Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגעתי ברכב מסוג מיצובישי לנסר פרטי מאחור בפקק תנועה במהירות לא גדולה כמו שמאפיין פקק תנועה עומד. מהמכה נשבר הפלסטיק של הפנס השמאלי שנמצא על הפגוש של הרכב שנפגע. לא נראה נזק כלשהוא על הפגוש, לא כיפופים, דפיקות, מכות,הפגוש לא שקוע פנימה או שקוע בצד אחד יותר מצד שני. סיכמתי עם בעל הרכב שאשלם על התיקון של הפנס. למחרת אמר שהוא היה במוסך ושלח לי הצעת מחיר ממוסך מורשה מיצובישי על סך 1788!!!!! ש"ח. הפרוט של המוסך הוא :

פו"ה מגן אחורי לשיפוץ 250 שח

שפוץ מגן אחורי 300 שח

עבודות צבע 550 שח

עבודות חשמל 80 שח

ערכת חלקי פנס ערפל אח.שמ.223 שח

תושבת פנס ערפל אח' שמאלי 138 שח

השאלות שלי הן:

1. מה זה אומר כל הנזק הזה?

2.האם ייתכן כל כך הרבה נזק לחלק הפנימי של הפגוש מבחינת התושבות וכולי אבל על הפגוש עצמו לא רואים נזק על חלקו החיצוני?

3. האם פנס עולה כל כך הרבה - גם ערכת חלקים וגם תושבת? רק הפלסטיק נשבר.

האם מנסים לעבוד עליי?

פורסם

הרכב שלך מבוטח במקיף?

היה לו נזק?

מה ההשתתפות העצמית שלך בתביעות צד ג'?

יתכן מאד שכדאי לך לשלוח את בעל הלנסר להתעסק עם סוכן הביטוח שלך.

אגב,בהחלט יכול להיות שהנזק אכן גדול ממה שאתה רואה בעין.

אחת האופטרות של העסק שלנו חטפה מכה קטנה מאחור. בחורה נחמדה עם מאזדה3ליסינג מעכה לה את הפינה השמאלית של הפגוש.

היה נראה לי בעיין כמו תיקון של פומפה+קצת פוליש ווקס. שלחנו את הבחור עם הרכב למוסך הסדר של ביטוח ישיר. (ככה המליצו לנו בביטוח. גם אם לא נתבע בסוף) הגיע שמאי, כתב דו"ח. יצאה הערכת נזק של מעל 5000 ש':shock:

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שלום רב

ראשית האם צילמת את הרכב לאחר שנכנסת בו .

מה הנזק ברכבך

תבקש צילומים של הרכב ותראה אם הנזק גדל

אתה יכול להפנות אותו למוסך שאתה מכיר או לחילופין לקבל הצעת מחיר ממוסך יותר קטן ולא ממוסך שרות הרי הרכב דיי ישן וכמובן שהחלפים שהיו ברכב לא היו חדשים אז אפשר להשתמש בחלקים מפירוק הרכב צריך לחזור למצבו הקודם לפני ההתנגשות ולא צריך לחזור ולהיות חדש מהניילונים .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

לא נעים לי לומר לך אך בין אם הוא מנסה לעבוד עליך או לא, אכלת אותה:cry:

בפגיעה כפי שתיארת אתה נחשב לאשם, נקודה. את בעל הרכב לא ממש מעניינת עלות התיקון ואינך יכול לאלץ אותו לתקן במוסך אותו אתה בוחר או לחייב אותו להשתמש בחלקים מפירוק (בעצם, בחלקים מפירוק אינני ממש בטוח כי נראה לי תקף רק בזמן תביעת הביטוח שלך).

מניסיוני האישי כנפגע מנשיקה מאחורה אתה יוצא בזול, כפי שכבר כתבתי בעבר פניתי לביטוח (אחרי סיפור כמו שלך) והרכב הפוגע שילם יותר מ 2K ש"ח (על סריטה בפגוש!). נסה לחשב כמה תעלה לך ההישתתפות העצמית ואובדן ההנחה על חוסר תביעות קודמות לשלוש השנים הבאות אם הוא יחליט לערב את הביטוח שלו בסיפור הזה ותופתע מהתוצאה.

