Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בראבו 97 1600 SX - חום מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם וחג שמח.

יש ברשותי בראבו.

ולאחרונה כל כמה ימים צינור מים אחר מחליט שהוא יוצא לגימלאות.

בכל אופן שכל הצינורות עובדים והכל פיקס אז התופעה היא כזו:

בנסיעה --> המחוג של חום המנוע מראה קו או 2 מתחת לאמצע שעון החום( תלוי במהירות הנסיעה) האם זה תקין?

בעמידה ברמזור --> הוא כמובן עולה עד 2 קוים מעל האמצע ושם ניתקע.

( חשוב לציין כי אני מרגיש כי המאורר עובד אך לא בדקתי אם הוא עובד בשני מהירויות )

השאלה היא האם בעמידה הוא חייב להעצר על החצי בכל מחיר ובמידה והוא לא נעצר שם המאוורר אינו עושה את תפקידו כראוי?

כאשר המזגן פועל ---> הטמפ' היא טיפה מעל החצי בעמידה. ובנסיעה שוב יורד 2-3 קוים מתחת לחצי.

לאחרונה רמזו לי כי הטרמוסטט פתוח תמיד לכן הטמפרטורה בנסיעה יורדת מתחת לחצי.

ובגלל שהוא פתוח תמיד המאוורר אינו מצליח לעשות את תפקידו והטמפ' עולה בעמידה ברמזור.

האם זה נכון?

חשוב לציין כי מאז שקניתי את האוטו ( לפני חודשיים) אני מקפיד לשים את הפראפלו שלצערי הולכים לאיבוד כל פעם שצינור אחר כושל בתפקידו.

למיטב הבנתי מערכת הקירור נקייה מאחר כשנוזלים המים לא ניראים סימני חלודה או משהו בסגנון המים יוצאים כפי שהוכנסו.

אני רוצה לדעת מהו הטרמוסטט המדוייק המתאים לבראבו שאני צריך לבקש בחנות החלפים? מהי עלותו? והאם ניתן להחליפו לבד?

כמובן שהחלטתי להחליף את כלל הצינורות המים וליישר קו בנושא זה.

מישהו מכיר את התופעה בבראבו שמד המהירות עולה ויורד על דעת עצמו? ולא עובד בקביעות?

ומה התקלה פה? זה חשמלי? או עם כבל כמו בפיאט טמפרה?

כמו כן אני רוצה לעשות לו טיימינג מאחר ואיני יודע מתי בדיוק בוצע לו ההחלפה הקודמת,

אני זקוק למידע לגבי עלות ההחלפה, ומוסך אמין ומקצועי וידע לעשות זאת באיזור אשקלון-קריית גת.

פרט לכך, אני מוכרח להודות שבראבו רכב פצצה,

ספורטיבי, אומנם לא פרארי אבל יש לו כוח.:lol:

ומשרת אותי נאמנה.

תודה לכל המומחים שעונים פה על שאלות, בהחלט מאמץ מבורך.

תודה וחג שמח.:-o

בברכה,

אשטון שגיב.

מכל מלמדיי השכלתי ....

פורסם

שבוע טוב,

אם תרמוטת תפוס זה יכול להשפיע על חום המנוע.

וכמובן שבמהלך נסיעה הטמפ' יורדת כי יש לה קירור אוויר מבחוץ ובעמידה אין ולכן יש את המאוורר.

אבל אם כבר אמרת שכל פעם אתה מחליף צינור מים אחר בתדירות גבוהה שכזו

תבדוק לחץ במנוע. ניתקלתי במקרה כזה לפני כמה ימים במוסך שלי ברכב מסוג פג'ו שכל שבוע הלכו צינורות מים ועוד חדשות ומסתבר

שהלחץ בראש גבוה מידי ולכן זה גורם לזה.

תבדוק במוסך הקרוב לביתך את התקלה.

יום טוב

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם

על פי התיאור ניראה שמאוורר ההרדיאטור לא עובד על המהירות הראשונה אלא על מהירות שנייה במצב בו המזגן פועל. אתה יכול לבדוק זאת עצמאית ללא בעיה ע"י הנעת הרכב ובדיקת שעון החום ובלי מזגן ולראות אם בכלל המאוורר מתחיל לעבוד מתי שהוא. חזור לעדכן.

