Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר כמה חודשים נוסע במאזדה 323 לאנטיס שנת 2001 מנוע 1600.

וכשהנורה נדלקת אני נורה נלחץ. לא יודע למה אני ישר רץ לחפש תחנת דלק.

וקרה לי כמה פעמים שהנורה נדלקת ואז נכבית. ככה כמה פעמים.

עכשיו יש לי 2 שאלות -

א. למה היא נדלקת ואז נכבית? למה היא לא נדלקת רצוף עד שנגמר הדלק? כדי להזהיר אותי או שזה כי אני בעלייה והדלק לא מגיע למיכל? (ככה אמרו לי)

ב. כמה ק"מ אני יכול לנסוע אחרי שנדלקת הנורה? אבא שלי (שהוא בעל האוטו) הלחיץ אותי מאוד ואמר 3-4 ק"מ ואני אומר אין מצב לפחות 20. מישהו יודע בוודאות כמה?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

תלוי במיכל הדלק שלך ובאופן הנהיגה שלך.

קרה מקרה שאיזה אישה שנדלקה לה נורה נלחצה והתחילה ליסוע בקיקים וברקסים ,היא מצאה את עצמה עומדת בצד הדרך בלי דלק.

מנגד כאשר לי נדלקה נורה בערך בתחילת כביש החוף ,מחלף גלילות, נסעתי הבייתה ,חניתי את הרכב ,קמתי בבוקר עשיתי קניות ונסעתי לת"א כשבדרך תדלקתי בפז גלילות.

בערך 16 ק"מ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה.

הזהו שאחרי שנדלקה הנורה שמרתי על מהירות יציבה של 70 קמ"ש בערך ברוקח בלי לגעת יותר מדי בגז ובברקס.

בקיצור, לא לדאוג אבל לא להיות שאנן.

פשוט עדיף לתדלק.

פורסם

כמו שנאמר,הנורה נדלקת כאשר יש בערך 5-6 ליטרים ספייר במיכל.

לפעמים, אם צריכת הדלק עולה באופן קיצוני - כמו למשל בעליות חדות עם מזגן, הנורה תידלק ותיכבה כאשר תגיע לתנאים אידיאליים יותר.

בכל מקרה לא שווה להמר מתי תתקע בצד הדרך, כשנדלקת הנורה חפש תחנת דלק קרובה ותדלק.

פורסם

הנורה נדלקת ונכבית לרוב בגלל שהמצוף במיכל הדלק "עולה ויורד" בהתאם לזווית הרכב (נגיד בעליה הדלק יתאסף בחלק האחורי של המיכל ובהתאם לרכב המצוף יעלה/ירד). מדידת דלק מדויקת, כמו גם שמן ומים - מתקבלת כשהרכב עומד במקום ישר.

ברוב המכוניות שנהגתי בהן בזמן ירידה המחוג הראה שיש יותר דלק (והפוך), ואילו באימפרזה המצב שונה - המחוג מראה שיש יותר דלק דווקא בעליה.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

גבר למה בכלל אתה מגיע לרמה שהנורה נדלקת?

לפי מה שהבנתי ממרבית האנשים זה לא בריא למשאבת דלק,שהמחוג מראה על רבע תדלק,אל תתעצל ותחכה לרגע האחרון.

חג שמח.

ההגה הוא עגול!

פורסם

למה להמתין למנורה? אני ממלא כאשר נותרו בין חצי לשליש מיכל, וכך אני יכול לבחור בתחנה זולה ונוחה במקום לקנות דלק בתחנה הקרובה, שלפי מרפי תהיה גם יקרה. בתחנה שבה אני נוהג לקנות דלק אני משלם כ-7.01 ש"ח לליטר לעמות 7.39 בתחנות המוכרות לפי המחיר הרשמי, בצריכה של 100 ליטר בחודש מדובר בחסכון לא מבוטל של כ-38 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל המכוניות שיצא לי לבדוק את הנושא (קורולה, מזדה3, פוקוס, קליאו B) הנורה נדלקת כשנשארו 10 ליטר (!)

זה אומר, בהנחה שהרכב עושה 1:12, 120 ק"מ.

גם אם יש רכב שהנורה נשלקת בו ב5 ליטר האחרונים, זה עדיין איזה 50-60 ק"מ.

אין שום סיכוי שפחות מזה.

כדי לדעת לגבי הרכב שלך - מלא מיכל מלא כשנדלקת הנורה. נניח שמילאת 40 ליטר.

עכשיו פתח את ספר הרכב ובדוק מה הנפח של מיכל הדלק. נניח רשום 50 ליטר.

אז אפשר להבין שנשארו 10 ליטר.

ולגבי הרכבים שבדקתי - בדקתי לא רק תיאורטית. כבר יצא לי לתדלק 48+ ליטר ברכבים של 50 ליטר.

בקורולה פעם אחת מילאתי 49.3 ליטר. (קיבולת מוצהרת 50, הנורה נדלקת לאחר 40)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הפעם היחידה שנסעתי על הנורה היה כשקניתי את האוטו. זאתי שמכרה לי הייתה קמצנית והשאירה לי בדיוק שתי טיפות במיכל.

במכון בדיקה בהרצליה הנורה נדלקה, משם נסעתי לנתניה להורים לנשנש משהו ולבסוף הביתה לחדרה. תדלקתי אותו בבוקר מיכל מלא - נכנסו 48.5 ליטר (מתוך מיכל של 50).

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני לא מבין איך אתם ממשיכים לנסוע שנדלקת לכם הנורית? כשאצלי נדלקת הנורית אני ישר נכנס לתחנת הדלק הקרובה!

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

חחחח אבל למה אתם ממלאים מלא כשאפשר למלא ב100 ש"ח זה חוסך כסף :)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני גם, כמו הרוב כאן, לא מבין למה בכלל להגיע למצב שנדלקת הנורה.

נכון, גם אני עצלן מוחלט, וגם אני לפעמים מגיע למצב של מיכל מלא פשוט מטעמי עצלנות - אין לי כוח להיכנס לתחנת הדלק.

אבל אני אף פעם לא עושה את זה בכוונה ובטח שזו לא דרך חיים. בשוטף, אני מתדלק כשנשאר בערך רבע מיכל. בצורה הזאת אני גם יכול לבחור איפה לתדלק, וגם מתי. זה נורא מתסכל להיות חייבים לתדלק דווקא מתי שאתה יוצא מהבית וממהר לאנשהו, נכנס לרכב והוא מצידו מזכיר לך שהוא צמא...

פורסם

זה שאסור לנסוע עם נורת דלק דולקת (גורם נזק למשאבת דלק וכו') זו עוד סטיגמה שלא ברור

מאיפה היא נוצרה.

למלא טנק דלק כשנשאר בו רבע או שליש זה בכלל מיותר.

מי שלא מבין למה צריך להגיע למצב של נורה דולקת - הנה הסבר :

היצרן תכנן את הרכב עם טנק דלק בנפח X, שמספק טווח נסיעה Y. למשל בשביל להכנס לתחנת דלק פעם בשבוע ולא כל 4 ימים.

מי שבוחר בכל זאת לתדלק כל 4 ימים - זכותו, אבל זה מיותר, ואין כל בעיה לתדלק 10 או 20 קילומטר אחרי שהנורה נדלקה.

• תוכן חדש...