Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי צריכים לעשות שם תעריף שונה לפי השעה בה נכנסים למנהרה. אם זה 8 בבוקר שכל חיפה פקוקה - שיעלה 12 שקל, ואם זה 12 בלילה - שיורידו את המחירים בחצי ויעלה 6 שקל לכל האורך.

לא יודע מי זה הישראל ישראלי, אבל כולנו מכירים את יצחקי התשובה הישראלים שאוהבים את המחירים הגבוהים.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. תחושת נהיגה במנהרות הכרמל אינה שונה מזו שבמנהרות בשויצריה או אוסטריה. האם יש הבדלים הנדסיים כגון שיפועי צד או רדיוס סיבוב או איזה הבדל קטן ברוחב הנתיבים? כאן כבר מדובר על ניואנסים שאף אחד מאיתנו לא מכיר, אלא אם הוא מהצוות ההנדסי של הפרוייקט.

2. מי שהזכיר אגרת כבישים מהירים בשוויצריה (ולעניין זה גם אוסטריה) - מעבר לאגרה התקופתית (ה-Vignette) יש מעברים ומנהרות שבהם נגבית אגרה נוספת, כך שלא הכל ניתן "חינם".

3. אני מסכים לחוטין לגבי הסיכון בהצבת מכמונות במנהרה - בשל חוסר מרווח לסטיה של רכב הנוסע מאחורי רכב המעכב על ידי המשטרה. שדה הראיה המוגבל בשל העיקולים במנהרות הופך את העצירה לעוד יותר מסוכנת.

4. ההתרשמות שלי היא כי מהירות הנסיעה המקובלת במנהרה היורדת מהגרנד קניון לצ'ק פוסט היא סביב 110 קמ"ש, ומנסיעות בודדות כך גם במנהרה היורדת לחוף הכרמל. במנהרות הנגדיות המהירות יותר קרובה ל-80 קמ"ש. למרות זאת יש תקופות בהן התמרורים לכל אורך המנהרה מגבילים את מהירות ל-60 קמ"ש ללא כל סיבה נראית לעין, ובהתאם לכך - אף נהג אינו מציית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. יש הבדל בין ירידה ממהירות מותרת של 100 למהירות של 60 או 80 במבואות ורק אז 50 לבין 100 או 120 ל50 ישר. בנוסף, כאשר אדם בתוך העיר זה שונה מלהגיע מחוץ להעיר כיוון שהוא יודע שהוא מגיע מבחוץ. זה מוכח פסיכולוגית בהקשרים של התנהגות אוטומטית, ואם אתה רוצה לקרוא לזה מגוכח אני יכול להפנות אותך לפרופסורים הרלוונטים.

אתה מתאר מצב בו אתה נוסע בכביש מהיר במהירות של 120 קמ"ש ולפתע יש שלט המורה לך להוריד ל50 (עבודות בכביש לדוגמא), אכן מרבית הנהגים יתקשו לעמוד בכך. זה לא המצב במנהרות הכרמל. ביציאה האמצעית (ליד הגרנד קניון) יש רמזור ביציאה ובקצוות יש את עמדות התשלום המכריחות את הנהגים לעצור לחלוטין (מזדמנים) או להוריד את המהירות לנמוכה ביותר (וידאו, בעקבות הבמפרים).

2. המשמעות היא שישראל ישראלי תמיד יחפש את הצד הרע ואיך דופקים אותו.

ומה הקשר ל80 קמ"ש?

3. לא יודע מה ההשכלה שלך בנושא (אני במקרה מתמחה בתחום), קיום מונופול שלעצמו אינו בלתי חוקי, ולפעמים אף מבורך (שאין מקום בשוק ו\או שאנו רוצים לעודד חברות, זה הפרס שלהן) כאן יש דוגמא למונופול שהמדינה יצרה בעצמה לטובת הציבור (כדי להקים את הפרויקט), בדיוק כמו מתן בלעדיות על תרופה חדשה כפטנט ל20 שנה (למרות שהרכבה ידוע לכל כבר מרגע א', התרופה הגנרית נכנסת לשוק רק שפג הפטנט או המנופול אם תרצה) כדי לעודד יצירה, ללא הבלעדיות\מונופול לחברה לא היה תמריץ להשקיע בתרופה בדיוק כמו שלא היה לה תמריץ להשקיע במנהרה. בכל מקרה קימות הגבלות על מנופול כאשר הוא מוכרז ככזה בחוק ההגבלים העסקיים (פרק ד') אך אין זה קשור לחברת חשמל כיוון שפעילותה מוסדרת בחוק ספציפי אחר (חוק משק החשמל). גם ה"מונופול" של המנהרות לא נכנס לסמכותו של חוק ההגבלים כיוון שגם פעילותו מוסדרת בחוק ספציפי (חוק כבישי אגרה (מנהרות הכרמל)).

