Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריקול שקט לסוזוקי SX4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השבוע הגיע לביתי מכתב מטעם "מכשירי תנועה" ובו הזמנה לריקול בנושא החלפת הברגים של מראות הצד בסוזוקי SX4 שהייתה ברשותי. המצחיק (עצוב?) הוא שהרכב נמכר כבר לפני 15 חודשים, פרק זמן סביר בהחלט לעדכון מחשבי רשות הרישוי שאמורים לספק לסוזוקי את הנתונים על בעלות הרכב.

אני באמת שלא מצליח להבין את המירוץ הבלתי פוסק של יצרניות הרכב להוצאת דגמים חדשים. מה כבר יקרה אם יתארכו חיי הדגם ובתמורה נזכה לרכוש מכוניות אמינות יותר? :roll:

איתמר.

CCI17032011_00000 (Large).JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היצרניות רכב רוצות רכב אמין בשביל המוניטין , יחד עם זאת , ברגע שדגם מוחלף זה גורם לך להחליף לדגם החדש יותר או "הטוב יותר" שזה גם נכון בד"כ, בדיוק כמו כל מוצר אחר, היצרן נותן לך הרגשה שהמוצר של לפני חצי שנה כבר מיושן ועתיק, לדוגמא פלאפון, מחשב , טלויזיה, כל פעם גרסה יותר משוכללת (למרות שברוב הפונקציות אפילו לא משתמשים), רק שרכב עולה יותר.

אביב8)

פורסם
ש

אני באמת שלא מצליח להבין את המירוץ הבלתי פוסק של יצרניות הרכב להוצאת דגמים חדשים. מה כבר יקרה אם יתארכו חיי הדגם ובתמורה נזכה לרכוש מכוניות אמינות יותר? :roll:

איתמר.

אם לא יוציאו דגמים חדשים - איך יתקנו את הפגמים בדגמים הקודמים?

מכוניות הן בדיוק כמו כל מוצר טכנוטלוגי אחר - הטכנולוגיה משתנה, דרישות המשתמשים משתנות ולכן הפתרונות משתנים. אם הוזכר ה-SX4 - בדגם החדש (2010) מנוע יותר חזק אשר עומד בתקני זיהום אויר יותר מחמירים מהדגם הקודם. לא סיבה מספקת להוצאת דגם חדש?

בניגוד לגאג'טים, שהם מכשירים בדרגת תמחור שמאפשרת לאנשים רבים להחליפם בתדירות גבוהה יחסית (אחת למספר חודשים או שנים בודדות) רכב הוא מוצר יקר עם ירידת ערך משמעותית, מעטים מאוד מחליפים רכב בתדירות גבוהה כתוצאה מהופעת דגם חדש. הרוב יחזיקו ברכב שבידם עד שיתבלה במידה משמעותית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום לכולם.

השבוע הגיע לביתי מכתב מטעם "מכשירי תנועה" ובו הזמנה לריקול בנושא החלפת הברגים של מראות הצד בסוזוקי SX4 שהייתה ברשותי. המצחיק (עצוב?) הוא שהרכב נמכר כבר לפני 15 חודשים, פרק זמן סביר בהחלט לעדכון מחשבי רשות הרישוי שאמורים לספק לסוזוקי את הנתונים על בעלות הרכב.

איתמר.

היבואן אינו מקושר למחשבי רשות הרישוי בכדי שיוכל להתעדכן על פרטי בעלי הרכב.

הוא שואב את המידע ממחשביו בעת הרישום הראשוני ומתעדכן מידי מוסכיו אם בוצעה העברת בעלות.

אני משער שבעל הרכב החדש אינו מטפל במוסך יבואן, אז כל שנותר בידיו אלו פרטיך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני לא הבנתי את פשר האיום: שהודעה נוספת לא תשלח ומי שלא יגיע לא יוחדש לו רישיון הרכב.

ז"א שאם המכתב הזה הלך לאיבוד, או כמו במקרה הנ"ל כלל לא הגיע לבעלי הרכב הנוכחים, לא ישלח מכתב נוסף ולא מעניין אף אחד שבעל הרכב לא קיבל את המידע ורישיון הרכב לא יוחדש.

