Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקת אם הטידה שמציעים לך היא חדשה (מה שנקרא פעם שנת מודל) 2011, ולא יד שניה מיבואן עם 0 ק"מ? כי בתחילת השרשור רשמת כי זה 2010 ולאחר מכן ניתן היה להבין שמדברים איתך על רכב חדש- 2011.

בנוסף, עדיין חושב שאם מתנים את ההלוואה בזה שאת יד 2 ברגע שמממשת את אופציית הרכישה, עדיף לקחת מימון מהבנק. זה לא שווה את הירידת ערך העתידית והקושי במכירה שיתווסף לרכב חדש יחסית.

ישנם מספיק יבואנים שרושמים את הרכב על שמך מתחילת ההלוואה ואין צורך לבצע העברת בעלות לאחר שנתיים וחצי- שלוש, אלא רק הסרת שעבוד.(דוגמאות: צ'מפיון, סמל"ת, לובינסקי ועוד).

שורה תחתונה, טידה חדשה נמכרה (או שעדיין נמכרת) דרך סופרפארם באותו מחיר כמעט שמציעים לך, כנראה, רכב שנת 2010 יד שניה מיבואן, שימי לב לכל הפרטים האלה ושאלי שאלות נוספות במידה ויש.

הכי חשוב- לא רשמת מה הדרישות שלך מרכב, כפי שרשמתי יש אופציות עדיפות בהרבה מהטידה כיום.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולגבי ההבדלים ששאלת- ויזיה זה רמת אבזור ובטיחות יותר גבוהה (6 כ"א לעומת 4) מאשר בביזנס.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

תודה על התגובה :-)

אני לא מבינה מה עדיף-חדשה 2011 או יד שניה מיבואן עם 0 ק"מ (היא כבר יוצרה ב-2010 כנראה כי מעל שנה במלאי שלהם)

איפה הרכב מאבד יותר מערכו באוציה הראושנה או השניה?

אנחנו חושבים על רכב לכמה שנים טובות - לא מתכוונים להחליף כל 3-4 שנים רכב. אנחנו זוג עם תינוק בתקוה לעוד בעתיד כך שמחפשים משפחתית מרווחת, את הטידה אנחנו מכירים ואוהבים שהוא רכב גבוה ונוח גם מקדימה וגם מאחור.

תודה....

בדקת אם הטידה שמציעים לך היא חדשה (מה שנקרא פעם שנת מודל) 2011, ולא יד שניה מיבואן עם 0 ק"מ? כי בתחילת השרשור רשמת כי זה 2010 ולאחר מכן ניתן היה להבין שמדברים איתך על רכב חדש- 2011.

בנוסף, עדיין חושב שאם מתנים את ההלוואה בזה שאת יד 2 ברגע שמממשת את אופציית הרכישה, עדיף לקחת מימון מהבנק. זה לא שווה את הירידת ערך העתידית והקושי במכירה שיתווסף לרכב חדש יחסית.

ישנם מספיק יבואנים שרושמים את הרכב על שמך מתחילת ההלוואה ואין צורך לבצע העברת בעלות לאחר שנתיים וחצי- שלוש, אלא רק הסרת שעבוד.(דוגמאות: צ'מפיון, סמל"ת, לובינסקי ועוד).

שורה תחתונה, טידה חדשה נמכרה (או שעדיין נמכרת) דרך סופרפארם באותו מחיר כמעט שמציעים לך, כנראה, רכב שנת 2010 יד שניה מיבואן, שימי לב לכל הפרטים האלה ושאלי שאלות נוספות במידה ויש.

הכי חשוב- לא רשמת מה הדרישות שלך מרכב, כפי שרשמתי יש אופציות עדיפות בהרבה מהטידה כיום.

פורסם

אם הכוונה היא להחזיק את הרכב הרבה שנים כי אז הקנייה יד-שניה מהיבואן עדיפה.

מקבלים את אותו המוצר ומקבלים הנחה יפה.