קיומו של המונופול אינו חוקי, אתה מוזמן לבדוק. יש לכך המון סייגים הנובעים מהסיבות שציינת. במקרה והמונופול אכן קיים (מונופול טבעי לדוגמא) מוטלות עליו מגבלות ורגולציה שמטרתה לצמצם את אובדן הרווחה ולדמות את המצב בשטח לתנאי תחרות מבחינת המחיר\כמות. קיומו של חוק ספציפי עבור חברת החשמל\כבישי אגרה לא משנה את מהותו ויעודו.

לגבי המוצרים אתה מתבלבל בין מוצר משותף לבין מוצר ציבורי אבל בכל מקרה "אם לסתבא היו גלגלים", אין לה, והמנהרה בידיים פרטיות. אכן אין שק"ד בלעדי בקביעת התעריף, חלק מתנאי ההפעלה, אבל יש סמכויות רחבות וס' 6(א) לחוק כבישי אגרה קובע שבעל הזיכיון יקבע את הסכום (שיאושר בועדת הכלכלה והתעריף הנ"ל אושר ובסדר גמור).

עצם האישור אינו אומר שהמחיר תקין, גם אם וועדת הכלכלה חושבת כך לעיתים המציאות מוכיחה אחרת. ישנם דברים שאינם מדידים.

לצורך ההמחשה, אדם שעובד במת"מ (ליד המבואות הדרומיים של חיפה) ומגיע מצדו השני של ההר יעבור במנהרה פעמיים ביום. מדובר על עלות של 500 ש"ח בחודש אשר מתווספת ליתר הוצאות הדלק והאחזקה. אני לא בטוח שמרבית האנשים אינם מתרגשים מהסכום הנ"ל.

12345

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אף אחד מאיתנו לא מכיר את תחשיבי התמחיר. מכל מקום - אם הזכרת עלות של 500 ש"ח לחודש למי שעובר לאורך כל המנהרה פעמיים ביום, אתה צריך לחשב גם את האלטרנטיבה - שהיא לבזבז זמן ודלק בפקקים של נשר\הדר\נו"ש\חורב\מרכז הכרמל. כשאתה מקזז הוצאות אלה התחשיב יוצא הרבה יותר כדאי, וזה בלי לחשב את בזבוז הזמן בפקקים.

אישית אני יוצא במנהרה מספר פעמים בשבוע מהגרנד קניון לכיוון צפון, המנהרה חוסכת לי לפחות 10 דקות עמידה בפקקים, מבחינתי מדובר בניצול של 10 דקות למטרות אחרות+חסכון מסויים בדלק שאותו קשה לי לאמוד, אבל כיון שמחיר הנסיעה הוא כמחיר 0.75 ליטר דלק אני מניח שסה"כ התוספת להוצאה היומית שלי אינה עולה על 1-2 ש"ח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבר שעובד במנהרות אמר לי שיש נהגים שנוסעים שם קבוע כל יום במהירויות של אוטובן 200 קמ"ש ,גם מולטונובה על ג'טה תתווסף לאכיפה .

פורסם

כמה צפוי שזה יקרה,

הרי זה גם מקום מוצל,גם לא רואים האם אתה עובד או לא (לא ניתן לאתר אותך) וגם מקור הכנסה קל .

אין כמו להיות ראש קטן ובמיוחד במערכת גדולה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

סתם שאלה - כמה זמן חוסכת הנסיעה ב-120 קמ"ש מול 80 קמ"ש?

מדובר בקטע של 5 ק"מ...במהירות של 80 קמ"ש עושים בכל דקה 1.3 ק"מ. במהירות של 120 קמ"ש עושים בכל דקה 2 ק"מ.

ז"א שב-80 קמ"ש ייקח לך כמעט 4 דקות לחצות את המנהרה וב-120 קמ"ש ייקח בערך 2 דקות וחצי.

