Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי פולו TSI בת 5 חודשים, קרוב ל-8000 ק"מ.

לאחרונה שמתי לב כי בעת התנעת הרכב בבוקר / לאחר מספר שעות רבות הטורים מגיעים לסל"ד של 1500+

למשך חצי דקה-דקה ואז יורדים לסל"ד נורמלי.

כמן-כן, לעיתים בעת הסל"ד הגבוה ישנו רעש חזק מהמנוע של איוורור או משהו בסגנון.

שאלתי, האם למישהו גם קורה כך ? האם עלי לגשת למוסך לטובת בדיקת הנושא ?

אשמח לקבל עזרה בנושא,

תודה,

אוסגוד.

Polo 1.2 TSI...והקילומטרז' מטפס....

פורסם

אומנם אין לי מנוע כמו שלך, אבל גם ברכבי הטורים מגיעים למספר הזה ואפילו טיפה יותר כאשר באמת קר בבוקר.

לדעתי זה נורמלי.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

יש לי סקודה פביה עם אותו מנוע (1.2 TSI) ושמתי לב לאותה תופעה (תאמת ראיתי את זה כבר לפני ב ג'טה TSI של אבא שלי)

היום הייתי במוסך, ושאלתי שם האם המצב תקין (לצורך העניין ב 207 זה לא קורה) נאמר לי שזה בסדר גמור כל עוד זה לא נמשך מעל 30-60 שניות...

פורסם

זה תלוי באוטו אבל 1500 נשמע לי קצת הרבה.

אצלי ברכב, כשקר בחוץ הם עומדים על 1300-1350 למשך כדקה ואז יורדים ל900.

אם חם בחוץ בהנעה ראשונה הם עולים ל1000 לכמה שניות ויורדים ל900.

Renault clio RT 1994

פורסם

גם אצלי ברכב זה ככה כאשר קר בחוץ(מנוע 3.0 V6)

גם אני חשבתי שיש פה תקלה אבל כאשר ראיתי שזה יורד לאחר כמה זמן אז נרגעתי ועכשיו הנושא הזה הרגיע אותי עוד יותר. :wink:

פורסם

קודם כל תודה.

דבר שני, באמת קצת הגזמתי עם ה-1500...זה יותר בכיוון של 1200-300 גג.

היום בבוקר קרה דבר מוזר.

התנעתי את הרכב, והוא פשוט התחיל לקפוץ במקום. הסל"ד היה בסביבות ה-1200 אבל היה נראה

שהאגזוז חנוק והוא לא מצליח לשחרר אוויר.

אחרי איזה דקה התחלתי בנסיעה ואז זה הפסיק.

מוזר לדעתי.

מה אתם אומרים ?

Polo 1.2 TSI...והקילומטרז' מטפס....

פורסם

היי אוסגוד,

בהנחה שאתה מדבר על מנוע ה 1.4 TSI, מהנדסי פולקסוואגן עבדו שעות נוספות ותכננו איך עוד יותר להשפיע לטובה על הדירוג הירוק של האוטו.

בעת הנעה קרה, מחשב המנוע מזרים תערובת עשירה מאוד + מפוח אוויר נוסף על מנת להביא את הממיר הקטליטי לטמפרטורת העבודה בצורה המהירה ביותר. זו הסיבה לנהמה ששומעים בשלב הזה ולעליית הסל"ד.

אם תסתכל על הניצולת דלק אתה תראה בשלב הזה ניצולת של 3.9-4.4 ליטר לשעה בעוד שבמצב סרק רגיל כשהמנוע חם המדד הזה עומד על 0.7.

בשלב הזה, אפשר גם לראות את העלייה האסטרונומית בטמפרטורה של הממיר דרך VAGCOM.

אני מניח שזה קיים גם בשאר המנועים מהקבוצה.

פורסם

דבר נוסף, לגבי ה"קפיצות" שאתה מרגיש - זה טבעי לגמרי. המנוע הזה ממש לא במיטבו כשהוא קר ואני בעצמי עשיתי לצ'מפיון שמות במוסך עד שהגיע המנהל הטכני מהמשרדים והסביר לי בדיוק למה זה קורה.

פורסם
דבר נוסף, לגבי ה"קפיצות" שאתה מרגיש - זה טבעי לגמרי. המנוע הזה ממש לא במיטבו כשהוא קר ואני בעצמי עשיתי לצ'מפיון שמות במוסך עד שהגיע המנהל הטכני מהמשרדים והסביר לי בדיוק למה זה קורה.

מכל צ'מפיון רק המנהל יודע להסביר מדוע נגרמת התופעה הנ"ל? מקצועי משהו... :)

:)
  • תוכן חדש...