כשתבואו למכור עוד כמה שנים - ההפשר במחיר המכירה יהיה זניח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה מתכוון שנלך על הליסינג הפרטי ואחרי שנתיים וחצי נממש את אופציית הרכישה (מתכוונים להחזיק ברכב לפחות 4-5 שנים) ואז כשנמכור ההפרש אם הוא יד ראשונה או שניה לא תהיה ממש משמעותית (ושבתקופה זו היה רשום על חברת ליסינג)?

אם הכוונה היא להחזיק את הרכב הרבה שנים כי אז הקנייה יד-שניה מהיבואן עדיפה.

מקבלים את אותו המוצר ומקבלים הנחה יפה.

כשתבואו למכור עוד כמה שנים - ההפשר במחיר המכירה יהיה זניח.

פורסם

את יכולה לשלוח את ההצעה/ הצעותשקיבלת מהם כדי שנבין יותר טוב מה עדיף? שנת יצור, רמת גימור, תנאי מימון וכו'.

אם יכולה לסרוק את זה לכאן- עדיף.

כיום מחירון של טידה ביזנס 2010 ביזנס הוא סביב 100000 שח.כאשר הרכישה היא מיד ראשונה פרטית.

פה יש גם את העניין רכישה של יד שניה מליסינג וזה משמעות כספית, מצד שני הרכב עם 0 ק"מ .

יכול להיות שמגלמים לך את ההנחה בזה שההלוואה היא ללא ריבית. תבקשי לדעת מה מחיר הרכב נטו, לכמה זמן יש לרכב

טסט (כי רכב שבבעלות יבואן הוא בעל רישוי ), תקופת אחריות, תאריך צמיגים וכו'.

בגדול, אם המחיר שניתן לך משקלל את כל הנתונים (שזה ליסינג ויד שניה), ההלוואה אכן ללא ריבית, והרכב מוצא חן בעיניכם ותחזיקו בו 5 שנים, הרי שזו עיסקה טובה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

הי,

אני אתחיל מהתחלה כי כבר אני מבולבת ונראה שגם בילבלתי אותך :-)

בסופו של דבר אנחנו רוצים ללכת על עיסקה של ליסינג פרטי-כלומר לקבל טידה חדשה לגמרי, 2011 ולשלם בצורה הבאה-זו ההצעה הכי טובה שקיבלתי עד כה ואנחנו שוקלים לסגור בהנחה שאנו מבינים נכון:

מקדמה של 20,000

30 תשלומים של 960 כל אחד (סה"כ 28,800)

------

48,800 (זה מה ששילמתי לסוף התקופה של שנתיים וחצי)\

בתום התקופה יש אופציית רכישה בסך חצי ממחיר הערך, כלומר 58,250 (חצי מ-116,500)

אפשר לא לקנות אלא לשדרג שוב לרכב חדש.

לפי חישוב שלי-סה"כ התשלומים מסתכמים ב-107,000 וזה בנוסף לכך שנותנים לי למעשה "הלוואה" ללא ריבית שנפרסת על שנתיים וחצי, כך שההנחה היא די משמעותית מהמחיר ההתחלתי של 116,500. אגב זה המחיר של של הביזנס שזה דגם יותר בסיסי מבחינת אבזור( אם אני מבינה נכון), אם אני רוצה 6 כריות אויר ורדיו דיסק שנשלט מההגה- אני צריכה לבקש את הויזיה?

תכתוב לי מה אתה חושב על ההצעה כי זה אחרי הרבה מו"מ מול כמה חברות (התחלנו עם תנאים זהים אך עם 1500 לחודש)

שאלתי אם הרכב הוא חדש לגמרי מהיבואן עם 3 שנות אחריות ונאמר לי שכן. מדובר בחברת ליסינג גדולה אבל אני עדיין מרגישה שעלי לדעת מה לשאול אחרת יכולים לנצל את חוסר הידיע שלי, כך שכל טיפ יעזור. איך עוד אפשר להוזיל את העיסקה?

את יכולה לשלוח את ההצעה/ הצעותשקיבלת מהם כדי שנבין יותר טוב מה עדיף? שנת יצור, רמת גימור, תנאי מימון וכו'.