פורסם

אני יתן לך תשובה שלא כולם יסכימו איתה אבל כך:

אם ראית את הנזק ובאמת ותמים לא היה כלום מעבר לפנס-דרוש לשלם רק את הנזק הזה.

במידה והנפגע לא מסכים יש לך 3אופציות: 1 לשלם למוסך שלו מה שנקבע 1700 ש"ח

2. להפעיל את הביטוח ולשלם הישתתפות עצמית

3. וזה באמת במידה והוא מנסה למצוץ ממך כסף לחינם, אל תשלם ותומר לו שזה או תיקון פנס או שיתבע אותך כי אתה מכחיש.

פה אין לו הרבה ברירה כי זה מצריך משפט עו"ד וזמן ואף אחד לא יעשה זאת בשביל תיקון פנס של 300 ש"ח.

לכן אם אתה שוב באמת ותמים יודע וחושב שהוא מנסה לעשות עליך קופה אני ממליץ אופציה 3

פורסם

3. וזה באמת במידה והוא מנסה למצוץ ממך כסף לחינם, אל תשלם ותומר לו שזה או תיקון פנס או שיתבע אותך כי אתה מכחיש. הוא לא יתבע אותך, הוא לא צריך. חברת הביטוח שלו תתבע את חברת הביטוח שלך על כל הנזקים והוא/חברת הביטוח שלו יתבע אותך על סכום ההישתתפות העצמית ואובדן ההנחה על חוסר תביעות קודמות לשלוש השנים הבאות של הפוליסה שלו. סך כל הנזק יהיה סכום ההישתתפות העצמית ואובדן ההנחה של שתי פוליסות.

פה אין לו הרבה ברירה כי זה מצריך משפט עו"ד וזמן ואף אחד לא יעשה זאת בשביל תיקון פנס של 300 ש"ח. שוב, מי שישבור את הראש במשפטים (אם בכלל) תהיה חברת הביטוח. ולהזכירך, הנהג הפוגע מאחור נחשב אשם בעיני החוק כמעט אוטומטית, חוץ ממקרים של רוורס או בלימה לא סבירה (שמוסיפה אשמה תורמת אך לא מעלימה את אשמתך).

עושה רושם שלא היית בסיטואצייה כזאת בעבר למזלך. בדוק לפני שאתה שולף עיצות מסוג זה.
פורסם

שלום רב !

מניסיון עם רכב זהה לרכב שפגעת בו, עלות התיקון סבירה בהחלט, אם כי היית מערב את הביטוח שלך והיית משלם כמחצית הסכום, בהשתתפות עצמית, כפי שכבר כתבו קודמיי.

בלנסר פגיעה בטמבון אחורי העשוי מפלסטיק עדין, גורם לשבירת תפסי הטמבון לשילדה,וגורמת בוודאות למכה בפח תחתון סדק באחד מהפנסים ועוד, הכל תלוי בעוצמת הפגיעה.

אם היית מסכם מראש עם הנפגע שתיקח את הרכב לפחח משלך, ותמורת תשלום במזומן, היית מחזיר את מצב הרכב לקדמותו, לפני הפגיעה, בהסכמה מלאה של הנפגע, יתכן והיית מגיע לרבע מהסכום, ובעל הרכב הנפגע היה מרוצה בכל מקרה.

עכשו מאוחר לצערי להחזיר את הגלגל לאחור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המלצה שלי : אל תקבל הצעת תיקון של מוסך. תמיד בעל הרכב יהיה חבר של בעל המוסך שיכול להיות שינסה לתקן עוד חצי רכב על חשבונך. דרוש דו"ח שמאי. שמאי יודע ומחוייב להתייחס אך ורק לנזק שנגרם עקב הפגיעה שלך, שמאי מקצועי גם ידע להבדיל בין נזק שקרה לפני מס' ימים או נזק שנמצא על הרכב כבר כמה שנים. אחרי שיהיה בידך דו"ח שמאי תוכל להעריך את עלות הנזק ע"י המוסך ע"פ דו"ח השמאי. אני נגד "לסגור עסקה" במקרה שכזה בין הנפגע לפוגע כי בסופו של דבר שני הצדדים יכולים להינזק.

• תוכן חדש...