שני גופים משחקים כאן על גבו של האזרח הקטן, היבואן מודיע לקונה הרכב המקורי ובכך יצא מיידי חובתו, משרד הרישוי יידאג לזמבר את הלקוח כאשר יירצה לחדש את הרישיון.

פורסם

הוא שואב את המידע ממחשביו בעת הרישום הראשוני ומתעדכן מידי מוסכיו אם בוצעה העברת בעלות.

למיטב זכרוני קיים נוהל שמחייב את היבואן להעביר את פרטי המכוניות המעורבות בקריאה לתיקון למש' התחבורה,

וזה אמור להעביר את ההודעות לבעלים העדכני של הרכב - בדיוק כדי למנוע מקרים מסוג זה של איתמר. תמוה

שהמכתב הגיע אליו ולא לבעלים החדש, אבל מצד שני אנחנו מדברים על משרד התחבורה הישראלי אז הכל אפשרי...

פורסם

הרכב כמעט בן שנתיים, אני מאמין שבעליו רוצה לשמר את האחריות ולכן עדיין מטפל במוסך מורשה.

למיטב זכרוני קיים נוהל שמחייב את היבואן להעביר את פרטי המכוניות המעורבות בקריאה לתיקון למש' התחבורה, וזה אמור להעביר את ההודעות לבעלים העדכני של הרכב - בדיוק כדי למנוע מקרים מסוג זה של איתמר. תמוה

שהמכתב הגיע אליו ולא לבעלים החדש, אבל מצד שני אנחנו מדברים על משרד התחבורה הישראלי אז הכל אפשרי...

הגדלתי ראש והרמתי טלפון למי שמכרתי לה את הרכב. הגברת אמרה לי שלפני חצי שנה היא מכרה אותו, ז"א שהרכב כרגע הוא יד שלישית ואני הוא זה שקיבל את המכתב. ולתפארת משרד התחבורה!

:roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני באמת שלא מצליח להבין את המירוץ הבלתי פוסק של יצרניות הרכב להוצאת דגמים חדשים. מה כבר יקרה אם יתארכו חיי הדגם ובתמורה נזכה לרכוש מכוניות אמינות יותר?

היצרניות פועלות לפי דרישת הקונים. כולנו, הקונים לא לגמרי הגיונים ורוצים חדש, ולא רק במכוניות. יצרן שלא יצא עם מודל חדש נדפק, אפילו בראשית ימי המכוניות ( למשל פורד מודל T המפורסם).

יהודה

פורסם

אני מסכים איתך וזו התוצאה של חיים בעולם קפיטליסטי. תופעת הקפיטליזם יצאה מכל פרופורציות והתוצאה היא שהעולם נראה כמו שהוא נראה.

כנראה שעד שהעולם לא יחטוף איזו בומבה אף אחד לא יבין את הנזקים שאנחנו גורמים לעצמנו ולסביבה.

איתמר.

פורסם

היה לי קטע עם מראה ימנית. בסמוך לקנית הרכב. נכנסתי לראשי וסדרו לי את זה. בטיפול אחרון. אמרו שיש ריקול אבל רק כאשר נכנסים למוסך. גם בסובארו היה לי ריקול על ידיות דלת אחורית. בוא נגיד שאלוואי על כל יצרני הרכב ריקולים כאלה.

פורסם
אני מסכים איתך וזו התוצאה של חיים בעולם קפיטליסטי. תופעת הקפיטליזם יצאה מכל פרופורציות והתוצאה היא שהעולם נראה כמו שהוא נראה.

כנראה שעד שהעולם לא יחטוף איזו בומבה אף אחד לא יבין את הנזקים שאנחנו גורמים לעצמנו ולסביבה.

איתמר.

מה בומבה, מה שקורה ביפן ובמדינות ערב לא מספיק?....כולה ריקול ויש כאלו מאות בכלי רכב וזה רק בגלל שכול היצרנים מפחדים ממה שקרה לטויוטה אז על כל בורג שאולי לא נסגר טוב במפעל יוצר ריקול!!!!

לגבי איתור בעל הרכב....הסר דאגה מליבך.. משרד התחבורה יאתר את בעל הרכב במקודם או במאוחר....

• תוכן חדש...