אם יכולה לסרוק את זה לכאן- עדיף.

כיום מחירון של טידה ביזנס 2010 ביזנס הוא סביב 100000 שח.כאשר הרכישה היא מיד ראשונה פרטית.

פה יש גם את העניין רכישה של יד שניה מליסינג וזה משמעות כספית, מצד שני הרכב עם 0 ק"מ .

יכול להיות שמגלמים לך את ההנחה בזה שההלוואה היא ללא ריבית. תבקשי לדעת מה מחיר הרכב נטו, לכמה זמן יש לרכב

טסט (כי רכב שבבעלות יבואן הוא בעל רישוי ), תקופת אחריות, תאריך צמיגים וכו'.

בגדול, אם המחיר שניתן לך משקלל את כל הנתונים (שזה ליסינג ויד שניה), ההלוואה אכן ללא ריבית, והרכב מוצא חן בעיניכם ותחזיקו בו 5 שנים, הרי שזו עיסקה טובה.

פורסם

אנחנו זוג עם תינוק ולא מעונינים להחליף רכב כל שנתיים שלוש אלא לפחות 4-5 ואולי להחזיק אותו אף יותר. אנחנו לא עושים קילומטראז גדול בשנה, לא יותר מ-15K, כמה זה יהיה משמעותי מבחינתנו שהיד הראשונה היא חברת ליסינג (אנחנו מרויחים שאנו נוהגים ברכב חדש ואנחנו הנהגים הראשונים שלו, וגם מכך שקיבלנו הלוואה ללא ריבית והצמדה).

נשמח לשמוע את דעתך, או לקרוא...

תודה...

הי,

אני אתחיל מהתחלה כי כבר אני מבולבת ונראה שגם בילבלתי אותך :-)

בסופו של דבר אנחנו רוצים ללכת על עיסקה של ליסינג פרטי-כלומר לקבל טידה חדשה לגמרי, 2011 ולשלם בצורה הבאה-זו ההצעה הכי טובה שקיבלתי עד כה ואנחנו שוקלים לסגור בהנחה שאנו מבינים נכון:

מקדמה של 20,000

30 תשלומים של 960 כל אחד (סה"כ 28,800)

------

48,800 (זה מה ששילמתי לסוף התקופה של שנתיים וחצי)\

בתום התקופה יש אופציית רכישה בסך חצי ממחיר הערך, כלומר 58,250 (חצי מ-116,500)

אפשר לא לקנות אלא לשדרג שוב לרכב חדש.

לפי חישוב שלי-סה"כ התשלומים מסתכמים ב-107,000 וזה בנוסף לכך שנותנים לי למעשה "הלוואה" ללא ריבית שנפרסת על שנתיים וחצי, כך שההנחה היא די משמעותית מהמחיר ההתחלתי של 116,500. אגב זה המחיר של של הביזנס שזה דגם יותר בסיסי מבחינת אבזור( אם אני מבינה נכון), אם אני רוצה 6 כריות אויר ורדיו דיסק שנשלט מההגה- אני צריכה לבקש את הויזיה?

תכתוב לי מה אתה חושב על ההצעה כי זה אחרי הרבה מו"מ מול כמה חברות (התחלנו עם תנאים זהים אך עם 1500 לחודש)

שאלתי אם הרכב הוא חדש לגמרי מהיבואן עם 3 שנות אחריות ונאמר לי שכן. מדובר בחברת ליסינג גדולה אבל אני עדיין מרגישה שעלי לדעת מה לשאול אחרת יכולים לנצל את חוסר הידיע שלי, כך שכל טיפ יעזור. איך עוד אפשר להוזיל את העיסקה?

פורסם

אם כך, אז כמה דברים אחרונים שעליך לברר:

1. האם התשלום החודשי(960 ש"ח) מוצמד למדד או לפריים או קבוע? והאם יש עלות הקמת הלוואה נוספת?

