Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לרכישת רכב עד 10K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כשלושה חודשים הוצאתי רישיון

תמה תקופת המלווה ואני משתוקק לקנות רכב :) !

התקציב שלי הוא עד 10K

בעיקרון אין לי הרבה דרישות מהרכב - לא ביצועים לא אבזור לא צורה וכו' וכו'

שני דברים עיקריים וחשובים

- אמינות גבוהה

- צריכת דלק נמוכה

תודה מראש :) !!!

פורסם

לפני ההמלצות, קח בחשבון:

יש לך הכנסה כלשהי בשביל לכסות דלק+ביטוח+תחזוקה? (או אם ההורים משלמים)

ביטוח חובה+צד ג' לנהג חדש עולה בערך 4500 ש"ח לרוב סוגי הרכב, טסט נע בין 850 ל 1000 בממוצע, ויש את עניין הטיפולים והתחזוקה, שיכול לנוע בכל תחום בין 700 לכמה אלפים בשנה, תלוי בכמה בעיות הרכב עושה באותו הרגע.

לדעתי ההימור הבטוח זה פיאט פונטו, תקציב של 10K יכול להשיג לך אחת שנת 99~ ולהישאר עם קצת עודף ליישור קו.

אפשר לשקול גם פיג'ו 106, פורד פיאסטה וסיטרואן סקסו, למרות שלדעתי הפונטו זה משהו קצת יותר מאוזן בין העלות, לתמורה, לצריכת הדלק, התנהגות הכביש והאמינות.

פורסם

יש לי הכנסה קבועה

והשיקול לקנות רכב ב10K זה אחרי החישובים של הביטוח,טסט ושאר ההוצאות הנלוות.

פורסם

אחלה.

את העצות שלי לגבי רכב מומלץ נתתי בפוסט הקודם, והנה תוספת קטנה-

אם תצליח לגרד עוד 1000-2000 ש"ח ותשקיע קצת מאמץ בלחפש, עם קצת מזל תוכל למצוא פונטו דור 2 (ספייס) שנת 2001.

תא הנוסעים מודרני יותר, הרכב יפה הרבה יותר, במיוחד מקדימה, יש היגוי חשמלי (שמצד אחד די מנתק מהכביש- אבל מצד שני, זה נוח.), הרכב קצת חסכוני יותר מקודמו, בקיצור- השקעה שמחזירה את עצמה.

רק 2 דברים:

1- צריך לוודא שנוזל הקירור שהשתמשו בו ברכב זה פראפלו בלבד, או נוזל קירור באיכות גבוהה ודילול דומה לפראפלו (מה שדי בעייתי לבדוק...), אם לא- צריך להתכונן לקורוזיה בראש מנוע

2- צריך לוודא שאף אחד לא שיחק עם הכפתור של ההגה CITY, זו הקללה של הפונטו- אם נוגעים ב CITY יותר מדי, ההיגוי החשמלי נוטה להידפק, ומדובר בתיקון בעלות גבוהה. זה גם לא מקרה של "אם" ו "אולי". נגעו יותר מדי? זה ידפק. לא נגעו? מערכת ההיגוי תהיה אמינה.

פורסם

לפני כחודשיים קניתי כרכב שני למשפחה - דייהטסו סיריון 1999 מנוע 1000 סמ"ק (שלושה צילינדרים), גיר ידני.

מחירון 14,000 שקל, שילמתי 9500 שקל ללא בדיקה. לאחר הקנייה עשיתי יישור קו.

הרכב חמוד, זריז, חסכוני מאד מאד. מאובזר בשתי כריות אוויר, הגה כוח, חלונות ומראות חשמליים, והמזגן ממש מקפיא. מינסיון ברכבי דייהטסו (זו הדייהטסו החמישית במשפחה), כל עוד מטופל וניזון ממים ירוקים ברדיאטור, מספק אמינות מופלאה. שתבין, אני נהנה לנהוג בו יותר מאשר במשפחתית היפנית האוטומטית 1600 של המשפחה...

ממליץ בחום, ואגב - בניגוד למה שבוודאי יאמרו לך כאלו שלא נהגו ברכב, אין לו שום בעייה גם לנסיעות בין-עירוניות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אוקיי,בכל זאת נשארתי מבולבל.

האפשרויות שהעליתם כאן הם - פיאט פונטו (\ספייס) \ דייהטסו סיריון

האמת שביקורות טובות שמעתי על הסיריון

עוד חוות דעת בבקשה :)

• תוכן חדש...