Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים, תודה ושוב תודה - לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות מועילות!

אכן דאגתי העיקרית הוא ליחס העלות/תועלת שברכישת אוטו כזה. מבחינת מחיר אני יכול להרשות לעצמי להוסיף לא מעט אבל ממש רציתי להימנע מזה כיוון שזה רכב שני שעיקר שימושו יהיה לעבודה ובחזרה ולכן לא רציתי להוסיף יותר מדי. אבל כנראה שלא תהיה לי ברירה. הרכב האחרון שלי היה דיי ישן - סוברו פשע 93, שאגב נסע מצויין עד שבטימטומי כנראה שרפתי מנוע כי נסעתי בלי מיים ברדיאטור (יש לי נסיבות מקילות :-o).

נראה לי שאם מתחילים רומן עם רכב חדש, שאמור להימשך כמה שנים, עדיף לי נקודת התחלה (מבחינת שנתון) יותר מתקדמת, ולא לשדרג לרכב נוסף בסוף חייו.

אגב נסעתי אתמול ברכב במקרה והפעם שמתי לב לבעיות צבע רבות ואפילו חלודה ברורה במכסה המנוע, שלדעתי ליכולה לגרום נזק רציני אם האוטו לא יעבור תיקוני צבע ממש בקרוב. הרכב נוסע בסדר, עלה די בסדר את שדרות הציונות בחיפה בצורה סבירה, אבל ניכר שהוא כבר עייף והתגובות בבלמים קצת חלשות (לא בטוח שיש באוטומטי אבל הייתי גם אומר בהשאלה מידני שצריך להחליף קלאץ'). אישית אם הייתי רוכש אותו, במינימום הייתי מטפל בבלמים ובמשיכה בהגה שהבחנתי בה. לדעתי כל הטיפולים הנ"ל היו מביאים את מחי ררכב לקרוב ל-30 שזה הזוי לחלוטין בעיני, הרכב די אמנם שמור יחסית אבל מה לעשות כבר די בלוי מבפנים וזה לא משהו שאתה יכול בכיף להתחדש איתו.

מסיבות אלו אפילו לפני שקראתי את התגובות כאן החלטתי לוותר על הרכב הזה ולהמשיך הלאה. אכן נראה לי הזוי המחיר של הרכב, להשוואה קניתי בכפול כסף (65k) לפני שנה סוברו אימפרזה 2007 מליסינג עם 50k ק"מ שנוסעת מעולה. אם הקורולה הייתה עולה 20 או 18 אולי הייתי שוקל, אבל מחירון של 26.5 אכן נראה לי מטורף.

יש באפשרותי להוציא הרבה יותר באופן תיאורטי וגיר ידני מקובל ואפילו עדיף מבחינתי ! וזה כנראה מה שיקרה.

אני מתחיל להפנים נפשית שלא תהייה לי ברירה אלא לשלוח יד עמוקה יותר לכיס ולהיפרד מאי אלו אלפי שקלים....

תודה שוב לתגובות הענייניות שמאוד נהנייתי לקרוא!! מקס.

פורסם

בסה"כ אם זה סוג המכוניות שמעניינות אותך(יפניות, משפחתומטיות) יש עוד מגוון חוץ מטויוטה קורולה.

ב-30 אלף אתה יכול להביא בקלות מאזדה לאנטיס 2003 ש"על פי השמועות" לא נופלת באמינות מטויוטה, וחדשה ב-5 שנים.

פורסם

טויוטה קורולה עם 150K שעברה טיפולים סדירים איננה רכב בסוף חייו!!!

עם המשך טיפול ראוי היא יכולה לשרת את בעליה שנים רבות (אולי אפילו רבות וזולות משמעותית מרכב חדש בכמה שנים).

מנסיון אישי הרכבים הללו הם בעלי אמינות מופלגת. צריכת הדלק שלהם נמוכה משמעותית מרכבים אחרים כדוגמת הסובארו אימפרזה שהוזכרה (חסכון בדלק של לפחות 20%!!), ומחירי החלפים סבירים מאד.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הזמן הוא גורם משמעותי יותר מק"מ.

אני מעדיף רכב שנת 2008 עם 150K מאשר רכב שנת 98 עם 150K. הוא ירגיש, ייראה ויתנהג יותר טוב ורענן מרכב ישן יותר.

פורסם

לזה שרשם ומה יקרה אם החימום באוטו ילך, מה יקרה כבר ? אני לא יודע מתי הוצאת רישיון ובנוסף לשאלה מתי קנית את האוטו הראשון שלך ובכמה כסף אבל יש לא מעט ילדים שמסתפקים בפיאט פונטו/סובארו DL (פשע)/מיצבושי לנסר (עד 92') ושאר מכוניות בתקציב דל ונוסעים בלי חימום ובלי מזגן בקיץ שחום איימים.. מה אפשר לעשות ? סה לה וי..

אני לא ציינתי את זה במטרה להגיד לבן אדם משהו הוא קונה אותו ב28 לא ב5 אבל בכל זאת תבין שיש דברים גרועים..

