Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר ראיתי באיזה סדרה ישראלית שאפשר למצוא שותפים לטיול בחנות שמוכרים אביזרים לחו"ל למשל החנות "למטיל" "חגור"

יש לוח כזה ומשאירים עליו פתק עם שם ומספר טלפון ומה היעד שהוא מחפש איתו שותפים, ממליץ לבדוק את זה אולי זה קיים

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא הייתי פוסל חודש קולומביה,

בתקציב של 10K + לחודש אתה יכול לקבל את החופשה של החיים שלך, ואתה תמצא שם הכל מהכל.

קולומביה, כמו יעדים רבים אחרים בדרום אמריקה זה כבר לא תרמיל על הגב, נעלים כבדות מפות ולונלי פלאנט...

את קולומביה אני מכיר היכרות עמוקה ואישית, ולכן אני יוכל להרחיב ולהמליץ לפי הצורך ( אגב רוב "מטיילי" קולומביה לא יודעים מה זה מוצ'ילה, אלא יותר בכיוון של טרולים של סמסונייט)

העונה המרכזית בקולומביה מתחילה בסוף מרץ תחילת אפריל ונגמרת בערך בסוף אוגוסט כאשר החודשים הכי צפופים ומלאים בישראלים הם מאי ויוני לפעמים גם אפריל. אך אלו לא החודשים היחידים שהייתי ממליץ לבקר בהם בקולומביה, בכל תקופה תמצא את הייחוד שלה, החודש היחידי שהייתי נמנע ממנו להגיע לקולומביה זה חודש דצמבר ואם להתמקד יותר, אז אמצע דצמבר עד השבוע הראשון של ינואר וזאת מכיוון שהמקומיים נוהגים לברוח לחופשות עם המשפחות שלהם, העשירים ליעדים מחוץ לקולומביה והעניים לכפרים אשר נמצאים מחוץ לערים הגדולות, ובגדול רוב הערים נשארות ריקות מאדם, איכות וכמות המסיבות יורדת בהתאם ורוב העסקים סגורים.

אם הייתי צריך לבנות לך טיול בסיסי של חודש בתור חופשה של לפני גיוס ובהתאם לתקציב, הייתי ממליץ על מסגרת הזמנים הבאה:

* כרטיס טיסה הלוך\חזור יעלה לך בין 850 דולר ל1200 דולר (תלוי בחברת התעופה והתקופה בשנה) -בממוצע 3500 שקל.

* תנחת בבוגוטה שזו העיר בירה (והמועדפת עלי אישית - אפילו יותר מניו יורק שביליתי שם מספיק פעמים כדי לגבש את הדעה הזאת) תעביר שם שבוע בהוסטל חביב בשם "הקאסה של יפתח" - שם תמצא את גבי, בעלי המקום הוא ימליץ לך על כל מקומות הבילוי בעיר ויפרוש בפניך את מגוון האפשרויות העומדות בפניך, בגדול בבוגוטה תמצא את העיר הגדולה, את המסיבות, הבחורות ואת כל הבלאגן הנלווה לטוב ולטוב הרע :), המסיבות של בוגוטה מתעפיינות במוסיקה אלקטרונית איכותית מכל הסוגים, בבחורות חביבות שישמחו לשמוע שאתה ישראלי ופה יש תפנית, אם תתנהג כמו ישראלי שחושב שמגיע לו הכל ושמותר לו להתיחס לבחורות שם כמו זבל, אתה תשיג זבל, את הזבל שיש בכל מקום בעולם ושקל להשיג אותו בכל מקום בעולם, אם תתיחס אל הסוג השני של הבחרות בקצת יותר כבוד תהיה חלקלק ולא תתביש להזמין אותן לדרינק או שתיים, בדיוק כמו שאתה בטוח עושה פה בישראל, אתה תמצא את עצמך עם בחורות ברמה שלא הכרת ושגם ישמחו לסיים איתך את הערב בחדר שלך. אגב אם אומנים גדולים מעניינים אותך, תדע שפעם בשבועיים מביאים משהוא ענק מחו"ל ברמות של פול ואן דייק, אוקנפולד, ארמין, דיגוויד וכו... אז תתכנן את ההגעה בהתאם.