2. לברר שוב ולהיות בטוחה ב-100% (כולל שישלחו/ יתנו לך בכתב) שתאריך עליה לכביש של הרכב ברשיון יופיע 04/2011 ובעלים קודמים יופיע 00 כאשר אתם רשומים כבעלי הרכב ( ולא חברת הליסינג).

במידה ומודל הרכב הוא 2010 ו/או מופיע בעלים קודמים 01 ו/או הרשיון רשום ע"ש חברת הליסינג- כדאיות העיסקה פוחתת ויש להיכנס למו"מ. במידה והרכב ירשם על שמכם, פרטי כעת (ולא עוד 30 חודש) כבעליו הראשונים, ואלה תנאי התשלום של ההלוואה- נראה כמו עיסקה טובה.

אל תעשו קיצורי דרך, דרשו לקבל הכל רשום ומתועד לפני החתימה. זה יהיה שווה לכם כמה אלפי שקלים עוד כמה שנים.

בקשר לרמת גימור- אכן כפי שרשמת. רצוי בעיקר בגלל עוד 2 כריות, השאלה אם יש להם כאלה רכבים ומה התנאים שמקבלים.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אוקי,

1. אז לגבי התשלום החודשי- בוודאות לא צמוד לכלום

מה זאת אומרת עלות הקמה של הלוואה נוספת? אם ארצה לפרוס את התשלום האחרון של ה-58,000 ומשהו?

2. מדובר בחברת ליסינג והעיסקה היא שב-30 חודשים הללו הרכב יהיה רשום על שמם, והם היד הראשונה-האם זה משהו שניתן להתמקח עליו? לי נראה שלא, אבל עד כמה זה יהיה משמעותי עבורנו אם נחליט לממש את האופציה ולהעביר את הרכב על שמנו בתום השנתיים וחצי ולהיות איתו עוד כמה שנים? האם גם במקרה כזה עלי לוודא את ענין העליה לכביש באפריל 2011?

האם שמעת על אופציה שהרכב יהיה משועבד לחברת הליסינג אבל רשום על שמי? האם זה משנה משהו והאם ניתן לנהל על זה מו"מ?

שוב תודה ענקית...

אם כך, אז כמה דברים אחרונים שעליך לברר:

1. האם התשלום החודשי(960 ש"ח) מוצמד למדד או לפריים או קבוע? והאם יש עלות הקמת הלוואה נוספת?

2. לברר שוב ולהיות בטוחה ב-100% (כולל שישלחו/ יתנו לך בכתב) שתאריך עליה לכביש של הרכב ברשיון יופיע 04/2011 ובעלים קודמים יופיע 00 כאשר אתם רשומים כבעלי הרכב ( ולא חברת הליסינג).

במידה ומודל הרכב הוא 2010 ו/או מופיע בעלים קודמים 01 ו/או הרשיון רשום ע"ש חברת הליסינג- כדאיות העיסקה פוחתת ויש להיכנס למו"מ. במידה והרכב ירשם על שמכם, פרטי כעת (ולא עוד 30 חודש) כבעליו הראשונים, ואלה תנאי התשלום של ההלוואה- נראה כמו עיסקה טובה.

אל תעשו קיצורי דרך, דרשו לקבל הכל רשום ומתועד לפני החתימה. זה יהיה שווה לכם כמה אלפי שקלים עוד כמה שנים.

בקשר לרמת גימור- אכן כפי שרשמת. רצוי בעיקר בגלל עוד 2 כריות, השאלה אם יש להם כאלה רכבים ומה התנאים שמקבלים.

פורסם

כן, לברר את תאריך העליה לכביש שיהיה רשום ברשיון.

המשמעות של זה היא כספית. בעוד X שנים, כשתרצו למכור את הרכב, תהיה משמעות אם הרכב ימכר כמודל 2011 ( נניח עליה לכביש 04.11) או אם מודל 2010 ונניח עלה ב-6.2010 . (יש עניין של חודשי שימוש שאמור לרסן את ההפחתות בין שנה לשנה ולעשות את המחירון ברמת חודש- בפועל זה עוד לא מתבצע באופן מלא בשוק המשומשות), ובכל מקרה גם לכמה חודשים יש משמעות בעתיד מבחינת המחירון.