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
לזה שרשם ומה יקרה אם החימום באוטו ילך, מה יקרה כבר ? אני לא יודע מתי הוצאת רישיון ובנוסף לשאלה מתי קנית את האוטו הראשון שלך ובכמה כסף אבל יש לא מעט ילדים שמסתפקים בפיאט פונטו/סובארו DL (פשע)/מיצבושי לנסר (עד 92') ושאר מכוניות בתקציב דל ונוסעים בלי חימום ובלי מזגן בקיץ שחום איימים.. מה אפשר לעשות ? סה לה וי..

אני לא ציינתי את זה במטרה להגיד לבן אדם משהו הוא קונה אותו ב28 לא ב5 אבל בכל זאת תבין שיש דברים גרועים..

מסכים איתך. תמיד יש לאן להתדרדר.

אפשר לנסוע בלי מזגן ובלי חימום, עם בולמי זעזועים גמורים וצמיגים שחוקים. הרכב תמיד נוסע.

אבל כמו שאמרת - כשאתה קונה רכב ב-5K, אתה מתפשר, על הרבה דברים.

כשאתה מוציא כמעט 30 אלף שקל מהכיס, רצוי שהמקסימום פשרה שלך תהייה שריטות ודפיקות קלות על הפח.

פורסם
הזמן הוא גורם משמעותי יותר מק"מ.

אני מעדיף רכב שנת 2008 עם 150K מאשר רכב שנת 98 עם 150K. הוא ירגיש, ייראה ויתנהג יותר טוב ורענן מרכב ישן יותר.

סיסמאות תמיד היו גורם שמפלפל דיון...כל דיון. ואם כבר למה ההבדל בין 1998 לבין 2008, עדיף כבר רכב חדש מהסוכנות - כך לא יהיו בעיות וגם/או תאונות בעבר ובסה"כ שקט נפשי.

ואולם אתה כמובן מתעלם מתחשיבי תקציב ובסכום שעליו דיבר פותח השירשור דובר על סכום של כ-25K - ובסכום שכזה בהחלט הייתי מעדיף רכב עם "גנים של אמינות מוכחת", חסכוני והאמת גם סביר ואולי יותר מכך לשימוש יומיומי. הגיל בהחלט קובע לעניין אמינות ואולם אני מעריך שמעולם לא החזקת טויוטה קורולה ישנה/מיושנת כך שנסיון רב עימה אין לך. מכאן שיש ללמוד מבעלי נסיון (ועבדך הנאמן אחד שכזה) בתחזוקת רכב מסוג זה בכדי להצהיר על תכונותיו ואמינותו.

לסיכום ההסבר המפרך קימעה, באם התקציב נמוך ורוצים רכב אמין בעל תחזוקת לא יקרה יתר על המידה קורולה היא בהחלט בחירה נכונה...גם אם היא משנת 1998 (ובתנאי שטופלה כראוי).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
סיסמאות תמיד היו גורם שמפלפל דיון...כל דיון. ואם כבר למה ההבדל בין 1998 לבין 2008, עדיף כבר רכב חדש מהסוכנות - כך לא יהיו בעיות וגם/או תאונות בעבר ובסה"כ שקט נפשי.

ואולם אתה כמובן מתעלם מתחשיבי תקציב ובסכום שעליו דיבר פותח השירשור דובר על סכום של כ-25K - ובסכום שכזה בהחלט הייתי מעדיף רכב עם "גנים של אמינות מוכחת", חסכוני והאמת גם סביר ואולי יותר מכך לשימוש יומיומי. הגיל בהחלט קובע לעניין אמינות ואולם אני מעריך שמעולם לא החזקת טויוטה קורולה ישנה/מיושנת כך שנסיון רב עימה אין לך. מכאן שיש ללמוד מבעלי נסיון (ועבדך הנאמן אחד שכזה) בתחזוקת רכב מסוג זה בכדי להצהיר על תכונותיו ואמינותו.

לסיכום ההסבר המפרך קימעה, באם התקציב נמוך ורוצים רכב אמין בעל תחזוקת לא יקרה יתר על המידה קורולה היא בהחלט בחירה נכונה...גם אם היא משנת 1998 (ובתנאי שטופלה כראוי).

25K זה לא נמוך בכלל בעיניי. לא היה לי אפילו את הסכום הזה כשקניתי את הרכב האחרון שלי. היו לי רק 10K במזומן.

את כל היתר לקחתי בהלוואה, וב-33K קניתי רכב משנת 2006. לא 1999.

אגב, למרות שהוא מטופל באהבה ולפי הספר - אין לי כוונה להחזיק אותו מעבר לזמן מסויים - כי הזמן הוא אויב גרוע מן הק"מ.

פורסם

הכל עניין של עלות תועלת. תציע 18 אלף- ירצו יקחו לא ירצו לא יקחו. אני בכלל לא בטוח שהמחירון משקף את מה שהשוק נותן בפועל (אני קניתי קורולה יפה ונמוכת קילומטראז ב6 מתחת למחירון לפני שנתיים)

• תוכן חדש...