Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,כנראה אני ארכוש אחד ממכוניות הספייס שמצויות בשפע בשוב המכוניות המשומשות,עכשיו יש לי כמה שאלות

האם ידוע לכם על מחלות חוזרות ונשנות של הספייס

ובכמה קילומטר מומלץ לי לרכוש את הרכב,זאת אומרת האם מעל קילומטר מסויים האוטו מתחיל לעשות בעיות

תודה רבה מראש ושבוע טוב [=

פורסם

לבדוק נוזל קירור- פראפלו אדום בלבד, אם יש נוזל קירור אחר תשאל כמה זמן הוא שם ובאיזה בדיוק מדובר, אם יש מים שקופים (מי ברז או מזוקקים)- לברר שזה שם מעט מאוד זמן.

אם אין אפשרות לברר כמה זמן לא היה פראפלו ברכב- להתרחק, לדעתי, כי אם לא תידרש מהר מאוד לבצע שיפוץ ראש מנוע.

לבדוק שאין נורות שסתם דולקות בלוח מחוונים

לשאול את המוכר אם הכפתור של ההגה CITY עדיין עובד, לבדוק את ההגה החשמלי. אם שמסובבים אותו הוא עושה רעש כמו של עמוד מתח גבוה, יש מצב לא רע שמנוע ההגה לקראת סוף ימיו.

שים לב שבעמידה שמסובבים את ההגה כן ניתן לשמוע שריקה חלשה מאוד, זה תקין לחלוטין, כל סרוו עושה רעש דומה בפעולה, מה שאתה מחפש זה זמזום חזק יותר (כאמור, דומה לשל עמוד מתח גבוה)

רצוי לשאול את המוכר אם הוא השתמש הרבה בכפתור ה CITY. ככל שמשתמשים יותר, יש יותר סיכוי לבעיות עם מערכת ההגה.

לבדוק שאין רעש דומה לשל רכב דיזל בהתנעה.

אלו בעיקר המחלות הידועות, חוץ מזה צריך לבדוק את הדברים הרגילים.

פורסם

PIKA צודק,

אך הוסיף כי הרבה אנשים לא יודעים מה זה פאפרלו,ובמידה והרכב לא טופל במורשה,סביר להניח שגם לא יוסיפו פארפלו אלא נוזל רגיל.

לדעתי אם הרכב שמור,אפשר לעשות ניקוי רדיאטור ולשים פארפלו,זה מה שאני עשיתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רציתי רק להוסיף דבר קטן, הנוזל קירור פארפלו לא חייב להיות "בלבד" אדום, להיפך, יותר סביר להניח שהוא כחול. (יותר 'פופולרי')

הגה CITY זה באמת אחת המחלות של הרכב

אין קילומטראז' מסוים שמומלץ(ברור לשאוף כמה שיותר למטה), מה שחשוב שתיהיה היסטוריית טיפולים מלאה לרכב, ככה תדע אם הוא שמור או שילך לך ראש מנוע בקרוב. עוד מחלה ידועה שהאטם נפרץ בקלות אחרי התחממות לא אגרסיבית במיוחד(וזה בגלל שימוש במי נוזל לא מקוריים)

פורסם

הנוזל שדרוש לפיאט/אלפא הוא פראפלו UP אדום, זה רשום גם בספר רכב וגם בד"כ על המכסה מנוע מלמטה.

אם יש כחול זה לא נורא, אבל עדיפות ראשונה לאדום.

פורסם

תודה רבה לכולם,אם המוכר השתמש במים אחרים ולא אותה חברה שצויינה והמיים איכותיים גם כן,גם תופס?

ומזה הגה סיטי? לא כ"כ הבתי,

תודה רבה לכולם [=

פורסם

CITY זה מצב שהופך את ההגה לרך במיוחד ומתאים לתמרוני חנייה.

או שזה תקין או שזה לא, בכל מקרה תיקון עולה כ-600 ש"ח.

מעבר לזה כמובן הקפדה על נוזל קירור - סה"כ אין בעיות מיוחדות, סע לשלום.

פורסם
הנוזל שדרוש לפיאט/אלפא הוא פראפלו UP אדום, זה רשום גם בספר רכב וגם בד"כ על המכסה מנוע מלמטה.

אם יש כחול זה לא נורא, אבל עדיפות ראשונה לאדום.

אם כך, למה במוסכים מורשים של פיאט משתמשים בפארפלו הכחול ולא האדום?

פורסם

שאלה טובה.

מוזר, כי מצד אחד בספר רכב שיש לי בעברית רשום אדום

ומצד שני, שמחפשים נוזל קירור לפיאט בחנויות חלפים-

http://95.154.211.193/?name=store&op=Details&prodID=79&sku=866

מופיע הכחול באמת.

יכול להיות שמנסים בארץ לגזור עוד קצת קופון כי האדום יקר יותר?

פורסם

אם איני טועה,פארפלו אדום מתאים למכוניות יותר חדשות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי שאלה בקשר לנק' חשובות לבדיקה,

אם לוקחים רכב כזה לבדיקה במכון, הוא לא יעלה על הבעיות? עדיין אני צריך לבדוק באיזה נוזל משתמשים?

כמה משקל יש לבדיקה בקניית רכב? בדיקה במכון אמין יכולה להסיר דאגות? או שהם יכולים לפספס דברים?

בנוסף, עדיף לקחת רכב לבדיקה במוסך מורשה או במכון?

• תוכן חדש...