לשאלתך השניה- יש חברות שרוכשים מהן ישירות (תבררי אם קרסו שהיא היבואנית של ניסאן אם קיים אצלם) שמאפשרות לך לרכוש דרכן רכב חדש, הרכב נרשם ישירות על שמך (ולא על חברת הליסינג/ מימון של אותו יבואן). כך הרכב לא עובר יד כאשר מסתיימת ההלוואה. דוגמאות ליבואנים כאלה: צ'מפיון (סיאט, פולקסוואגן, סקודה, אודי), סמל"ת (פיאט, אלפא רומאו), לובינסקי (פיג'ו וסיטרואן) ומאמין שישנם עוד. לכן לא ברור לי מדוע איפה שבדקת מתעקשים שהרכב ירשם על שמם, אלא אם כן לא עובדים ישירות מולך בהלוואות אלא רק מול חברת הליסינג שלהם. לשיקולך/ בדיקתך מולם מה ניתן לעשות בנדון.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

שלום לכולם,

עומדות בפני שתי הצעות ואיני יודעת מה עדיף-בבקשה תכתבו לי בדחיפות...

אנחנו זוג עם תינוק, לא מחפשים להחליף רכב כל 3 שנים אלא חושבים להחזיק ברכב לטווח יותר ארוך.

הצעה ראשונה מחברת ליסינג גדולה

ניסאן טידה חדשה, דגם ויזיה -2011 אשר תהיה רשומה במשך תקופה של 30 חודשים על שם חברת הליסינג ואם אקנה אותה בסוף התקופה היא תירשם על שמי (אני יד 2). כמובן 3 שנות אחריות מהיבואן.

20,000 מקדמה היום

960X30 - שנתיים וחצי בהם הרכב רשום על שם חברת הליסינג, התשלום החודשי של ה-960 לא צמוד לשום דבר-קבוע

לאחר שנתיים וחצי אני יכולה לקנות את הרכב מחברת הליסינג ב-58,250.

---------------

סה"כ תשלומים 107,200 - בנוסף נותנים מתנה טיפול ראשון עליהם, חיישני רוורס, מרימי חלונות וקודן

הצעה שניה מהיבואן של ניסאן

ניסן טידה שעומדת כבר שנה אצל היבואן עם 0 ק"מ אבל אני אהיה יד שניה כי כרגע היא על שם היבואן (החוק מחייב לרשום לאחר שנה ממה שהבנתי). הנציג הסביר לי שהרכב ייחשב מודל 2011 מכיון שמועד העלייה לכביש הוא 2011. מצד שני מישהו אחר אמר לי שברגע שרכב משתחרר מה-bondage הוא כבר עם קילומטראז ולכן חייב להיות 2010. הוא עושים הנחה משמעותית לכן חשוב לי להבין את זה עד הסוף. האם זה הגיוני שרכב שעמד שנה אצל היבואן לא יהיה רשום אצלו בשום מקום שהוא "מחכה" מ-2010 ? גם הם נותנים 3 שנות אחריות מהיבואן.

במקום מחיר של 119,500 (דגם ויזיה) - מחיר של 103. בדקתי עלות מימון-עוד 3500 ש"ח ריבית.

--------------

סה"כ של 106,500 - בנוסף נותנים מתנה אגרת רישוי ותוספות דומות לחיישנים וכו'.

איך זה מסתדר בדיוק שאני הראשונה שנוהגת ברכב אך אני יד 2 כשהיבואן הוא היד ה-1? האם זה מקובל, והאם זה עדיף מאשר שחברת הליסינג תהיה היד ה-1?

לסיכום, בשני המקרים אני אהיה יד 2 (הבדל הוא שפעם היד ה-1 היא חברת ליסינג והשניה היבואן), בשתיהן 3 שנות אחריות יבואן, שתיהן מועד עליה לכביש 2011. אבל ההצעה של היבואן טיפה יותר זולה וגם לי נראה עדיף שהיד ה-1 יהיה היבואן ולא חברת ליסינג?