אני מאמין ששבוע בבוגוטה בתור התחלה יספיק לך 50 שקלים לינה ללילה -350 שקלים לשבוע

* טיסה פנימית לקראטחנה - 200 שקל

קרטחנה - מומלץ מינימום של 4 ימים - קרטחנה יקרה במידה ותלך על כל הקופה

פה הצורת הבילוי תלויה בך OLD SCHOOL או בצורה החדשה והזולה.

OLD SCHOOL

מציאת קבוצה של לפחות 3 חברה והצתרפות אליהם, בדרך כלל יהיו עוד כמוך שיחפשו לבנות קבוצה וזה מעולה - השכרה של ווילה או פנטהוז מהסרטים, עלות של בין 350 ל500 שקל ללילה לאדם בקבוצה למשך 3 לילות לפחות ואני מבטיח לך שאת החוויות שתיקח משם לא תשכח בחיים ואני מנוע מלתת פרטים על גבי הפורום מפעת הגיל הצעיר של הגולשים בו ואולי גם המבוגר - אני מדבר על חוויות שלא יבישו את מה שקורה באחוזה של הארנב! על ההוצעות האלו תוסיף הוצעות של אלכוהול ואוכל שזה מסתכם בעוד כ 200 שקלים ביום - יוצא לך בערך ל4 ימים כאלו בקרטחנה +- 2500 שקל

האופציה הזולה יותר

משהו שמתחיל לצוץ שם בתקופה האחרונה, זה הוסטלים בקרטחנה כמו בכל עיר אחרת בקולומביה, הוצעות הלינה יורדות לבין 30 שקלים ל60 שקלים ללילה, תלוי בעונה, מומלץ ללכת לקאסה של איתן, יכוונו אותך כבר מהבית של יפתח בבוגוטה, ויסגרו לך מקומות וקבוצה כבר מהבית של יפתח בבוגוטה- בגדול מהקאסה של יפתח את כבר סוגר לך מקומות בכל שאר הערים בקולומביה ובכל הקאסות האחרות.

- לכאן אתה מגיע רק כדי להגשים פנטזיות, זו עיר טרופית וחמה כל ימות השנה, אחת מערי הנופש החביבות על האמריקאים בעלי היכתות ועיר שמושתת על זנות, בעיקר עליה. (לא הכל מושלם, לפחות לא לכולם). תשכח מלנוח בעיר הזו, אתה רק תתעיף בסופו של יום.

* אוטובוס/מונית שירות לכפר דייגים בשם טגנגה (צריך להגיע לעיר בשם סנטה מרתה כדי להגיע לטנגנגה), פה אתה כבר תנוח, זה כפר דייגים קטן, המטרה זה לעשות בטן גב, מכאן אתה יוצא לחופים מדהימים בשיט שעורך כ-45 דקות וגובלים בים הקאריבי, מקומות מדהימים שמקיפים אותך בעצי דקל חול לבן וים של 7 צבעים. כמו שאמרתי שבוע פה של מנוחה, אחרי קרטחנה תזדקק לזה וזה בעיקר לא לעשדות כלום. ממולץ להתאכסן בקאסה בית - לא זכור לי מחירים ליליה, אבל נדמה לי שהם בסביבות ה-30 שקלים ללילה.

- סיימנו שבועים וחצי של טיול, נשאר לך שבוע וחצי נוספים, אני מאמין שההדבר היחיד שתרצה עכשיו כמו רוב המטיילים, זה כבר לחזור לבוגוטה ולהצתער שאתה מתגייס ולא יכול להשאר שם עוד קצת זמן.

