: חוץ מזה, מה כבר ההבדל בין גיר רגיל לאוטומט במחירון? 3-4K?

פורסם
אני יכול להמליץ לך על הונדה אקורד99-01 , נראה שהוא עונה לרוב הדרישות שלך

אמינות טובה יחסית למכוניות בשנתונים האלה, וצריכת דלק לא כל כך גרוע (1 ל9.5 או 10)

אם אני זוכר נכון מדובר בנפחים של סביב ה-2,000 סמ"ק. האם לא עדיף ללכת על סיוויק, ככה אפשר לעלות עוד טיפה בשנתון וכמובן לחסוך יותר בדלק ובביטוח?

האם יש הבדל מהותי באמינות ובאיכות?

פורסם

ממליץ על סיאט טולדו / סקודה אוקטביה

לי אישית יש טולדו שנת 2003 מנוע 1.8 אוטומטית ואני מרוצה מהאמינות ומהנוחות, בגאז' ענק (2 עגלות ותיקים לשבת נכנסים חופשי) מושב אחורי מאכלס בנוחות 2 כסאות בטיחות אך לא יחזיק מבוגר באמצע לאורך זמן (ניתן להצמיד הכיסאות אך באמצע אין איזופיקס כמו בצדדים)

אל תפחד ממנועים גדולים - בגדול ניתן לצפות לאותה צריכת דלק כמו אוטומטית 1.6 (אצלי צריכה משולבת עירוני/בינעירוני עומדת על 1:10 ק"מ לליטר) בינעירוני רגוע על 100 בממוצע 1:13).

ממליץ ללכת על מנועי ה 1.8 בדגמים אלו היות והם כבדים יחסית ל 1.6

את כל החבילה הזו תוכל לקבל בסביבות ה 30K.

אגב, אם תמצא אוטומטית שמורה - אני ממליץ על התקנת קולר גיר חיצוני להארכת חיי המנוע. במידה ותמצא אחת כזו עם קולר מותקן תקנה ללא חשש היות וזו פעולת מנע ידועה (לאור המלצות מוסך רון אוחנה - חביב הפורום וה VAG)

בהצלחה

יוסי

פורסם
ממליץ על סיאט טולדו / סקודה אוקטביה

לי אישית יש טולדו שנת 2003 מנוע 1.8 אוטומטית ואני מרוצה מהאמינות ומהנוחות, בגאז' ענק (2 עגלות ותיקים לשבת נכנסים חופשי) מושב אחורי מאכלס בנוחות 2 כסאות בטיחות אך לא יחזיק מבוגר באמצע לאורך זמן (ניתן להצמיד הכיסאות אך באמצע אין איזופיקס כמו בצדדים)

אל תפחד ממנועים גדולים - בגדול ניתן לצפות לאותה צריכת דלק כמו אוטומטית 1.6 (אצלי צריכה משולבת עירוני/בינעירוני עומדת על 1:10 ק"מ לליטר) בינעירוני רגוע על 100 בממוצע 1:13).

ממליץ ללכת על מנועי ה 1.8 בדגמים אלו היות והם כבדים יחסית ל 1.6

את כל החבילה הזו תוכל לקבל בסביבות ה 30K.

אגב, אם תמצא אוטומטית שמורה - אני ממליץ על התקנת קולר גיר חיצוני להארכת חיי המנוע. במידה ותמצא אחת כזו עם קולר מותקן תקנה ללא חשש היות וזו פעולת מנע ידועה (לאור המלצות מוסך רון אוחנה - חביב הפורום וה VAG)

בהצלחה

יוסי

תודה יוסי!

1. האם 1-10 זו לא צריכה קצת גבוהה מידי? היום בניסאן סאני 93' אני מגיע לאותה הצריכה בערך...

2. מה זה קולר גיר חיצוני? באיזה עלות מדובר?

3. יש המון דגמי אוקטביה דיזל, האם יש מה לברר בכיוון?

פורסם
בהחלט צריכה גבוה מאוד,יש לי מנוע 3100 שצורך ככה.

גבי, המלצת על אקורד שצורכת 1-10 :wink:

אני חוזר שוב לפוסט הראשון - עדיפות 1 היא - חסכון בדלק

האם יש רכבים בתג מחיר של 30K~ שצורכים לכיוון ה-1-14?

פורסם

פיאט פונטו ספייס אוטומטית-רציפה, בנהיגה בין עירונית רגועה עם קצת אופטימיות מבית ד"ר סובארו תגיע לצריכת דלק דומה.

בעצם, אולי גם יונדאי אטוס או דייהו מאטיס יגיעו לצריכה דומה.

כל עוד אתה נשאר באזור המשפחתיות-1600-אוטומט אל תצפה לצריכת דלק שונה מהותית מ-1:10. קילומטר לליטר לפה או לשם, זה כנראה לא מה שישבור אותך כלכלית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
פיאט פונטו ספייס אוטומטית-רציפה, בנהיגה בין עירונית רגועה עם קצת אופטימיות מבית ד"ר סובארו תגיע לצריכת דלק דומה.

בעצם, אולי גם יונדאי אטוס או דייהו מאטיס יגיעו לצריכה דומה.

כל עוד אתה נשאר באזור המשפחתיות-1600-אוטומט אל תצפה לצריכת דלק שונה מהותית מ-1:10. קילומטר לליטר לפה או לשם, זה כנראה לא מה שישבור אותך כלכלית.

רק מיני משפחתיות... אז מסתבר שאין משפחתית בגודל מלא חסכוניות עד כדי כך. :|

אגב, מה ההמלצה שלך? בכיוון הסיאט-סקודה או בכיוון ההונדה?

פורסם
תודה יוסי!

1. האם 1-10 זו לא צריכה קצת גבוהה מידי? היום בניסאן סאני 93' אני מגיע לאותה הצריכה בערך...

2. מה זה קולר גיר חיצוני? באיזה עלות מדובר?

3. יש המון דגמי אוקטביה דיזל, האם יש מה לברר בכיוון?

לעניות דעתי 1-10 משולב עירוני + בינעירוני זו צריכה מצויינת לאוטומטית משפחתית טיפוסית, לא כל שכן עם מנוע 1800. להזכירך בינעירוני אני מגיע עם צריכה של 1-13 במישור (כביש החוף נסיעה בין חיפה לתל אביב).

קולר גיר חיצוני זה כמו רדיאטור קטן שמעבירים דרכו את שמן הגיר וכך מצננים אותו. בניגוד לקולר הזערורי הפנימי שמקרר את השמן עם נוזל קרור של המנוע (הבעיה מתחילה כאשר נפרץ אחד ממעברי המים ומתערבב עם השמן גיר ונהיה "שמח" בגיר)

עלות הקולר כ - 1500 ש"ח

לגבי הדיזל - אני בספק אם תמצא אחת שמורה במחיר שאתה רוצה - רובן היו מוניות או גמאו מאות אלפי ק"מ

בהצלחה

יוסי

• תוכן חדש...