:)
פורסם

ראשית יש לשאול האם יש איבוד נוזל קירור.

שנית, אם ידוע לך כי התרמוסטט לא תקין או מבוטל, הרכב תרמוסטט חדש ובחן שוב את התנהגות שעון הטמפרטורה.

פורסם

שלום לכולם, תודה על תשובתכם המהירה

דניאל--> אין איבוד נוזל עד שאחד הצינורות כושל ואז המים בורחים.

איני יודע אם התרמוסטט אינו תקין או מבוטל זוהי רק השערה.

אשמח לדעת היכן הוא נימצא ואיך הוא ניראה בפיאט בראבו

vogivog--> אני בהחלט יבצע את הבדיקה כפי שתיארת.

כרגע ממש איני יכול לבצע כל בדיקה אומנם קניתי את הצינור עוד לא החלפתי את הצינור שמתחבר

מחלקו העליון של המנוע לחלקו העליון של הרדיאטור.

רפי לין---> היכן נימצא החיישן של מד המהירות? מהי עלותו והאם ניתן להחליפו לבד?

בדיקה לגביי מהירויות המאוורר תבוצע מים כשיהיו מים ברדיאטור שוב לאחר החלפת הצינור.

רפי לין תוכל לומר או יותר נכון לעלות תמונה היכן נימצא הטרמוסטט וכיצד לחליפו? אם זה אפשרי עצמאית בכלל

Ibiza99---> תופעת הלוואי של טרמוסטט תפוס פתוח במצב עמידה למרות שהמאוורר פועל במהירות המירבית תביא למחוג של

המד חום להיות הרבה מעל האמצע??

חברים תודה על תשובותיכם המלומדות.

אתם בהחלט עוזרים לי.

חג שמח :) ובוקר טוב.

בברכה,

אשטון שגיב.

מכל מלמדיי השכלתי ....

פורסם

כאשר תרמוסטט תפוס על מצב פתוח ומאוורר רדיאטור עובד במצב עמידת הרכב הרכב לא יכול אפילו להגיע לטמפרטורת עבודה אז בטח שלא לעבור את החצי.

:)
פורסם

אני מניח שמדובר בתיבת הילוכים ידנית.

חיישן המהירות ממוקם על תיבת ההילוכים ויש לו מחבר חשמלי עם 3 חוטים.

זה חיישן של "אפקט הול".

לא מחליפים סתם חלקים, אלא מבצעים קודם בדיקות או שברצונך לזרוק סתם כסף לשווא.

נתוני המהירות מחיישן זה משודרים גם אל מחשב ניהול המנוע, כך שאם הוא היה פגום, סביר למדי שהייתה גם נדלקת נורת בקרת מנוע.

את פעולת מאורר הרדיאטור בשתי מהירויותיו, קל לבדוק ע"י הוצאת מחבר 3 החוטים מיוניט מאורר הרדיאטור שנמצא בתחתית הרדיאטור וביצוע גשר בין החוט המרכזי פעם אל חוט אחד מהשניים הצמודים ופעם אל השני, כשבכל פעם מאורר הרדיאטור יפעל במהירות אחרת.

בברכה - רפי לין

scan0009.jpg

פורסם

בוקר טוב חברים.

חזרתי לעדכן,

החלפתי את הצינור שהתפוצץ.

לפי בדיקה שעשיתי במצב עמידה המאוורר מתחיל לעבוד רק לאחר שהמחוג מגיע ל2 קוים מעל האמצע.

עדיין לא ביצעתי בדיקה כפי שרפי-לין אמר - אך אני אבצע גם בדיקה כזו.

משמע המאוורר עובד רק על מהירות 2 אם הבנתי נכון.

השאלה היא איפה הבעיה? ביוניט החום שמותקנת על הרידאטור?

רפי לין--> אכן מדובר על גיר ידני ודיי הסתבכתי עם הנושא של מד מהירות - ובמילים אחרות עדיף ללכת למוסך?

בברכה

שגיב.

בברכה,

אשטון שגיב.

מכל מלמדיי השכלתי ....

• תוכן חדש...