Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שראיתם בכותרת, אתמול נכנסתי לרכב, הנעתי, הורדתי ארמ-ברקס ונורת הבלם נשארה דולקת.

שיחקתי עם הבלם, הרמתי והורדתי שוב ושוב ושוב והמנורה מתעקשת לא להעלם ולא להגיב כלל, פשוט לדלוק.

חששתי תחילה שאולי באמת למרות שהורדתי את הידית הבלם נשאר לחוץ טיפה אבל כשהתחלתי לנסוע ראיתי שממש לא, הידית מגיבה מצוין והבלם באמת משתחרר.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אתה מתכוון למנורת ה"סימן קריאה" האדומה (?).

יש כנראה חוסר בשמן בלמים. יש לבדוק ולהוסיף (שמן מתאים) בהתאם לצורך, וכן לבדוק במוסך (אם חסר שמן) את מקור הנזילה.

alfa 156 2.5.

פורסם

ולמקרה שקודמי לא היה ברור מספיק, נורה אדומה מרמזת על בעייה חמורה ובד"כ בטיחותית ברכב. כמובן שזו יכולה להיות תקלה, אבל רק מוסך יוכל להגיד לך את זה. למוסך ומהר, רצוי על גרר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא יכול להסתכל במד השמן של הבלמים ולראות אם חסר [בדיקה ראשונית לפני שהוא מגיע למוסך].

אם חסר מעט הוא יכול להוסיף ולבדוק שאין נזילה דרסטית. בכל מקרה כדאי להגיע למוסך גם אם אין נזילה ולו בכדי שירימו את הרכב על ליפט ויבדקו מתחת אם יש נזילות.

לשמן ברקס בגלל היותו אורגאני יש נטיה לספוח לחות מהאוויר.

מומלץ כל שנתיים שלוש לנקז את השמן הישן ולהחליף בחדש .

טוב שם טוב משמן טוב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הרכב בולם כרגיל ואין לך נזילת שמן בלמים, יכול להיות גם שזו סתם בעיה במגע בידית בלם היד. נסה לפרק את הכיסוי שלה ולראות מה מצב המתג שם. קרה לי פעם עם סופה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש לי סיריון 99, וכן, אני מתכוון לנורה של סימן הקריאה.

האמת הייתי די בטוח שזה רק בעיה במעגל החשמלי או במיקרו סוויץ' שהארמ-ברקס נוגע בו כשאני מוריד אותו.

עכשיו אני רואה שזה יכול להיות חוסר שמן או בעיה נוספת בבלמים, עשיתי טיפול 10 לפני חודש וחצי אז קשה לי להאמין שחסר שמן מה גם שהרכב בולם כרגיל, נוסע רגיל ולא מורגש שום הבדל.

רציתי להמתין עם זה כי זו "סתם נורה" אבל אני אלך מחר בבוקר לבדוק את העניין.

פורסם
אתה מתכוון למנורת ה"סימן קריאה" האדומה (?).

יש כנראה חוסר בשמן בלמים. יש לבדוק ולהוסיף (שמן מתאים) בהתאם לצורך, וכן לבדוק במוסך (אם חסר שמן) את מקור הנזילה.

אז ככה, אתמול בערב פתחתי את מכסה מיכל נוזל הבלמים ולהפתעתי היה ריק לחלוטין.

נסעתי היום על הבוקר למוסך ולאחר שהסתכלו אמרו לי שהנזילה היחידה הנראית לעין היא נזילת שמן בחיבור בין המשאבה לבוסטר.

המוסכניק אמר לי שהוא ניסה למצוא משאבה חליפית אך אין בנמצא גם במוסכים מסביב, משאבה מקורית תעלה לי הון תועפות והוא הציע לשלוח את המשאבה שלי לשיפוץ בחברה בראשון לציון.

אמר שיקח זמן עם כל המשלוחים ורק ביום שני המשאבה תגיע והרכב יהיה מוכן וזה יעלה לי כולל עבודה 650 ש"ח לפני מע"מ.

פורסם

נשמע לי תמוה שלרכב כה נפוץ ולא נורא ישן לא ניתן למצוא משאבת בלם מרכזית. ממליץ לך להתקשר לכמה חנויות חלפים באיזור המרכז ולבדוק את העניין בעצמך.

במחיר השיפוץ, רכישת משאבה חדשה עשויה להיות עסקה כדאית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...