אם בכל זאת אתה עומד בפיטוי, ולא מרגיש צורך לחזור לקאסה של יפתח בבוגוטה, אז הייתי ממליץ על טיסה למדג'ין - העיר של פאבלו אסקובר - שעד היום זו העיר שלו או לפחות של המסורת ןהתרבות שהוא הנחיל בה.

טיסה תעלה לך 200 שקל בערך, ההוצעות יהיו מקבילות לבוגוטה, ובכלל אפשר לומר שזו עיר שמזכירה את בוגוטה באופי של למאט המזג אוויר שהוא חם וסגנון המסיבות שהוא רגטון. מומלץ להגיע לקאסה שלומי להתאכסן גשאתה שם.

אם אתה חובב סלסה, אז דווקא הייתי ממליץ לך לוותר על מדגין ולטוס לעיר בשם קאלי, אבל לא הייתי טס לשם לבד אלא אם קבוצה נוספת של חברים, כי היא קצת יותר מסוכנן משאר המקומות בקולומביה, הגרילה מאוד פעילה שם גם היום.

סיימת פה עוד שבוע, ונשארו לך יומיים/שלושה ספייר, תחזור לבוגוטה, כמה ימים אחרונים של בלאגן והביתה.

אגב, את הטיול שלי עשיתי בקולומביה, טסתי לבד - לאחר הכרות עם עשרות מטיילים וקבוצות, הגעתי למסכנה שהכי טוב זה לבד ולזרום, אמנם הטיול(חופש) שלי לא היה סטנדרתי, במהלך של 4 חודשים, בזבזתי(או שלא) כ- 85000 שקל - זרמתי עם הרגע, אני מודע לזה שזה לא היה הגיוני, אבל אני לא מצתער על רגע.

אבל אני יכול להעיד שראיתי הרבה מאוד סוגי מטיילים, חלקם היו בגיל שלך של לפני צבא ובחרו בקולומביה כיעד שלהם, נהנו מכל רגע וגם חזרו לסיבוב שני כשסיימו.

קהל מאוד גדול של מטיילים שחוזרים כמעט כל שנה גם לסיבוב שני/שלישי ורביעי...

ואם לרגע חשבתם שמדובר על סוג אנשים מסויים, אז אני יכול לספר לכם שמגיעים גם קצינים בדרגות שונות, עורכי דין, בנים של משפחות מיוחסות, רופאים לעתיד ומה שנקרא "מלח הארץ", רק שפה הדרגות והתארים נעלמים וכולם שווים וכולם נהנים מאותו החופש.

המסלול שהמלצתי עליו הוא הסטנדרתי שבמסלולים של קולומביה, שהרוב המוחלט של המטיילים בוחר בו.

ישנם עוד אין ספור מקומות מדהימים בקולומביה שהייתי ממליץ לבקר בהם, כאלו שקצת פחות ממוסחרים, אבל אותם תשאיר לאחרי הצבא.

אגב, אם יש לך שאלות יותר ספציפיות ואם קצת עיניינתי אותך ויש דברים שתרצה לדעת שהם לא על גבי הפורום, אתה מוזמן לשלוח לי הודעות פרטיות ותענה בהתאם.

פורסם

למיטב זכרוני מאי שם בשנות ה90, החומר הטוב היה דווקא בבוליביה ולא בקולומביה... ואני מנוע מלפרט מפאת גילם הצעיר של גולשי הפורום.

חוץ מזה הבנתי שבאמסטרדם גם סגרו את הבאסטה ומוכרים רק למקומיים בעלי חברות באיזה אגודה או משהוא כזה...ואני מנוע מלפרט מפאת גילם הצעיר של גולשי הפורום.

פורסם
למיטב זכרוני מאי שם בשנות ה90, החומר הטוב היה דווקא בבוליביה ולא בקולומביה... ואני מנוע מלפרט מפאת גילם הצעיר של גולשי הפורום.