מה דעתכם?

תודה ענקית מראש,

פורסם

שלום לכולם,

עומדות בפני שתי הצעות ואיני יודעת מה עדיף-בבקשה תכתבו לי בדחיפות...

אנחנו זוג עם תינוק, לא מחפשים להחליף רכב כל 3 שנים אלא חושבים להחזיק ברכב לטווח יותר ארוך.

הרכב הוא ניסאן טידה, דגם ויזיה

הצעה ראשונה מחברת ליסינג גדולה

ניסאן טידה חדשה, דגם ויזיה -2011 אשר תהיה רשומה במשך תקופה של 30 חודשים על שם חברת הליסינג ואם אקנה אותה בסוף התקופה היא תירשם על שמי (אני יד 2). כמובן 3 שנות אחריות מהיבואן.

20,000 מקדמה היום

960X30 - שנתיים וחצי בהם הרכב רשום על שם חברת הליסינג, התשלום החודשי של ה-960 לא צמוד לשום דבר-קבוע

לאחר שנתיים וחצי אני יכולה לקנות את הרכב מחברת הליסינג ב-58,250.

---------------

סה"כ תשלומים 107,200 - בנוסף נותנים מתנה טיפול ראשון עליהם, חיישני רוורס, מרימי חלונות וקודן

הצעה שניה מהיבואן של ניסאן

ניסן טידה שעומדת כבר שנה אצל היבואן עם 0 ק"מ אבל אני אהיה יד שניה כי כרגע היא על שם היבואן (החוק מחייב לרשום לאחר שנה ממה שהבנתי). הנציג הסביר לי שהרכב ייחשב מודל 2011 מכיון שמועד העלייה לכביש הוא 2011. מצד שני מישהו אחר אמר לי שברגע שרכב משתחרר מה-bondage הוא כבר עם קילומטראז ולכן חייב להיות 2010. הוא עושים הנחה משמעותית לכן חשוב לי להבין את זה עד הסוף. האם זה הגיוני שרכב שעמד שנה אצל היבואן לא יהיה רשום אצלו בשום מקום שהוא "מחכה" מ-2010 ? גם הם נותנים 3 שנות אחריות מהיבואן.

במקום מחיר של 119,500 (דגם ויזיה) - מחיר של 103. בדקתי עלות מימון-עוד 3500 ש"ח ריבית.

--------------

סה"כ של 106,500 - בנוסף נותנים מתנה אגרת רישוי ותוספות דומות לחיישנים וכו'.

איך זה מסתדר בדיוק שאני הראשונה שנוהגת ברכב אך אני יד 2 כשהיבואן הוא היד ה-1? האם זה מקובל, והאם זה עדיף מאשר שחברת הליסינג תהיה היד ה-1?

לסיכום, בשני המקרים אני אהיה יד 2 (הבדל הוא שפעם היד ה-1 היא חברת ליסינג והשניה היבואן), בשתיהן 3 שנות אחריות יבואן, שתיהן מועד עליה לכביש 2011. אבל ההצעה של היבואן טיפה יותר זולה וגם לי נראה עדיף שהיד ה-1 יהיה היבואן ולא חברת ליסינג?

מה דעתכם?

תודה ענקית מראש,

פורסם

היי,

רכב שבילה 12 חודשים במחסני היבואן הופך באופן אוטומטי לרכב שהבעלים הראשון שלו היה יבואן (כלומר – הרוכש הוא יד שניה). עקב כך – הרכב נמכר בהנחה משמעותית (יכולה להגיע גם ליותר מ- 10%, תלוי בדגם וביבואן) בהשוואה לרכב חדש. אם אתה רוכש רכב כזה – שים לב שאתה רוכש מודל 2010 ולא 2011, ואתה רוכש רכב משומש (למרות שהוא 0 קילומטרים ועם הניילונים על המושבים).

בהצלחה,

גיל מאוויס :)

• תוכן חדש...