הדקה וחצי הזו זה מה שעושה את ההבדל עבור פותח השרשור? אז אל תיסע במנהרות ותתקע חצי שעה בפקק...

פורסם
סתם שאלה - כמה זמן חוסכת הנסיעה ב-120 קמ"ש מול 80 קמ"ש?

סתם תשובה- זה לא הנושא בכלל.

כביש חדש, בנוי טוב, רחב יחסית, שדה ראייה נהדר.

הגבלת מהירות מחורבנת שלדעתי לא תואמת לתנאי הדרך כלל.

אבל שם אני דווקא מציית להגבלה באדיקות. אם אני עובר במנהרות-רק בנתיב הימני...:evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה הדבר היחיד שהצלחת להבין מכל השרשור הזה? ש"גונבים" לנו דקה וחצי? באמת?

לעצם העניין, באותה מידה אפשר להוריד את המהירות המותרת בכביש 6 ל100 קמ"ש.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כביש 6 הוא כביש ארוך, שלוקח שעה לחצות אותו לכל אורכו. עוד 10% במהירות זה כבר לא דקה וחצי.

במקרה הזה - כולה דקה וחצי. וסביר להניח שאפילו פחות, כי רוב האנשים נוסעים גג על 100 במנהרות. אז בשביל עוד 40 שניות או פחות 40 שניות, זה פשוט לא משנה.

סעו במהירות המותרת והמשטרה פשוט לא תגיע לשם - זה לא יהיה משתלם מבחינת כמות הדו"חות וזהו.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי שם דו"ח ביוני וביקשתי להישפט על העבירה.

תפסו אותי ב101 קמ"ש במרחק של 299.7 מטר, כלומר 30 סנטימטר מהמרחק המרבי.

האמת כמעט ודרסתי את השוטר כי ממש לא שמתי לב אליו, מי מצפה שיקפוץ לך שוטר באמצע מנהרה ואחרי סיבוב? ואתה אמור לתמרן לתוך מפרצון של 20 מטר כאשר במום כבר היום שני רכבים (ניידת + קורבן נוסף)

אני מאמין שבבית המשפט אוכל לטעון מספר טענות לגבי אמינות המכשיר בתוך מנהרה, אי ההדרכה של השוטרים כיצד עובדים במנהרה וכד'. אני נוסע יום יום מנהרה כבר מספר חודשים ולא ראיתי אותם שוב פעם, יש לי הרגשה שהם קיבלו הוראה לא לפעול שם יותר, לדעתי המקום מכרה זהב למדינה. אף אחד לא נוסע שם 80 קמ"ש ובכלל אני לא מבין את המגבלה הזו. אין סיכון לתאונה חזיתית.

איציק

פורסם

האמת שגם אני לא מבין זאת. מדובר (כפי שצוין כבר) בדרך עירונית, עם צמתים ועם מנהרות. יש לזכור כי קיימת חובת האטה לפני צומת וכן לפני מנהרה. מדובר בשני אלמנטים שמציבים סיכון מוגבר בפני הנהג. צומת אי אפשר לחצות באופן בטוח גם ב-80 קמ"ש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איציק - אולי תוכל לציין באיזה מהמנהרות נתגדת, ובאיזו שעה משעות היום? אמנ מניח שמדובר במנהרה 2 (מהגרנד קניון לחוף הכרמל) - אבל תקן אותי.

נחום - אף אחד לא "צריך" לנסוע מעל המהירות המותרת. פשוט - מדובר בכביש באיכו מצויינת, ובקטעים שבירידה הרכב גולש למהירויות כאלה, בכלל בלי לשים לב. וזאת מעבר למה שציינתי קודם - שבמנהרות דומות שבהן נסעתי באירופה המהירות המותרת החא 100 קמ"ש.

ולעצם העניין - קצין המשטרה שמציב מארבים במנהרות צריך לאבד את תפקידו - הוא מסכן את השוטר ואת כל הנהגים במנהרה, גם אלה הנוסעים במהירות המותרת, שכן במנהרה אין כל מרחב תמרון והסיכון לגרימת תאונה כאשר עוצרים רכב עולה עשרות מונים על הסיכון בנסיעה מהירה, אפילו 120 קמ"ש.

• תוכן חדש...