חוץ מזה הבנתי שבאמסטרדם גם סגרו את הבאסטה ומוכרים רק למקומיים בעלי חברות באיזה אגודה או משהוא כזה...ואני מנוע מלפרט מפאת גילם הצעיר של גולשי הפורום.

השמועות אומרות שאתה צודק, חומר בוליביאני נחשב ליותר איכותי - הבדלים בתהליך היצור ומגבלות קיימות בקולומביה שמונעות ייצור תקין, בכל אופן אני מניח שלא זאת הסיבה העיקרית של הטיול ואם בכלל זו תהיה תוספת מאוד קטנה וחסרת משמעות בטיול שתמיד הוא יוכל להשלים בטיול הגדול של אחרי הצבא, אגב אני ממש לא ממליץ לנסות לא בקולומביה ולא בבוליביה בטח לא לפני השירות הצבאי.

בוליביה היא פחות יעד חופשתי, מה גם שרמת המסיבות/בחורות שם היא הרבה פחות איכותית אפילו אפשר להגיד זוועת עולם ביחס לבחורות והמסיבות בקולומביה ותחושת החופשה.

אגב, מפעת גילי היחסית צעיר, אני מכיר את דרום אמריקה וקולומביה בפרט מהשנים האחרונות, משנת 2007 לייתר דיוק.

תמיד קינאתי באנשים כמוך שיצא להם להכיר את קולומביה בשנות ה90 המוקדמות.

פורסם
איזה חשק עשית לי יא אללה! אני מתכנן בדיוק טיול למזרח ומתחיל להסס :p

אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשלוח בפרטי, אני תמיד שמח לעזור כשמדובר בקולומביה.

פורסם

תודה אחי, תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שטיול בתקציב של 15-18 אלף ל3 חודשים כולל טיסה וציוד לא ממש ריאלי בשביל ד.אמריקה, לעומת המזרח הרחוק. מה גם שחצי מהזמן אני לבד\עם חבר ובחצי השני אני עם החברה. (ולה לא כדאי כ"כ לנסוע לדרום אמריקה לחודש וחצי) אני חושב יותר בכיוון של הודו\וייטנאם+קמבודיה חודש וחצי ואז עם החברה תאילנד+לאוס חודש וחצי.

Mazda 2 2013

פורסם

אכן, בתקציב של 20 אלף לשלושה חודשים אתה לא תהנה ולא תצליח לנצל את ד.אמריקה ובטח לא אם תגיע עם חברה!

למרות שיצא לי להכיר גם זוגות שהגיעו לקולומביה כדי לחגוג את ירח הדבש שלהם, אבל אלו בעיקר זוגות שזו לא הפעם הראשונה שלהם בקולומביה וניצלו אותה כבר בעבר כשהיו רווקים.

אלו שכן הגיעו עם חברה ויצא לי להכיר, בדרך כלל חזרו הביתה בלי, או שחזרו לסיבוב שני, לאחר שנפרדו מהחברה בארץ, והצתערו על כל דקה שבילו בקולומביה עם חברה בפעם הראשונה.

למעשה, מכל הזוגות שהכרתי, רק שתיים שרדו, האחד מכיוון שלבת זוג יש פטיש של צירוף צלע שלישית ולמעשה קולומביה בשבילה היתה גם התגשמות פנטזיות.

והשני הוא זוג קצת מוזר, שהדבר היחיד שמניע אותם הוא צריכת תרופות תמידית ביחד בחדר בבידוד ולמעשה הם חיים בעולם משלהם ובאטמוספירה אחרת, ככה שפיתויים מבחוץ לא מעניינים אותם.

פורסם

100% קאפיש.

שמעתי דברים דומים גם על תאילנד למען האמת, אבל מאמין שהפיתויים שם פחותים, וחוץ מזה אין לי סיבה להתפתות. =]

Mazda 2 2013

• תוכן חדש...